Oby nie powtórzyła się historia z poprzedniego roku gdzie 30-12-2015 mieliśmy na W20 30 punktowy zjazd i otwarcie 04-01-2016 z prawie 30 punktową luką w dół, a do 11-01-2016 z poziomu 1900 pkt zjechaliśmy poniżej 1700 pkt. A historia lubi się powtarzać, ale butelki na to nie postawię
To może się zdecydujecie. Mam szykować podsumowanie, czy jeszcze zaczekać. Ja już na ZIELONO zaznaczyłem tygodniowy WZROST. Raczej nie spodziewa się prawie 500 pkt spadku na WIG-u, ale kto wie co zarządzi Główny Specjalista RP od inżynierii finansowej.
Dane super, zobaczymy jak je zinterpretują. W każdym razie wszystkim w nadchodzącym roku życzę przede wszystkim szczęścia i wytrwałości w dążeniu do celów. Zaczaiłem się na es i zobaczymy co szanowny 2017 przyniesie ...
Żegnam mijający rok bez żalu , bo był dla mnie niezbyt udany podobnie jak ( moim zdaniem ) dla naszego kraju i świata . No .. ale był to rok przestępny co z góry było marną wróżbą .
Ci dla których przestępny rok 2016 był dobry i udany mogą oczekiwać , że następny - jako już normalny , będzie tym bardziej dobry i udany. Życzę więc Wszystkim wszystkiego najlepszego , spełnienia planów i marzeń dużo zdrowia , cierpliwości i konsekwencji ... oraz spokoju w tych niespokojnych czasach.
A ja ten rok na fw20 dla mnie skwituje tak jak ,,elita polityczna"
"huj dupa i kamieni kupa"
Nabili mnie na pal i mam spora strate ale tak jak Zosia planuje w tm roku wieksza wstrzemiezliwosc i nie grac na sile. Bede czekal na okazje na L lub S.
Wszystkiego dobrego i sporych wygranych abydsmy nabili grubego na pal.
To ja optymistycznie... 2100 do lutego. A i na gieldzie historia nie lubi się powtarzać... nigdy 2 korekty w tej samej fali nie wyglądają tak samo.... "system" może być jednolity (np. zygzaki) ale proprocje odcinków AbC zmieniają się nonstop dlugi krotki krotki dlugi... nigdy 2 razy pod rząd to samo. Tak więc jestem wdzieczny za przytoczenie historii o styczniu AD2016 ;D Bo.... dokladnie odwrotnie to wygląda.
A ja już chyba wiem co się stalo na 1870-1920.... uciekły mld krótkich, dosłownie również.
No i najlepszego w nowym roku, obysmy za rok spotkali się w takim samym skladzie ;D
Ps. nie pamiętam co to biały szum.... chyba że ten w glowie po 3 butelkach wina :)
A złoto.... hmmm mi tam brakuje "hamowania" inaczej climaxu spadkowego, przy tak obszernej fali spadkowej, powinno cos byc. A i miejsce wyjscia jest "niekreskowe" ;P
E wyjscie zlota oka.... bylo na linii skali liniowej nie zaznaczylem.. ;p ale climaxa brak. Jak wig20 rozpocznie marsz w górę po nowym roku to zostanę na fw.
Życzę wszystkim zdrowego, szczęśliwego i bogatego 2017. Nie opadajcie na duchu, pomimo że rzeczywistość trochę szwankuje. Na pewno kiedyś będzie lepiej.
Dla mnie 2016 na FW był całkiem niezły. Nie obrażę się, jeżeli przyszły będzie podobny. Pozdrawiam i żegnam do przyszłego roku.
Tak sobie leżę i kontestuje swoje szczęście i chcę się podzielić z innymi, jestem szczęśliwy że żyję, że serce moje bije, że las rośnie , i rzeka płynie, jestem szczęśliwy ze nie jestem szczęslwy w galerii handlowej, i w oparach "telewizorów" w śród Was czasem byłem szczęśliwy bo czułem że jestem wśród ludzi co jeszcze chce im sie oderawać oczy od smartfona i powiedzieć coś więcej niż mowi FB czy coś tam innego małego, co udaje wielkiego. Dziękuję Wam wszystkim i dobrego smacznego chleba, Wam i sobie życzę, i żeby spojrzeć na siebie z miłością. Howk.