No no tym razem już jednak tak ładnie to nie wygląda i ciężko idzie wyciąganie, tak jakby popyt się wyprztykał już na początku sesji. Obroty do tego kiepskie i idzie jak krew z nosa.
A ktoś na gpw kupił coś takiego ETCGLDRMAU wziąć przykład z glapińskiego było :) nadal chyba do długoterminowej gry bo to nie forexowe produkt że swapami tylko pokryty fizycznym złotem...
Moja L się nie sprzedała to ja wycofuje na razie powinien nastąpić ruch co najmniej na 2420 pod to zagrałem ale banan to banan jutro będzie jutro ale jak nie chce spadać to będzie rosło :P
Tylko jaką część tych L pozamykał :) zapewne nawet połowy nie zdążył? A jeszcze później L musi nabrać? Wszystko ma rozbudowane spadek dzisiejszy był w punkt aby po 38 fibo korekty sprawdzić później 2330 ? Malarz gra na gpw ...
Dokładnie zamykają wszyscy stratne L i zyskowne S oraz zyskowne L i stratne S jedni z powodu obaw że trend się zmienia a inni z powodu mniejszych strat ... jeszcze inni z innych powodów
Frustracja będzie rosła korekta marna dlatego lop znika i tyle w temacie lop zarobieni na S wyskoczyli aby wyżej powrócić to samo mogli stratni próbować... Na bananie trzymam krótkie nawet nie myślałem się intra szarpać ale na etf nasdaq po otwarciu oddałem i tyle godzin nie wracam bo brak premii :) pewnie już nie wrócę bo korekty ani wody ani słuchu
Dnia 2025-02-03 o godz. 14:39 7777777777777 napisał(a): > Tylko jaką część tych L pozamykał :) zapewne nawet połowy nie zdążył? A jeszcze później L musi nabrać? Wszystko ma rozbudowane spadek dzisiejszy był w punkt aby po 38 fibo korekty sprawdzić później 2330 ? Malarz gra na gpw ...
S a nie L pozamykał. Porównaj dzisiejszy spadek LOP-u ( 900 ) do dzisiejszego całkowitego wolumenu ( 20 640 ) i będziesz miał odpowiedź.
Bo wziolem po 2404 a sprzedaż po 2414 miała być podbitka w okolice 20 i miałem wziąć S które miałem teraz sprzedać w okolicach 96 taki plan w głowie na dziś był pobawić się ale brakło 1 punktu do realizacji życie a teraz mam pozycję co będę znów przez nią cierpiał pewnie
Długo przepakowują ten towar, już powinniśmy ruszyć do góry. Jak zawsze martwimy się problemami innych: tydzień temu chińskim inteligentem, bo zagrozi amerykańskim gigantom (skoro to takie giganty to czemu przestraszyły się "jakiegoś" startupu) a teraz cłami, które mocniej uderzą w Kanadę i Meksyk niż w Stany.
Chodzi o przyszłość. Cła podniosą inflację a z inflacją walczą. Wyższa inflacja brak obniżek stóp albo podwyżki a potem duszenie gospodarki. No i nieobliczalny p. T - on na wszystko gotowy.
Dobrze piszesz, Grubemu nawet taki spadek nie straszny, jeśli nie zamykał w piątek, dobrał L i jak rynki zawrócą to będzie zarobiony. Wydawało się w piątek, że wszystko jest w cenie, o cłach wiadomo było przed weekendem to rynki nie powinny być zaskoczone. Póki co wróciliśmy powyżej 2400 na fiutczersach, powinno być dobrze.
Dnia 2025-02-03 o godz. 16:13 7777777777777 napisał(a): > Mnie nie potrzeba egzorcysty tylko depo takie jak ma być gdy gracz i gruby pójdą gdzie im narysowałam i policzyłem:)
Dnia 2025-01-28 o godz. 14:18 samkam napisał(a): > Nawiązując do poprzedniego wpisu. > Ciągle obstawiam solidne spadki. > Obecne odbicie bym opisał, jako falę B korekty, gdzie (dla W20): > fala A od maja 2024 do 19.11.2024 > fala B od 19.11.2024 do dzisiaj (jesteśmy na 61,8% fali A). > Czyli przed nami fala C, z zasięgiem ca. 1900 pkt... > > Co będzie - czas pokaże... > Powyższy scenariusz ciągle w grze... Jeżeli kreski by się zgadzały, to właśnie kończymy falę 2 (taka korekta pędząca), a przed nami - jutro - najkrwawsza z krwawych... Chyba, że jutro jeszcze wskoczymy w rejon powyżej 2397 (W20) i dopiero potem nurek...