• Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    widze u nas sporo niedowiarków - ale to się niedługo zmieni
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    Mamy 7.90E wiec zapowiada się atak na widły 8.07E ;)
  • Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    j.w.
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    uuu długo was ten papier musiał wymęczyc - w Polsce brak podazy
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~BATMAN [89.228.112.*]
    a gdzie jest kasa na inwestycje!!!
    no możemy na raz nie dac rady z 8 ojro ale co sie odwlecze....
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~Ice [12.199.244.*]
    Spokojnie wszystko i tak pewnie rozstrzygnie się po 17 ;)
    pamiętajmy patrzymy na wykres w Paryżu w Poslce jest przekłamany ze względu na różnice kursowe - może byc tzw korekcina w locie płaska- góra dwa tsy dni :)
    - chociaż zastanawia mnie jedna sytuacja ewidentnie w Paryżu papier jest zbierany - ma sternika - jak byłem ostatnio na orco w sierpniu to w Polsce i w Pradze było podobnie - tamto z perspektwy czasu można by nazwac w jakimś nensie podbitką chociaż nie do końca tak było - teraz jeżeli prawdą jest chociaz 50% z tego co mówi zarząd wzrosty powinny byc relatywnie spokojne i stabilne - i tak to póki co wygląda

• Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~shp [83.238.100.*]
    ja bym wolal jednak powolne wzrosty, 2-3 % , nie więcej.

szybkie wzrosty = szybka korekta , niestety

pzdr
    shp
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: mirek73 [83.4.250.*]
    A ja bym wolał szybkie, mocne , spontaniczne wzrosty i jak dojdzie do 100 zł to małą korektę i dalej na Północ.
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~shp [83.238.100.*]
    tia,
    teraz to trzeba trzymać kciuki, chociaż o to aby na + się zakończyło.

Bo jak rano było ponad 8E (8,07E Max), a teraz jest ponownie 7,6E (+-0%) i tak by się zakończyło, to w Pn, dużo osób zdenerowowanych moze zacząć oddawać akcje

pzdr
    shp
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: undertaker78 [91.213.255.*]
    no z 7% zbić na 1,5% - podaż walczy, przypomina to teraz spadającą gwiazdę, ale ogólnie jeszcze niedawno mielismy 6E, także cieszmy się tym co mamy, przed nami długa droga ale tylko do góry
    Miłego Weekendu Orcowcy!
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~shp [83.243.111.*]
    smutne.....

ostatni zakup we francji powinien dać nam do myślenia, przy poniedziałku..... niestety

pzdr
    shp
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~paluszko [95.91.180.*]
    z powrotem na 6,12
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~idiota [83.4.108.*]
    Głowa Cię boli?
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~paluszko [95.91.180.*]
    tak mi się maznęło, siedzę na walorze od kwietnia i nie raz już taki optymizm jak teraz na forum wzszedł mi bokiem. Ale było nie było Orco to dobry trening dla tych którzy chcą zostać na giełdzie nieco dlużej.
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Tak czy siak dziś znów na zielono i oby tak jak najdłuzej.
    Jeśli o mnie chodzi to może iść codziennie 1 % do góry. ( choć wolałbym 10% dziennie)
    Chociaż ja juz i tak jestem na Orcu nieżle zarobiony.
    Ale jak powiadają klasycy - pozwól zyskom rosnąć, więc trza założyć inteligentnego stopa i czekać ( przesuwając go w górę , mam nadzieję)
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Panowie,

złamaliście kod, macie 3-jkę z przodu, gratulacje!
    Ja jeszcze rano mogłem wskoczyć po 29,45, ale się spóźniłem parę sekund.

Z perspektywy AT (nie oceniam polepszających się fundamentów) sytuacja nie jest taka prosta.
    Orco montuje wybicie górą z długoterminowego kanału spadkowego, a do tego chce się obecnie mierzyć z SMA 200 - 31,50 (coś koło tego). Oscylatory krótkoterminowe (fast K, fast D, slow D) mocno przegrzane, STS też, RSI bardzo wysoko. To wszystko może, lecz nie musi przeszkadzać w dalszym marszu na północ. Jeżeli Orco jest w trendzie bocznym, bo oscylatory będą górą, a jeżeli będzie zmiana długoterminowego trendu, to oscylatory nie znaczą prawie nic.

Jak się to potoczy - okaże się niebawem. Na minus moim zdaniem świadczy póki co, że obecne wzrosty (24,50- 32,00 ) odbyły się zarówno we Francji jak w Polsce przy stosunkowo niezbyt wielkich obrotach. Może to świadczyć albo o tym, że większy popyt pokaże się po trwałym przekroczeniu SMA 200, albo o tym, że obecne wzrosty są tylko korektą. Sorry za te uwagi, ale na orco (mimo, że nie mam akcji) trochę sobie ćwiczę AT.

Pozdrawiam i życzę super zysków.
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    AT wydaje mi się ma tu niewielkie znaczenie. Obroty niskie na GPW bo większość posiadaczy zapakowana powyżej obecnej ceny nie jest za chętna do sprzedaży po obecnych cenach.
    We Francji obroty nie tak znowu małe, wybiciu towarzyszyły wyraźnie wieksze.
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~shp [83.243.109.*]
    nie czarujmy się!,

w Poniedziałek na Orco korekta.

jak duża, hmmm : pewno ok 3-4 % na (-)

Co potem to się okaże.

pzdr
    shp
  • Re: Mamy 8E!!!!!!! Autor: ~idiota [83.29.76.*]
    korekta na małym wolumenie. obecnie stoimy na 7,8 - 7,9E
  • do shp Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Ździwisz się...
  • Re: do shp Autor: ~shp [83.243.111.*]
    he. Ja jestem po tej samej stronie Wy. Natomiast za dlugo jestem na opg aby nie widziec tego co nam sie rysuje
  • Re: do shp Autor: ~Ice [62.87.191.*]
    Chciał bym aby zawitała jakas korekta, wole by spokojnie rosło niz... ale wydaje mi się "niestety" jak głupio by to nie zabrzmiało (bo posiadam spory pakiet) ze w Poniedziałek będzie kolejny atak na 8E ;)
    Pzdrw
  • Re: do shp Autor: ~shp [83.238.100.*]
    Dnia 2010-02-21 o godz. 00:37 mirek73 napisał(a):
    > Ździwisz się...

no zdziwiłem się...... !
  • Re: do shp Autor: mirek73 [83.27.110.*]
    Fakt.Miałeś rację. Na szczęście spadek na małych obrotach ( mam na myśli Francję)
    Więc jest szansa na kontynuowanie wzrostów( ?)
  • Re: do shp Autor: ~shp [83.243.109.*]
    pewnie, że jest, i to począwszy od jutra!

pozdrawiam trzymających orcowcow.
    Wytrwałości a zostaniecie nagrodzeni :)

pzdr
    shp
  • Re: do shp Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Witam załogę orco!

Póki co potwierdziło się, że trwałe pokonanie SMA200 (okolice 31 zł) nie jest łatwe, więc macie dobrze zdefiniowany opór.
    Wsparcie najprawdopodobniej na poziomie SMA15 = 27,90 , która skręca na północ, więc ma wymiar pro-wzrostowy. Oscylatory - wiadomo, jeszcze rozgrzane.
    Faktem jest, że spadek był na niskim wolumenie, więc to powinno być czynnikiem pozytywnym, choć oczywiście wiele zależy od następnych sesji.
    Sam na peronie, będę czekał na rozwój sytuacji.

Pozdrawiam
  • do Orcowców Autor: undertaker78 [91.213.255.*]
    Zbych dzięki za AT, a Ty shp miałeś nosa do tej korekty, no ale już dość jej było, czas ruszać zpowrotem na północ, choć na pewno macie niepewność (jak to brzmi) co do dalszych wzrostów, pamiętamy z przeszłości, po gwałtownych wzrostach opadanie kursu pod własnym cięzarem, kompletny brak zainteresowania, miejmy nadzieję, że teraz będzie inaczej,
    poniżej artykuł, raczej optymistyczny, gość dawał firme50% na przetrwanie, teraz opisuje plany restruktryzacji i to, że dogadali się z 33 bankami.

Orco to present rescue plan to French court soon - BoD member

Property group Orco has not left all its problems behind just yet, but it will be able to survive the hardships it is facing, said Alexis Juan, a member of Orco’s Board of Directors. He told Czech business daily E15 that the company is working to lift bankruptcy protection and has agreed with the 33 crediting banks on the restructuring of liabilities. The rescue plan is soon to be presented to the French court in its so-called Safeguard regime (protection from creditors), which includes settlement with its crediting banks and bondholders.

Czech daily E15 reported that Orco will seek to end the safeguard procedure, quoting the company’s Board member Alexis Juan. Orco has renegotiated all bank loans and it will propose extending maturity for its bonds to the Commercial Court in Paris, it said.

Orco will continue to pay interest, but the principal will be paid progressively, with only 26% paid in the first six years.

The plan proposes a 10-year repayment schedule of 2010 and 2014 bonds (EUR 553 million including interest), where only 1% of the outstanding amount will be paid back in the first year (EUR 5.5 m) and the amount will gradually increase over the period. The company has also agreed with 33 banks that provided project loans to extend the maturity of the debt. (Banks currently hold over EUR 1.1 bn debt towards Orco.)

Juan, ex-CEO of Komercni Banka, who now works as an independent consultant for Orco, also said that Orco will need to reorganise in order to cut operating costs.

Previously, Juan said Orco had a 50% chance of survival.
  • Re: do Orcowców Autor: ~shp [83.238.100.*]
    no niestety, wykrakałes, brak zainteresowania papierem!

a jak na orco jest brak zainteresowania to jest niestety (-).
    Zaraz muszę odpalić AT i zobaczyć co nam sie rysuje...

pzdr
    shp
  • Re: do Orcowców Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    No to wam ta średnia SMA15 = 27,90 nieźle zadziałała jako wsparcie!
    Co będzie dalej - trudno powiedzieć, Paryż pokaże...
    I utrzymujmy, że AT nie sprawdza się na ORCO:)

Pozdrawiam
  • Re: do Orcowców Autor: undertaker78 [87.96.37.*]
    niestety, znowu totalna niepewność, co będzie dalej? Trzeba spokojnie czekać na marcowe wyniki.
  • Re: do Orcowców Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Skoro twierdzą że nie potrzebują juz ochrony sądu to chyba powinny być niezłe.?
  • Re: do Orcowców Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    jutro, pojutrze jedziemy dalej w górę
    no nie mogę. trzymajcie mnie, bo zaraz walne ten monitor .... wrrrr,

ileż można... co troche UP, to potem 4x down.. koniec swiata

• Re: do Orcowców Autor: ~idiota [83.22.240.*]
    Stary, jeszcze niedawno 7E było marzeniem. Rynek spada - my też, ale na małych obrotach, praktycznie zerowych!
    co Wy z tymi obrotami,

ja wiem, że jak małe, to dobrze, bo to znaczy, że nie kryje się nic w szafie, ale jak spada na małych i nikt nie broni (z dużych), to też nie dobrze.

Co mi/man z tego, że rosie na obrotach ok 182t o 4%, a spada na obrotach 20tys 2x4%

pzdr
    shp
  • Lacimy na pysk i tyle Panowie..... wyszło jak zwykle Autor: ~Ice [12.199.244.*]
    j.w.
  • Re: do Orcowców Autor: undertaker78 [10.10.11.*]
    dramat, ile jeszcze będziemy to przerabiać!!!!!!!!!!! Przecież to idealnie kur.... manipulacja,
    idzie zwariować, to już po raz n-ty powtarza się ten sam scenariusz, nie mam słów.
    undertaker78:

tak jest.

od ok. sierpnia zeszłego roku na orco siedzą wybitnie spekulanci.

Co osiągną (bo tu nie chodzi o jakieś mega zarobki (teraz) ). Chodzi o zniechęcenie akcjonariuszy. W ten sposób, kiedy naprawde będzie szło UP i oni będą wiedzieć, ze nie szybko spadnie, nikt nie będzie chciał kupić, bo będzie bał się podobnej sytuacji co teraz.

Analizy na orco:

o analizach bedziemy mogli mówić, jak orco zrezygnuje z ochrony, dogada się z posiadającymi obligacje, wznowi złotą 44 i przedstawi wyniki za QIV. teraz to tylko dyrdymały, co widać gołym okiem.

pzdr
    shp
  • Re: do Orcowców Autor: ~oloo [195.117.31.*]
    człowieku czy ja jestem winien, że zimujesz na tym papierze, miedzy innymi dzięki takim jak ja papier Ci się ruszył pisze co myślę - swoich analiz nie rozdaje za darmo
    pozdrawiam
  • Re: do Orcowców Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Panowie!

To jest rudny papier w głębokiej bessie.... i mało przewidywalny....
    Właśnie dlatego coś mi się nie podobało w tym zdobywaniu 30 złotych, bo porównując do przebudzenia z poprzedniego roku wolumen nie był rewelacyjny.

Z perspektywy AT sprawa nie przedstawia się źle. Idąca w górę SMA15 trzyma kurs.
    Dopiero powrót poniżej 7 EURO w Paryżu mogłoby spowodować oddanie całego zysku ze stycznia i lutego., czego wam nie życzę.

Pozdrawiam

• Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~kolega z Czech [212.244.210.*]

techmex pokazuję jak się zachowa orco końcem marca
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: undertaker78 [10.10.11.*]
    Boże co za syf!! powrót na 6E dramat, koledzy wspierajmy się jakoś bo zwariuje :)
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~shp [83.238.100.*]
    łącze się w bólu :)

jak dziś zakończymy poniżej 7E, to faktycznie lecimy znowu na dołek.

Zacisnać zęby trzeba i już...

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [83.4.252.*]
    K....a
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: shp_bis [83.238.100.*]
    dzisiaj jest już dużo spokojniej. Powinno udać się zamknąć powyżej magicznej cyfry 7E i tym samym uznać ją jako min. dołek możliwy do osięgnięcia.
    Od marca (a to już w next week) powinno być już tylko lepiej

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [83.7.231.*]
    Przetańcie beczeć!!! Cały rynek spada, Orco ledwo co, na małych obrotach, ewidentnie widać że nie ma podaży. Nie ma się co martwić i nie ma co robić g......ch ruchów tylko należy uzbroić się w cierpliwość. Po pierwszych pozytywnych informacjach, rozpoczną się prawdziwe wzrosty. Pozdro. Mimi
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Witam orcowców.

Ciągle przynajmniej jeżeli chodzi o kurs w Polsce SMA15 (ok. 28,40 na dziś) jako wsparcie sprawuje się elegancko.
    Ona rośnie to i dołki są na wyższych poziomach (przynajmniej w kursie zamknięcia).
    Oczywiście kluczowe jest to, co w Paryżu, a tu mimo, że obroty nieduże na pewno nie jest miłe tak szybkie oddanie ponad euro w parę dni.
    Natomiast zgodzę się również z optymistami, że te jedne euro to może być 10 minut na sesji przełomu... Tak więc nie nastąpiło tu póki co nic takiego , by mówić o zakończeniu formowania się silniejszego odbicia.
    Piszę tak, choć chętnie bym wrócił kupując taniej, ale nie wiem, czy zdążę uwolnić środki zamrożone gdzie indziej, by zdążyć na czas.

Pozdrawiam
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: shp_bis [83.243.111.*]
    faktycznie,

dopiero teraz zobaczyłem, będąc tak zapatrzonym na ORCO, że wszystko leci w dół....

najbardziej to współczuje posiadaczom głośnego i na naszym forum IMMO......
    mam nadzieje, że orco w ramach oszczędności nie potraktuje tak i nas.

ostatni pakiet we francji, ponownie nie nastraja optymistycznie, ale zobaczymy co przyniesie piątek (zawsze przynosi realizacje zysków - ale w tym tyg. nie ma mowy, o zyskach, więc albo konsolidacja, albo lekki up)

pozdrawiam trzymajacych
    shp
[x]
ORCOGROUP 1,36% 4,46 2026-05-05 15:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.