Jeszcze niecałe 50 minut i poznamy inflację z USA. Ja obstawiam wyższą od prognoz, co odsunie perspektywę czerwcowej obniżki stóp procentowych, umocni dolara i osłabi indeksy.
Jasna tak samo jak nie wiesz jakie jest skupienie posiadanych pozycji i nie wiesz jaki jest stosunek S/L/ animator. Dlatego w najprostszej koncepcji skoro zmiana lop się pokrywa to mogę sobie tak przyjąć zwłaszcza że jesteśmy pod szczytami i mogą być pozycje zabezpieczające na akcjach. Arbitraż przy takiej bazie jest bez sensu. To są domysły a wiele inf jest nie dla żuczków. Ty masz grać i płacić prowizję a jak przegrasz to tym lepiej.
Chyba pora przestawić się na S. L najwyżej z SL przy wyjściu nad 85 na indeksie. TO tylko taka sugestia nawet 88 można by dopuścić dla upartego i do 400+ wtedy.
Dnia 2024-03-12 o godz. 14:38 ~lucek napisał(a): > Ha ha ha.... > > Ciężko myślisz bo tyle czasu ci zajęło sprawdzenie na jakimś portalu dzisiejszych kursów które podają z 15 min opóźnieniem
https://pl.investing.com/indices/poland-20-futures bez opóźnienia nie dziękuj
Dnia 2024-03-12 o godz. 14:40 ~tenet napisał(a): > Dnia 2024-03-12 o godz. 14:38 ~lucek napisał(a): > > Ha ha ha.... > > > Ciężko myślisz bo tyle czasu ci zajęło sprawdzenie na jakimś portalu dzisiejszych kursów które podają z 15 min opóźnieniem > > https://pl.investing.com/indices/poland-20-futures > bez opóźnienia > nie dziękuj
Po pierwsze to nie są notowania kontraktu FW20 tylko kontraktu różnic kursowych na FW20. Drobna różnica ale powinieneś wiedzieć, że na FW20 nie ma połówek kontraktu. To jest kontrakt czerwcowy, którego rolowanie odbyło się 10 marca. Tego też nie zauważyłeś :-) Rzeczywiście nie ma za co ci dziękować :-)
A do wczoraj ran byłem przekonany że gruby siedzi po S, a tu po czasie wygląda że specjalnie spuszczał banki aby zaniżyć i nabrać nowych pozycji i potem podciągać bankami jak po sznureczku do góry. Biedny plankton który dał się nabrać na zagrywkę.
Może i będzie RGR ale w dłuższym terminie, teraz to grają tylko pod rozliczenie serii bo amunicji całe tony. Do analizy można wrócić w przyszłym tygodniu. To będzie już inna perspektywa. Banki wysoko, Budimex wysoko, CDR wyciągnięty, na razie nie ma co gdybać.
RGR już zaliczony, dlatego spadło z 2500 na 2320. Dadzą radę zrobić coś więcej niż tylko 2400 w ciągu kolejnych dni? Niesamowite, po danych powinno być łubudu a tu poszło w drugą stronę. Gruby robi co chce, to oni inicjował te spadki, o których pisałem w pierwszym zdaniu, w czasie, gdy w Ameryce cały czas rosło.
Kolejny raz już tak zrobili, gorsze jest to jeżeli oczywiście inwestuje się w akcje, że ta hossa jest specyficzna i dotyczy w dużej mierze praktycznie tylko banków. Z drugiej strony co to by było gdyby wszystko tak zaczęło rosnąć, dlatego Ja też nie uważam, że my jesteśmy na jakimś absolutnym szczycie wielkiej hossy. To nie jest taka docelowa, mocna hossa gdzie wszystko niemalże rośnie, pytanie czy taka nadejdzie.