Dnia 2022-08-11 o godz. 14:57 piobor napisał(a): > No ale fajnie to idzie wszystko-przyznajcie. Niskie otwarcie wysokie zamknięcie. Może w końcu i bananek ruszy.
Co ma iść fajnie? Odbiło? Odbiło. Fajnie będzie, jak wejdziemy w hossę. Ale do tego potrzeba zamknąć korektę. Cieszyć się nie ma z czego - kupować L, gdy grozi nagłe tąpnięcie, nie jest chyba powodem do radości...
Ale po co te nerwy? Ja też utopiłem. Ale bez przesady z tymi cenami akcji. Przecież nie można w nieskończoność zbijać i cwaniaczki kupują za niską cenkę. Większość spółek solidne zyski i będą nadal te zyski a ceny po 50% w dół. Czyste oszukiwanie to jest :-( Jak się źle dzieje w Spółce to ok że zjazd. Ja wolę w górę jak idzie bo większość zarabia i Ci co akcje mają też.
Jak uda się zakończyć dziś w okolicach 1740. To nic straconego. Ale na razie kiepsko to wygląda, aby wdrapali się na taki poziom. Niech pykną 172. i będę zadowolony.
Ha, też się nad tym zastanawiałem. USA są bardzo podzielone politycznie - republikanie (z półgłówkiem Trumpem) pewnie by się ucieszyli. Jakby zareagowała giełda - pewnie spadki, jak każda nagła zmiana z niepewnym rezultatem... Poza nafciarzami - ci z pewnością by wzrośli hehe.
Zamknięte L z ubiegłego tygodnia kupione po 166x. Zaksięgowane 60 pkt zysku na kontrakt, liczyłem na więcej, jednak gruby tak kręci, że jestem skołowany. Na przedłużony weekend (pn) nie chcę zostać z pozycją.
Dnia 2022-08-11 o godz. 16:24 bondov napisał(a): > Tak z innej beczki… gdyby tak Józio Biden odszedł na łono Abrahama to jak myślicie jak rynki zareagowałyby?
Byłaby panika bo wiceprezydentką jest pani, która nie grzeszy intelektem. Módlmy się za zdrowie obecnego prezydenta USA.
Jutro asymilacja 200 mln akcji Orlenu. Będzie ciekawie bo wielu inwestorów będzie chciało zrealizować zaległy zysk za Lotos. Wyciągnęli Bananowca w końcówce ale Stany już tak się nie cieszą z minimalnie mniejszej inflacji, która nominalnie jest wielka jak słoń.
Na GPW wejdą jutro akcje Orlenu za ponad 14 mld zł. Ciekawe jaki ustalą udział PKN w WIG20 bo jak zostawią 10,89% to fundusze "koszykowe" będą musiały sprzedać tych akcji za minimum kilkaset milionów złotych. Obroty na Bananowcu są ostatnio bardzo małe.
Witam, jak większość tak właśnie myśli to na pewno dziś nie spadnie ;-) Tu się gra w przeciwności do oczekiwań :-) Miałem S i wywinąłem z mały zyskiem na L. Chyba dobrze zrobiłem i na łykend bez pozycji wyjdę-mam taką nadzieję :-) Powodzenia wszystkim