Pytanie o jakim trendzie mówimy :-) Wczoraj można było traktować jako korektę spadku choć na mój gust to się zrobiło za dużo wczoraj jak na korektę no ale i tak duże korekty też są.
Wszędzie piszą będzie nerwowo jutro. To chcą psikusa zrobić rynki i iść w przeciwną stronę? obniżka stóp generalnie dobrze dla giełdy amerykańskiej, ale że rynki lubią się umartwiać. Ale co to? Shorty zwiewają?
Nasz spec od fal chyba jutro wymięknie jak zrobią znów 100 ;-) i to do góry. Piękna jazda się zapowiada, ravcio to dziecko szczęścia jednak. Obniżka stóp to giełda atrakcyjniejsza - książkowe zachowanie :-)
O trendzie krótkoterminowym. Wczoraj był silny trend wzrostowy a dzisiaj słabe spadki. Zatrzymalismy się niewiele poniżej od wczorajszego zamknięcia. To raczej dobrze świadczy. Zatrzymaliśmy się na 38,2 fibo całego spadku więc do 50 lub 61,8 możemy dojść.
KGHM pokazał mocne wyniki za II kw. więc jutro bez kłopotów odrobi dzisiejszy spadek. Na zakończenie sesji zostało 400 szt. do kupna ale sprzedających nie było. Same dobre wiadomości dla byków :-)
Gielda wycenia przyszłość więc jeśli cena miedzi będzie dalej spadać to dobry wynik za poprzedni kwartał może nic nie dać. Nie pasuje mi że nie było rownosci korekt tej z piątku tylko zabrakło trochę. Może przed danymi o inflacji Cpi będzie jakaś niepewność i spadniemy jeszcze.
Ciekawi mnie jak zareagują banki po informacji o braku poparcia Kredytu 0%
"Przewodniczący Polski 2050 Szymon Hołownia zapowiedział we wtorek, że jego ugrupowanie nie poprze programu kredytu mieszkaniowego naStart. "Nie poprzemy kredytu 0%"
Kto wziął L, kto S? Kto się obrócił? Kurs świetny dla wychodzącego z rynku. Czy 3 fala w formie "podwójnego" i już zakończona? Na koniec sesji wszystko się wyjaśni :-) Ja się obróciłem i SL w punkcie wejścia. Chciałem widzieć test 2400, ale tu grubasy kanału spadkowego nie popuszczą. Tak mi się wydaje.
Niepokojące jest ze pln/usd jest na 3,89 przedtem z tego poziomu były wybicia w górę i spadki na wig, ale może to jest ten czas że przełamiemy ten poziom i pójdziemy na 3,8. Zobaczymy
Poradźcie co robić. Kupiłem 16 kontraktów po 2330 pkt. Wiele osób mówiło że po tych danych giełda rośnie a ja się załadowałem all in. Nie wiem czemu to nie rośnie pod dane z 14:30
Zapytaj się tych "Wielu". poza tym 16 koni to cirka 50 koła czyli z 2 setki musisz mieć na rachunku a z tym to już doradztwo finansowe możesz aktywować w BM na pewno coś wymyślą;)
niezłe są tu Kutajsi (takie miasto w Gruzji) , szkoda że na wasze mundre prognozy z poniedziałku nie macie mądrości? Ja Koledze doradzę - zamknij te Lki i napij się whisky. A w piątek otwórz S ;-) A Kutajsi (powtarzam miasto w Gruzji) na pohybel-szkoda dyskusji z hihi- haha i gar-fild który podszywa się pod rasowego kota.
Znając tych dziwaków to powiedzą, że obniżka była w cenach i pod to był ten wyskok ostatni. 1850 na celowniku, no może najpierw 2100 :-)