są osoby które uważają odwrotnie, choćby Dariusz Orłowski, prezes Wawel który ostatnio odkupił pakiet 20%, podobnie jak fundusz Enterprise Investor no ale tu nie dyskutujemy o spółkach, tylko wyrażamy zainteresowanie czatem
Gość był prezesem Wawelu przez kilkanaście lat, doprowadził tę spółkę do rozkwitu, stała się częścią polskiej dywidendowej arystokracji (np. w tym roku wypłaciła 30 zł dywidendy na akcję).
Teraz Orłowski odchodzi z Wawelu i zainwestował dużą gotówkę w Ailleron - jest tam wprawdzie tylko członkiem rady nadzorczej, ale z takim doświadczeniem będzie miał dużo do powiedzenia.
Równocześnie w spółkę córkę Aillerona - Software Mind Sp. z o.o. -zainwestował fundusz Private Equity - wykupił od nich połowę udziałów za ogromne pieniądze i dofinansował Sotfware Mind kilkudziesięcioma milonami.
W efekcie na kontach samego Aillerona jest teraz ok. 56 mln zł na inwestycje (przy kapitalizacji 150 mln zł). W połączeniu z mocnymi merytorycznie "plecami" jestem bardzo ciekaw, co ws. rozwoju ma do powiedzenia zarząd Aillerona i Witold Orłowski.
A to zdziwko. Skąd info, że Orłowski odchodzi z Wawelu? Przecież on tam jest 20 lat prezesem zarządu. I z tego, co słyszałem, jest najlepiej opłacanym prezesem na GPW.
Ailleron. Spółka z ogromnym potencjałem. Jej wyniki rosną z kwartału na kwartał. Weszli z nimi w spółkę Enterprise Investors. W Najbliższym czasie jak dopną transakcje dostaną ogromną kasę. Mają plany na jej wydanie. Warto by je nam wszystkim wskazali.
Ok, może być ten Ailleron
Poczytałem ostatnie info o wejściu funda, zobaczyłem jedną konferencję o ich planach ale chetnke posłucham.
Chyba jakieś dobre wyniki się im szykują więc może będą mogli.cos określić
Avatrix to dobra opcja. Ma być tam stworzona grupa kapitałowa, szykuje się coś dużego. Premiera gry za rogiem.
Kolejna spółka jaką bym widział to True Games ( Kkherbal) w składzie znani Raperzy, Sokół i Małolat. Oraz ludzie z movie Games. To mógłby być dobry wywiad.
January Ciszewski - zapytałbym go jak się czuje oszukując inwestorów, emitując chore wolumeny akcji niezgodne ze statutami spółek (AVT 114 mln emisja vs. 9 mln maks według statutu). Zrobił sobie z NewConnect drukarkę FED. Czas ukrócić te działania. Zbiera się już grupa ludzi, którzy ruszają machinę KNF. Koniec takich praktyk na rynku kapitałowym.