camia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> błagam o pomoc! chcę i muszę poniekąd dołączyć do
> punktu Lotto punkt przyjmowania opłat! Porblem
> polega na tym, że nie mam zielonego pojęcia jak to
> zrobić i gdzie szukać pomocy!?!? nieźle się tu
> wypowiadacie-widać, że znacie się na rzeczy! Może
> ktoś zechce mi udzielić wskazówek??? Bardzo proszę
> o pomoc! Mój nr gg6247954-prosze piszcie!!! Oby
> jak najwięcej! ps jestem z Gdańska może od razu
> ktoś poleci mi ciekawą firme w tym rejonie???
> proszę...
Szanowni Państwo. Zupełnie nie rozumiem po co chcecie płacić jakimś sieciom za ich: logo, pośrednictwo i do niczego nie potrzebny program - grube tysiące swoich ciężko zapracowanych złotówek. Nie możecie otworzyć swojego własnego punktu opłat i nie dzielić sie z nikim prowizją? Wystarczy zajrzeć na www.BiuroOplat.com . Pozdrawiam! MJ
to totalna bzdura.... po pierwsze nie jest zgodne z prawem, bo nie można prowadzic tego typu dzialalności przy pomocy kont osobistych, po drugie tacy jak ta firma TAKKO to poważne ryzyko... wprowadzają jako punkty opłat osoby które nie przeszły jakiejkolwiek weryfikacji typu: karalność, długi i zajęcia komornicze (zaświadczenia o niezaleganiu z opłatami), po trzecie Ci potencjalnie uczciwi właścicele punktu opłat to zagrożenie zdefraudowaniem środków klientów którzy zaufali i powieżyli swoje pieniądze (Firmy nigdzie nie zrzeszone i bez bata pod postacią kontroli i nadzoru)... można by jeszcze długo.... nie polecam nie sieciowych firm, to wbrew logice.
Czytając niektóre wypowiedzi na forum chciałam zabrać głos i stwierdzi,że wypociny niektórych pismaków i odgrzewanie starych wiadomości to sposób na zasobny portfel czy nie wiem na co... Również otworzyłam punkt opłat i wiem że zdobycie zaufania klientów nie jest proste. Jeśli są osoby które interesowałaby współpraca to proszę o kontakt byk2604@interia.pl
Witam
Proszę powiedzieć, czy jest sens podpisywania jakiejś umowy czy można samemu otworzyć punkt opłat. Prowadzę działalność od kilku lat i wiem jakie te wszystkie firmy są uczciwe... Proszę o podpowiedź a ja też pomogę w jakiejś sprawie
vivat Barcelona!
Szanowny Visca el itd. Uprzejmie informuję, że nasz pakiet nie jest instrukcją zakładania internetowych kont bankowych. Przelewów nie realizuje się z domu (choc można - dlaczego nie?)- i nie z konta osobistego. Widać niezbyt dokładnie przejrzał Pan naszą stronę. Domniemywam, iż jest Pan pracownikiem tej konkurencji, która wciska ludziom bezwartościowe licencje po kilka tysięcy.
Każda z metod prowadzenia punktu opłat ma tzw. "plusy dodatnie i ujemne" (cytat z prezydenta). "Wklepanie" jednego odbiorcy do formularza zajmuje mniej niż minutę. To cała praca jaką nalezy wykonać przy realizacji przelewów. Nie ma raportów, zatwierdzeń itp. Nie wpłaca się pieniędzy na cudze konto.
Cała prowizja zostaje u właściciela punktu opłat. Ja wiem, że Panu jest ciężko się z tym pogodzić.
Zapraszam Państwa na naszą stronę www.BiuroOplat.com
Naprawdę wystarczy 700PLN (siedemset)
Pozdrawiam wszystkich naszych klientów! Juz ponad 50 osób kupiło pakiet!
Ta kopia jest mi potrzebna do zapoznania się z warunkami współpracy i do podjęcia decyzji czy otwierać taki punkt czy nie a jak zdecyduje się na współpracę to napewno kupię licencję tylko jakiej firmy...?
Powiem Wam na czym zarabiaja punkty opłat. Wpłaciłem pieniadze w punkcie NASZE RACHUNKI 10.02, a na rachunek gazowni doszły 15.02. Znaczy to, że 4 dni Nasze Rachunki przetrzymywały moje pieniądze zarabiając na odsetki. To był mój pierwszy i ostatni raz, kiedyzaufałem tej firmie, a chyba już nigdynie skusze się na tego typu firmę. Przecież nie dość że trzymali te pieniądze 4 dni to jeszcze w ogóle przelew mógł nie dojść i wtedy by dopiero zarobili kasiorę.
Ja miałam podobną sytuację, pieniądze wpłaciłam 18-04-05 i do dzisiejszego dnia nie dotarły na konto, pierwszy i ostatni raz dokonałam wpłaty w tego typu punkcie
pozdrawiam i odradzam wszystkim
Właśnie! I dlatego trzeba prowadzić samodzielny punkt opłat, a nie wpłacać pieniądze na konto sieci. Jak prowadzi się niezależny punkt opłat, to można mieć swoje środki na koncie i zrealizować przelew przy kliencie - i wydrukować mu potwierdzenie.
Pozdrawiam :)
MJ
Nie każda firma jest zła. Accadia Group nie tworzy własnej sieci, ale zajmują się oprogramowaniem, szkoleniami i doradztwem. Udostępnia za darmo program kasowy, automatyczne analizy AML i pomaga dostosować się do nowych regulacji przewidzianych w ustawie o usługach płatniczych. Może zagwarantować też dobrą cenę za wykonanie przelewu. Proponuje poszukać na ich stronie ww.amola.pl i www.szkolenia.accadia.pl Dużo tam o nowych przepisach, potrzebnych szkoleniach i dają 14 gr za przelew bez względu na ilość.
Popieram MJ. Taki punkt prowadzę, pieniądze klienta spokojnie trafiają do wierzyciela w ciągu 24 godzin. Sieć w moim przypadku to pomoc, logo i dogodne warunki współpracy z bankiem. Pieniądze idą z konta mojego samodzielnego punktu a nie z konta sieci. Sam realizuję przelewy z konta w banku.
Prosze o pomoc, wiem, ze jest mnostwo firm oferujacych taka czy inna forme wspolpracy, jednak to bardzo ryzykowne, mozna trafic na firme nieuczciwa i za nia odpowiadac. Prosze o pomoc, nie wykluczona jakas nagroda ;-) Dziekuje bardzo z gory....
Pinok jesteś pracownikiem Accadii. Sprawdziłam Cię. Wcale nie jesteś takim liskiem chytruskiem za jakiego się uważasz i nie rób sobie reklamy poprzez to, że najeżdżasz na konkurencję, bo jak zapewne wiesz - jest coś takiego jak Ustawa o nieuczciwej konkurencji. A jak nie wiesz, to sobie przeczytaj, zanim znowu napiszesz coś głupiego i wpędzisz się w prawne kłopoty.
Czemu mam wrazenie ze 80% z udzielajacych sie tu forumowiczow to pracownicy ktorejs z sieci???
Sam interesuje sie tym tematem, jednak dla mnie najbardziej opinotworczym sposobem jest wizyta w konkretnym punkcie danej sieci (nie bede pisal w ktorych juz bylem, bo zaraz mnie posadza, ze tez jestem pracownikiem :)) oraz ewentualna rozmowa z wlascicielem.
A co to za Capital Fajansiarz? Wejdźcie na www.milamedia.com.pl i zobaczcie, skąd Fajansiarz ściągnął ofertę! Nie wysilił się, oj, nie wysilił. I pachnie tu paragrafem.
Na tym wątku tez napiszę. A co tam! Czy to forum to tylko milamedia?! To jakiś horror!
"Wynegocjowaliśmy w umowie system niezależnych kont dla poszczególnych podmiotów gospodarczych objętych wspólną tabelą prowizji w zależności od osiągniętych miesięcznych obrotów grupy" - to znaczy, że jak mało obrotów to w plecy...
Ja kupiłam od TAKKO pakiet za 10% milamedia i śmieję się z wszystkich co przepłacili. A to takie proste...
Zamierzam kupić pakiet takko. Proszę o opinię i może krótki opis jak to działa. Proszę o odpowiedź na e-mail: jarplonka@op.pl. Z góry dziękuję za odpowiedź.
A, tak na marginesie - uważam że punkt opłat to może być dobry sposób na wyrwanie się z szarej rzeczywistości, na zarabianie pieniędzy - ale bez złudzeń - to nie będzie lekka i przyjemna praca. A poza tym jeszcze ta nagonka w mediach - niestety wszędzie są nieuczciwi ludzie którzy psują opinię tym naprawdę ciężko pracującym.
Jestem autorem programu obsługujacego
punkty opłat. Zarówno ze strony punktu jak i
centrali. Punkty zsyłają przelewy do centrali
gdzie generuje się przelewy do banku.
Zapraszam na stronę http://217.98.201.12.