Witam, od razu powiem że nie znajdziecie Państwo odpowiedzi tu ani na żadnym innym forum na pytanie czy dana firma jest wpisana do KRD BIG SA. Tak samo szkoda zadawać pytania i podawać nazwiska osób z pytaniem czy znajdują się w bazie. Takich informacji nie wolno podawać publicznie. Natomiast można mieć do nich dostęp podpisując umowę z KRD BIG SA. Tak reguluje to ustawa oraz regulamin Biura Informacji Gospodarczej.
Z poważaniem
Partner KRD BIG SA
http://www.rejestr.online.pl
przemekb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
panda Napisał(a):
> przemekb Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna
> sprawdzic czy
> > jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i
> czy
> > istnieje jakas minimalna kwota pieniezna
> powyzej
> > ktorej dokonywany jest wpis do takiego
> rejestru,
> > np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam
> wpisanym,
> > po uregulowaniu naleznosci zostaje sie
> skreslonym
> > z tego rejestru.??
>
>
>
jak poinformował Departament Obsługi Klienta BIG KRD - sprawdzić to mogą wszyscy, raz na pół roku po uiszczeniu opłaty w wysokości 10,98 PLN (z VAT). Jeśli wystąpi konieczność wielokrotnego sprawdzenia, należy wnieść dodatkową opłatę za każdy raport ok. 25 PLN. Sprawa jest rozwiązywana w terminie 7 dni od doręczenia listu.
WAŻNE! KRD nie przyjmuje żadnych e-mail'i, Zapytanie z dokładnymi danymi proszę kierować na adres KRD:
Krajowy Rejestr Długów
Biuro Informacji Gospodarczej S.A.
ul. Armii Ludowej 21
51-214 Wrocław
Marek Kos Napisał(a):
> czy moje nazwisko widnieje w KRS ? jak to
> sprawdzić i czy wszyscy mogą to sprawdzić ?
przemekb Napisał(a):
> z tego rejestru.??
Witaj . sprawdzić dopiero możesz po wpisaniu sie do KRD, ale sądzę że lepszym wyjściem jest zwrócenie się do firmy windykacyjnej ,podajże kilka procent pobierają z należności odzyskanej, mam jedną taką jeśli chcesz to dam Ci namiary..........albo wejdź na gadu-gadu 2202508
Mam pytanie gdzie ? albo kto moze odkupic o demnie weksel bankowy w raz z dobrowolnym oswiadczeniem do tego weksla -na sume 5000 ( pieciu tysiecy zloty ) ??
ale to bezsens jeszcze mam im płacić za wpisanie mnie na liście i przetwazanie swoich danych. a tak pozatym kontrolezy biora na chwyt podpisujesz papierek a z tyłu nieczytasz a tam pisze że zgoda na pzetwarzanie danych
Podpisałem umowę z Bankiem o kredyt na kwotę 2230,00 PLN.
W grudniu oraz styczniu spóźniłem się ze spłatą raty.
Na dzień dzisiejszy mam wszystko uregulowane,pytanie brzmi czy znajduję się na liście dłużników,jeśli tak to w jaki sposób można z tej listy zostać wykreślonym.
Pozdrawiam
Ten może sprawdzić kto zgłosi się do Krajowego Rejestru Dłużników. Osoby jakby z poza nie mogą sprawdzić . Zobaczcie też na stronie www.krd.pl ............pozdrawiam :))))
Po pierwsze nie mylmy pojęć nie ma Krajowego Rejestru Dłużników!!!
Są Biura Informacji Gospodarczej a jedno z nich nazywa się KRD.
Po drugie Biura Informacji Gospodarczej przechowują też informacje pozytywne nt kontrahentów i konsumentów. Każdy ma prawo zażądać od swojego np. banku czy operatora telekomunikacyjnego przekazania do BIG pozytywnych informacji na jego temat.
POLECAM TKŻE www.infoscore.pl
japex Napisał(a):
> co mam zrobić zeby sprawdzić krajowy rejestr
> dłużników i ewentualnie zamieścić tam swoich
> dłużników
Szanowni Państwo,
W imieniu Europejskiej Grupy Finansowej , największego brokera usług finansowych, chciałbym przedstawić Państwu ofertę kompleksowej obsługi wierzytelności firmy.
Pierwszym , podstawowym i bardzo skutecznym narzędziem jest Krajowy Rejestr Długów, który pozwala Państwu na skuteczne odzyskiwanie należności na etapie polubownym jak również może być skutecznym instrumentem prewencyjnym pomocnym w utrzymaniu płynności finansowej.
Podstawowe korzyści jakie daje Krajowy Rejestr Długów to:
• bezprowizyjne dochodzenie należności od dłużników - funkcja windykacyjna,
• prewencja poprzez sprawdzenie sytuacji płatniczej kontrahenta - funkcja informacyjna,
• monitoring sytuacji płatniczej obecnych klientów - funkcja informacyjna.
Podstawowe możliwości Krajowego Rejestru Długów to:
• dopisywanie informacji o swoich dłużnikach
Jest to doskonały sposób na mobilizowanie do spłaty zobowiązań. Któż bowiem chciałby figurować w bazie, z której czerpią informacje banki, firmy leasingowe, telefonie komórkowe czy inne przedsiębiorstwa - od małych po wielkie koncerny? W przypadku jednak braku reakcji dłużnika otrzymujecie Państwo wystarczająco istotną przesłankę do tego by przedsięwziąć inne, już kosztowne kroki zmierzające do odzyskania należności.
• sprawdzanie kontrahentów
Dzięki KRD S.A. możliwe stało się skuteczne weryfikowanie kooperantów i klientów. Ma to szczególnie ogromne zastosowanie w procesie uwiarygodniającym kredytobiorców, leasingobiorców oraz uczestników przetargów. Usługa sprawdzania daje Państwu dostęp do największej w Polsce, zawsze aktualnej bazy danych.
• monitorowanie przedsiębiorstw
Monitorowanie Klientów ma zastosowanie w sytuacji, gdy firma dokonuje licznych transakcji z tą samą grupą kontrahentów. Dzięki monitorowaniu na bieżąco napływają informacje o kondycji danej firmy, co w prosty sposób wskazuje jakiej formy płatności wymagać za sprzedany towar, czy wykonana usługę. Monitorowanie kooperantów, czyli śledzenie w KRD S.A. informacji o Państwa dostawcach ma zasadnicze znaczenie przy realizacji długoterminowych kontraktów.
• sprawdzanie informacji o sobie oraz kto i w jakim czasie zadawał pytania na nasz temat
Krajowy Rejestr Długów nie uznaje przedawnienia a więc można wysłać Wezwanie do Zapłaty każdemu Państwa dłużnikowi jeżeli jego dług przekroczył 500,00 zł.
Po upływie 1 roku otrzymują Państwo bonifikatę w opłacie abonamentowej w wysokości 25%.
Za dodatkową , niewielką opłatą , otrzymujecie Państwo dostęp do klasycznej windykacji prowadzonej przez grono doskonale przygotowanych i doświadczonych negocjatorów ..
Prowizję płacicie Państwo tylko od realnie odzyskanych kwot.
Wysokość prowizji uzależniona jest od momentu przekazania długu do windykacji.
W tym rozszerzonym wariancie zwanym Umową Ramową bonifikatę w wysokości 25% opłaty abonamentowej KRD otrzymujecie Państwo już po 6 miesiącach współpracy.
W takim przypadku opłata za windykacje jest już naprawdę symboliczna.
Nasi Klienci mogą również korzystać z usług Kancelarii Prawa Gospodarczego na każdym etapie postępowania.
1. Postępowanie polubowne, sądowe i egzekucyjne
2. Zlecenie po tytule egzekucyjnym
3. Zastępstwo procesowe
Kancelaria przygotowuje również na zlecenie Państwa raporty gospodarcze o kontrahentach:
- Raport Podstawowy na temat funkcjonowania przedsiębiorstwa
- Raport Rozszerzony na temat stanu majątkowego
Proponuje Państwu również korzystanie z pełnej oferty Kancelarii Prawa Gospodarczego windykacji prowadzonej przez kancelarię prawną lub firmę windykacyjną oraz Krajowej Giełdy Wierzytelności gdzie oprócz upublicznienia długu możemy zbyć wierzytelność.
W naszej ofercie jest również cesja powiernicza długu oraz monitoring płatności.
Wszelkie działania windykacyjne i sądowe w celu odzyskania długu jak również przygotowanie raportów gospodarczych ma zastosowanie również do podmiotów zagranicznych w dowolnym kraju.
Jesteśmy przygotowani do obsługi dużych korporacji, dlatego proponujemy Państwu nowoczesne rozwiązania informatyczne pozwalające na efektywną wymianę danych oraz ich bieżącą aktualizację. Przy ich tworzeniu skorzystaliśmy z doświadczeń i technologii tak renomowanych firm jak Microsoft, IBM czy Computerland. W zakresie zabezpieczeń systemu przed nieuprawnionym dostępem wspomagała nas firma Cisco.
Mam nadzieję, że przedstawiona oferta zachęci Państwa do współpracy z nami.
Stawiamy do Państwa dyspozycji nasza wiedze i doświadczenie.
Odpowiedzi na wszelkie pytania zostaną udzielone pod podanym niżej numerem telefonu.
Z poważaniem
Janusz Marszałek
Oddział w Łodzi
uL. Sienkiewicza 85/87 Tel. (0-42)639-97-59 do 62 ,0-692-478-331
przemekb Napisał(a):
> z tego rejestru.??
>
>
>
> Wiadomość zmieniano 1 razy (ostatnio - 20/06/2004
> 15:28).
witam
proszę mi powiedzieć jak spowodować wykreślenie mojego nazwiska z krd ...byłam żyrantem kredytu który nie został spłacony..spowodowałam ze został on spłacony w całości w marcu 2004r, a teraz gdy chcę wziać kredyt okazuje sie ze ja tam widnieję...a nie chcę..co mam zrobic?
przemekb Napisał(a):
> z tego rejestru.??
>
>
>