Dobra ruszą Stany i Gruby znowu ruszy u nas - jesteśmy ostatnio pięknie stimingowani :))) Banki wiadomo are forever, ale jest jeszcze nvidia do odhaczenia
Banan jakby chciał , to już rozpocząłby korekte przy takim amerykańskim rynku, jeszcze w obliczu malowania się podwójnego szczytu na SPX. Siła naszego rynku jest bezsprzeczna
Dziwne że nowy rząd pozwoli na rekordowe dywidendy baków zamiast obłożyć je podatkiem od ekstra zysków. PEKAO ma do tego wypłacić zaległą dywidendę więc kurs rośnie. W końcu będzie górka ale kiedy ?
Nasz rynek mniej płynny , to już wie co tam się szykuje po wynikach. Jeszcze jakby dzisiaj nie zaczęli spadać , to sprężyna byłaby napięta a tak dzisiaj trochę popuscili cieciwo i powinno być optymistycznie
No jest pełna dominacja - a więc lecimy na te 2600-3200+, a w sumie dlaczego nie polecieć jak Stany na te 5000 Widać, że są 100% spokojni o Stany, a jutro/dziś to się tam jakiś szał szykuje.
Matko jedyna, nie przesadzajcie. Była tak Pani Z co przeginkę robiła z S. Nie przesadzajmy z poziomami ;-) Zerknijcie LOP to nie przypadek, że znów pow 73k. Będzie ostra jazda w dół za chwilkę :-)
Ten kto został z L jak się Jankes nie pozbiera , to ewentualnie zamknie mniejszy zysk po dzisiaj , bo musieliby jutro przykryć cała świece d1 a coś mi się nie wydaje żeby to się mogło wydarzyć.
Dnia 2024-02-20 o godz. 20:17 ~Slowik94 napisał(a): > Ten kto został z L jak się Jankes nie pozbiera , to ewentualnie zamknie mniejszy zysk po dzisiaj , bo musieliby jutro przykryć cała świece d1 a coś mi się nie wydaje żeby to się mogło wydarzyć.
A po co zamykać....delikatna korekta i pompujemy dalej...:) Banan nie ma ograniczeń, za chwilę KGHM odpali rakietę, bo kisi się od roku nie bez powodu.
Dnia 2024-02-20 o godz. 20:17 ~Slowik94 napisał(a): > Ten kto został z L jak się Jankes nie pozbiera , to ewentualnie zamknie mniejszy zysk po dzisiaj , bo musieliby jutro przykryć cała świece d1 a coś mi się nie wydaje żeby to się mogło wydarzyć.
Tak by było gdyby posiadacz L widząc topniejący zysk zdecydował się zamknąć pozycję biorąc to co zostało. Przeważnie jednak pojawia się wtedy nadzieja na odbicie, co zazwyczaj kończy się pogłębieniem straty. Jutrzejsza sesja będzie bardzo ważna z powodu publikacji raportu wyników spółki Nvidia po zakończeniu sesji w USA. Ten raport może wywołać zarówno kontynuację wzrostów na giełdach, jak też być katalizatorem mocnej korekty. Pozostanie z otwartą pozycją na czwartek może być bolesne dla jednej ze stron rynku.
Chyba wszyscy mówią o tych wynikach nvidia a pewnie się nie wydarzy nic nadzwyczajnego albo po prostu trend będzie kontynuowany , bo jakie jest prawdopodobieństwo , ze akurat ten event miałby wywołać spadki ?:)
A co ma nvidia do naszych banków? Jak się pojawi jakiś spadek to będzie sterowany aby odebrać akcje od drobnicy. Z tego co patrzyłem na wykresy to na bankach jeszcze około 30% zostało do wzrostu aby zadowolić fundy zagraniczne które marnymi 200% zysku się nie zadowolą (nie wiem jak to wygląda w dolarach). Ponadto może jakieś KPO. My malutcy nie wiemy co z kredytem 0% bo to będą kolejne kredyty mieszkaniowe na których banki sowicie zarobią chyba że pęknie bańka mieszkaniowa a na to się na razie w polsce nie zanosi. Proszę nie traktować tej opinii jako rekomendacji moja skuteczność w trafnych decyzjach to jakieś max5%