Życzenie piękne, ale nie wierzę w takie szczęście, jak również nie chce mi się wierzyć, że dzisiaj USA skończy na minusie - moim zdaniem wygląda na to, że dzisiaj nie odpuszczą i raczej koniec na maksach
Nic się nie stało, po prostu Gruby ma krótkie pozycje na kontraktach i wymusił niskie zamknięcie. Jutro pewnie dalszy ciąg takich podchodów. W ciągu sesji podbitka a końcówka spadkowa aby Gruby nie stracił. On tego nie lubi.
Banan staje się najmniej przewidywalną giełdą świata. Równie dobrze dziś może znów siła wrócić i w górę wystartują ale też i 2300 szybko mogą zaliczyć. Wiem tyle że nic nie wiem ;-)
Etam... ale czasem banan jest bardzo przewidywalny i łatwo wyczuć każdy jego ruch a dziś mam problem go ocenić choć myślę że pójdą w moim kierunku ale mam obawy że znów mogą numer jakiś wywinąć.
Ktoś w środę na wzroście mówił że jak przejdą 2308 to 2330. Po porannym dołku widać że bez walki pod 2308 nie zejdą. Banan znów wyprzedził ruch. To pytanie skąd wyszło to 2308 ? Znaczy wiem że z AT ale co tam jest ?
tacy Panowie jak prezesi Fedu , handlowali milonami usd na giełdach i kto wie gdzie jeszcze, podawali zazwyczaj infomacje, które mogły i robiły zwroty na rynkach w czasie kiedy one były zamknięte. po openie był zazwyczaj ruch w zamierzoną stronę... ii niech ktoś jeszcze powie ,że nie ma "grubasów", kanciarzy i nie sterują rynkiem...i niby śledztwo ma prowadzić fed w tej sprawie.... super ...
No co Ty naturalne że FED bo przecież oni nie mogą nikomu innemu na śledztwo pozwolić bo by zbyt dużo prawdy mogło na świat wyjść... Taki jest świat to jak lekarze, policjanci, sędziowie sami siebie oceniają i nikt nikogo źle nie oceni...
a co najlepsze jeden z tych przesików fedu o nazwisku kapłan już na początku lat 2000 był wiceprezesem GS - u i miał 17 mln rocznie wypłaty , w sumie mało musi teraz dorabiać na giełdzie..... katastrofa.... na dzisiaj szacują ,że może mieć min . mld usd.... skąd tu brać ..
Krecha tam a bananel dziś mocnawy. Wczoraj już spadek nadrobił ? Dax się musi w końcu wysypać pod 15500. Ostatnio był mocny to należało by to skorygować. A nasz bananek miałby choć wtedy kamień u szyi który by go w okolicy 2312 trzymał bo się wyrywny do góry zaczyna robić. A taki kamień jak nie utniesz to po szamotaninie może zatopić. I wyszła mi kolejna lista życzeń ;-)
DAX raczej nie robi zwodów jak banan. Dax sporo rósł w ostatnich dniach to obecnie to koryguje. Normalny objaw. Pytanie tyko czy skoryguje i znów w górę czy może wczoraj zakończył wzrostowa korektę spadku a dzisiejszy spadek w następnych dniach przerodzi się w coś poważniejszego.
Nabierać to na bananie próbują tylko trudno połapać się na co czy n L czy S.
Ale DAXa dzisiaj widziałem w nocy na kontraktach ponad 15700, to co niby to korekta spadków?! Właściwie to on obrobił cały spadek. Wciaż jestem zdania, że korekte mamy za sobą...nie widzię powodów do dalszych spadków
Odnośnie powodów do spadku to pewnie każdy dużo widzi ale patrząc jak wszystkie są ignorowane przez giełdy to nikt nie wierzy że one spadek spowodują. Ale zazwyczaj jest tak że spadki przychodzą wtedy gdy nikt już w nie nie wierzy. Choć czekać na nie nie można ciągle bo na S trudno coś ugrać choć i na L też bo banan w tym tygodniu sterowany i mocno kontrolowany. Może po rozliczeniu trzeba jeszcze coś przygotować pod właściwy ruch na Fw się ustawić lub na akcjach np. przytrzymać wyżej by wejść w Ks.
Orlen wystrzelił jak Filip z konopi 3% w górę. Trzymają nim WIG20 bo słabo wygląda. Polski Bananowiec wisi teraz na handlarzach napompowanych na maksa. Bankrut CCC rośnie bo udało mu się uzyskać nowe kredyty na pokrycie strat ! LPP wciąż rośnie nie wiadomo dlaczego. Dino to już chyba najdroższa spółka w tej branży na świecie. Jak handlarze się posypią to wylądujemy z Wigusiem dwudziestym 100 pkt. niżej.
Dax nie chce dziś współpracować ale teraz idealny moment aby się poprawił ;-) Złamałby wreszcie 15500 to by nam pomógł wystartować do 2300. Sporo tam stoi ale jest szansa zejść niżej. A zejście niżej a jeszcze lepiej pod 2290 no to by się mogło zrobić nerwowo a najlepsze ruchy są jak jest nerwowo ;-)
Dalej uważam że za słabo odbijamy po wyjściu na plus Jankesów. Szkoda że bazowe nie dają nam szansy przekonać się co zrobimy przy ich schodzeniu w dół.
"JPMorgan zgodził się zapłacić 15,7 miliona dolarów w gotówce w celu rozstrzygnięcia pozwu zbiorowego złożonego przez inwestorów, którzy oskarżyli największy amerykański bank o celowe manipulowanie cenami kontraktów terminowych i opcji skarbowych USA. Ugoda ujawniona późnym wieczorem w środę wynikała z rozległych dochodzeń rządu USA w sprawie nielegalnego handlu na rynkach kontraktów terminowych i metali szlachetnych, znanych jako spoofing. Wypłata w wysokości 15,7 miliona dolarów pozwoliłaby odzyskać mniej niż jedną trzecią szacowanych szkód w całej klasie, jak wynika z wniosku sądowego."
Zachowanie Bazowych jest wnerwiające dla takiego misia jak ja ;-) Mogą w poniedziałek swoją postawę poprawić. Nie trzeba było wiele spadku u nich by u nas panikę wywołać ;-)