• Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~wodorek [5.172.252.*]
    to zależy od wyników ,jak będą dobre to i dywidęda będzie na poziomie zeszłego roku,
    z zakupem lepiej poczekać do 21marca w tedy będą podane wyniki.
    ktoś coś wie na temat prognoz wyników za 2013rok, ja szukałem w necie ale nic nie,
    mogę zynaleść.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~ja [85.128.101.*]
    DM IDM SA, w raporcie z 17 lutego, podwyższył cenę docelową akcji Eurotelu do 20,4 zł z 18,9 zł poprzednio. Analitycy oczekują zadawalających wyników kwartalnych Eurotelu w najbliższych kwartałach i spodziewają się wysokiej dywidendy (stopa dywidendy brutto w okolicach 7-8 proc.).
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~re [89.229.220.*]
    obroty jak na targowisku
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~okiul [89.229.220.*]
    re
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Karauff [85.115.58.*]
    Kto tak dołuje te spółkę?. Rozumiem kupujacych - chcą tanio.
    Ale kto się pozbywa tych akcji praktycznie bezcen i ze stratą (bo taniej ich nie mógł kupić)?
    za trzy dni będą żałować....
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~@Karauff [87.205.246.*]
    Może kupowali pod dywidendę, a teraz obstawiają, że jednak może jej nie być?
    ja też tak obstawiam - podejrzewam, że z powodu inwestycji w iDream w tym roku dywidendę sobie odpuszczą, ale za to rozhuśtają porządnie tę sieć i w perspektywie roku przestanie ona być już kosztem, a zacznie z kolei przynosić konkretny przychód i za 2014 r. pójdzie dywidenda z nawiązką.
    IMHO trochę bez sensu byłoby teraz wywalić na dywidendę całą wolną kasę (którą i tak pomniejszyły poza inwestycją w iDream też mniejsze przychody z obszaru tmobile)
    inna sprawa, że dołek cenowy w tym momencie jest już tak mocny, że niezależnie od wszystkiego zastanawiałbym się czy to już nie najtwardsze dno i czy nie kupować od tych co niezdecydowani :-)

• Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Throne [37.248.254.*]
    Są wyniki, jest dobrze! To w poniedziałek co najmniej + 5 procent, a może i więcej, bo zaczyna się gra pod dywidendę.

wyniki tu: http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2058287
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~EnWuZet [89.66.10.*]
    Oho, coś się ruszyło w kwestii dywidendy:

http://www.money.pl/gielda/komunikaty/komunikat/EUROTEL,ETL,komunikaty;gieldowe,eurotel;sa;zadanie;zwolania;nwz,319308.html
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~boromir [77.253.85.*]
    Coś z tym Twoim linkiem nie działa, obcięło mu kilka ostatnich cyferek i przekierowuje na inny news, wklejam lepszy http://biznes.interia.pl/news/zadanie-zwolania-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia,2039026,1081

Warto kliknąć w załącznik pod komunikatem, tam jest trochę więcej.
    Czy moja interpretacja - że wszystko zmierza jednak ku wypłacie dywidendy - jest dobra, czy zbyt optymistyczna?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Animator [89.66.10.*]
    Poszły z Eurotela dwa komunikaty widzieliście ? dot. animatora. Wypowiadają umowę BZ WBK, a będzie się tym zajmował Milenium. Zakładam, że to powinno wpłynąć pozytywnie na płynność, jak myślicie?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~klubowiec [89.66.10.*]
    fajne!:

http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,16693041,Fani_Apple_maja_swoja_klubokawiarnie_w_Focus_Mall.html
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~DOwodorek [89.229.220.*]
    sztuczna podbitka pod wywalanko
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Odorek [89.66.10.*]
    A jakieś argumenty? Bo moim zdaniem nie jest to żadna sztuczna podbitka, tylko odwrócenie trendu, który ewidentnie trwał zbyt długo, bo rynek zareagował nadpobudliwie na pierwsze w historii spółki pogorszenie zysków. Ale teraz (Q3) pokazała znów lepsze wyniki i mamy zwrot. A pokaż mi swoją drogą drugą taką spółeczkę, którą rok w rok wypłaca dywidendę i to na poziomie naprawdę godnym :-)
    OK, kilka by się znalazło, ale naprawdę nie jest ich dużo.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Wodorek [89.66.10.*]
    Ciekawy link - Eurotel przez drugą edycję z rzędu utrzymuje się w portfelu "MIliona w portfelu":
    http://www.analizy.pl/fundusze/milion-w-portfelu/rozmowy-z-uczestnikami/17735/milion-w-portfelu:-rekordowy-portfel-sylwiijaskiewicz.html

a swoją drogą tak dobre wyniki portfela trochę się robią sztucznie dmuchane, skoro wynik zrobił 11bit, na którym realnie płynność jest tak mała, że nie da się w niego sensownie inwestować. Tak więc cieszę się, że na Eurotelu płynność jest od dłuższego już czasu w miarę fajna, da się grać
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~LubiczDywidendix [89.66.10.*]
    No i dywidenda wypłacona. Czekamy na wyniki roczne i do góry, heja! :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~piernik [89.66.10.*]
    Eurotel ładnie rozwija siec iDream, to dobrze, bo ona chyba trochę przejęła ciężar całościowy w spółce jeśli chodzi o dynamikę wzrostu:

http://www.telix.pl/artykul/pierwszy-apple-premium-reseller-w-toruniu-3,66492.html
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~jerzy [178.37.16.*]
    Ciężar to trochę za dużo powiedziane może, ale fakt, że ładnie się ten kawałek biznesu rozwija, to mi się w Eurotelu podoba od lat. Widząc, że za bardzo zależy od jednego operatora, dorobił sobie drugi filar (z drugim operatorem), a widząc, że rynek GSM spowalnia, poszedł w sprzęt apple'owy. Zarządzający z wizją. A drobni akcjonariusze mogą trzymać kciuki i spijać trochę śmietanki :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~odór [89.229.219.*]
    śmieciucha nikt kupować nie chce
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~egon [89.229.213.*]
    bosw bank usunął spółkę ze swojej listy polecanych spółek
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~BOŚ [89.66.10.*]
    o, dziwne, a jakie było uzasadnienie? A w ogóle to coś Ci się nie pomyliło? bo ja nijak tego znaleźć nigdzie nie mogę? ja znajduję tylko, że zmieniono z "kupuj" do "trzymaj", a to zupełnie nie to samo :-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~wierzyJ [178.36.224.*]
    No, trzymaj to trzymaj. Wiadomo, spółeczka dywidendowa, to trzeba ją trzymać. Nawet jak kurs w skali roku nie dałby za specjalnie zarobić (chociaż można na Eurotelu zarabiać fajnie i na kursie, tylko trzeba umiejętnie raz na kilka miesięcy przegrupować siły :-), to te powiedzmy 8 proc. z dywidendy to jest kilkukrotniej lepiej niż jakakolwiek dziś lokata bankowa. A dywidenda w przypadku Eurotela jest praktycznie 100 proc. pewna, więc mówimy tu de facto o bezpiecznej lokacie.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~GUARA [89.229.219.*]
    BOŚ BANK wycenia to cacko na 15,5 zł to trzeba jutro leszcze brać
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~GUARA [89.229.219.*]
    spółka czeka na odpał to trzeba brać
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~analityk [89.66.10.*]
    mam gdzieś na ile te akcje wycenia BOŚ, analitycy mnie nie przekonują, sam sobie jestem analitykiem :-) ale to po prostu dobra spółka jest. po momencie zadyszki widać, że poszła teraz ostro do przodu, dywidenda jest prawie na 100 proc. pewna, wszystko się pięknie sumuje, jak to mawia jeden mediowy "klasyk"
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Analityk [89.66.10.*]
    Pisałem post w czerwcu przy cenie 14 zeta, a dziś znów jest 14 zeta, a w międzyczasie odcięta była dywidenda. Więc jak ktoś się pyta czy warto mieć tę spółeczkę w portfelu, to ja uważam, że warto.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~nieChin [89.66.10.*]
    I niech się już przestaną Chińczyki wygłupiać, bo nam zrobią jakąś globalną obsuwę znów i wtedy to my tu sobie możemy dywagować o poszczególnych spółkach i ich zaletach, a i tak wszystko w dół rąbnie.
    Na razie był przedsmak kilkudniowy, przy czym akurat Eurotel wyszedł z tych słabych dni w ogóle nie przeceniony, więc pokazuje siłę.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~PB [89.66.10.*]
    Poczytajcie w dzisiejszym Pulsie Biznesu - o najnowszych zakupach funduszy. Jest tam też interesujący kawałek o Eurotelu. Zacytuję tu tylko jeden smakowity kąsek, po resztę odsyłam do kiosku :-):

Walory te podrożały od stycznia o 30 proc. A na tym nie koniec. Zdaniem analityków rajd będzie kontynuowany, dlatego zalecają zakup akcji

!!

:-)

• Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~ak [178.36.224.*]
    A dziś o Eurotelu w Parkiecie. Z wiele mówiącym tytułem - Sierpień miesiącem akcjonariuszy :-))
    http://www.parkiet.com/artykul/1438042.html
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~beee [89.229.219.*]
    eurotel wypuszcza powietrze, gdzie zatrzyma się kurs akcji
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~giergi [94.254.136.*]
    nic tam się nie wypuszcza. Obroty jak na warzywniaku, jakieś maluczkie rączki puszczają papierki bo nagle przestało rosnąć. Heh, przecież byłoby to niezdrowe jakby tylko rosło. Dobrze, że się akcjonariat oczyści z chwastów :)
    Kierunek jest od dawna wyznaczony a wszelkie korekty trzeba tylko wykorzystywać. Szkoda, że tak skromnie sypią. No ale z drugiej strony to tylko świadczy, że w większości silne ręce trzymają. No cóż...spółka cacy jakich mało na GPW. Do świąt powinno być ponad 20.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~smok35 [94.251.231.*]
    Ktoś wychodzi aby wejść mógł ktoś . Wejdę też ponownie ( 3 raz i już zostanę ) takich spółek jest mało żałuję że poprzednio wychodziłem ( ale z zarobkiem ponad 25% )Pozdrawiam
[x]
EUROTEL -0,85% 23,40 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.