• Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~sebakioskUS [83.238.240.*]
    Witam !!!
    Mam zamiar kupic kiosk, tylko nie wiemn czy sie opłaca...?
    cena kiosku to 2000 tyś. Kiosk ma dobra lokalizacje, dookoła bloki mieszkaniowe, blisko przystanek autobusowy, lecz niedaleko biedronka Kisok jest gotowy, i odrazu mozna zaczac sprzedawac. Zaopatrzony jest w prąd, ogrzewanie.
    Ile potrzeba pieniarzków na starcie tzn. na zakup towaru. ile wynoszą marże?
    Na jakiej zasadzie będę musiała rozliczać sie z urzedem skarbowym i czy musze płacic vat? A jeśli tak to na jakiej zasadzie?
    proszę o pomoc sebu.volvo@op.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Za 2000 zł opłaca się kupić kiosk w takim unkcie...

Trellix.

...Jakiegoś lokalu? Może być pod mostem? Jak Szanowny Kolego zadajesz pytanie?...

Z całym szacunkiem...
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~MadziaP [81.15.151.*]
    moi znajomi mieli kioski i umowe pospisana z ruchem-tragedia pawi nic nie zarabiali na gazecie mili np:0,10 gr utargu tonaprawde trzeba miec swietna miejscowke
    MadziuP.

Ruch, niech się zgodnie ze swoją nazwą r*cha. Są inni kooperanci... Trzeba ich tylko znaleźć i podpisać stosowne umowy.
  • własny biznes Autor: ~Robert1234 [213.158.196.*]
    Chciał bym załozyc własny biznes ale niewiem co musze wziasc kredyt ale niechce sie utopic w długch a niemam pomysłu naczym w naszych czasach jest interes prosze o pomoc
    Robert1234

Takich pytań miałem wiele. Widocznie muszę napisać spis pytań i na ich podstawie coś "niezdecydowanym" poradzić.

Przypomnij się za jakiś czas... postaram się wygospodarować trochę czasu i takie pytania opracuję w najbliższych dniach.

Pozdrawiam.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Ana208 [213.192.123.*]
    Witam!!!!!Mam pytanie mam pomieszczenie na kiosk , ale co dalej z kim podpisać umowę na dostarczenie prasy ? Słyszałam ,że Ruch ok!! Wiem ,że najpierw muszę otworzyć działalność Proszę o podpowiedz jak krok po kroku otworzyć kiosk? jak z ZUS ? POZDRAWIAM
    Ano208

Idź do jakiegokolwiek kiosku i się wszystkiego dowiesz.

Interesuje mnie natomiast, dlaczego Ruch? Nie możesz wykluczyć pośredników i złożyć zapytania ofertowe do drukarni i czegokolwiek/kogokolwiek?

Chcesz zarabiać grosze na sztuce, czy porządne pieniądze takie, jakie Ci się należą? Znasz cenę produktu u producenta, a znasz u sprzedawcy i wiesz kto zarabia najwięcej po drodze?

Nie śpiesz się. Pomyśl.

Z całym szacunkiem pozdrawiam.
    Jeszcze jedno CZy muszę mieć kasę fiskalną w kiosku ? POZDRAWIAM
    ok!!!!! A jak z kasą fiskalną ? musi być?
    Tak, musi być.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Przemek J. [83.26.67.*]
    Ja mam zamiar otworzyć kioskw niewielkiej miejscowości ok 17tys czy bedzie sie to opłacać na dwie osoby kiosk oczywiście na przystanku za 4 tys czy to drogo i ile kasy potrzebuje na start na zaopatrzenie kiosku z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam mój e-majl payu87@o2.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~ADAM78 [79.162.6.*]
    WITAM WSZYSTKICH
    CHCE OTWORZYĆ KIOSK. MAM UPATSZONE MIEJSCE W MIEŚCIE. OBOK JEST PIEKARNIA, TARGOWISKO, DWIE SZKOŁY PODSTAWOWA I ŚREDNIA, PRZEDSZKOLE ORAZ DWA PRZESTANKI. STOI TAM PUSTY KIOSK DO WYKUPU, ALE CZY TA LOKALIZACJA PRZYNIESIE MI ZYSK... JAK NAJLEPIEJ PODPISAĆ UMOWE NA DOSTAWY GAZET I AKCESORI? ILE BYM POTRZEBOWAŁ NA START I ILE MOŻNA ZAROBIĆ NA REKLAMIE NA KIOSKU (NP. PAPEROSÓW) JAK I GDZIE TO WSZYSTKO MOŻNA ZAŁATWIĆ - "BEZBOLEŚNIE" CZY NA REKLAMACH KIOSK JEST W STANIE ZAROBIĆ NA KREDYT WZIĘTY NA TĄ DZIAŁALNOŚĆ..
    DZIĘKI ZA WSZELKIE INFO
    POZDRAWIAM
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Paweł94 [83.1.120.*]
    Ile kosztuje pozwolenie na sprzedaż w kiosku ?
    Ile trzeba płacić podatku?
  • Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~lond1 [83.230.31.*]
    Chce kupic niewielki grunt pod kiosk i kupic nastepnie maly do postawienia pawilonik z wejsciem do srodka.Nie chce dzierzawic ani franczyzy zeby ktos na mnie zarabial tylko Chce miec wlasny kiosk kupiony z towarem.
    Mam wystarczajaco gotowki zaoszczedzonej ale chcialbym wiedziec jak to jest z szukaniem tej lokalizacji i kupna gruntu pod kiosk i czy jest to problem w szukaniu takiej lokalizacji np.jak w miastach,centrum-dzielnica lub mniejsze miasteczka ?
    Jak to z urzedami,czy tam mam tez szukac lokalizacji i jak z papierkowymi sprawami az do otworzenia takiego interesu ? Prosze o pomoc osob ktore tylko w ten sposob zalozyli wlasny kiosk.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~kryniek [89.239.100.*]
    witam,mam dokładnie taki sam problem i nie wiem gdzie zasięgnąć odpowiedzi odnośnie jak z tym wszystkim wystartować,czy może otrzymałeś już jakieś wskazówki?
    pozdrawiam
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Katrina [83.24.27.*]
    witam
    chce założy z mężem kiosk w warszawie, nie mam jeszcze upatrzonego miejsca ale zastanawiam sie czy lepsza jest opcja umowy z np. ruchem lub kolporterem czy kupienie samemu budy i wyposazenie jej. prosze o pomoc doswiadczone osoby.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~lond1 [83.230.31.*]
    Mam pytanie do mufasa.
    Ile trzeba miec kwoty na start zeby postawic wlasny kiosk (kupiony)
    Mam dos odlozonej kwoty ale musze orientacyjnie wiedziec.
    Pierwszy raz chce otworzyc taki interes i jak to jest z kupnem gruntu pod kiosk.
    Czy jest problem z kupnem niewielkiego kawalka ziemi pod kiosk w miescie centrum lub dzielnica.??
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~królewna [89.78.213.*]
    chciałabym wiedzieć czy opłaca się otworzyć kiosk w krakowie a ściślej w nowej hucie przecież tam jest kiosk obok kiosku czekam na odpowiedz ludzi z tej branży
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~kizug [77.236.0.*]
    Mam takie pytanko. Ostatnio otworzyłem kiosk i chciałem zapytać skąd mogę wziąść karty telefoniczne i pakiety stertowe??? Dzięki za pomoc.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Tomastepa [89.107.158.*]
    KIZUG z jakiego rejonu Polski jestes to moze pomoge. Karty i startery to nie problem najwiekszy problem to miec dobre dojscie by tanio kupowac.

Czy ktos sie orientuje na jakiej zasadzie kioski przydziela RUCH???
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~RAdos [89.230.77.*]
    A jaka jest cena takiej budki (kiosku)?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Rados [89.230.77.*]
    Kiosk znajduje sie w dobrym miejscu w centrum miasta liczacego ponad 200000 mieszkancow.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~jegomosc [87.105.50.*]
    Kolporter proponuje bardzo ciekawe, na pierwszy rzut oka, warunki wspolpracy w ramach franszczyzny. Czy ktos z was juz tego probowal? Rzeczywiscie jest tak rozowo? Na roznych forach znalazlem rozne opinie, czesto negatywne. Ale z drogiej strony cala masa takich salonikow dziala czyli ktos na nich jednak zarabia. Jak to jest?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~Tola [77.115.230.*]
    Witam właśnie kupiłam kiosk bo była okazja co dalej muszę zrobić żeby zaczął działać??Skąd najlepiej wziąść gazety?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~jacenty1 [83.8.225.*]
    podobny temat http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=79037219&v=2&s=0
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~majka38 [77.113.18.*]
    Witam,mam zapytanie jak zabrac sie do uruchomienia KIOSKU-Ruchu bądz prywatnego? -czym szczegółowym różnią sie one od siebie?który jest lepsze i dlaczego?chodzi o teren Wyszkowa.Dziekuje za każdą informacje.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~kryniek [89.239.100.*]
    Witam
    Chciałabym z mężem otworzyć kiosk ale no wlasnie jak jest z lokalizacja czy trzeba gdzies sie udac gdzie podadza Ci ewentualnie miejsca które sa możliwe do wydzierżawienia czy znalezc miejsce i dowiadywac sie czy jest mozliwosc dzierzawy.Druga sprawa to czy jest sens podpisywac umowe z Np.Kolporterem czy mozna wtedy zarobic .Mieszkam w Kołobrzegu wydaje mi sie ze w dobrym punkcie w sezonie mozna niezle zarobic a po sezonie chociaz na oplaty i zycie .Prosze o rady i podpowiedzi pozdrawiam
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~dalach [89.75.41.*]
    Witam, posiadam swoje wlasne lokum na rynku. Ponoc moge tam sprzedawac wszystko ale czy papierosy tez ? Jesli tak to gdzie je moge hurtowo dostac ?
    pozdrawiam
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Do Dalach.

Jeśli chcesz zarobić słuszny narzut kupuj u producenta. Jeśli będzie Ci zchodzić towar zawarcie umowy stałej dostawy będzie dobrym posunięciem jak również kredyt konsumencki.

Pozdrawiam i powodzenia.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~ewelinalubuskie [85.222.86.*]
    WITAM WSZYSTKICH JA MAM TEN SAM PROBLEM MAM OKAZJE KUPIC KIOSK RUCHU TYLKO NIEWIEM CZY OPLACA SIE OTWIERAC KIOSK CZY DA SIE ZA TO WYZYC ILE KASY TRZEBA WLORZYC NA POCZATEK W WYPOSAZENIE W PRASE I SKAD JA BRAC RUCH KOLPORTER CZY MOZE COS INNEGO PROSZE O FACHOWE RADY LUDZI KTORZY JUZ COS TAKIEGO MAJA DODAM ZE MIESZKAM W WOJ. LUBUSKIM KOLO ZIELONEJ GORY. POZDRAWIAM I Z GORY DZIEKUJE ZA RADY
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~gocha [83.27.89.*]
    6582850-moje gg prosze o kontakt ludzi ktorzy znaja sie na kioskach i maja pozytywne wiadomosci;)no i oczywiscie chca podzielic sie swoim doswiadczeniem;))
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~ANASTAZJA [77.114.99.*]
    HEJ CZY KTSS JEST NA TYM FORUM
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    A czego potrzebujesz?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~ls [79.185.203.*]
    Dnia 2009-01-17 o godz. 20:16 ~mirgag (CoM-TexT) napisał(a):
    > A czego potrzebujesz?

Potrzebuję skontaktować sie z Panem na maila. Proszę napisać : bup@tlen.pl
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~ANASTAZJA [77.113.242.*]
    czy jest ktos a tym forum kto sie zna
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~ANASTAZJA [77.115.207.*]
    ja tez chciala bym zalozyc kiosk w warszawie ale tez nie wiem jak sie d tego zabracz slyszalam ze tzeba zglsc sie do kolportera lub ruchu oni chyba tam pomagaja
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~frycu [90.129.117.*]
    chciałbym otworzyc kiosk ruchu jakie potrzebuje dokumenty prosze o kontakt na skrzynke....z góry dziękuje
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~martamarta [83.21.21.*]
    Witam
    Czy może ktoś by mi mógł powiedzieć jak jest z rozliczaniem się jak już się otworzy kiosk czy można być ryczałtowcem czy trzeba prowadzić książkę przychodów i rozchodów i jak to jest z kasą fiskalną czy trzeba ją mieć a jak tak to od kiedy
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~podgladacz [79.191.36.*]
    Musi sie opłacać skoro u mnie pod domem w kiosku kobieta sprzedaje kawe/herbate, a cennik tych specjałow jest wystawiony na podstawce gdzie kladzie sie kase. Jak mnie wqu...wia jak ide po fajki a tam stoi zgraja taxowkazy i kawe z mleczkiem prosze, herbate poprosze a ona kazdorazowo idzie ja robic
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~jasio [79.191.36.*]
    Musi sie opłacać skoro u mnie pod domem w kiosku kobieta sprzedaje kawe/herbate, a cennik tych specjałow jest wystawiony na podstawce gdzie kladzie sie kase. Jak mnie wqu...wia jak ide po fajki a tam stoi zgraja taxowkazy i kawe z mleczkiem prosze, herbate poprosze a ona kazdorazowo idzie ja robic
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~simon [86.41.33.*]
    proszę o pomoc...
    chciałbym otworzyć coś na zasadzie kiosku albo sklepu z pamiątkami jakie potrzebuje dokumenty prosze o kontakt na skrzynke... z góry dziekuje...
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~damian1989 [87.206.119.*]
    witam!
    a ja mam takie pytanko. u mnie w miasteczku (bielawa około 32000 mieszkańców) budują pierwszą galerie w okolicy. niedaleko są jeszcze 2 miasteczka co tworzy 100000 aglomeracje w odległości 10-15 min jazdy samochodem. chciałbym otworzyc w galerii salonik prasowy z papierosami, doładowaniami, napojami, jakieś leki przeciwbólowe bez recepty, lotek itd. pytanko natomiast jest takie. mam zamiar dzierzawic lokal i przy jak dużym maxymalnym czynszu mój biznes byłby opłacalny. mam odłóżone pare groszy. nie starczy to na otworzenie sklepu np big stara a mam zamiar wykorzystac fakt powstania galerii i pomyślałem o salonie prasowym bo gastronomia jest już zajęta. w dużych miastach w galeriach są tego typu działalności więc musi byc to opłacalne. obawiam się tylko czy koszty koszty wynajmu lokalu nie będa za wysokie.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~frycu [90.129.117.*]
    Chciałabym otworzyć kiosk z gazetami i różnymi dodatkami. Jak to jest teraz? Opłaca się prowadzenie takiego kiosku?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~zsc [83.26.89.*]
    widać głos fachowca, ale rękę na pulsie w każdym biznesie trzeba trzymać
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~nowy [87.207.79.*]
    czy ktoś spotkał się z problemem ściągania haraczy od kioskarzy ?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~violka [77.114.28.*]
    Witam, chciałabym otworzyć kiosk w Gdańsku, ale własny bez podpisywania umowy z RUCHEM, co z prasą, papierosami i biletami jak mogę podpisać z nimi umowy.Czy takim indywidualnym odbiorcą też dostarczają towar?
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~pablo1980 [62.141.254.*]
    Witam, chcialbym otworzyc niewielki sklepik z papierosami i towarami ogolnoprzemyslowymi.Czy na poczatku musze posiadac kase fiskalna? Ponoc handlujac papierosami potrzebna jest kasa fiskalna. Czy to prawda? prosze o rady.
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~joasia85 [85.89.185.*]
    Jak i co trzeba zrobic aby załozyc kiosk? Czy ktos by mogł mnie poprowadzic krok po kroku??
  • Re: Kiosk - opłaca się teraz? Autor: ~joasia85 [85.89.185.*]
    Jak i co musze zrobic aby otwozyc kiosk? Mogł by mnie ktos pokierowac krok po kroku od poczatku?? Joasia85@interia.eu