Raczej zakończenie 3 fali lub podfali kończy się ostrym ruchem i euforią
5 falę już nie mają importu czasem się załamują ale cena lubi się długo utrzymywać zanim zawrócić trzeba cierpliwości i konsekwencji
Aktualnie jest mało istotne czy 1ka się skończyła czy jeszcze nie najistotniejsze jest aby po korekcie na 2 fali wskoczyć bo 3 fala będzie miała ponad 500 ptk
Teraz wydaje się że najlepiej czekać na obligacjach i próbować odgadnąć:) czy recesja będzie płytka czy głęboka ? U nas płytka a na bazowych ? Ale nawet jak płytka to 38 fibo ruchu z 1650 powinna 2 fala oddać
:) tak tylko jak nie pęknie 1980 to korekta 1650/1980 to 38 fibo ma 1850 50 fibo na 1810 a 62 fibo na 1770 trzeba mieć z tyłu głowy nad 1890 byk bezpieczny :)
Raczej obaj wiemy ... Nie wiem z jakiego poziomu i czy wcześniej nie będzie jeszcze skoku półkę wyżej. Konsolka trwa i rozciąga się w czasie, Lop rośnie, ruch raczej po niej powinien być większy. Jeśli kierownik miałby na tych poziomach obrót robić to miał już czas się pod to przygotować. Raczej ruszy przed rozliczeniem a do niego już tylko trochę powyżej miesiąca.
Niestety koniec wzrostów-kiedyś musi nastąpić i to chyba już dziś. Zamknąć L przyjdzie ze stratą - jutro pewnie będą sprzedawać jak szaleni :-( Oby to tylko korekta nie niżej niż 1910.
Zawsze wygląda to tak samo-beznadzieja. Jak my mamy iść wyżej, jak urośnie 300 pkt i już zwałka na całego. Technicznie można iść ponad 2k spokojnie, ale jak zwykle - achhhh wiara już u mnie zanika
co zrobic gra jest bardzo ciezka obecnie i ciezko wygrac raz bo mały wolumen a 2 bo gra sie z botami czy innymi automatami/algorytmami stad te jednokierunkowe ruchy pozbawione odrobiny ludzkiego zawahania
to nie jest gra to takie ciułanie wczoraj raptem ugrałem 20pkt dzisiaj 10pkt fakt troche kasy to daje od poczatku roku mam 293 pkt ale po raz kolejny rozwazam zamkniecie rachunku maklerskiego for ever bo to nie jest juz gielda
Nieźle wyrolowali dzisiaj longi. Złe dane z rynku pracy i mniejsza inflacja powinny spowodować euforię wzrostową z powodu bliskiego zmniejszenia oprocentowania Jak królik z kapelusza pojawił się jednak komunikat o dużych kosztach naprawy małych banków, które poniosą duże banki. Jak ktoś nie wierzy w manipulacje to ma przykład podany na tacy. Jak nie wystarczy zwałka na KGM-ie to spuszczą Allegro i CDR. Dino juz na stałe jest ponad 400 zł, Gruby pilnuje ceny.
Miedź tańsza niż w styczniu a i dolar słabszy do złotego o 7%. Co prawda w styczniu KGHM skoczył nagle 20% do góry ale to było przygotowanie do lutowej i marcowej zwałki.
Jeśli jest grane to co widziałem wczoraj i co chciałem żeby było zagrane (na razie idzie w dobrą stronę), to powinno być zejście poniżej wczorajszego dołka. Tak 1916 powinno być-ciekawe czy tak będzie? Koniec dnia bliski, a Allegro zachęca do realizacji.
I kto tu jest szorciarz ? ;-) Styl dziś taki wzrostu że spokojnie jak bazowe jeszcze by zrobiły ruch w górę to nasi mogą podciągnąć na jakieś kilka pkt. ponad 1970. Za dobrze to wygląda i mało się cofają.