Zapowiada się ciekawy wrzesien na rynkach. Pora na większą intensywność spekulacji.
Na zamknięciu zagrałem pozycję S na Wig20 celuję w poziom testu strefy 2900-2920 Mam też pozycję Long na miedzi oraz Long na edku
Cały czas czekam na korektę na jankesach i daxie choć jankesi taką małą korektę już zrobili, ale liczę na więcej Generalnie zakładam spadkowy wrzesien na indeksach ale to tylko moje założenia. pożyjemy zobaczymy
Rhett a jak widzisz sytuację PZU? Kiedyś pisałeś, że jeszcze możliwy jest ruch do okolic 70 zł. Czy ostatnie wydarzenia okołobankowe nie spowodują raczej korekty?
Dnia 2025-08-26 o godz. 16:46 ~piox napisał(a): > Rhett a jak widzisz sytuację PZU? Kiedyś pisałeś, że jeszcze możliwy jest ruch do okolic 70 zł. Czy ostatnie wydarzenia okołobankowe nie spowodują raczej korekty?
Ale Pzu już niemal doszedł do 70 więc ten zakres strefy uważam za osiągnięty. Jest siła w papierze, zachowuje się dobrze, utrzymuje trend wzrostowy ale.... jak zwykle politycy wszystko spiepszą, a to nowy podatek a to odłożenie zmian w podatku belki a to fuzja a to dziura budżetowa inne tego typu historie.
Tak jak napisałem kilka dni wstecz, moim zdaniem wrzesień będzie spadkowy na rynkach i pod to gram.
Dnia 2025-09-04 o godz. 10:51 ~janek napisał(a): > rhett, > > Rozgrywasz daxa może ?
Tak, mam Longa od wsparcia na 23600 i celuję w 23900 Gram te z L na miedzi bo zrobili małą korektę Czaję sie na S na jankesach, czekam na jakiś znak-sygnał
Dnia 2025-09-05 o godz. 11:23 ~janek napisał(a): > Liczyłem na KGHM 140-144 i nie wiem czy w tym ruchu dadzą radę ... Jak mierz wywali do góry to nie będą mieli wyjścia . Masz L na Cooper?
Oddałem rano kasując zysk, tak samo Dax po dojściu do 23900, L na edku też oddałem Czekam na dane z usa i zobaczymy jaki pójdzie ruch
Narazie mam 2 S symbolicznie wzięte na zamknięciu na fw20 Do środy chce powiększyć do 10 szt max. Jeżeli w czwartek będziemy wyżej niż w środę będzie to oznaczało , że nie mam racji
Jednym słowem cit zabrał hossę z rynku i zabiera za sobą kapitał długoterminowy pod dywidendę . Największy problem ze nie odnosi się do jednej spółki ale całego segmentu . Podkopali fundamenty długoterminowe akcjonariuszy narażając kapitał państwa na utratę wartości odzwierciedlający wycenę instrumentów. A może to celowe działanie do rozregulowania instrumentów finansowych i osłabienie GPW . Były plany na zwiększenie udziału Polaków w rynku i wzmocnienie widocznie komuś się to nie spodobało .