Jaka to ulga , że już nie gram na tym bananowym grajdole :-)) Janki też mataczą , ale bardzo przewidywalnie - mają zasady, które łatwo rozkminić jak się człowiek przyglądał kilka lat . Pozdrowionka !
Znów cisza ? Ja powiem tak ile to dni można czekać aby DAX zrobił porządny ruch w dół ? Na bananie jeśli to ma być tylko korekta spadku to 40 pkt. odbicia by starczyło. PKN trochę skromnie reaguje na te mld zysku. Hm... w sumie na kim ten zysk zrobili ? No raczej na nas.... ale przecież robią transformacje i fuzję by nam żyło się lepiej ....Jakoś to tak było w reklamie...
Może się mylę ale wydaje mi się że dziś to już nie jest ten wczorajszy silny banan który ostatecznie poszedł w samodzielność. Wczoraj przestaliśmy w pewnym momencie reagować na bazowe a dziś jest reakcja na minimalne ruchy DAXa. Myślałem że PKN mocno pociągnie jak zobaczyłem rano wyniki a ostatecznie wygląda że może i czerwień zaliczy. Banki niby mają powód do odbicia po spadku ale już sporo odbiły a problemy nie zniknęły. Żeby nikt nie pomyślał że wzrost widzę i L gram bo mam S ale rano myślałem że będą bardziej po presją a teraz większą szansę dla nich widzę.
Zaglądałem rano na forum PKN. Nastawienie było że wzrost do nieba. Jak przyjdzie rozczarowanie czerwienią to może Orlen być dziś gwoździem do trumny WIG20.
Albo z Orlenem może być taka zagrywka, że na początku zaniżyli. Odbiorą papier od zniecierpliwionych, a później pójdą ostro w górę. Czytałem, że jakiś duży fundusz jest zainteresowany akcjami.
jakie to ma znaczenie ile zarabiają albo nie zarabiają państwowe czebole- ? centralnie zarządzane, komuna po prostu. pieniądz i tak zostanie wyprowadzony na wille+ i inne wałki, akcjonariusz zobaczy figę z makiem z zysków. a jak zysków zabraknie to dodrukują i żeby nie było-od lewa do prawa-wszyscy po jednych pieniądzach-koryto+
A no gruby nie patrzy na wyniki tylko z góry założony plan realizuje teraz tylko liczę że może Janki ku nam skierują po tych wizytach i dilach z polską i nic więcej a co do hossy to poczekamy Dax zastanawiający Janki powinny wybronić 4000 a banan czeka na łaskę lub niełaskę pańską.
Też myślę że w godzinę to Jankes raczej trochę odbije i raczej nie zejdzie niżej a to naszym bykom skórę uratuje i wybronią. Ważne czy nasi tylko wybronią czy coś odbiją. mnie zadowoli koniec pod 1820. Ale też trzeba uwzględnić że bazowe stoją a krawędzi a jak im się z niej noga by omsknęła przed 17 to u nas mogą nerwy puścić wczorajszym świeżym byczkom.
moje pzu z bankami trzymają dzis banana na marginesie to wcale się nie dziwię jak mi polisę obliczyli :) tłumaczyli że przez inflacje tylko składkę podnieśli o 27% :)
7demka Ty to taki Janusz, o inflacje podnoszą bo sobie premie wypłacają a jakby Twoje miało wzrosnąć to zwyżka o podwójną inflację (przynajmniej), Ciesz się że poszli Tobie na rękę.
mają jak przerzucić koszty na klienta :) solidna firma nie ma się gdzie ubezpieczać (niekoniecznie taniej) :) zapłaciłem i dokupiłem akcji pzu :) dla posiadaczy ponad 100 akcji pzu jest ulga 20% po roku od przystąpienia do programu moje akcje pzu więc chociaż tak obopólna korzyść oprócz dywidendy więcej podobnych programów partnerskich powinno być to kursy akcji by się trzymały mimo suwaków i innych ...