2118-20. Trudne do złamania a niżej może by się coś rozwinęło dla misia. Jak dla mnie pod dopiero było by 1 ostrzeżenie dla byka. Zejdą tam dziś ? Do 10 się wykotłuje i powinni dołu próbować no ale ...:-) Ja znikam na dłużej a jak wrócę poproszę o miłą niespodziankę.
Już się obkupili w bananowe walory ? PEKAO po 131 albo PKN po 69 zł nie będzie jeszcze raz ? A może chociaż KGHM po 114 ? Szalony trader zaspał dzisiaj czy co ?
Nie ma się co tak podniecać... Z resztą - na to co się teraz dzieje - tylko pozornie ma wpływ polityka i ew. przesilenie rządowe.
Gdyby kapitał wierzył w stabilny wzrost banana w oparcie o przesilenie rządowe - to tak by było na prawdę - zagraniczny kapitał wszedłby w banana i walutę PL - na skutek wyników wyborów - i to nie byłoby takiego wałka na wiodącej FW20.
Po prostu byt trzymali nadal i pompowali W20 do góry. A tak mamy sytuację następującą: - wybory - 1 dzień - rekordowy obrót 70k koni, - kolejny dzień - identyczny obrót ze średnią 100 pkt więcej.
Więc wnioski nasuwają się same: - albo to jest spekulacja i PO nie odzyska władzy - albo - i to nie ma żadnego znaczenia - głupi (bo biedny, biedny bo głupi) kapitał dał się zrobić w konia...
Dnia 2023-10-18 o godz. 16:14 gar-fild napisał(a): > Minimum na indeksie jakie powinno być zrobione to 87 nast poziom to 76 to tak z eliota wg mnie
T.S. Eliot był geniuszem swoich czasów....
Niestety, to z czym mamy do czynienia w chwili obecnej jest niczym innym jak zwykłą anomalią czyli spekulacją. Więc radziłbym schłodzić głowy - podobnie jak z przedwyborczymi obietnicami niejakiego Tuska...
korzystam z różnych wspomagaczy zwłaszcza zabezpieczeń w razie W. (tutaj 102-103 to już spinka a wyjście nad 105 zamknięciem to ewakuacja, wejście w L nad 109) Eliot nie tyle był swoich co i obecnie wciąż jest to obowiązujące co do tego że jest mnogość interpretacji to insza inszość jednak ogólne założenia wciąż obowiązują, podyktowane jest to nie tyle "regółami gry" co naturą człowieka - uczestników rynku.
Racjonalny poziom sprzedaży przy tym wzroście to 137 i wciąż uważam że obowiązuje - widać po indeksie poniważ go zarespektował, podaż się uruchamia i gasi co powyżej, obecnie idzie mikro 3 cia spadkowa czy skończy na 87 (to powinno być) czy niżej... czy od razu wybiją w dół (nie wrócimy już w okolice 137)...