• Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~MarekZegarekDarek [83.26.11.*]
    wszelkie informacje na temat rozliczen mozecie znalezc na http://www.dzak.topworld.org/

.. no prawie wszelkie bo wszystkiego tam nie ma, ale moze choc troche bedzie mniej pytan na forach :)

pozdro
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~kaska [83.11.129.*]
    Tak naprawdę firm, które zajmują się zwrotem podatku z zagranicy jest tyle,że każdy znajdzie dla siebie odpowiednią. Wystarczy wpisać w google zwrot podatku z zagranicy i można przebierać. Ja dwukrotnie ubiegałam się o zwrot podatku z Anglii i byłam bardzo zadowolona z usług
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~MarekZegarekDarek [83.26.11.*]
    o ktos juz wpisal ta strone, sorki, nie zauwazylem ze sa 4 strony w topicu :P a czytalem tylko jedna, jak jest jakis admin to niech skasuje moje 2 wpisy bo tylko zasmiecaja
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~martin [86.52.246.*]
    mam pytanie czy jak pracowałem w Danii przez okres 9 miesięcy i nie uzyskałem żadnych dochodów w Polsce to muszę sie rozliczyc z urzędem skarbowym w Polsce? jeśli tak to jak to się oblicza?
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~sagers [81.15.27.*]
    witam serdecznie. Od kilku miesięcy pracuje w Islandii, od początku mojej pracy zapłaciłem po odciągnięciu ulgi podatkowej około 300000 koron podatku. Proszę o informacje czy jest mozliwy zwrot podatku, jeśli tak to w jaki sposób to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc. POZDRAWIAM :)
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~jambor3 [83.21.43.*]
    OD KILKU LAT ROZLICZAM SIE Z PODATKU Z NIEMIEC W JEDNYM BIURZE W NIEMCZECH W KTÓRYM PRACUJĄ POLKI. GORACO POLECAM!!!! FIRMA SPRAWDZONA!!! PODAJE NUMER DO BIURA W NIEMCZECH 00493561433245.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~Piotr 88 [84.205.3.*]
    obecnie pracuję w Danii, płacę 38% podatku. Czy muszę tyle płacić? Czy coś odzyskam po powrocie? Będę pracować tylko 2 miesiące. Proszę o poradę.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~KALLILLA [213.77.105.*]
    MAM PYTANIE JEŚLI KTOŚ WIE COKOLWIEK NA TEN TEMAT PROSZE O ODPOWIEDZ.

WYJECHAŁAM DO PRACY DO DANII. PRZEZ POLSKA FIREME. NA RAZIE ANI UMOWY ANI WYPŁATY A JUZ PRACUJE 1.5 MIESIACA MÓJ PRACODAWCA MAIŁ WYSŁAĆ PIENIADZE MI NA KATO A WYSŁAŁ NA KONTO TEGO POSREDNIKA.TŁUMACZY TO PODATKIEM , ZE JEZELI PŁACIŁ BY MI BEZPOSREDNIO TO PODATEK BYŁBY 40% A TAK JEST YLKO 8%. JESLI KTOS COKOLWIEK WIE PROSZE O ODPOW

669387637
    POZDRAWIAM I DZIEKUJE.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~awrozyna [88.156.80.*]
    wyjeżdżam do danii do pracy na trzy tygodnie jako spawacz ile zapłacę podatku procentowo awrozyna
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~mariuszr [83.21.231.*]
    Witam!
    Pracowałem legalnie we Włoszech przez rok czasu, ale umowę miałem podpisaną z polską firmą i w Polsce było wszystko rozliczane. W umowie o pracę miejscem wykonywania pracy były Włochy. Po zakończonym roku podatkowym okazało się, że muszę wypełnić włoskie dokumenty na podatek dochodowy.
    Tym samym okazało się, że jest duża dopłata, mimo że podatek był odprowadzany w Polsce. Czyli podwójne opodatkowanie.
    Czy mogę domagać się zwrotu podatku (włoskiego lub polskiego)?
    Proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej sprawy.
    Dziękuję
    Mariusz
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~lenusia [151.65.149.*]
    Czy ktos moze podac adres firmy osoby która zajmuje sie zawodowo obliczaniem zwrotu podatku za prace we włoszech. Z góry dziekuje.
  • podatek od wynagrodzenia Autor: ~katarzyna.letkiewicz [87.205.76.*]
    Mój mąż pracował legalnie w Niemczech u pracodawcy niemieckiego. za ostatni miesiąc pracy [pracował po 15 godzin dziennie]dostał wynagrodzenie w kwocie 41 euro. Podobno cała wypłata poszła na podatek , nie wiemy o co chodzi. Czy jest możliwość odzyskania wynagrodzenia.Z góry dziękuję.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica Autor: ~luki1492 [195.0.162.*]
    pracuje obecnie w norwegi niedlugo wracam do kraju i zastanawiam sie czy bedzie mozliwe zebym odzyskal podatek ... w sumie duze pieniadze i szkoda tak je zostawic ..
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~Rafaldo28 [83.17.185.*]
    Pracowalem w Anglii Teraz Wrocilem do Polski...i mam Taki problem musze im oddac nadplacony podatek w wys. 450 fuli..Czyli Ktos Sie Pomylil Albo Pracodawca albo ravenue...Co Mam zrobic ? Wiem ze i musze to zwrocic..Mozecie Cos Doradzic?
  • Zwrot podatku za prace we francji. Autor: ~myslaca [83.11.187.*]
    Proszę o jakieś wiadomości na temat zwrotu podatku dochodowego za pracę we francji. Może ktoś orjentuje sie jakie firmy oferują usługi zwrotu podatku z Francji. I czy jest taka mozliwość.
  • Re: Zwrot podatku za prace we francji. Autor: ~robert [46.169.237.*]
    Witam.
    Czy wiadomo już o zwrocie podatkuza pracę we francji?? Mam ten sam problem. Proszę o odp. kopert3@o2.pl
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~cherry [213.158.196.*]
    to zabawne że ktoś najpierw przestrzega przed taxback, a później ktoś to poleca. Słuchajcie można na wszystkie wasze pytania uzyskać bez peroblemu odpowiedzi w profesjonalnej firmie która się tym zajmuje.
    Największą, chociaż nienajtańszą jest Euro-tax, ale przecież uzyskanie odpowiedzi nic nie kosztuje.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~john [77.112.174.*]
    Rzeczywiście słyszałem ze Euro-Tax nie jest najtańszy, ale najtańszy nie oznacza dobry. Wiec może warto wiecej zapłacić, a być obsługiwanym przez profesjonalistów. Ja myślę ze warto.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~kolaż [83.19.211.*]
    prowizja wacha się od 10-15 % w przypadku każdej firmy, jak każda usługa ta też niestety kosztuje;(
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~TwojaFirma [79.185.174.*]
    kolaż Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > prowizja wacha się od 10-15 % w przypadku każdej
    > firmy, jak każda usługa ta też niestety kosztuje;(

no sa tansze firmy i takze sprawdzone ;) np. bavaria, u nich jest 8% a sa kody promocyjne ktore zmniejszaja jeszcze prowizje. Widzialem taki kodzik na w/w
    www.dzak.topworld.org

ale na pewno sa tez inne strony.

..co do Danii i Islandii to pierwszy raz slysze o tym zeby mozna bylo odzyskac tam podatek, byc moze samemu bo firmy sie chyba tym nie zajmuja.. no ale zawsze mozna napisac i zapytac
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~kawka [83.175.191.*]
    zgadzam się z przedmówcami, chyba nie ryzykowałbym i zwrócił się do jakiejś firmy, przynajmniej mam gwarancję bezpieczeństwa, pod warunkiem, ze firma jest sprawdzona
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: www.i-tax.eu. [87.105.185.*]
    Polecam skorzystanie z www.i-tax.eu. Rozliczenie z Holandii i Wielkiej Brytanii za jedyne 146,37zł. Najszybszy i najłatwiejszy sposób, wystarczy wypełnić formularz, opłacić usługę, wypełnione dokumenty przyjdą na Twojego e-maila.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~krzysiek1985 [84.201.219.*]
    Witam chciałbym się dowiedzieć jak można uzyskać zwrot podatku zapłaconego w Danii, pracowałem 2 miesiące i płaciłem 46% podatek.
  • szukam kontaktu z polską księgową pracującą w Oslo Autor: ~aniaa [81.190.35.*]
    Witam.Mam olbrzymią prośbę.Czy znajdzie się ktoś kto dał by mi namiary na polskie księgowe pracujący w Oslo
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.89.210.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~Przemek.11 [83.9.170.*]
    Witam, szukam firmy, która rozlicza podatek z Danii. Prosze o pomoc
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~xyz [213.158.196.*]
    taxback.com zajmuje sie zwrotem z Danii
    www.taxback.com
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~zeglenka [91.94.51.*]
    Witam,chciałam odzyskać podatek z Niemiec,ale nie chce powierzyć tego złej firmie.Czy ktoś mógłby polecić mi jakąś dobra i niedrogą firmę.Przejrzałam ofertę firmy Tax-Pol.Wygląda to nieźle,ale napisać można wszystko,a w rzeczywistości może to wyglądać inaczej.Proszę o radę.W sumie kwota do zwrotu może nie jest wielka,bo jest to niecałe 900euro z tego,co orientuję się w moich papierach,ale mimo wszystko wolałabym wiedzieć,do kogo warto się z tym zwrócić.Z góry dziękuję:)
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~aba [83.20.106.*]
    osobiscie zachecam do zastanowienia sie nad firma tax-pol z wroclawia
    pracowalam w uk zaledwie kilka miesiecy otrzymalam po zakonczenie pracy p-45 wiec zglaszajac sie do tej firmy powiedziano mi ze lacznie z realizacja czeku procedura bedzie trwala max 3miesiace, gdyz nie ma tutaj zalatwiania jakichkolwiek dodatkowych dokumentow.
    Niestety slowa to tylko slowa..
    Minelo 5 miesiecy, otrzymalam pisma z uk ze proecedura zostala zakonczona a tax - pol, niedosc ze ignoruja klienta to jeszcze tlumacza sie to potrwa jeszcze miesiac bo musza zrealizowac czek i wogole.. co to za wytlumaczenie.. realizacja czeku taka firma- w miesiac to kazdy bank zrealizuje mi ten czek...
    jestem zawiedziona - zobaczymy jeszcze jak juz te pieniadze wplynal ile sobie w rzeczysistosci pobiora prowizji.. nie polecam
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~aba [83.20.106.*]
    osobiscie zachecam do zastanowienia sie nad firma tax-pol z wroclawia
    pracowalam w uk zaledwie kilka miesiecy otrzymalam po zakonczenie pracy p-45 wiec zglaszajac sie do tej firmy powiedziano mi ze lacznie z realizacja czeku procedura bedzie trwala max 3miesiace, gdyz nie ma tutaj zalatwiania jakichkolwiek dodatkowych dokumentow.
    Niestety slowa to tylko slowa..
    Minelo 5 miesiecy, otrzymalam pisma z uk ze proecedura zostala zakonczona a tax - pol, niedosc ze ignoruja klienta to jeszcze tlumacza sie to potrwa jeszcze miesiac bo musza zrealizowac czek i wogole.. co to za wytlumaczenie.. realizacja czeku taka firma- w miesiac to kazdy bank zrealizuje mi ten czek...
    jestem zawiedziona - zobaczymy jeszcze jak juz te pieniadze wplynal ile sobie w rzeczysistosci pobiora prowizji.. nie polecam
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~karolajn102 [79.190.127.*]
    Hej ! a ja korzystam z firmy www.euro-punkt.pl z Opola ale wszystko można mailowo załatwić tak że luzik nie musiałam przyjeżdżać. Pozdrawiam i polecam !!
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~activ93 [88.88.101.*]
    jestem zatrudniony w norweskiej firmie i oplacam tu podatki tak zwana taxa...jaka najwysza taxe musze zaplacic??ostatnio mialem 16% a od dwuch miesiecy mam 32% dlaczego sie tak dzieje prosze o odp.
  • EURO-TAX zdecydowanie ich nie polecam !!! Autor: ~calineczka [85.222.108.*]
    euro-tax jest firma nierzetelną, oszukują w żywe oczy! na zwrot podatku przez tego "POTENTATA" czekałam 16 m-cy, przez ten czas nikt z firmy nie kontaktował się ze mną, w nieskończoność przeciągali moment przelania pieniędzy na moje konto(podwajając swoje obroty oczywiście), nikt nie odpisywał na moje maile, nie reagował na prośby o telefon, cały czas tylko kłamali, kłamali, kłamali :(
    suma zwrotu, jaką od nich otrzymałam, zaskoczyła mnie :( powinnam otrzymać - po potrąceniu opłat i prowizji - ponad 1000zł. a otrzymałam 300zł :( okazało się, że reszta kwoty to ukryte opłaty i prowizje firmy euro-tax.
    nikomu ich nie polecam, zamierzam złożyć doniesienie o przestępstwie, proszę o kontakt wszystkich, którzy zostali oszukani przez euro-tax, wiem, że takich ludzi jest bardzo dużo.
  • Re: EURO-TAX zdecydowanie ich nie polecam !!! Autor: ~Piotr B. [82.73.181.*]
    Ja również zostałem oszukany przez powyższą firmę. Wysłałem im papiery do rozliczenia podatku za pracę w Holandii. Gdy papiery do nich dotarły - zostałem powiadomiony, że czeka się nawet do roku. Cierpliwie więc czekałem. Minął rok, potem drugi i żadnego odzewy z ich strony, o zwrocie podatku - nie wspominając. Wyjechałem po raz kolejny za pracą do tego kraju i poznałem człowieka, który zainteresował się moim rozliczeniem. Skontaktował się z Belastingiem ( holenderska skarbówka) i okazało się, że zeznanie podatkowe z moimi danymi nie zostało złożone.
    Zadzwoniłem do tej - pożal się Boże - firmy i okazało się po wielu kłamstwach - że oni moich papierów nie mają. Nasłuchałem się, że to Holendrzy na pewno zgubili, że poczta zapodziała itp.
    Po kilku telefonach otrzymałem informację, że nie mają moich dokumentów i proszą o uzupełnienie brakujących danych. Na mail-a dostałem kopię tego co niby złożyłem - inny numer konta, inne dane itp.
    Zagroziłem im sądem i skontaktowałem się z prawnikiem. Ten zadzwonił do przedstawiciela prawnego eurotaxu, który to obiecał że moje wszystkie papiery zostaną wysłane listem expresowym polecenym i że w ciągu tygodnia wszystko to otrzymam łącznie z przeprosinami.... Ten tydzień minął już prawie 5 miesięcy temu...

EUROTAX - NIKOMU NIE POLECAM !!!

Jeśli ktoś kieruje sprawę przeciw nim ja również się piszę.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~rutka [83.27.0.*]
    Ja rozliczałem się w Tax-Pol z Wrocławia i nie narzekalem. Szybko i tanio!!! Chyba najtańsza firma w Polsce
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~WM [89.69.113.*]
    Dnia 2008-12-17 o godz. 22:09 ~rutka napisał(a):
    > Ja rozliczałem się w Tax-Pol z Wrocławia i nie narzekalem.
    > Szybko i tanio!!! Chyba najtańsza firma w Polsce
    Dnia 2008-12-17 o godz. 22:09 ~rutka napisał(a):
    > Ja rozliczałem się w Tax-Pol z Wrocławia i nie narzekalem.
    > Szybko i tanio!!! Chyba najtańsza firma w Polsce
    Średnio rozgarnięty uczeń podstawówki potrafi NIE JEGO PIENIĄDZE wysłać adresem zwrotnym na konto z którego przyszedł zwrot omyłkowo w CZASIE 15 MINUT.Ale nie fachowcy Tax-Pol.A pomocy takiej samej życzę Panu K.Ch jemu samemu ,jakiej od niego otrzymałem w każdym urzędzie.Do dziś są mi winni 2150 euro.
  • : Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~Acer394 [83.11.249.*]
    Abolicja nie jest Obowaizkowa
    Prawo do 6 lutego przyszlego roku Polacy pacujacy za granica w latach 2003
    -2007 moga składac wniosek o umorzenie lub zwrot podatku dochodowego.W malopolsce zrobilo to juz 2,2tys. osob
    Aby ułatwic naszym czytelnikom skorzystanie z abolicji razem z izba skarbowaw krakowie zorganizowalismy specjalny dyzur informacyjny .
    wielu naszych czytelnikow oczekiwało ze specjalisci zajmujacy sie podatkami zdecyduja za nich czy skorzystac z abolicji.Pracujacy za granica musza jednak pamietac ze abolicja podatkowa stanowi prawo z ktorego mozna skorzystac . nie jest obowiazkiem. Nie wolno jednak zapominac ze przeplywa informacji o podatkach w poszczegolnych krajach jest coraz lepszy. za kilka lat moze sie okazac ze urzad skarbowy wezwie kogos do wyjasnienia spraw podatkowych i wtedy bedzie za pozno do uregolowania zaleglych spraw bez dodatkowych kosztów. Gdzie szukac informacji
    krajowa informacja podatkowa -0-801-055-055 (z telefonu stacjonarnego) 022 330-03-30(z tel,kom)
    www.kip.gov.pl
    Ministerstwo finasów www.mf.gov.pl
    Urzad skarbowy w ktorym rozlicza sie osoba pracujaca za granica.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~tobi [77.252.139.*]
    proszę o pomoc mój mąz pracował we Francji i chce odzyskać zwrot podatku która firma się tym zajmuję.
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~Wladzio [83.7.58.*]
    Witam chcialem zapytac czy jest mozliwy zwrot podatku dochodowego z Francji????? przepracowalem tam 22miesiace we francuskiej firmie czekam na odpowiec
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~mgielka_ [193.33.174.*]
    Mąz pracował 2 lata we włoszech , kompletnie nie mogę znaleźć firmy rozliczającej ten kraj z podatku dochodowego jeśli ktoś może mi pomóc bardzo proszę. Z góry dziękuję
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~betti [83.21.215.*]
    czy może ktoś z forum korzystał z usług firmy euro-punkt zajmującej sie zwrotem podatku z zagranicy. Czy mozna na nich liczyć, na ich skutecznosć? Może jakieś opinie na ich temat ktoś ma?
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~VIOLKA [87.248.93.*]
    pracowalam 3lata legalnie we francji mam pytanie jaka firma odzyskuje podatek za prace we francji? z gory dziekuje
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica...danii Autor: ~henry [91.12.120.*]
    PRACOWAŁEM DWA LATA TEMU W DANII PROSZĘ O ODPOWIEDZ JAKIE DOKUMENTY MAM PRZEDSTAWIĆ HENY POZDRAWIAM
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica...danii Autor: ~Paweł Baksalary [92.244.55.*]
    Nowe spojrzenie na odzyskiwany podatek....MULTI-TAX. Nowa firma odzyskuje nadpłacony podatek za pracę w takich krajach, jak Wielka Brytania, Irlandia, Holandia oraz Niemcy. Podatek da się odzyskać nawet do 5 lat wstecz! Zapraszamy ! Podaj tylko swoje dane, a my się z Tobą skontaktujemy Sprawdźcie nas na http://www.epodatek.multi-tax.com/
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~arki39 [109.196.86.*]
    http://profidoradca.systempartnerski.pl/zwrot_podatku.html
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~Merkuriusz Treliński [78.8.93.*]
    Polecam mojego doradcę podatkowego z Breslau Finance Group, oni zajmują się też takimi podatkowymi kwestiami międzynarodowymi. Warto im zaufać, bo współpraca z nimi naprawdę świetnie się uklada i są skuteczni. Kontakt i więcej info znajdziesz na breslaufinance.pl
  • Re: Zwrot podatku za prace za granica... Autor: ~STANGIFTS [89.75.88.*]
    Każdy kocha prezenty, a my poza tym, że też je kochamy to jeszcze potrafimy je robić!!! Sprawdź naszą ofertę!

http://stangifts.pl/