Teraz 01 Cybaton stanie sie hitem i powoli zmieni sie charakter z spekulacji na dlugotrwaly fundament.Sam wiesz ze przy tak niskiej bazie wyjsciowej kursu nawet i kilkaset procent jest..teoretycznie realne wszak nominal to 8 zeta a ksiegowa w okolicach 0,2 no i NC na ktorym takie wzrosty nie robia wrazenia.To chyba poczatek wielkiego marszu-zobaczymy.
Pozdrawiam.
A ja się spodziewałem na 01CYbatonie już w sierpniu istotnych zmian ale cierpliwość w końcu popłaca a powrót na nominał 8 złotych to kwestia czasu i rozwoju sytuacji w spółce.
Powodzenia i sukcesu Pozdrawiam
1973 - jesteś mistrzem tegorocznego wyskoku - Cybaton pobił rekord i w komunikacie i w tempie wzrostów. Chylę czoła - podstawowa zasada być gdzieś pierwszym. Ja niestety mogę jeno żałować, że zostałem ze skromniejszym pakietem, bo mam swoje niezłomne zasady gry na spekułach, niemniej i tak zysk baaardzo cieszy. Dodatkowo CDE dziś zaszaleje.
Pozdrawiam kolegów
Co sadzicie panie i panowie o spolkach Presto i Minox o tej pierwszej wspominal kiedys 1973 o tej drugiej nie wiem czy cos pisal wygladaja ciekawie tyle groszowek solidnie wzroslo a tam cisza warto jeszcze dopakowac?wlasnie zastanawiam sie......Jhmdev powinien okolo stycznia/lutego 2014 roku solidnie wzrosnac!
Minoxa sprzedałem po 19 gr (kupowany od 8-12gr) teraz spasowałem.
Presto kilka miesięcy temu po 10-12 sprzedane po 15gr też spasowałm. To były spółki brane na odreagowania po przesadnych przecenach.
Teraz interesują mnie społki nie na odreagowania ale z potencjałem rozwoju do 2 lat.
Pylon,01Cyb,Cde
Pozdrawiam
Dolozylbym do twoich typow Cpwe tez rozwojowa spolka na najblizsze lata rowniez pozdrawiam ps.a co do minoxa i presto na kilka-kilkanascie groszy mozna zainwestowac.
Cwpe-nie neguje mialem obkupione od10-16 gr i sprzedalem w okolicy 35 gr choc oczywiscie tam potencjal jest mozliwy.Zwroc uwage na VEDIA czuje ze zakreca od dzis w gore-popatrz na wykres tej spolki.Zenek Pozdrawiam
co do cwpe zgodzę się, na tzw solidne wzrosty "porozdaniowe", czyli powiązane ze śledzeniem konkursów min parp, alternatywa cwpe to ari. Co do cde ja osobiście, w przeciwieństwie do 1973, traktuję raczej spekulacyjnie... Co myślcicie o Als w chwili obecnej, coś spekulacyjnie skubnąłem, choć warzywniak przedni, niemniej towarzystwo kiszone przez rok... podejrzanie tanio, az się prosi o podskok
No chlopie faktycznie trafienie.!Ja o swoim pakieciku Alejki nawet zapomnialem a na tym poziomie zawsze robila sie cofka.Dzisiaj zwalilem pod kolko polowe O1cybatona po 4,20 i chyba uda sie odkupic bo jest fajna korekta zobaczy sie co z Alejka czy pod wyrzute?.
Mysle ze Cybatona po 3,10 -3,00 uda sie odkupic pod nowa fale.Papierek bedzie grany dluzszy czas.Pozdrowionka
Ja cybatona zwaliłem niżej niż Ty, zwyczajnie nie wytrzymałem ciśnienia ;), stoję z boku i obserwuję. Co do ALS to kombinuję w sposób naturalny, albo się znowu cofnie, ale z drugiej strony potencjały się wykorzystuje. Może być tak, że postoimy w tych okolicach, potem postoimy powyżej 04 odda większość skiszonych i wściekłych, pojedziemy dalej - vide wykres z zeszłego roku ;) - się zobaczy
Koledzy inwestorzy mam pytanie odnośnie mobilności notowań online na platformę android albo Windows mobile. Które konto maklerskie ma taką aplikację. Obecnie korzystam z aliora i nie jestem z niego zadowolony . Z góry dziękuję za pomoc
Supermakler PKO BP jest na androida. Tylko opłaty w PKOBP nie są raczej konkurencyjne. jak ktoś jest day traderem to powinien szukać cos tanszego. w przeciwnym razie polecam.
Bralem dzisiaj, ale takiego info się nie spodziwalem. cóż ten "dziwny" zarząd ma jakis planik, a ja mam przyjemność być tam planktonem. BTW jhm przedświątecznie idzie w promocję, jeżeli nic wielkiego nie pokrzyżuje planów, to przyszły rok bedzie bardzo... Pozdrawiam kolegę
Cos nam ten jhmdev kuleje ostatnio i cpwe takze alejka slabo co myslicie o dzisiejszym infie o dofinansowaniu prawie miliona zlotych dla minoxa bedzie jutro pompka?warto pakowac do wora?milej nocy jutro sie zobaczy.
Cwpe -Zenek to ja w okolicy 35 gr wszystko oddawalem,alejke na ostatnim wzroscie.Podbieram ponownie jhm okazyjnie.Co do minoxa moze ci sie uda ale takiego rajdu jak wczesniej to pewnie niepredko sie doczekasz.Complex sie szykuje do jakiegos ciagu pewnie te 20-25% do ugrania na nowej fali.Pozdrawiam dobranoc
Co do cpwe to zaczynalem na 14 gr a konczylem na 42 gr czyli podobnie intuicja mi podpowiada ze jakis czas bedzie kiszonka na rynku moze sie myle przegrzanie daje sie odczuc po pazdziernikowo-listopadowych rajdach na wielu spolkach pozdrawiam pa
Lego,Zenek,lorg i inni sympatyczni gracze forum rowniez wszystkiego dobrego na swieta a co do jhm to czekamy na skokowy wzrost zysku w I polroczu 2014 po oddaniu nowych inwestycji w tym czasie-w koncu czas najwyzszy by kurs tez te bliska przyszlosc odzwierciedlal w mysl zasady na gieldzie kupuj przyszlosc.
Witam Kolegów w Nowym Roku i życzę samych udanych inwestycji!!! Ja natomiast od poniedziałku wyleguję się na Plazy i korzystam z rozwiązań Midasa w kontaktach ze znajomymi a dla rozrywki korzystam z gier NGS. Po powrocie zmieniam wystrój domu z Artefe. A jak zarobię na tych inwestycjach to kupię pensjonat na Helu oferowany przez JHM. Pozdrawiam Ps.: a Complex ciekawie wygląda warto wejść.
Witam kolegow, CMX wygląda ładnie, liznąc warto, ja znów kieruję oko na ALS, która też wygląda bardzo dobrze, tak jak pisałem na moment przed jej wybiciem, cos tam kombinują, za pysk trzymają i myślę, że kwestią czasu jest rajdzik tejże spółki - co o tym myślicie.
Pozdrawiam kolegów, tych grających i leżakujacych
1973 - pamiętam, że na Twoje posty zwróciłem uwagę właśnie na cmx w zeszłym roku, gdzie obaj trafiliśmy na mały wyskok - w tym roku nie może być inaczej ;)
Bylbym zapomnial jak chcecie ugrac na odbitce to jeszcze Copernik z NC szykuje odreagowanie przesadzistego spadku-ja np uwielbiam takie historie.Pozdrawiam-Lego,Lorg
Witja 1973, Pylon świetnie pojechał, podoba mi się ta spółka. Aleja też się rusza. Zerknij na cubeitg, myślę, że ładna promocja i wieści pozytywne, podskok prędzej czy później byc musi.
Skorzystalem w ostatnim czasie z promocji na CubeITG-do dzis sobie dobieralem po troszku.Dzieki lego za podpowiedz choc przyznam sie ze dopiero gdy kurs zjechal w okolice wsparcia rozpoczalem odbior.Cube powinno teraz ladnie wyskoczyc.
Gdyby nie ty lego nie zainteresowalbym sie obserwowaniem firemki.
Ladnie tez Copernik odreagowuje.Z pozycji do obserwacji zaliczam Blirt.
Pozdrawiam kolegow
co do cube doważyłem ostatnimi czasy, dziś tylko wziąłem resztkę zapewne po tobie, po 0,67. Blirt rzucę okiem, z nowych zerknij na PIK, telgam też zalicza korektę więc warto się bliżej przyjrzeć. Pozdrawiam kolegów.
Zauwaz tez lego ze na Admassive doszlo do roszady w akcjonarjacie a akcji w obrocie okolo 250 tys wiec predzej czy pozniej dojdzie do przesilenia-mysle ze dno uklepane a jak zacznie sie ruch w gore to bedzie spory.
1973 dzięki - admassive wygląda bardzo smacznie
Co do cuba to raczej przegrali pierwszy z przetargów w RWE na inteligentne liczniki
ale tort jest duży i liczę na kontrakty w tym zakresie, wtedy można się szykować na zmianę trendu. Oczywiście na razie czekamy tylko na wybicie...
http://energetyka.wnp.pl/w-2014-r-mozliwe-przetargi-na-1-mln-inteligentnych-licznikow,213419_1_0_0.html
ALS jednak postanowił nie wracać do bazy, co bardzo mnie cieszy.
Lego gratuluje Alejki - bo ja sobie odpuściłem ale z Admassive to wygląda na idealny moment przed zwrotem i powinno być naprawdę jak piszesz "smacznie" w najbliższym czasie.Pozdrawiam kolegę