Chyba jedyne miejsce gdzie na bankierze pisze sie merytorycznie, no mnie przekonaliście, póki co delikatne ładowanie koszyka. Oby siejeszcze El Nina rozbudowala, to bedzie istny meksyk na akcjach.
Tutaj mmy garantowany popyt na 10% akcji, kwestia czasu jak shorty zaczna pekac. A to bedzie domino, jak jeden zacznie odkup to pozostale ida zanim ale muszs go wyprzedzic w skupie.
Wegiel koksowy z dostawa na lato/jesien wczoraj wzrósł o 8%. To poklosie tylko jednego dnia opadów w Australii. I potwierdzenie reutersa ze rozpoczal sie sezon La Nina, 9 miesiecy opadów.
Dajcie znać komu sie da, możliwe ze brokerom rano braknie akcji które pożycyzli i nie beda mieli do zleceń. Wowczas broker asap bedzie skupowal akcje. Bedzie linia pionowa w górę.
Informujcie kogo sie da by wystawic do koszyka swoje akcje i zbalokowal je u brokerów tym ruchem.
Wystaiwajcie po 100 zł , i date zlecenie ustawcie na kika miesiecy do przodu!
No bardzo jestem ciekaw, czy ta akcja coś przyniesie. Ja swoje 17.000 wystawiłem. Działalność tych funduszy szortujących jest głęboko wkurzająca. Dziwię się, że państwo i jego instytucje nadzorcze nie mają problemu z tym, że taka działalność jest niczym innym niż okradaniem przyszłych emerytów. Wartość akcji powinna rosnąć w czasie, a tu mamy sztuczne i celowe zaniżanie wartości. I powstają śmieszne wskaźniki ceny do WK lub do Zysku.
Ostatni atak shortów. Patrząc na wykresy, atakuje jeden z nich. Paliwa nie ma za dużo. Utylization powonie wzrosło, wiec paliwo do shortowania się kurczy.
Dzisiaj mamy przyrost w zablokowanych pozycjach na 100zł już o 300 000 akcji, wiec jutrzejszy dzień utylization będzie w okolicach 98-99%