~123, szanuję cię za pracę jaką tutaj odwalasz. ale, prosze skończ z tym spekulowaniem o unieważnieniu lipcowej emisji. Nie ma na to żadnych możliwości. Emisja jest zarejestrowana, w pełni opłacona, także na jakiej podstawie ma zostać unieważniona. Jedyna możliwość zwrotu kasy inwestorom , o której to możliwości wypowiada się Tuora, to przymusowy skup akcji , a potem umorzenie ich przez spółkę. Zresztą, jak zapewne wiesz, jest to dokładnie opisane w ostatnim memorandum. Pisałem juz gdzieś o tym na tym forum. 10 % akcji za 32 mln. zł, to daje 8,29 za akcję i redukcje w zapisach 80%. Także kazdy z nas ma szansę upłynnić 20% swoich akcji po niezłej cenie. Tylko kiedy ???? i czy do tego czasu spółka bedzie miała jeszcze środki na zreazlizowanie tego celu. Termin ostateczny to niestety 31.03.2016
Jeśli kurs systematycznie spada to chyba nie hossa? Nie CRM zwołuje NWZA tylko jego akcjonariusze. Akcjonariusze którzy mają określoną wiedzę o spółce i którzy jedyne co mogą udowodnić to niewiele znaczące utracone korzyści z tytułu braku odsetek - oczywiście nie wiele znaczące biorąc pod uwagę skalę spadków wartości ich pakietów akcji.
Szwindle Tuorów które są dla mnie oczywiste mają głównie związek z etyką biznesową, transparentnością, wiarygodnością i ładem korporacyjnym natomiast z punktu widzenia ewidentnego łamania prawa są niemal nie do udowodnienia więc dziecinną wręcz naiwnością jest wierzyć, że KNF czy prokuratura coś tutaj wskórają. To samo się tyczy analizy ruchów funduszu w celu obniżenia kursu akcji spółki - wiara, że uda się tutaj coś zrobić budzi moje rozbawienie.
Po prostu trzeba się przyznać przed samym sobą do tego, że nie trafiło się z inwestycją.
Więc chyba to ten sam świat tylko inne na niego spojrzenie, może takie bardziej rzeczywiste ...
Oj X-man.........Tu nie chodzi o to czy hossa czy bessa. Tu chodzi o to dlaczego kurs spada. I dlaczego to spadanie akceptują poważne fundy. Przecież wyrażnie napisałem gdzieś tam wyżej, że to bessa chroniczna i nieuleczalna.........
A co błędów w inwestowaniu. Gratulują samokrytycyzmu, nie każdy to potrafi. Doskonale pamiętam - gdzieś sprzed roku albo więcej - TWOJE płochliwe posty gdzie panicznie rozżalałeś się w temacie Orphee aż wreszcie napisałeś, że wyskoczyłeś z tego badziewia i czekasz co dalej los przyniesie.............Tak, potrafiłeś swoją inwestycje w ORP uznać za błędną........
Ja też pewnie idiotycznie tu inwestuję. Trzyma mnie tu jakaś zadziwiająca siła, jakby magnes...........Akcje mam już od 9 zł. Od momentu kiedy je nabyłem kilkanaście razy je sprzedawałem i następnie niżej odkupywałem. Skutek jest taki, że obecnie mam 4 razy wiecej papierów niż w pierwszym momencie zakupu po 9 zł. Ostatnia zwyżka mnie zwiodła bo dokupowywałem po 2,27 i 2,16.
Reasumując : tu nie ma takich co to zainwestowali dobrze. I nie ironizuj, że trudno sie przyznać do błędów w inwestowaniu. Jedziesz na tym samym koniu........ Albo jechałeś.
ha... ha... ha... becher!!! mamy Cię, no to już wiadomo kto manipuluje kursem!!!! sprzedajesz drogo i kupujesz tanio i to już od dzięwiątki!!!!!
jak myślicie przy jakiej cenie aukcji na CRM zrobi się panika na orphee, czy jak kurs przekroczy psychologiczne 2 i 3 złote to drobnica zareaguje wyprzedażą czy ludzie będą trzymać? końcówka roku była traumatyczna....