Tak jak pisałem kilka dni temu: "Albo żabojady wracają szybko i wyraźnie ponad 7 Eur
albo będziemy mieli powolne obsuwanie się kursu - gra na wykrwawienie byka.
Wszedłem w piątek ale nie ukrywam że w razie czego będę ciął straty. "
Więc wyskoczyłem wczoraj po 30 zeta konsekwentnie realizując założenia jak wyżej.
Czekam teraz jak krew się poleje... 7 Eur ze wsparcia stało się oporem.
Nie naganiam, piszę szczerze że dla mnie ryzyko zbyt wielkie, życzę Wam dużych zysków.
Technicznie wygląda to fatalnie... wyłamanie z miesięcznej konsolidacji.
Jedynie małe obroty sugerują możliwość odwrotu.
W tej chwili nie widzę powodu aby wchodzić, fundamentalnie też fatalnie,
dane makro też nie wróżą nic dobrego... pobożne zyczenia i zapowiedzi skompromitowanego zarządu to trochę za mało.
Dnia 2009-05-26 o godz. 15:33 ~inwestor napisał(a):
> skoro śmieć to dupy sobie nie zawracaj 95147 nawet
> ,puściłeś za 30 zeta to kup sobie jak Twój guru polnorda
> ,pozdrawiam...
Ja nie mam żadnego guru pomyliłeś mnie z kimś innym...
Jesli masz na myśli baskerville'a to przyznaj że ładnie przewidział sytuację wg AT.
Ja patrzę na fundamenty a te wyglądają ekstremalnie źle.
Zawracam sobie głowę Orco tak samo jak Dudą Vistulą i innymi potencjalnymi bankrutami.
A polnord to inna bajka, tego można uśredniać do bólu bo przyniesie krocie
za parę miesięcy. (Ale wtedy ciebie i innych tobie podobnych już tu nie będzie)
Jak poldek ogłosił emisję dla fundów to łyknęli od ręki i papiera im zabrakło...
Zobacz mądralo kiedy rozpocząłem ten wątek - kupowałem wtedy po 20 zł,
przed fatalnym raportem rocznym.
w innym poście napisałem o giełdomatołkach, skoro taki bystry Jesteś to musiałeś wiedzieć że orco nie pozwoli na zwalanie kursu do 5 euro skoro robi poważną tranzakcje z Colonem,a jeśli wiedziałeś to naganiałeś na spadki...to tyle
Dnia 2009-05-26 o godz. 16:14 ~inwestor napisał(a):
> w innym poście napisałem o giełdomatołkach, skoro taki
> bystry Jesteś to musiałeś wiedzieć że orco nie pozwoli na
> zwalanie kursu do 5 euro skoro robi poważną tranzakcje z
> Colonem,a jeśli wiedziałeś to naganiałeś na spadki...to
> tyle
Na co pozwoli Orco... kolego....
Przypomnę fakt z naszego podwórka - emisja publiczna miała uratowac Dudę -
miała być bodajże po 1,2 z pp - i co? emisję odwołali, kurs koło 0,8 zł.
Co do Orco - tych z Colony naprawdę strzyka po ile jest kurs aktualnie, oni patrzą na realne fundamenty. I tak nie skupiliby po 5 Eur większościowego pakietu akcji, nawet gdyby na 3 Eur spadło. Na co ja mogę naganiać - kurs ustalany w Paryżu... daj spokój.
A czy robi poważne transakcje - to się okaże, zresztą pytanie w ogóle na ile to jest poważna firma...tylko sąd francuski ich chroni...
Sam nie wierzysz w to co piszesz ,a ja jak grałem na giełdzie to nawet nie widziałeś co to znaczy akcja,jedynie z bójką szkolną Ci się kojarzyła.Na immo zarobiłem sporo kolego,a był bankrutem nr.1 ,akcje warte 0zł ?Zrozum matołku że to nie ciastkarnia której towar się zepsuć może,mają tyle kapitału w nieruchomościach że nie potrafisz sobie tych kwot nawet wyobrazić.Pozatym firmy z dużym znakiem zapytania nie wrzucają na notowania wig-80 ,immo niby jest bardziej pewne ale na ten zaszczyt jakoś nie zasłużył,nie licząc zabawy w tvncnbc biznes gdzie go wrzucili do DNR30.Więc co byś nie napisał,jesteś mało przekonywujący,to na tyle
To by było na tyle z psuciem tego kursu. Inwestor dobrze mówisz.
Po poniedziałkowym maraźmie końcówka całkiem, całkiem.
Indeksy zaczynają w góre:
WIG +0,1%, WIG20 +0,4% na zakończenie sesji.
Europa: CAC +1,1%, DAX +1,5% i FTSE +1,1%.
A wszystko to za sprawa notowania za oceanem, gdzie:
NASDAQ +2,7%, SP500 +1,9%. NO i BOVESPA +0,8%.
Pozdrawiam. Jutro będzie się działo na tej spółeczce.:))))
Mógłbym łatwo obalić każde jedno twoje stwierdzenie... bredzisz synku...
Że to nie ciastkarnia? Poważnie?
Ale po kolei. Jeśli mają kapitał w nieruchomościach to po co ochrona sądowa?
Niech sprzedadzą i spłacą część długu ;-) Frajer... nie wiesz o czym mówisz.
Po co emisja po okazyjnej cenie? Ze szkodą dla akcjonariuszy którzy obejmowali kolejne emisje (zobacz po ile).? Bez komentarza.
A że w WIG80 są spółki o złej renomie praktycznie bankruty... Duda. Nawet w MWIG40 są padaczki jak Vistula... To o niczym nie świadczy.
Nawet w WIG20 jest bioton który dawno by upadł gdyby nie kolejne pompowane miliony...
Zaszczyt że jest w indeksie takim czy siakim - chłopie zlałem się przez ciebie w gacie ze śmiechu...
No i sam widzisz na co tylko cię stać...żenada,ale przynajmniej wszyscy widzą jaki geniusz z ciebie ,lepiej w totka zagraj,tam masz większe szanse na pare złotych które tutaj aby tracisz,pozdrawiam...
ps.a te pare akcyjek co puściłeś za 30 zł,jutro zdążysz w tej samej cenie łyknąć ,jedynie prowizje 8zł ci doliczą ,więc aż takich tyłów jeszcze niemasz,bo pewnie kwotą 2000zł się bawisz...
Dnia 2009-05-26 o godz. 22:33 ~inwestor napisał(a):
> No i sam widzisz na co tylko cię stać...żenada,ale
> przynajmniej wszyscy widzą jaki geniusz z ciebie ,lepiej w
> totka zagraj,tam masz większe szanse na pare złotych które
> tutaj aby tracisz,pozdrawiam...
ps.a te pare akcyjek co
> puściłeś za 30 zł,jutro zdążysz w tej samej cenie łyknąć
> ,jedynie prowizje 8zł ci doliczą ,więc aż takich tyłów
> jeszcze niemasz,bo pewnie kwotą 2000zł się bawisz...
Przejrzałeś mnie... z jednym wyjątkiem - aż 2 tys to ja nie mam...
A co wszyscy widzą i co o mnie myślą to mnie to naprawdę p...
Buziaki... jak nie możesz spać to napij się albo zażyj coś... ja dzisiaj śpię spokojnie.
orcą steruje mafia cóż z tego że polskie i francuzkie indeksy sa na plusie jak orco celowo dołują nie dopuszczają do przekroczenia 30,60zł....z rana było przebicie i zaraz zjazd....mafia, mafia steruje
Koniec notaowań na rynkach w Europie i Stanach na plus:
WIG +1,4%, WIG20 +1,6% i otwarta droga na 2100pkt.
CAC +0,2%, DAX +0,1% i FTSE +0,2%
NASDAQ i SP500 po +1,0% aktualnie no i BOVESPA +1,5%.
Juto życze udanych zakupów.:)))))
orco 6,72 euro (Francja) razy 4,51zł daje nam to 30,31zł.
No i dziś wiadomoś o inwestycji pałacu Archa. Pozwoliłem sobie zacytować fraglesa:
Treść: Orco Property Group ("Spółka") przekazuje komunikat w języku angielskim informujący o zrealizowaniu Pałacu Archa.Spółka jest jedynym właścicielem nieruchomości. Projekt obejmuje około 22 500 mkw powierzchni biurowych na wynajem i 1 300 mkw lokali usługowych w pasażu łączącym ulice Na Po°ÝŔÝ i Na Florenci. W projekcie znajduje się również 120 podziemnych miejsc parkingowych. Wartość całości inwestycji wyniosła w przybliżeniu 57 mln EUR.Podstawa prawna publikacji art.56 ust.1 w związku z ust.6 ustawy o ofercie publicznej.
4.6.Nowy Jork (PAP) - Na zamknięciu w czwartek w USA Dow Jones Industrial wzrósł o 0,86 proc. do 8.750,16 pkt, a Nasdaq Comp. zwyżkował o 1,32 proc. do 1.850,02 pkt.
Dnia 2009-06-10 o godz. 20:00 ~111 napisał(a):
> ...ile Twój wegiel spadł?
Spadł czy nie spadł wcześniej czy później odrobi straty
bo paliwa idą w górę, ruskie świrują ze swoim gazem
i węgiel też będzie w cenie za jakiś czas...
Kibicuję Wam... jednak czekam na niższe poziomy...
.. a ja tez kibicuje...nie wszystkim ale....wungla i kuksu u nas dość... gdybus napisał rok temu ze akcje sa drogie o moze bym sięnie zdziwił ale w tym czasie piszac taką ocne jest niesprawiedliwe...na ile wartosciowa jest spólka pokażą najbliższ dni, miesiace....
Orco Property Group miało po audycie 390,56 mln euro skonsolidowanego straty netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2008 roku wobec 13,40 mln euro zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie rocznym.
---
zjazd na 20 groszy!
... kto nie ma nerwów z żelaza niech lepiej wywali od razu...
zauważcie że w Paryżu praktycznie nie ma obrotu... rynek płytki, nikt nie broni kursu.
Niedługo WZA - pytanie brzmi czy nowi kandydaci to ludzie ustawieni przez Colony.
I jeszcze wmieszało się to śmieszne sos...
Będzie jazda :-) Pytanie z jakiego poziomu ?