Nie dajcie się zwiźć spadkom na mini obrotach, celowe działania,żeby ile się da tyle podebrać w dobrej cenie. Info , kontrakt lada dzień.
Pozdrawiam Wszystkich
Dnia 2013-11-22 o godz. 11:18 ~si Senior napisał(a):
> Nie dajcie się zwiźć spadkom na mini obrotach, celowe
> działania,żeby ile się da tyle podebrać w dobrej cenie.
> Info , kontrakt lada dzień.
Pozdrawiam Wszystkich
Takich spolek z zywiolowymi wzrostami jest na GPW pelno. Sam moglbym przytoczyc kilka przykladow, kiedy w ciagu kilku dni zarobilem kilkadziesiat procent. Zarobilem niezle chociaz nie jestem wybitnym znawca gieldy.... a Wy nadal czekacie na info ;)
Si Senior skończ pi*****ć jak WN ! Już się rzygać chce tymi waszymi wpisami ! Piszecie jakbyście byli lekko upośledzeni ! Tymi waszymi wpisami tylko pogarszacie sprawę na ZUK ! Nikt normalny jak widzi takie wpisy i taką dziecinadę nie wejdzie w spółkę ! Nie możecie się zachowywać normalnie ?? Jak coś wiesz to zachowaj to dla siebie i niech o tym powie ten niewidoczny Prezes ! Jak jesteście pewni tego MEGA INFO to po co robić takie zamieszanie ? Musiałem to w końcu napisać bo już mi nerwy puściły ! Włożyłem kasę w ZUK poniekąd przez waszą całą SG bo to były moje początki na giełdzie ! Choć były to początki to i tak mam ZUK tyle co niekiedy przez 4 dni obrotu takiego nie było ! Czyli obecnie jestem w czarnej .... ! Koniec !
Ps. Mała ironia : "pozdrawiam SG ! Czekamy na MEGA INFO ! Trzymać i nie dać się wyleszczyć" <ściana> !
Ja bylem tutaj dosc dlugo. Najpierw sprzedalem czesc aby wskoczyc na Ursusa po info o kontrakcie etiopskim, pozniej pozbylem sie calosci. Doszedlem do wniosku, ze nie ma sensu trzymac tutaj pieniedzy, kiedy na innych spolkach mozna zarabiac i to niezle. Czasami nawet w ciagu jednego dnia mozna wyciagnac kilka procent. Tutaj jest tylko czekanie na to mityczne info, ktore nie nadchodzi ;)
Ale Cie od rana wzielo ;-) Wyluzuj weekend.
Zawsze mozesz , jak masz troche pieniedzy, zdywersyfikowac portfel i wejsc czesciowo w spolki nanktorych zarabia Gimbo (mala ironia) . Ja mam wiekszosc w ZUK ,ale tez mam jeszcze 3 spolki w portfelu ,takze jedna z NC .
Portfel kazdego dnia faluje, zmienia wartosc i dopuki nie sprzedasz nie tracisz,ani nie zarabiasz. O ile niektore juz warto sprzedac bo sa na maksimach , o tyle ZUK ma przed soba maksimum,stad trzymanie ma sens. To zalezy ,kto , ile i w jakim czasie chce zarobic.
Ja stawiam na fundamenty i roczna stope zwrotu .
Od paru miesiecy jestem na GPW i wyciagam wnioski z moich dotychczasowych inwestycji. Wszedlem tutaj w polowie marca i latwo sprawdzic, jaki zysk mialbym na ZUKu, a jaki na innych spolkach.
W przypadku ZUKa moglbym osiagnac kilkuprocentowy zysk. Istnieje wiele pewnych spolek, ktore zapewniaja niemal pewny zysk. Ot, chociazby Amica czy Ropczyce. Nie wmowisz mi, ze inwestycja w te spolki jest ryzykowna albo ze spolki nie maja pewnych fundamentow.
Nie podoba mi sie Twoje zachowanie na tym forum, WN. Nie masz zadnych pewnych informacji odnosnie spolki i ciagle piszesz o info, ktorego nie ma. Dla mnie Ty i inni z SG jestescie zwyklymi naganiaczami.
Swoja droga... ostatnio nawet na Ursusie nieco zarobilem. Niewiele, ale i tak wiecej niz to, co moglbym zarobic na ZUKu. Przy okazji jeszcze troche na Colianie i Ace. Kilka % w pare dni to moze nieduzo, ale operacje mozna powtarzac wielokrotnie. Wy tak ni robcie, czekajcie na mega info! hehe ;)
Gimbo od zawsze się z Tobą zgadzałem. Jak ktoś woli przespać całą hosse czekając na info to jego sprawa. Najbardziej irytujące jest zachowanie WN, który nie potrafi przyznać się do błędu - to taki typ inwestora, który uwielbia mieć zawsze racje- nawet jeśli jej nie ma. W taki oto sposób uważa się za nieomylnego.
Co do samego info - k@@@@@ ile Wy o tym już piszecie, to jest żałosne, przestańcie bredzić - jakie info i zarząd sprzedał po 28 zł mając w zanadrzu info...., które jak piszecie wywinduje spółke na 60zł. Hahah nie rozśmieszaj mnie - nikt dobrowolnie nie zrezygnowałby z kilku milionów kasy więcej - WIĘC PROSZĘ CHŁOPIE PRZESTAŃ BREDZIĆ I WPROWADZAĆ LUDZI W BŁĄD - TAK JAK PHOENIXA.
Swoją droga ciekaw jestem co powiecie jak do końca listopada nie będzie info - a przypominam, że miały być nawet dwa. To pewnie będzie teraz grudzień..... - żałosne to jest.
Jak chcecie mieć żuka to proszę bardzo, ale przestańcie pisać o info, dundamentach, kontraktach bo tego nie ma i pewnie nie będzie - nawet chciałbym się mylić, byście zarobili bo Wam źle nie życze, ale opanujcie się ludzie.
Drwicie z wszystkich na około, ale to oni zarabiają, a Wy tu się kisicie. Obrót śmieszny, ktoś skupuje i jest kilka transakcji dziennie - no proszę Was litości....
Co do Phoenixa - moja rada jeśli nie chcesz mieć akcji to wywalaj pakiety po 50 sztuk. Pewnie coś stracisz, ale jest szansa jeszcze zarobić na innych spółkach - Twoja decyzja.
P.S. Gimbo co do AMC, to będzie niezła jazda na północ - tak mi się wydaje :)
Dzięki za radę, już tak robię, na razie nie jest źle. Początki uczą, ale inne inwestycje na szczęście już trafione! I jest dokładnie tak jak piszecie ... na innych spółkach można zarobić i to sporo ! Np. z moich to HGN, LST i na Nc VVD kupowane kolejno w lutym, październiku i VVD listopad 2012 !
Ps. Was to można posłuchać, więc myślicie, że jest coś jeszcze ciekawego na GPW, żeby te Zukowskie zamrożone plny przenieść ?
W piatek sprzedalem Amice. Wszedlem w ACE. Nie wiem czy to dobry pomysl, okaze sie w ciagu najblizszych kilku dni. Sporo uroslo po ostatniej rekomendacji i powinno jeszcze wzrosnac. Wczesniej przez kikka dni bawilem sie akcjami Coliana - na swieta zarobilem ;)
Co do sprzedazy ZUKa....
Mysle, ze dobrym wyjsciem na pozbycie sie akcji jest sprzedz w niewielkich pakietach. Warto sprobowac tez sprzedazy z ustalona wartoscia ujawniona ;)
Chociaz.... jesli komus sie nie spieszy, to moze warto zaczekac troche ze sprzedaza? Moim skromnym zdaniem kurs moze wzrosnac dosc znacznie, ale trzeba poczekac. Moze nawet kilka miesiecy...
WN i jego zwolennicy, nie denerwujcie sie na tych, ktorzy obnazaja Wasze klamstwa i manipulacje. Bylem z Wami przez wiele miesiecy ale ile mozna czekac...
Chyba wszystkie spolki, ktore mialem kiedykolwiek osiagnelt znaczny wzrost wartosci... oprocz ZUKa. W marcu kupowalem akcje po 29zl i dzis kosztuja tyle samo.
Ale sobie w spbotę dogodziliście Koledzy trzej po porannym wpisie WN.
Sprzedawajcie i kupujcie Amice na szczytach lub jakiegoś bankruta typu PBG.
Ja tu podobnie jak WN i paru zSG poczekam na dobre wieści , wtedy Wam na szczytach odsprzedam, Wy przecież lubicie tak...zarabiać po parę procent.
My tu trzymając , nie robiąc nic , zarobimy 200% w krótkim czasie .
Każdy ma swoją wizję inwestowania.
Na zysk rzedu 200% na ZUKu w krotkim czasie nawet nie licz. Byc moze w ciagu trzech lat albo dluzej jest na to szansa, ale z pewnoscia dlugo bedziecie czekac.
Jesli chodzi o AMC to byc moze sprzedaz nie byla dobrym pomyslem... przekonamy sie niedlugo jak zmieni sie kurs ACE. Jak na razie jest dobrze.
Widzę, że podnosicie prognozy i widzicie tu kurs 90,100zł. Tak realnie biorąc zysk musiałby wtedy wzrosnąc minimum do 3 zł..... Hm... jakoś tego nie widze....
Napiszę inaczej.... oczywiście fund może wyciągnąc kurs na 100 zł, ale kto to kupi przy takim zysku, bo gwarantuje Wam, ze wtedy fund nie będzie kupował tylko sprzedawał, a kto kupi po 100zł???
Nawet jeśli w przyszłym roku udałoby się zrealziować sprzedaż 50 pelleciarek - choć na razie sprzedali 2. To łatwo policzyć, że da to około 5 mln zysku - czyli około 1zł na akcje na rok.
Cabriopellet gdzieś czytałem, że liczą na 5 mln z całego roku - to pewnie 1-2 mln zysku czyli około 0,5 zł na akcje zysku.
Muszą być konkrakty i wyniki bez tego to nie będzie popytu, a więc fund zrobi co uzna za stosowne ....
ja już wcześniej napisałem - wyniki za ten rok będą lepsze niż za 2012. Po 3 q nie zostało uwzględnionych wiele zamówień. Tak więc nastąpi poprawa - o ile nie wiem. 4 Q 2012 był mega słaby, więc pobić go będzie łatwo.
Co do pelleciarek to tak naprawde nie wiadomo czy się sprzedają czy nie, dlaczego nie zostały zaksięgowane - może nie idą. Brak komunikacji ze strony zarządu. Oczywiście gdyby plan na 2013 został zrealizowany to poprawiło by to wynik jeszcze bardziej. Szacuje, że za 2013 ta 1zł zysku będzie napewno, ale to przy obecnej wycenie 28-32 jest i tak dużo.
Martwi mnie brak kolejnych zamówień, brak realnego popytu na akcje-bez tego będzie ciężko.
Martwi mnie również sprzedaż akcji przez zarząd po 28zł - zapowiadali, że tanio nie sprzedadzą - sprzedali po 28 czyli to nie jest tanio.
Myślę, że fund nie zrobi sobie krzywdy i nie zjedzie poniżej 28zł przynajmniej na razie, ale napewno bez informacji nie napędzi kursu na 100, bo to było by szaleństwo, a tego nie zrobią.
Cruz wszystko sie zgadza tylko zapomniales dodac magicznego slowa carbiopelet i przychody z tytulu jego produkcji i sprzedazy. Wyprze z rynku ekogroszek.
Nie mylic tego z peleciarkami i biomasa, to oddzielny dzial produkcji i produkt ZUka!
Pisalem w paru watkach o tym.
Poza tym pelleciarki zgodnie z umowami ida w swiat i bedzie w 2014 szlo wiecej , stad 4kw bedzie mega jesli chodzi o przychody z tego tytulu.
Zapomniales tez o nowym produkcie i segmencie, tez o tym pisalem , odpylanie do EC ,ktorych jest w Polsce kilkaset!
Sprobuj to oszacowac i wtedy zrozumiesz skad mi sie bierze 60 zl a nawet 100zl.
Aha, i Zarzad sprzedal pare akcji , jakis ulamek tego co maja , i zobowiazal ,ze przez rok nie sprzeda, to tez jest wymowny sygnal (pozytywny) dla inwestora , tak samo jak znikomy free float.
WN a skąd jesteś pewny, że wyprze ekogroszek ? Może tak się nie stanie i co wtedy ? Produkcja jeszcze się nie zaczęła więc kolejna lipa ;/ Kompletnie nic nie słychać o tym MEGA produkcie !
Dnia 2013-11-24 o godz. 15:57 ~Phoenixx napisał(a):
> WN a skąd jesteś pewny, że wyprze ekogroszek ? Może tak się
> nie stanie i co wtedy ? Produkcja jeszcze się nie zaczęła
> więc kolejna lipa ;/ Kompletnie nic nie słychać o tym MEGA
> produkcie !
Dzwoniles do ZUK, BYLES TAM ,ze bredzisz,ze produkcja sie nie zaczela?
Najpierw sprawdz , potem pisz.
Poza tym to,ze wyprze ekogroszek wynika z parametrow spalania, wielu zalet vs ekogroszek i ceny! Poza tym to patent i nikt inny tego nie moze produkowac!
Pozdr
Cruz, został wywołany do tablicy więc odpowiada. Oczywiście, że czytałem Twoją odpowiedź i oczywiście masz swoje racje, ale myślę, że to jeszcze nie teraz. Co do tematu kiedy to przyznam się sam nie wiem. Napewno będzie to widać po zleceniach zakupu.
Nie ekscytowałbym się dzisiejszym wzrostem na pewno nie jest to ten wielki odpał pod info. Uwierzcie mi, gdy rzeczywiście coś się w temacie żuka ruszy będzie to widać. Jeszczze nie ten momement.
Jak zauważycie jakieś kilka dni temu po opoblikowaniu raportu pisałem, że będzie rosło nawet do 32zł może nawet 33-34 choć w to wątpie.
Dlaczego dzisiaj urosło i do końca tygodniu urośnie??
Moja myśl jest taka:
1) Koniec miesiąca i podbitka fundu pod wyniki na koniec miesiąca. Premie za coś trzeba brać, klientów przyciągać świetnymi wynikami.
2) Próba zrobienia sztucznego popytu - nie oszukujmy się realnego popytu nie było - wtedy kurs poszedłby jakieś 10% przy tych obrotach.
Jaki tego morał.
Próbują nagonić inwestorów opychać akcje po 30, 32, następnie znowu zjazd do 28 zł i jak ktoś i jak łatwo policzyć jak komuś zjedzie z 32 na 28 czyli kilknaćie procent to odda fundowi akcje po 28 i znowu kółeczko...
Wróce jeszcze do tezy WN - w którejj pisał, że zarząd sprzedał niewielką cześć akcji i tu się zgodzę.
Nie dało mi to spokoju i zrobiłem sobie pewne obliczenia. Wyszło mi, że zarząd sprzedał akcji za 6,6 mln złoty. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że gdbyby rzeczywiście takie świetlane przed firmą perspektywy były ( które jak piszesz wywindują kurs na stałe na 60-100 zł i to już niedługo) to zarząd zrezygnowałby z takiej kasy i podarował je fundowi :) No proszę Cie nie żartuj. Krótkie przeliczenie... wiesz ile mieli by hajsu więcej gdyby kurs w ciągu 3 miechów miał skoczyć na 60zł?? Odpowiedź prosta: 7,5 mln więcej. Nie wierze w taką dobroczynność. Przynajmniej ja w życiu bym nie sprzedał wiedząc, że są takie perspektywy i kurs skoczy do góry i co więcej będą chętni na zakup akcji.
Wniosek:
Tu nic się nie zdarzy... może i są szanse ale na pewno nie na teraz...
Cruz , podsumuje to tak. Piszesz jak Ci wygodnie dalej.
Twoje prawo, po to jest forum.
Ale jesli dla Cienie 6mln przy 160 mln to duza sprzedaz akcji ,to ja jestem Klakierem ;-)
Infa, nie info, infa wisza od dawna w powietrzu , widac sa dogrywane, w takich umowach zawsze jest wiele do zapisania i poprawienia. Poczekaj.
A dzis kupowaly po 30zl za blisko milion Klakiery i krasnale? ;-)
Pozdrowienia dla SG
Przecież to było przerzucane z wora do wora. Jakby była realna chęć zakupu przez tzw świeżynki to poszło by 10%. Kurs trzymany za morde i robiony sztuczny tłum.
Zobaczymy czyja prognoza się sprawdzi. max32-34 i znowu zjazd.
Cały artykuł w Parkiet z 20.09 , tu fragament dotyczący Eksportu i sprzedaży w świat urządzeń mobilnych do produkcji pelletu i odpylania EC . A zamieszczam, by uświadomić niektórych , że takie info spowoduje podobną jak nie większą (bo mniejszy free float) euforię jak na Ursusie :)
"...Ponadto do końca roku ZUK Stąporków ma ustalić z Serigstadem cel sprzedażowy na najbliższe lata."
Pomijam fakt rozmów z Rafako , które zapewne teraz zostaną sfinalizowane dotyczące podwykonastwa (kotły, rusztowania , podajniki, odpylacze) w nowo budowanej elektrowni.
Cały artykuł w Parkiet z 20.09 , tu fragament dotyczący Eksportu i sprzedaży w świat urządzeń mobilnych do produkcji pelletu i odpylania EC . A zamieszczam, by uświadomić niektórych , że takie info spowoduje podobną jak nie większą (bo mniejszy free float) euforię jak na Ursusie :)
"...Ponadto do końca roku ZUK Stąporków ma ustalić z Serigstadem cel sprzedażowy na najbliższe lata."
To nie ja a Prezes obiecywal, nie mylic mnie z nim ;-)
Trzymac , bo do kona roku 3tyg niecale :)
Dnia 2013-12-10 o godz. 19:01 ~WN napisał(a):
> Cały artykuł w Parkiet z 20.09 , tu fragament dotyczący
> Eksportu i sprzedaży w świat urządzeń mobilnych do
> produkcji pelletu i odpylania EC . A zamieszczam, by
> uświadomić niektórych , że takie info spowoduje podobną jak
> nie większą (bo mniejszy free float) euforię jak na Ursusie
> :)
"...Ponadto do końca roku ZUK Stąporków ma
> ustalić z Serigstadem cel sprzedażowy na najbliższe
> lata."
To nie ja a Prezes obiecywal, nie mylic
> mnie z nim ;-)
Trzymac , bo do kona roku 3tyg niecale :)
No właśnie.
Przypominam
- Serigstad otrzymuje wyłączność na sprzedaż zagraniczną linii do produkcji peletu wyprodukowanej przez ZUK Stąporków SA i G W A R A N T U J E odbiór 30 linii w roku 2013.
Rozumiem ,że już kończą wysyłki do Norwegii.:):)
Ciekawe , czemu nie informują odpowiednimi komunikatami?
No to już niewiele zostało.... Och z tym infem to miało być w sierpniu, wrześniu, październiku, listopadzie a teraz w grudniu a jak nie będzie napiszesz, że końcówka roku była i święta więc na pewno przełożył na styczeń :)
No WN odpowiedz ! Co znowu powiesz jak infa nie będzie ?? No co ? Człowieku Ty naprawdę żyjesz w innym świecie i masz rozdwojenie jaźni ! Pewnie te wszystkie Benedykty i Księgowe to Ty ! Bo ich już tutaj nie ma a tobie się nie chce kombinować z IP ! TA spółka to totalne dno jak widzę ! Może poleci tak jak CLE ?? Też był po 29 a teraz :) Bo tutaj totalna cisza i nawet strony nie ma o tym NOWYM PRODUKCIE !
Phoenix boje się, że masz racje, a cala ta nagonka była po to by nałapać leszczy - niestety. Po za tym kiedyś - nie pamiętam w którym wątku kolega WN napisał ze swojego IP i podpisał się Si Senior na co jeden z forumowiczów zadał pytanie dlaczego pisze ze swojego IP a podpisuje się SIS. Zresztą nie wiem czy zauważyliście WN to skrót WieloNick. Niestety swoimi wpisami WN powodujesz, że ludzie podejrzewają Cie o takie rzeczy i sam jesteś swobie winny. Ludzie zrozumcie taki WN to on o żadnym infie nie może wiedzieć tylko troluje...