żadnej pokoleniówki nie będzie, kasę naszej "młodzieży" zajumali finspece od krypto. 90% polskich jutuberów od AT nagania na krypto, po co tracić 20% rocznie na GPW jak można 100% w miesiąc na krypto. Już nawet forex biedny poszedł w odstawkę...
Bądźmy szczerzy. Jednak Obajtek to był Obajtek. Firma szła szeroko. Ten co nas teraz prowadzi średnio kojarzy, ale ma za sobą banksterkę i jakoś to kleci ;))))
Dnia 2024-12-11 o godz. 18:42 7777777777777 napisał(a): > Tak Obajtek marże na detalu ścioł w pobliże 0 i pkn miał zyski miliardowe a teraz kupią Polaków na detalu miliard a pln zysk w pobliżu 0 :)
Chętnie bym zrozumiał o co tu chodzi w tym zdaniu ;))))
a łupią, no tak ;))) To jeszcze w sumie nic, jutro Macron zjeżdża do Polski, coś mu się śpieszy zamiast zajmować się Francją. Pewnie będzie w coś wkręcać Polskę, no ale OK.
Dnia 2024-12-12 o godz. 09:16 zzz20 napisał(a): > Banki to u nas śpią na bankach. > Ciekawe co tam z tym Macronem wymędrkują. > Tusk twardy negocjator, będzie dobrze ;)))
Dnia 2024-12-12 o godz. 08:52 7777777777777 napisał(a): > Może zmiana kursu z Francja Niemcy na Francja Polska ?...
No jak tego nie wykorzystają to nie wiem jaka może być lepsza okazja. Powinien zażądać wszystkiego. Myślę, że Donald im przytaknie, weźmie co do wzięcia, bo to kto wie czy nie będą zbierać z 5 lat ;)))) Tak to powinien rozegrać.
Na początek niech Macron daje przycisk do atomówki. Następnie nie obiecanki tylko całe KPO na ladę i to z terminem 30 dni. Zaraz potem biegusiem 5x tyle na inwestycje. Na koniec kilka osób do zarządu UE. Rozmarzyłem się, a to wszystko jeszcze dziś, no Emmanuel się zdziwi jak usłyszy co i jak ;)))
Ej ale dlaczego jesteś taki zgryźliwy....? To że źle Tobie podpowiedział to nie znaczy że na tym nie skorzystał. Jak dorośniesz i nauczysz się samodzielnie myśleć/podejmować decyzje będziesz pogodniejszy, może.... .
Napisałem, że "dokupuję" PKO za 61, nie że "kupuję" - to moje normalne zachowanie (pisałem też o "dokupowaniu" przy 58). Ja gram pozycją starając się wyłapać ruchy 20% +, a nie kupić/uciec z 2% - za stary już jestem na taką szarpaninę. A dziś na ten przykład wchodzę "próbnie" w PKN (48.30) - jak nie zagra, wyskoczę, jak pociągnie - będę powiększał. Obecnie mam portfelu 9 spółek i na wszystkich gram podobnie.
Orlen moim zdaniem może być podbitka na odreagowanie ale raczej idzie niżej 45 zł przynajmniej, a kto wie czy nie niżej po tych nieustannych bataliach politycznych żaden poważny Kapitał nie będzie się ładował w tą spółkę
ravcio, korekta spadkowa wykonana na fali pierwszej ok 60pkt i na fali drugiej ok 60 pkt. Patrząc na geometrią mamy wszystko pięknie DONE. Możemy teraz 140 pkt w górę iść. Świeca tygodniowa z dolnym długim knotkiem by się przydała jak złoto :-)