• Re: Żurawie odlatują Autor: ~falubaz [79.184.53.*]
    finansowanie ma być z zewnatrz, forma nie znana, ale zgadzam się, że oby nie nowa emisja. Powracając do przejęć, jest to dużo lepsze rozwiązanie niż zakup nowego sprzętu, bo kupują rynek który nawet przy koniunkturze nie jest z gumy, więc marża nie ucierpi. W 4 kw mieli 11,5 kk EBITDA, czyli mają dobre przepływy dlatego decydują się na przejęcia.
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~juliusz [31.182.92.*]
    kiedyś akcje tej spółki były po 60 zł jak myślicie czy jest możliwe osiągnięcie tego poziomu ponownie
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~stach [178.180.58.*]
    kKedyś to była totalna spekuła. Teraz firma jest rozsądnie zarządzana i ma świetlaną przyszłość. Za parę lat kurs w okolicach 20 pln zupełnie realny i nie bedzie to balon, tylko realna wartość spółki.
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~juliusz [31.183.252.*]
    nie wiem czy dobrze kombinuję mieli 9,5 mil zysku netto za 2014 r za wiatron zapłacili 2 razy po mil zł 1 kw był słaby 150 tyś jezeli w 1 kw 2015 r mogą osiągnąć 3 mil a jest to realne wiatron może wypracować zysk netto za 2015 r 3mil a może i więcej budopol 1,5 mil jezeli w 2015 r poprawi się koniunktura i poprawią wynik netto rok do roku o 3 mil to 9,5+2+3+3+1.5+3 = 22 mil zł i jeszcze za wygrany proces 1,3 mil + odsetki to w 2015 r może być już bardzo ciekawie przy 15 zł za akcje cena - zysk wyniesie około 29 nie liczyłem 1,3 mil za proces liczyłem przy 22mil zysku netto za2015 r myślę ze taka sytuacja jest bardzo realna
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~1916 [46.186.1.*]
    PRYWATNIE rozmawiałem z "człowiekiem" z Budimexu i powiedział że najlepszy będzie 2016 .
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Jednak Budopol nie chce odsprzedać kolejnych akcji dla HRS.
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~1916 [46.186.0.*]
    artykuł w podłodze.
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~xxx [46.112.6.*]
    Co za h** sypie?
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~zur [77.91.5.*]
    No to przyznać się. Który dziś zbiera?:))
    Rekord obecnej hossy pokonany.
    co prawda tylko o 1 grosz , ale zawsze cieszy.
    Na razie czekają na jeleni co oddadzą, ale może później 4,0 ?
    W końcu pokazali na co ich stać.
    Dzwignia operacyjna na tej spółeczce największa na GPW.
    Tu wyniki będą zaskakiwać wszystkich , łącznie z Panem Prezesem.
    Niech tylko ruszy nowa perspektywa z UE co rozgrzeje koniunkturę do czerwoności.

No cóż wypada tylko złożyć wyrazy głębokiego współczucia wyleszczonym dzisiaj.
    Nasz grajdoł: im gorsze wyniki pokazuje spółka tym lepiej.
    Komu potrzebny taki super raport ? Dla kursu lepsza była by strata.
    A scenariusz wciąż ten sam godzinny wyskok i powrót.
    Jakieś jaja ?
  • Re: Żurawie odlatują Autor: ~raf [89.68.55.*]
    Nasza giełda to żenada faktycznie, spółka poprawia o 200% zysk r/r i spada.. jedyne sensowne wytłumaczenie to że ktoś chce się teraz obkupić i zaniża kurs
    Dnia 2015-11-18 o godz. 15:39 ~raf napisał(a):
    > Nasza giełda to żenada faktycznie, spółka poprawia o 200% zysk r/r i spada.. jedyne sensowne wytłumaczenie to że ktoś chce się teraz obkupić i zaniża kurs
    ====================================================================================================

Na tym poziomie zbyt wiele nie skupią. Każdy ma świadomość ile spółka jest obecnie warta,
    Mogą jedynie poprzerzucać z wora do wora żeby sprawić wrażenie podaży. Co zresztą robią.
[x]
HERKULES 8,91% 1,34 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.