MIESZKAM W SZCZECINIE I CHCEM OTWORZYĆ COŚ SWOJEGO, TYLKO NIE WIEM CO.MAM ODŁOŻONE 40 TYS. NA POCZĄTEK. PIŚCIE JEŚLI MACIE JAKIEŚ POMYSŁY LUB WASZE WYPALIŁY.DZIĘKI Z GÓRY
Witam. Jestem na tej stronie pierwszy raz! Moj problem polega na tym ze po bardzo dlugiej nieobecnosci w kraju postanowilam wrocic. Chciala bym otworzyc wlasna dzialalnosc ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrac!! Myslalam o prywatnym przedczkolu. Na poczatek moze napisze ze zamieszkam w sosnowcu i chce przeznaczyc na rozruch okolo 45.000 $ po przeliczeniu mysle ze bedzie to okolo 100.000 zl. Prosila bym o pomoc...
WITAM! mam na imie Karol pochodze z cztero tysiecznej miejscowości w powiecie złotowskim. 3 kilometry od miasteczka nad rzeczką mamy z rodzicami działke nie znam dokładnie jej powierzchni ale coś koło 2.5 arów.stoi tam dom z dużym pokojem na parterze oddzielonym ladą z niewielka kuchnią.na półpietrze znajduje sie kolejny duży pokój ten z kolei z kominkiem co prawda dymi sie z niego ale to nie istotne.na górze są trzy niewielkie pokoje i łazienka.przed domem jest staw o powierzchnie około 70m2.przy domu stoi duza folia(szklarnia) a za domem dwie kolejne troche zurzyte ale konstrukcje są ok. nie mamy zbyt duzych mozliwosci finansowych bo próby hodowli kwiatków nie powiodły sie i finanse są ograniczone do minimum.staramy sie z rodzicami ruszyć coś na tym terenie zeby sie nie zmarnował tylko nie mamy pomysłu co mogło by pomóc nam stanąć na nogi.okolica jest piekna ogromne powierznie lasó w krystalicznie czyste jeziora.prosze o jaką kolwiek nutke pomysłu albo kontakt z instytucjami które pomagają ruszać takim projektom.z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich którzy próbuja robić coś aby w naszej pieknej polsce żyło sie godnie.
Pomyśl o "cichym zakątku" dla: zakochanych, biznesmenów, ludzi nauki i artystów. Wybierz grupę docelową.
Zrób zdjęcia okolicy i co możesz zaoferować: woda i łowiska, lasy i powietrze, dobrą kuchnię, spokój i ciszę, intymność itd.
Pomyśl o grillu, ognisku, pieczeniu barana itp atrakcjach. Naucz się dobrze obsługiwać klientów.
Następnie opublikuj te informacje w gazecie branżowej grupy, do której kierujesz ofertę.
Świetne możliwości. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Aha... opracuj biznes plan. Tu nie chodzi o profesjonalny, drogi biznes plan, ale spisz to, co chcesz robić w logiczną całość (ja stosuję MindMappera, a więc w postaci Mapy Myśli).
WITAM! mam na imie Karol pochodze z cztero tysiecznej miejscowości w powiecie złotowskim. 3 kilometry od miasteczka nad rzeczką mamy z rodzicami działke nie znam dokładnie jej powierzchni ale coś koło 2.5 arów.stoi tam dom z dużym pokojem na parterze oddzielonym ladą z niewielka kuchnią.na półpietrze znajduje sie kolejny duży pokój ten z kolei z kominkiem co prawda dymi sie z niego ale to nie istotne.na górze są trzy niewielkie pokoje i łazienka.przed domem jest staw o powierzchnie około 70m2.przy domu stoi duza folia(szklarnia) a za domem dwie kolejne troche zurzyte ale konstrukcje są ok. nie mamy zbyt duzych mozliwosci finansowych bo próby hodowli kwiatków nie powiodły sie i finanse są ograniczone do minimum.staramy sie z rodzicami ruszyć coś na tym terenie zeby sie nie zmarnował tylko nie mamy pomysłu co mogło by pomóc nam stanąć na nogi.okolica jest piekna ogromne powierznie lasó w krystalicznie czyste jeziora.prosze o jaką kolwiek nutke pomysłu albo kontakt z instytucjami które pomagają ruszać takim projektom.z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich którzy próbuja robić coś aby w naszej pieknej polsce żyło sie godnie.
czy ktos mi moze poradzic mam jakies 90 tys zloty i szczerze mowiac nie mam pojecia jak to zainwestowac zeby moje pieniadze przyniosly zysk jest moze ktos kto ma jakas idee? pozdrawiam pomyslodawcow
Mam wlasny lokal ok.50 m.przy jednej z głównych ulic Siedlec. Mogę zainwestować ok. 50 tyś. zł. tylko nie mam pomysłu. Czy moze ktoś coś by wiedział...
Witam,
Posiadam pomieszczenie ok. 100m kwadratowych z mediami(woda,prąd) obok dzielnicy przemysłowej w Mławie (ok.35 tys. mieszkańców, woj mazowieckie oraz niewielki kapitał i szukam wspólnika z pomysłem lub pomysłu na biznes typu produkcja, usługi, hurtownia, handel,itp. Proszę o propozycje, sugestie. Ewentualnie mój tel. 693 397 047
Pozdrawiam
Henryk
A czemu - jeśli rzeczywiście poważnie myślicie o biznesie - nie oferujecie coś dla pomysłodawcy?
Heze58 piszesz: Posiadam (...) szukam wspólnika z pomysłem, lub pomysłu na biznes typu (...)...
Powiedz, co dajesz w zamian. Procent udziałów w firmie, procent od zysków, wspólnik będzie wspólnikiem ustawowym, czy "cichym" itd.
W jaki sposób chcesz pozyskać pomysł jeśli Ty sam nie wiesz, co chcesz zrobić? A co Ty będziesz robić w firmie? Na czym się znasz? Chcesz być w firmie jedynie figurantem? Właściciele firm jak wiesz w pierwszych miesiącach nawet nie biorą pensji, tylko inwestują (a szczególie, jeśli zaczynają od zera), lub płacą pensje pracownikom, ale nie sobie.
Prywatny biznes nie jest państwowym, gdzie gażdy ciągnie do siebie (a raczej kradnie)...
Mam fach w rękach a nie potrafię się wbić czy znalezć rynku dla moich umiejętności malarskich,tapetowaniu, gładzi,kładzenie paneli i mam sprzęt a nie potrafię nic sobie poszukać jakiejś pracy.Myślałem o spróbowaniu własnej działalności ale boję sie że to nie wypali i popadnę w długi a mam rodzinę jest nas piątka i co wtedy by było może ktoś mi coś poradzi albo podpowie a jestem z Brzegu Opolskiego dziękuję i pozdrawiam.
Jezeli chcesz zaczac sprzedawac na e-bay lub allegro to mam dla ciebie kilka opcji:
-kombinezony motocylkowe(skora) takie jak jednoczesciowe kombinezony
,dwuczesciowe,kurtki ,spodnie,rekawice,ochraniacze-rowniez tekstylne
-motocrossowe (podobna oferta jak w motocyklowych,skora i tekstylia)
-paintball-rekawiczki,spodnie,kamizelki ochraniacze oraz wiele innych,
-rekawiczki rowerowe i samochodowe
-akcesoria sportowe(ochraniacze pilki)
-akcesoria bokserskie( spodenki rekawice,ochraniacze)
-kurtki skorzane oraz bielizna skorzana(dla fetyszystow)
wysylka door to door poprzez DHL (dostawa do domu)
platnosci poprzez Pay Pal
zapraszam rowniez na mojego blooga http://5050.bloog.pl
Witam,mieszkam w miejscowosci Rzepin nie daleko granicy z niemcami (ok 20km)blisko trasy A2,poszukuje jakiegos pomyslu na interes,mam dosyc duzy kapital jednak zadnego pomyslu,jest tu kilka stacji benzynowych,myjni i barow,czy macie jakis ciekawy pomysł?bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
kontakt na gg 2375214
Witam chcialbym kupic limuzyne (mercedes ,bmw)wozic ludzi do slubu i obsugiwac firmy ( przewoz vip na lotniska i sptkanja biznesowe)prosze o opinje ludzi ktorzy zaimuja sie taka dzialalnosca ,moze maja jakies dodatkowe pomysly z gory dzieki!!!
Zastanawiam się nad otwarciem własnego biznesu. Co uważanie na sklep z sprzętem AGD. Z jednej strony jest popyt na produkty takiego typu ale z drugiej ogromna konkurencja. Proszę o adekwatną odpowiedź na maila co uważacie.
Carlos dam Ci dobrą radę wejdź na stronę www.triviani.pl i współpracuj a pieniądze same do Ciebie przyjdą na naszym towarze jest minimum 100% przebicia !!!
Witam
mieszkam w miejscowosci turystycznej Krynica-Zdroj mam dzialke w poblizu Krynicy okolo 6 ar ( moge sprzedac) oraz okolo 50 tys zlotych gotowki i checi do pracy. Pomozcie co robic jak zaczac wlasny interes
mam odpowiedz
leki i produkty odchudzajace, stwarzasz wlasne imie ne allegro lub otwierasz maly sklep
drugi intslujesz swiatla led , wszytko jest 12 volt latwe i bardzo efektowne, na kazdy pomysl potrzebujesz moze 10.000 na strat i mas zsuper bizness
calkpeter@gmail.com
Witam,
a moze postawić na hurtownię internetową? Sama się zastanawiam, ale znajomy był juz pod kreska, ale intrernet mu w tym pomógl. Nowi odbiorcy z całej Polski...
jest takie miejsce jak CHH.pl. Tam możesz pokazywać swoje rzeczy na ich serwisie. Dostajesz za free własna hurtownię internetową łącznie z panelem, gdzie dodajesz rzeczy przez Ciebie oferowane. Członkostwo nic nie kosztuje, płacisz znikomą prowizję od zakupów.
Pomaga na rozkręcenie.
Ja sama się waham, bo nie znam za dobrze funkcjonowania sprzedaży internetowej. Pytam na różnych forach, ale nikt nie odpowiada niestety.
Za 30 tyś spokojnie kupisz tyle towaru, że dasz sobie radę. Potrzebny będzie chyba tylko modem i magazyn ;)
Hurtownie, które zajmują się sprzedażą rzeczy importowanych z Azji są na topie, i nie znam żadnej, która by się nie utrzymala.
Od dłuzszego czasu poszukuję pomysłu na biznes w niewielkiej miejscowości będącej rozwijającą się dzielnicą miasta o zaludnieniu 250 ooo osób. Czy ktoś ma jakiś ciekawy pomysł??
hejka!
Jestem nauczycielką,która chciałaby założyć swoją własną firmę.Mam ok 30 tys na rozkręcenie działalności.Myślę o "klubie malucha", ale zupełnie nie wiem, czy ta kwota wystarczy na takie przedsięwzięcie.Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę piszcie.Może wpadnie ktoś na lepszy pomysł.Pozdrawiam
Mam do dyspozycji 120 tys zl. i nie mam pewnego pomyslu a bizness,dodam ze chcialbym zainwestowac w rzeszowie lub jego okolicach.
Hostel, przedszkole, moze macie jakies pomysly? Pozdrawiam i z gory dziekuje
jestesmy firma z siedziba w Polsce , ktora od przeszlo 3 lat zaopatruje sklepy z odzieza firmowa. Dostarczamy towary takich marek jak, m.in.: Roberto Cavalli, Just Cavalli, Versace, VJC, D&G, Gucci, Moschino, G.F.Ferre , Galliano, Exte, CNC, itp. Dzialamy wylacznie na zlecenie klienta. Zaopatrujemy w odziez skorzana takie sieciowki jak: Venezia i Gino Rossi.
Mamy bezposredni kontakt i dostep do fabryk i magazynow we Wloszech, przez co nasze ceny sa bardzo konkurencyjne. Istnieje mozliwosc zakupu pojedynczych modeli, jak rowniez calych stockow (od 100 sztuk): koszule meskie i damskie, jeansy, spodnie materialowe, garnitury, marynarki, paski meskie i damskie, t-shirty, bluzy, buty,torebki, kostiumy kapielowe, bizuteria, krawaty itd. Towar dowozimy bezposrednio do Klienta.
Proponujemy wstepne spotkanie u Klienta, w celu ustalenia indywidualnych cen.
Witam!Myślę o otwarciu wasnej firmy,mam do dyspozycji 100tys.zł. Nie wiem co sie teraz oplaca.Zastanawiam sie nad zakladem fryzjerskim z solarium,ale nie wiem czy musze miec ukonczony kurs fryzjerski.Kto chce niech odpisze na maila.z gory dzieki.
Witam mam pomysł na interes lecz nie mam wkładu finansowego z powodu wieku, jestem z wojewuctwa podkarpackiego. Firma polegała by na tematyce samochodowej, jeśli jest ktoś kto by chciał otworzyć swój interes i ma pieniądze do zainwestowania, to polecam.
pomyślcie o Pizzeri , mieszkam w miejscowości 20 tys mieszkańców są 3 pizzerie i każda bardzo dobrze prosperuje . W około dużo wiosek i zarabiają na dowozie do domu, na imprezy itd.
2. Tartak to tez dobry biznes, ale nie palety tylko konstrukcje dachowe
(więźba).
3. Szkoła nauki jazdy - intruktorom płaci się ok 12zł/h, samochód w leasing . Sala - dzierżawa np w szkole.
witam.
poszukuje dobrego pomyslu na biznes najchetniej produkcja bo mam pomieszczenia i tania sile robocza(na wsi blisko bialegostoku)prosze o pomoc i jestem otwarty na propozycje.