• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [81.190.231.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~irek [77.65.61.*]
    NORDEA to najgorszy pracodawca w branży bankowej - zdecydowanie odradzam pracę w tym banku. Brak poszanowania dla pracowników, zastraszanie że jak nie zrobisz planu to cię zwolnią nie przestrzegany kodeks pracy. W banku tym panują tylko układy i układziki. Pracowałem tam prawie dwa lata, i mnie wywalili pomimo dobrych wyników w regionie jakie realizowałem, bo nie pasowałem dyrektorowi i nie miałem układów. Porażka totalna.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Rafi [213.77.81.*]
    Witam.
    na początku byłem bardzo zadowolony z pracy. Fajna atmosfera , przyjaźni ludzie, sporo szkoleń.
    w rzeczywistości rządzą układy i układziki.
    Doradcy kredytowi są wyzyskiwani okazuję się że lepsza ofertę ma od nas Open Finance w zakresie KH (i jak tu ściągnąć klienta, który u nich na start ma lepsze warunki niż u nas po wielkich negocjacjach!!)
    to tylko jeden z przykładów...

dobra rada z dala od jakiegokolwiek banku
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~byly pracownik [89.79.242.*]
    Kiedys tam pracowałem...
    ...Ale z Nordea Bank Polska S.A. zrobiło sie "U Edyty" b.j.

• Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~MM [84.10.92.*]
    Czy podczas rekrutacji do nordeii wypelnialiscie test wysłany na emaila z działu hr ?
    i ile czasu czekaliscie na odp po pierwszym etapie rekrutacji?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~es [194.183.40.*]
    ja zrobiłam test w niedzielę,a w środę zadzwoniła do mnie kierowniczka oddziału i zaprosiła na spotkanie
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~prac. [83.27.185.*]
    wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, a robić wszędzie trzeba...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~gall [91.150.223.*]
    teraz jest jeszcze gorzej . . .
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~jules [93.105.139.*]
    Witam śląsko-małopolski, zwany regionem 'U EDYTY.PL" :) Koszmar, dlatego też już jestem byłym pracownikiem, w regionie u edyty - nie polecam. Zreszta nordea zamknie teraz połowę Placówek.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~maciusb [89.77.135.*]
    nie rozumiem tego co piszą inni... Pracuję na stanowisku doradcy kredytowego od ponad 6 lat. We wrześniu 2010 trafiłem do Nordea. Jeżeli ktoś tutaj narzeka na pracę w tym Banku to albo jest totalnym laikiem albo wymaga od życia Bóg wie czego.
    Po moich dotychczasowych doświadczeniach w innych Bankach dopiero Nordea zagwarantowała mi normalną pracę i spokojne realizowanie planów. Jeżeli kogokolwiek wywalono z Nordea z jakichkolwiek przyczyn to powinien zastanowić się nad swoim życiem i tym czego od pracodawcy oczekuje.
    Bank zorganizowany jak żaden inny. Zero układów i układzików. Prawdziwy profesjonalny porządek. Zjawisko mobbingu jest tu tak prawdopodobne jak 30 stopniowy mróz na Malediwach.
    Praca super zorganizowana, świetny kontakt z przełożonymi, prawidłowo i logicznie działające systemy, sprzęt na najwyższym poziomie. Super wynagrodzenie. Przy prowizjach kredytowych jakie Nordea oferuje ponad trzykrotnie przewyższam poziom mojego dochodu miesięcznego w porównaniu do PKO BP.
    Bank który powinien być wzorcem dla innych pracodawców. Lenie, obiboki oraz laicy kredytowi niestety tu nie będą docenieni. Stąd takie opinie.
    Jeżeli to czytasz i męczy Cię praca w innym Banku to bez obaw "witaj na naszym pokładzie"....
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~adam [77.65.61.*]
    chyba za krótko tam pracujesz, jeżeli twierdzisz że nie ma układów i układzików, mobbingu i dręczenia pracowników, to się grubo mylisz. Jak trafisz tam i nie masz układów to nawet jak realizujesz plany sprzedażowe i jesteś w tym co robisz dobry, to jak komuś nie odpowiadasz to i tak Cię zwolnią. Jak region ma problemy z realizacją planu i nie wiedzą co z tym zrobić to zwalniają ludzi "dla przykładu" jak to dyrektorzy twierdzą. Niektórzy pracownicy nie wytrzymują psychicznie i sami odchodzą. Mam ponad 10 letnie doświadczenie w bankowości i z taką polityką jaka panuje w Nordea po raz pierwszy się spotkałem. Cieszę się że już tam nie pracuję.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Martyna [83.21.36.*]
    Hej, wie ktokolwiek jakie są zarobki na stanowisku opiekun klienta przedsiębiorstw w Nordea Banku? Odnośnie innych stanowisk można się czegokolwiek dowiedzieć w przeciwieństwie do tego. Będę bardzo wdzięczna za szybkie info.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~gość [217.113.128.*]
    Mam pytanie odnośnie szkolenia? Jak długo trwa i czy za jego okres nie dostanę ani złotówki?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~andy [89.79.215.*]
    Dnia 2011-03-18 o godz. 09:08 ~Martyna napisał(a):
    > Hej, wie ktokolwiek jakie są zarobki na stanowisku opiekun
    > klienta przedsiębiorstw w Nordea Banku? Odnośnie innych
    > stanowisk można się czegokolwiek dowiedzieć w
    > przeciwieństwie do tego. Będę bardzo wdzięczna za szybkie
    > info.

Na tym stanowisku zaproponowano mi 3400 brutto - po negocjacjach, ostatecznie podziękowałem im. To są grosze skoro premia jest raz na rok....
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~ideał [79.191.45.*]
    Taaa... sam chodzący ideał ta NORDEA. Pracowałem tam jakiś czas temu. Ztrudnili na dyrektoekę gówniare 24 letnią ,ledwo po jakiś bezsensownych studiach humanistycznych ( oczywiście po znajomości ) która miała jakieś problemy z własnym ego. Lubiła jak jej si jej włazi w d.. i robi kólko wzajemnej adoracji. Pracowałem na stanowiski DH i panienka uważała że hipoteki same się zrobią , szlaban na wyjscia na dyzury do developerów, bo uważala że ktoś musi siedzieć w oddziale a reszta ja nie obchodzi. Oczywiście wyniki muszą być , cotygodniowe spotkania coachingowe i mielenie sieczki, ile prod,. wejdze w tym tyg i dlaczego tak mało itd.. Gdy odchodzlem postanowila nie wypłacić mi kasy za kredyty , bo taki miałą kaprys poparty swoją " profesjonalną wiedzą ". Złożyłem wniosek do śądu o wypłatę wynagrodzenia i przez sąd odzyskałem swoją kasę. Taki to profesjonalizm w Nodeea...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~mimi [46.186.24.*]
    Interesuje mnie praca na stanowisku kasjer dysponent. Na jakie zarobki mogę liczyć? Mam doświadczenie w dwóch bankach i szczerze powiem nie chce mi się już sprzedawać. Za to zagadnienia kasowe i sama kasowa obsługa-uwielbiam:P dlatego też zastanawiam się jakie są plany sprzedażowe na tym stanowisku, co jeśli się ich nie wyrabia...i na jaką podstawę można liczyć. Wyczytałam, że kasjer ma tylko premię roczną( więc o co kaman z planami-skoro i tak nie ma za to kasy). Czy jest dużo obrotów gotówkowych...? Proszę o opinię osób pracujących na tym stanowisku lub przyglądających się tej pracy:)
  • Re: Nordea - oferta pracy - CENTRALA Autor: ~kiniaczka [195.116.74.*]
    Jak wygląda rekrutacja do centrali w Łodzi?? w języku angielskim jest całkowicie?? praca też w języku angielskim?? wie ktoś z Was??
  • Re: Nordea - oferta pracy - CENTRALA Autor: ~gość [160.83.30.*]
    Zależy jaka centrala Nordei w Łodzi. Są 2:,jedna polska (Nordea Bank Polska) głównie od hipotek, a druga skandynawska (Nordea Operations Center), gdzie rozmowa jest na pewno całkiem po angielsku, a praca częściowo.
  • Re: Nordea - oferta pracy - CENTRALA Autor: ~1rozmowa [46.113.125.*]
    Pracuje od 3 lat w bankowości
    jestem po pierwszej rozmowie w oddziale w warszawie na stanowisko opiekuna
    jestem mile zaskoczona atmosfera podczas rozmowy, mam nadzieję, że mnie przyjmą:)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~88 [83.24.239.*]
    Dnia 2007-11-13 o godz. 14:13 ~Majka napisał(a):
    > Bardzo proszę o opinię: zostałam zaproszona na rozmowę
    > kwalifikacyjną w Nordea.
    Mają 3 stanowiska do obsadzenia:
    > Kasjer - dysponent, Opiekun Klienta, Doradca Kredytowy.
    > Jaka jest Waszym zdaniem różnica w praktyce między tymi
    > dwoma ostatnimi stanowiskami i czy ktoś z Was ma jakieś
    > doświadczenia związane z pracą w tym Banku lub z udziałem w
    > rozmowie kwalifikacyjnej. Z góry dziękuję za opinie.

Ile zarabia doradca
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Zaproszony na rozmow [89.78.71.*]
    Witam. Czy możecie mi napisać ile mniej więcej zarabia dyrektor placówki w dużym mieście wojewódzkim (np. Wrocław, Poznań, Kraków). Czy na tym stanowisku jest w miarę znośnie? Dzięki
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Marek [188.146.171.*]
    W Kielcach dyrektor turbisia zarabia od 7-8 tys, czasami można wynegocjować samochód lub ryczałt, ale dziwi mnie kultura tego banku, skoro na rekrutację przyjeżdża dziewczynka, która przebywa na zwolnieniu lekarskim, jak to rozumieć? Czy w tym banku nawet nie można złamać nogi?jest to nieprofesjonalne.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~aaa [83.24.234.*]
    A jak tam jest na stanowisku Dyrektora?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Marek [178.181.12.*]
    To zależy czy masz mały czy duży oddział, w turbisiach nie jest trudno, bo tylko koordynujesz prace 4-5 osób, najważniejsze są hipoteki i inwestycje, raz w tygodniu spotkanie z regionem, ale to tez luz, co można nowego wymyślić, jest spokojniej niż w moim poprzednim banku, tu trochę odpoczywam po wyścigu szczurów.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.51.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Janusz [188.146.250.*]
    Jak krążą opinie o tym banku, ze jest to "bank nie dla ludzi", najważniejsza jest tylko sprzedaż na początku a obsługa posprzedazowa leży, zreszta pracownicy są mało kreatywni i nie zależy im na relacjach z klientami, zwykle leniuchy, najelepiej to umów się na spotkanie z jakimś dyrektorem regionu, słyszałem, ze można nawet mniejsza marże wynegocjować.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~mimi [46.186.24.*]
    Interesuje mnie praca na stanowisku kasjer dysponent. Na jakie zarobki mogę liczyć? Mam doświadczenie w dwóch bankach i szczerze powiem nie chce mi się już sprzedawać. Za to zagadnienia kasowe i sama kasowa obsługa-uwielbiam:P dlatego też zastanawiam się jakie są plany sprzedażowe na tym stanowisku, co jeśli się ich nie wyrabia...i na jaką podstawę można liczyć. Wyczytałam, że kasjer ma tylko premię roczną( więc o co kaman z planami-skoro i tak nie ma za to kasy). Czy jest dużo obrotów gotówkowych...? Proszę o opinię osób pracujących na tym stanowisku lub przyglądających się tej pracy:)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Ru [87.207.145.*]
    Mnie też interesuje to zagadnienie :) Mam rozmowę niedługo, zobaczymy co będzie. Z tego co czytałam w poprzednich wypowiedziach kasjer może liczyć na 2500 brutto, trochę mało :( tez ma sprzedawać, ale nie za za to premii, tylko roczną. Jeśli ktoś był na dniach na rozmowie , niech da znać co i jak, pozdrawiam
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~mon [46.186.25.*]
    Byliscie juz na rozmowie? Jakich pytań należy się spodziewac? Ja mam rozmowe pojutrze. Prosze o podpowiedz:)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Ru [87.207.145.*]
    Mnie pytali ogólnie o doświadczenie zawodowe, powód rezygnacji z poprzedniej pracy. Rozmowa trwała bardzo krótko i od razu przeszłam przez dwa etapy :) Zaczynam w czwartek. Zobaczymy jak będzie.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~nowy [83.238.75.*]
    czy jedzie ktoś na szkolenie termin: koniec sierpnia, początek września? na jaki okres jest lojalka?
    z góry dzięki za info
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~aa [79.162.16.*]
    jeżeli chodzi o zarobki to zależy od oddziału i doświadczenia. ja zaczynałem 2 lata temu od 3200 brutto. to nie tylko sama obsl. kasowa. masz normelne plany. premie tylko roczne. robisz to samo co opiekun-tylko bez hipotek od pośredników.
    rozliczają cię ze sprzedaży.
    ale to chyba normalne. przynajmniej dla mnie.
    kasjer ma duże szanse na nawiązanie dobrych relacji z Klientami, którzy przychodzą dokonać transakcji gotówkowych.
    na aweans nie ma co liczyć.
    atmosfera i pracownicy fajni ale jeżli chodzi o "szefostwo"- towarzystwo wzajemnej adoracji.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~nika [46.186.12.*]
    Jaka umowa lojalnościowa? Ja nic nie podpisywałam. Pracuje się bardzo fajnie jak na razie ;)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~kosh [80.48.167.*]
    witam,
    moge prosić o info dot. zarobków kasjera-dysponenta w wawie? jakie plany ma się na tym stanowisku? z góry serdeczne dzięki za odpowiedź, bardzo mi zależy...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~kika [46.186.12.*]
    kasjer-dysponent 2800 zł brutto
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~xxx [83.26.187.*]
    A jaką podstawę można wynegocjować na dzień dzisiejszy na stanowisku Opiekun Klienta? 4200 brutto w Warszawie jest realne?i czy jest szansa otrzymania tej rocznej premii czy plan jest w ogóle poza zasięgiem?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~lol [89.167.0.*]
    Jeśli ma się do przeciągnięcia z na przykład poprzedniej firmy klientów, plan można wyrobić a przynajmniej próg wejściowy czyli to z czego najpierw jest się rozliczanym. każdy produkt ma odpowiednie zaangażowanie procentowe w premii, robić trzeba wszystko a i tak premie widzi się za rok marna motywacja...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~MAX [87.207.182.*]
    Mobbing korporacyjny oraz ze strony dyrektora jest na porządku dziennym. Nieprzestrzeganie praw pracowniczych również. Nie będę pisał o konkretach bo dyrektorzyna łatwo się domyśli o co chodzi. Na chwilę obecną zbieram TWARDE dowody przeciw korporacji i wykorzystam je w sądzie. Zamierzam zarobić na ludziach którzy pracowników traktują nieludzko. Obecnie mam już pokaźna kartotekę u psychiatry (TAK - tego nie trzeba się wstydzić). Firma doprowadziła mnie do nerwicy potem do depresji. No cóż pracować trzeba tak więc pracowałem jak należy ale nigdy nie było to docenione przez dyrektora. Firmę jako pracodawcę odradzam. Atmosfera psuje się tu od głowy, przechodzi w dół po szczeblach "kariery" i trafia na pracowników najniższego szczebla. FUCK IT. Zapłacicie mi za to... spotkamy się w sądzie jaki by nie był mój koniec w tej firemce
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~gość [93.105.139.*]
    Wczoraj ten wspaniały pracodawca zamknął około 60 oddziałów i wręczył 400 wypowiedzeń. Potrzebujecie więcej ?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~gość [195.248.254.*]
    To co teraz się tu wyprawia, jest nie do uwierzenia... A Edzia jeszcze trochę i rozwali cały Region śląsko-małopolski. Poziom żenujący... To tyle z mojej strony.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~kajka [93.105.83.*]
    witam

nie polecam.. praca jak praca ..sprzedaż normalka... ale.. podstawa niska ... robisz hipoteki siedzisz na kasie masa papierów , duża rotacja, systemy z PRL , każdy ceduje na ciebie Swoje obowiązki, brak udytu każdy robi na czuja...dzwonisz od centrali do centrali żeby coś załatwic i ustalic brak jasnych procedur! ogólnie oferta słaba a sprzedaż byc musi brak premii tylko roczna jak zrobisz wszystko w 100% co masz w karcie celów, generalnie syf i burdel brak kompetencji , nic poza ładnymi placówkami nie ma w tym banku.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~wolny czlowiekkkk [83.11.23.*]
    a ja jestem zadowolony... ze już tam nie pracuję i to bardzo:)))))))
    nikomu nie polecam