• Re: Spokojnie z tą euforią Autor: ~Jaś [83.26.196.*]
    Qube ma 0,7% akcji to jest około 640 tys akcji . O innych funduszach grających na spadki nie wiem bo mają poniżej 0,5% akcji i nikt nie wie . Oczywiście piszą , że mają do oddania 14-16 mln akcji , ale to dane ,,wyssane z palca" . Moim zdaniem mają do odkupienia w sumie około 3-4 mln akcji które odkupią do ceny akcji 26 pln . Dzisiaj obroty mogą sięgnąć 40 mln pln . Obroty zaczną rosnąć po godzinie 16.40 . Tak jest przy rozliczeniu kontraktów terminowych. Akcji kupionych w drugiej połowie tego roku mam sporo . Teraz wiszę na haku , ale od luty/marzec mocne wzrosty . Po 19,99 pln kupię , powyżej tej ceny NIE ponieważ nic mi to nie da , a za dużo posiadać akcji spółki która walczy o płynność finansową to nie wróży nic dobrego . Jest ponad 800 spółek na GPW , jest w czym wybierać.
  • Re: Spokojnie z tą euforią Autor: ~Tomi [46.149.211.*]
    Dzięki za odpowiedź
    Spokojnie, plan naprawczy jest , ale tylko teoretyczny . Czy ZZ zgodzą się go wprowadzić ? Rozmowy trwają i trwać będą.
    Plan naprawczy jest , ale na papierze . Czy związki zawodowe zgodzą się na jego realizację . Moim zdaniem NIE . Rozmowy trwają i jeszcze długo trwać będą więc spokojnie z tą euforią
    Związki zawodowe nie zgadzają się na ŻADNE cięcia płac , ale nie samym JSW się żyje . Przez 3 lata WIG20 z 1360pkt poszybował na 3180pkt . Przez ten czas takie spółki jak mercator , alior czy lubawa dały zarobić kupę kasy . Ostatnie lata to piękne czasy dla GPW . To podsumowanie przed nadchodzącym 2026 rokiem . Oby 2026 rok był tak wspaniały jak ostatnie 3 lata , tego wszystkim życzę . JSW , tu marazm do wiosny.
    W przyszłym tygodniu dalsze rozmowy między zarządem , a ZZ. Zobaczymy efekty już od marca .
    Dalej czekamy na OSTRY i BOLESNY plan naprawczy. Rozmowy w toku.
[x]
JSW -5,47% 26,45 2026-05-15 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.