Pierwszy sie zgłaszam mogę kupić trochę innych tez zachęcam - jestem przy kompie do 14. wiec zemną do kupna może o 12.30, wystawiam zlecenie kupna ,50g 5000szt
pisze się ktoś?
Po 13 dniu akcji klubowicze mają 1 561 002 akcje w 33 zleceniach. Przez wydarzenia na majdanie posypał się cały ukraiński rynek. SGR -7,5%, CLE -11%, AGT -9,7%, a Westa tylko -2%. Jestem przekonany, że tak mały spadke kursu jest zasługą tej akcji i klubowiczów. Nie było dziś sypania Westą tak jak na innych ukraińskich spółkach. Jutro spodziewam się dalszych spadków ale też bez obrotów. Grubych sypiących na WES nie widać, lecz popyt też odpuścił. No cóż-w obecnej sytuacji politycznej UA nie można się dziwić, ale za kilka dni będzie doskonała okazja do kupna.
Po 16 dniu akcji klubowicze mają razem 1 604 634 akcji w 35 zleceniach, a więc liczba klubowiczów jak i liczba akcji przez nich posiadanych ciągle rośnie. Papier uważam za mocno wyprzedany. Przez pół dnia moje zlecenie stało na najlepszej pozycji na kupnie ( po 0,45gr) lecz nie wpadła mi ani jedna akcja. Zdecydowanie brakuje już podaży na tych poziomach cenowych. Jutro ważny dzień na ukrainie-zobaczymy co parlament wymyśli.
Warto odświeżyć wątek bo dziś wreszcie pierwsza sesja kiedy zaczeło sę coś dziać ciekawego. Po 31 dniu akcji klubowicze mają 1 191 034 akcji zgrupowane w 31 zleceniach. W porównaniu z ostatnim wpisem pół miliona akcji "wyszło z klubu" ale to pewnie przez ten marazm jaki panował na papierze. Zapraszam ponownie do składania zleceń sprzedaży swoich udziałów po 9,99zł z terminem ważności 31 grudnia 2014. Dotychczasowym klubowiczom (tym najwytrwalszym) dziękuję za udział w akcji. Myślę, że dużo klubowiczów będzie przyłączać się do akcji wraz ze wzrostem kursu.
Nasz WESTA da czadu, by wygra tą sprawę :) Ukraińcy wiedzą juz o tym, stąd zwyżka.... A potem nikt juz tego nie zatrzyma. Mnie 9.99 przestało interesować. ja obstawiam 14 zł. :)
Po 35 dniu akcji inwestorzy skupieni w elitarnym klubie WESTA 9,99 mają 1 093 408 akcji i jest nas 29. Po zwycięstwie euromajdanu i miejmy nadzieję nastaniu już trwałego spokoju na Ukrainie, najbliższe tygodnie zapowiadają się bardzo dobrze dla wszystkich ukraińskich. Ważna informacja sprzed chwili:
"Szefowa unijnej dyplomacji Catherine Ashton uda się w poniedziałek na Ukrainę, aby rozmawiać o wsparciu przez UE trwałego rozwiązania kryzysu politycznego oraz działaniach stabilizujących gospodarkę tego kraju - poinformowano w niedzielę wieczorem w Brukseli.."
Jeśli Unia wesprze Ukrainę przynajmniej częścią kwoty, jaką przeznaczyła na ratowanie gospodarki Grecji, to nastaną spore wzrosty na wszystkich ukraińskich spółkach. Agroton już zaczął hossę
Jeśli chcecie zarobić naprawdę dużą kasę-zakładajcie pampersy i niech Was ręka nie świerzbi by sprzedawać na tych poziomach. Target jest jeszcze bardzo daleko. Najlepiej zablokować swoje papiery zleceniem an 9zł99gr. Zapraszam ponownie wszystkich inwestorów do elitarnego klubu Westa 9,99
Czas zarejestrować nick bo zaczynają się podszywać podemnie. Co do Westy - oddają leszcze i krótkodystansowcy. Główny ruch jeszcze przed nami. Dziś USA zapowiedziały pomoc UA po sformowaniu rządu. Chcą ukręcic nosa Rosji. Czas odpalić drukarnie dolców na 3 zmiany. Potrzebne będzie parę baniek:)
Po 39 dniu akcji klubu Westa 9,99, inwestorzy należący do niego wystawiają na sprzedaż 742 437 akcji skumulowanych w 22 zleceniach. Widać, że po ostatnich wzrostach wielu klubowiczów nie wytrzymało ciśnienia i oddali swoje akcje. Przynajmniej teraz wiadomo, że za słabszymi wzrostami naszej Westy w stosunku do innych ukraińskich akcji nie stoją duzi gracze, a własnie mniejsi inwestorzy, których "wykończył nerwowo" długi trend spadkowy i boczny i chcieli zamknąć pozycję chociażby na 0. To oznacza, że tak naprawdę mamy jeszcze kumulację. Dalsze wrosty będą, ale to będzie droga przez mękę dla nerwowych. Zastanawiające jest kto odbiera papier. Drobnica raczej nie bo nikt nowy do klubu nawet nie dołączył! Obstawiam na fundusze inwestycyjne i OFE, w każdym bądź razie nie osoby fizyczne. Ciekawostka na ukraińskim Agrotonie-wczoraj ujawnił sie podmiot posiadający nagle ponad 5%
Pewnie w oklicach 1,50 na WES będzeimy mieli podobny komunikat..
Zbieranie trwa...
Spoko wodzowie, ja też dokupuję, i to nie pomalutku i ostrożnie, tylko za 2,5 - 3.5 tysiąca złociaków, za to na prawie każdej sesji od 6 tygodni. Żrednio rzecz biorąc, przy kursie, jaki mi wychodzi w perspektywie końca marca tzn. 1,59 zł, będę do przodu 7 moich średnich pensji miesięcznym !
Jeśli poczekam do zimy 14/15, nachapię się na czysto z 45-50 tysięcy zł. ZAKŁAD ??
Po 42 dniu akcji w klubie zostało tylko 17 inwestorów, którzy wystawiają 539 969 akcji po 9,99. To oznacza tylko jedno -większość popuściła w majty o oddała papier. A jeśli tak znaczy, że wkrótce ruszamy na północ. Ja ładnie powiększam mój pakiet. Pozdrawiam klubowiczów
...i tym prostym sposobem odebrali od ludzi ponad milion akcji,,jak ktoś nie trzyma ciśnienia to zawsze można w chinczyka pograć ,,a ile zabawy jest przy tym i śmiechu:)))))))))))))))))))))))--wszędzie te chinczyki,,,,
.,.to teraz pozostaje kwestia zarobków prezesa?wybieram funty,,telefon służbowy i auto -najlepiej jakąś dobrą terenówkę bo teraz modne są takie,,do tego panią -musi być bardzo ładna ,wysoka ,najlepiej brunetka do parzenia kawy i nie tylko,,popza tym chce mieć duże biuro no i tygrysa najlepiej takiego jak miał człowiek z blizną :)))))))))))))))))))
Panowie jaki teraz kierunek? Do raportu mamy jeszcze ponad miesiąc, więc spekuła zdąży się tu zlecieć i powtórzyc numer z końca Lutego.
Powyżej 0,70 zl przemieliło sie ponad 3 mln akcji. Kolejne wybicie powinno być ponad ostatni szczyt 0,82 zł do około 1 PLN. Jutro chyba nie będziemy zbliżac sie w kierunku wsparci 0,48.
ciężko gdybać,,może spaść na krótki czas w okolice 0,48,049,,dla nas uspokojenie sytuacji jest ważne albo jej wyjaśnienie końcowe,myślę,że jeszcze nas czeka trochę przepychanek ,,mnie na tym papierze nic nie zdziwi,,można dowolnie nim sterować ,,tu nie ma rozwodnienia w milonach akcji tak jak na połowie naszych spółek,,można ją zdołować i wynieść na kilka złotych w krótkim czasie,,myślę,że jak się sytuacja w miarę unormuje Ukrainki będą grane mocniej,,,
Z tym ogniskiem to mam autentyczne skojarzenie bo przebiegałem bosymi stopami po gasnącym żarze .
I naprawdę wtedy mnie nie poparzyło.
Teraz odnoszę wrażenie, że wtedy byłem dla siebie bohaterem ale teraz jestem większym bo jestem inwestorem Westy.Ale czy można to nazwać bohaterstwem? Raczej ....sami pewnie sobie dopowiadacie heh. ...
Teraz to dopiero mnie poparzyło ale trzymam...a w poniedziałek jak źle pójdzie to moim marzeniem będzie skoczyć na bungee ...i oczywiście szczęśliwie wrócić do życia.
Pieniądze to nie wszystko.
Powinno się napisać co najmniej pracę mgr na temat słowa * ALE* ....np. pieniądze to nie wszystko... * ale* - heh.
Zainteresował mnie swojego czasu nagłówek Westa - elitarny klub 9,99zł i jestem od pewnego czasu jej akcjonariuszem...a jak z resztą? jesteście jeszcze? Pzdr.