• Re: NVV TFE Autor: ~qwe [89.68.68.*]
    I być może tak to będzie wyglądało. Dziś w raporcie nie pokażą nic nadzwyczajnego, co spowoduje lekki zjazd (fala e), po czym będą wyniki za kwartał, które powinny być impulsem wzrostowym :) Czego sobie i Wam życzę :)
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [5.60.240.*]
    https://invst.ly/ojadr - c, W1. Ciekawa sytuacja. To co uważamy za czwartą minor nie znalazło swojego odzwierciedlenia na wykresie w interwale tygodniowym (druga pokazała nam się bardzo ładnie). Górne cienie w ostatnich dwóch świecach tygodniowych. Dużo pytań? To była już ta czwarta czy może dopiero będzie? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [188.146.59.*]
    Widzisz. Ty potrzebowałem do tego kresek a ja zdrowego rozsądku aby przewidzieć zachowanie kursu. Nie ma możliwości spadku ceny akcji poniżej 7 zł bo to aktualnie dno tak jak kiedyś 1 zł czy 50 gr.

Nawet słaby raport tego nie zmieni a taka sytuacja jest mało prawdopodobna aby nie wykazali zysku. Tutaj jedynie armagedon doprowadzi do zjechania kursu poniżej 7 zl i do tego potrzebna jest ulica która wyprzedała się na wykresie tygodniowym.
  • Re: NVV TFE Autor: ~XxX [31.0.69.*]
    Juz nie moge czytac tych bredni Matiza. Poczytajcurpe go na Columbusie. DNO.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [188.146.232.*]
    Skoro nie możesz to omijaj wypowiedzi z moim nickiem. Jeżeli są bezwartościowe i mało merytoryczne to zapytaj się osób ,które czytały moje posty i dzięki temu zaryzykowały inwestując swoje środki w NVV i dzięki temu mogą cieszyć się z zysku.

Typowe polaczki. Jak to mawiał Piłsudski - Naród wspaniały ,ale ludzie ch...

Pozdrawiam
  • Re: NVV TFE Autor: ~fafarafa [62.141.201.*]
    kej typowy, o sobie samym piszesz, pojechali z toba na Columbusie,
    gdzie jest terasz kurs Columbus a gdzie Novivus
  • Re: NVV TFE Autor: ~lili [37.47.34.*]
    i co w zwiazku z tym i z twoimi kreskami
  • Re: NVV TFE Autor: ~lili [37.47.34.*]
    najpierw pisal o korekcie potem o trojkacie

jest ewidentnie trójkąt zwyszkujacy i nie potrzebuje kresek jakiegoś cwaniaka by to zobaczyc
  • Re: NVV TFE Autor: ~jotjot [83.238.237.*]
    Masz rację co do trójkąta.Bez urazy.Ale trend ZWYŻKUJĄCY.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Maly [37.30.48.*]
    Trend zwyzkujacy wynika z tego co nvv robi i bedzie robil...wiedza o calej sytuacji nvv doprieadzila niektorych z 40 gr do tego poziomu, nadal widza przyszlosc w oze i kreski tutaj sa malo istotne bo sorki ale tutaj mamy ff 1100000 takze boom na oze i ilosci skcji sa wazne, mamy teraz raport, aukcji od ciula a i moze jeszcze jakas mala niespodziankę o kontraktach w MW.kazdy niech onerstuje wedlug swojego uznania, a na clc jest juz zwarta grupa spekuly i zobaczymy co wymyśla, u nas narazie nala ilosv akcji w obcych tekach nie pizwala na dziwne ruchy, powoli do celu
  • Re: NVV TFE Autor: ~Boliza [31.0.46.*]
    Podrzuć wykres Kwaskku. Uważaj bo piszesz do zielobych. Może z 5 osob kuma o co chodzi z tym Tfe. Tradycyjnie.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [5.174.208.*]
    https://invst.ly/omug0 - c, H1. Tak, zauważyłem to, ale to bez znaczenia. Przez weekend przeczytałem wątek. Jest jak jest. Ważne, że papier tworzy czytelne struktury i gramy w widne. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~józek [91.227.105.*]
    Z moich kresek wynika,że albo spadki albo wzrosty.Ewentualnie może przytrafi się jakiś boczniak.Obroty wzrosną albo bedziemy obserwować ich zmniejszenie. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~waski_jestem [2.121.168.*]
    Toz to konkretna analiza panie Józefie.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Gęsty [31.0.44.*]
    Korekta dograna? Pls wrzuc aktuala D1. Jak to widzisz? Jak zakresy? Dwie cyfry pekną? Trad.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [77.87.41.*]
    Moim zdaniem skrzyżuje się kreska pionowa i pozioma na 3/4 jej długości tworząc krzyż na którym zawiśnie szydercze "buhaha" dla ludzi co się wyleszczyli :)
  • Re: NVV TFE Autor: ~Danio [87.205.155.*]
    Ciekawe... ciekawe... zobaczymy...
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [5.174.208.*]
    https://invst.ly/onmha - c,D1. @Gęsty - Interwał dzienny po wczorajszej sesji, ale dla czytelności tym razem saute. Chyba wszystko jasne? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Do Kwaśnego. Autor: ~jarecki25k [217.99.228.*]
    Kwachu jak możesz to daj znać do jakiego poziomu może być korekta na CLC? Tradycyjnie oczywiście.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [5.60.12.*]
    https://invst.ly/oo8rw - c, W1. W zeszłym tygodniu sygnalizowałem, że korekta czwartofalowa jeszcze się nie odbyła. W tym tygodniu mamy jej już pełne rozwinięcie stąd czarna świeczka na wykresie tygodniowym. Jaka będzie jej forma i zasięg? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    a ja mówię ze to fejkowe wyjście dołem
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [37.73.242.*]
    To jest twój post 10-15 pozycji wyżej :
    https://invst.ly/ojadr - c, W1. Ciekawa sytuacja. To co uważamy za czwartą minor nie znalazło swojego odzwierciedlenia na wykresie w interwale tygodniowym (druga pokazała nam się bardzo ładnie). Górne cienie w ostatnich dwóch świecach tygodniowych. Dużo pytań? To była już ta czwarta czy może dopiero będzie? Tradycyjnie zobaczymy

Więc bądź obiektywny. Raz piszesz ze będzie. 2 raz ze nie było... 3 raz ze nie wiadomo a 4 raz ze nadszedł czas...
    Nostradamus też dużo przewidywał, tak dużo że cześć się sprawdziła.

Jeszcze raz Ci powtórzę że tu jest NC a ff to 1 mln akcji. Sam z rtomala mogę tu rysować wykres jak chce. Ktoś z małą ilością akcji może rysować jak chce. 5k akcji na s może spowodować spadek o 20%. Taki mamy arkusz zleceń.
  • Re: NVV TFE Autor: ~fernandel [89.64.189.*]
    Dnia 2019-11-16 o godz. 19:26 ~Matiz napisał(a):
    > To jest twój post 10-15 pozycji wyżej :
    > > https://invst.ly/ojadr - c, W1. Ciekawa sytuacja. To co uważamy za czwartą minor nie znalazło swojego odzwierciedlenia na wykresie w interwale tygodniowym (druga pokazała nam się bardzo ładnie). Górne cienie w ostatnich dwóch świecach tygodniowych. Dużo pytań? To była już ta czwarta czy może dopiero będzie? Tradycyjnie zobaczymy
    > >
    > >
    > > Więc bądź obiektywny. Raz piszesz ze będzie. 2 raz ze nie było... 3 raz ze nie wiadomo a 4 raz ze nadszedł czas...
    > > Nostradamus też dużo przewidywał, tak dużo że cześć się sprawdziła.
    > >
    > > Jeszcze raz Ci powtórzę że tu jest NC a ff to 1 mln akcji. Sam z rtomala mogę tu rysować wykres jak chce. Ktoś z małą ilością akcji może rysować jak chce. 5k akcji na s może spowodować spadek o 20%. Taki mamy arkusz zleceń.

@Matiz chłopie Ciebie to już się czytać nie da !!

zalecam lekturę

link

a żeby rysować wykres to trzeba mieć $$$ a nie papiery,

Pozdrowienia 
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [37.73.242.*]
    A kto powiedział że nie mam $$$? Papierami też można rysować jak się chce. Zwłaszcza jak ma się 30% ff
    Ja nie jestem leszcze na tej spółce jak ty
    trzeba miec to i to kolego

jak mozesz rysować coś bez posiadania papierów mi lektura nie jest potrzebna bo bez lektury jestem dalej set procent do przodu zrozumcie to wrescie fachowcy i jak zadecyduje to kupie 50 k papiera w jeden dzien i speca od kresek wogole pozbawie kredek do zabawy takze spokojnie z tymi mądrościami
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [37.73.164.*]
    Nie chce się tu chwalić czy przemadrzac ale panowie nigdy nie byli w posiadaniu takiej % ilości dostępnych akcji. Nawet Żak i Stachura nie spodziewali się takiego akcjonariatu.

Do wiadomości innych. Nie zamierzamy pozbywać się tych akcji. Wiemy co w trawie piszczy i to nie są nasze poziomy wyjścia.

A troli naganiajacych na spadki będzie coraz więcej a to tylko dobrze świadczy na przyszłość
  • Re: NVV TFE Autor: ~fernandel [89.64.189.*]
    jestem drobnym spekulantem i znam swoje miejsce w szeregu ;-) lubię chronić swoje środki i jak zarobię, realizuję zysk i czekam co się wydarzy. Do spółki wszedłem późno, bo dopiero po 3,5 ale udał mi się wyjść miedzy 8 a 8,2 zł. Cała inwestycja trwała około miesiąca. Dla mnie taki zysk w tak krótkim czasie jest bardzo duży, bo moje założenie jest takie żeby systematycznie co roku zarabiać 15% niezależnie od koniunktury. Ostatnio nie udało mi się to w 2008.

Giełda już nie raz nauczyła mnie pokory!

Czy kurs spadnie czy nie, nie wiem i nikt tego nie wie. Jest zbyt wiele czynników które mają na to wpływ. Można tylko mieć opinie i określać jakieś prawdopodobieństwa. Dla mnie na dziś prawdopodobieństwo spadku jest wyższe niż wzrostu i tyle.

Ponieważ nie mam już akcji, nie będę więcej zawracał Wam głowy na tym forum.

Z ciekawością będę, z boku, obserwował moc Waszych portfeli w nadchodzących tygodniach.

Pozdrowienia

na każdej spółce masz zwyczaj pisania tak jak tu o swoich

ciekawe zjawisko
  • Do kaśnego Autor: ~jarecki25k [217.99.228.*]
    Kwachu przepraszam ale trochę namieszałem bo ja pytam o columbus fakt że na wątku novavis ale widzę że tu jesteś to piszę. Jak możesz to napisz odnośnie columbus do ilu może zaliczyć zjazd. Oczywiście tradycyjnie. Pozdrawiam.
  • Re: Do kwaśnego Autor: ~jarecki25k [217.99.228.*]
    Miało być kwaśnego he he.
  • Re: NVV Autor: ~Kwaśny [77.114.129.*]
    https://invst.ly/ooyxv - c, D1. Dzyń, dzyń, dzyń dzwoni alert. Poziom f2 osiągnięty. Teoretyczny, minimalny zasięg korekty czwartofalowej zrealizowany. Wystarczy? Tradycyjnie zobaczymy.

PS. TBC krążą w pobliżu.
  • Re: NVV Autor: ~jarecki25k [217.99.228.*]
    I to jest pytanie czy już pora ładować do wora czy jeszcze nie?
  • Re: NVV Autor: ~Kwaśny [77.114.129.*]
    https://invst.ly/op04l - c, D1. Czwarta rozwija się. Jest dynamizm, są zwroty akcji, jest niezrozumienie rynku. Wszystko podręcznikowe. Spora podaż, zamknięcie na minimum. Jutro? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV Autor: ~jarecki25k [217.99.228.*]
    Dzięki kwachu za odpowiedż. Zostałem z akcjami columbusa po 16zł i nie wiem co teraz robić. Doradz coś jak możesz.
  • Re: NVV Autor: ~BoB [89.72.185.*]
    Ja myśle ze nie masz sie o co martwic i bedzie ładny wzrost
  • Re: NVV Autor: ~fernandel [89.64.189.*]
    Dnia 2019-11-18 o godz. 18:16 ~jarecki25k napisał(a):
    > Dzięki kwachu za odpowiedż. Zostałem z akcjami columbusa po 16zł i nie wiem co teraz robić. Doradz coś jak możesz.

jeżeli można się wtrącić, kupiłeś nie najlepiej, bez urazy, mnie też to się często zdarza. Jutro prawdopodobnie będziesz miał okazję wyjść na 0. Ja bym korzystał i zamykał pozycję, obserwował co się wydarzy z boku.
  • Re: NVV Autor: ~Kwaśny [31.2.66.*]
    https://invst.ly/orbx6 - c, W1. Piątek, łykendu początek. Czwarta. Jak na razie bardzo prosta gra. F2 osiągnięte. Czy wystarczy? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV Autor: ~Piotr [5.184.99.*]
    "https://invst.ly/orbx6" - ten wykres daje piękną perspektywę zarobku ok 100%... Co najmniej..... Ale cytując - zobaczymy.
  • NVV TFE Autor: ~Kwaśny [31.2.66.*]
    https://invst.ly/orkup - c, H1. W tym miejscu zawsze przypominam, że fala piąta może mieć trzy formy - regularna (na wykresie), wydłużona (mało prawdopodobne, bo już trzecia minor była wydłużona) albo załamana. Każda z nich ma swój charakter i projekcję ruchu. Jedno jest niezmienne - każda z nich składa się z pięciu podfal. Na dzisiaj nie jesteśmy w stanie na 100% powiedzieć jaką będzie postać przyjmie. Fala piąta, nie tak zyskowna jak się powszechnie uważa, ale też potrafiąca dać godne zwroty. Za nami trzecia primary - królestwo poważnych inwestorów giełdowych. Jak grają "grubi" widzieliśmy w fali trzeciej. Pojawiają się znikąd na początku fali (3), kreują popyt aż do dystrybucji w fali 4. Tu nie ma sentymentów. Nikt nie zadaje pytań przebije siedem czy nie przebije. Przed nami fala 5w(3). Piąta to domena mniejszych inwestorów. Forum już zaroiło się od specjalistów od finiszu na ostatniej prostej. To ich czas.Na koniec najważniejsze pytanie. Czy to już koniec czwartej? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~antek [80.49.184.*]
    Kwasny jak widzisz teraz 01 Cyberaton.CZY on juz mial 3 falę.?Pozdrawiam.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kablat [37.248.165.*]
    Kwachu, na koniec pierwszej primary dwie dyszki? Tradycyjnie
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.76.148.*]
    @antek - nie monitoruję 01C na bieżąco. Wygląda na to, że papier w tej chwili realizuje już 5w(1)w((3)). Na "Czybku" sytuacja jest o tyle trudna, że papier na przełomie 2010 i 2011 kosztował ponad 50 zł. Gdzieś te akcje wiszą po drodze. Cały czas nie mamy pewności czy to impuls hossy czy tylko korekta spadków. Podobna sytuacja jest na Sunexie.
    @Kablat - 20 pln na koniec 3 primary - no tak, dlaczego nie? Ale jeszcze przedtem czwarta intermediate. Ciężka sprawa. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~antek [80.49.184.*]
    Dzięki Kwaśny.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [95.40.184.*]
    https://invst.ly/ov4jm - c, M1. Wykres w interwale miesięcznym w wersji saute. Schemat szkieletu Sakata utrzymany? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: Do Kwaśnego Autor: ~jarecki25k [217.99.177.*]
    Kwachu będzie odwrócenie trendu na spadkowy czy jak ty uważasz? Odpisz jak możesz tradycyjnie.
    Szkielet Sakata w interwale miesięcznym? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~jarecki25k [31.0.33.*]
    No tak. Dziękuję za czujność i odpowiedź. Pozdrawiam.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [37.30.18.*]
    Panie kwaśny... a może tak przeczytałbyś warunki do spełnienia aby wyszedł Szkielet Sakata... Jak widać po twoim wykresie to mamy świece na przestrzeni roku ,a nie kilku sesji... dodatkowo cały tydzień jak nie więcej był w trendzie bocznym ,a nie może być więcej jak 3 sesje... więc o jakim szkielecie gadamy
    Interpretujesz sobie wszystko tak jak chcesz i pod własne interesy ,a ciemny lud to łyka
    Panie Matiz, nie ośmieszaj się pan. Jesteś Pan ignorantem w temacie szkieletu Sakata, ale dam Panu drugą szansę. Przeczytaj Pan mój post raz jeszcze. To tyko jedno zdanie, a w zasadzie 4 słowa. Wszystkie są ważne. Potem Pan pomyśl, zachęcam, to nie boli i wszystko stanie się jasne. Dasz Pan radę? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~321 [87.205.243.*]
    tak z ciekawosci zajrzalem i oto co wyczytałem:  mogą zaistnieć maksymalnie trzy sesje w trendzie bocznym.
    tzn. jak to wyglada bo na wykresie p. kwasnego nie ma ilosci sesji.
    moze sie Pan do tego odniesc czy w tym wypadku mozna mowic o Szkielecie Sakata?
[x]
VOOLT -4,83% 2,56 2025-10-14 16:10:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.