Wskoczylbym w L ale dolar wygląda jak by szykował się do odbicia na dniach a wtedy WIG nie utrzyma ale bazowe po spadkach i też mogą odbić co zniwelowało by spadki unas na dwoje babka wróżyła.
Wilku nie doradzam ale gdybym ja nie miał pozycji a nastawiał się tak jak Ty na większy ruch to raczej bym już sobie dał spokój do świąt i się nie szarpał. Chyba że cos szybkie na DT.
Ravcio trzymam kciuki żebyś wyszedł z zarobkiem z S a ogólnie to kierownik może pod to trzymać bo wydaje się ze nie chce S uwalniać coś pod kontrakty szykuje bo obroty na wigu małe chodź nie śledzę tylko z tego co piszecie wnioskuję.
Dziś lekko poprawiłem swoją pozycje dobierając S po 85 i 88 i oddając po 79 i niestety do 75 nie doszło, wiec bez większych sukcesów w poprawianiu swojej sytuacji, zaraz oddam te S brane z rana. Wole miec depo zabezpieczone pod główną pozycje. I zgadzam się z ravciem że przed świetami szkoda zajmować pozycje, strata czasu.
Patrząc technicznie Janki 3950 do testu a potem 3600 a unas niby okolice 1600 też powinny być przetestowane Janki raczej nie przełamią narazie 4000 więc wskazuje na korektę okiem technika ale banan może wszystko największą nadzieją dla S jest umocnienie dolara.
Zdradzę Wam strategię grubego-nazywa się +/- 100 pkt. Było 1818 i powinni zejść na ca.1718. Nie udało się. Minimum było ca. 1745. I teraz jedzie w drugą stronę 100 pkt. Czyli widzimy się na ca. 1845. Po takim czasie obserwacji w końcu to odkryłem :-))))
Dnia 2022-12-21 o godz. 09:39 pawob napisał(a): > Dziś lekko poprawiłem swoją pozycje dobierając S po 85 i 88 i oddając po 79 i niestety do 75 nie doszło, wiec bez większych sukcesów w poprawianiu swojej sytuacji, zaraz oddam te S brane z rana. Wole miec depo zabezpieczone pod główną pozycje. I zgadzam się z ravciem że przed świetami szkoda zajmować pozycje, strata czasu.
"Dziś lekko poprawiłem swoją pozycje dobierając S po 85 i 88 i oddając po 79"
200 mln o 12:20 ... to nie jest skupowanie akcji tylko sprzedających brak. Może to tak że ten co ciągnął w ostatnich miesiącach nie chce pozbywać się akcji bo spory wzrost był zysk duży i musiałby spory podatek zapłacić.
To pokazuje, że nikt nie chce sprzedawać. Shorciarz - cwaniaczek uciekł sobie i bardzo dobrze :-) o 15 pojawi się popyt i te 500mln zrobione będzie ;-)
Dnia 2022-12-21 o godz. 12:33 pawob napisał(a): > Oczywiście, że nie oddałem branych dzis, ale mimo wszystko zaksięgowałem zysk na rachunku, ale tutaj chodzi przede wszystkim o aspekt psychologiczny.
Zaksięgowałeś wirtualny zysk fantasto, jak większość piszących na tym forum.
Nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Sprawiasz wrażenie jakby Cię wyzerował rynek, w każdym razie nie zachowujesz się Ok. Rachunek w bos pokazuje zysk z pozycji dziennej, mam większy depozyt do dyspozycji wiec nie wiem o co ci chodzi. Nie podoba mi się, że liczysz mi kontrakty, nie podoba mi się, że robisz to nieudolnie
Alek, mam pytanie co do skalpowania: - jak długo średnio trzymasz pozycję? - jaki masz średni zysk na transakcji na 1 kontrakt (w przypadku transakcji zyskownej)? - jaki masz poziom SL? Z czystej ciekawości pytam (skalpowanie wzbudza pewne kontrowersje, że gra się na prowizje itp)... Jak nie masz ochoty odpowiadać - to nie było pytania...
Nie prowadzę takich statystyk, ale czasami zaglądam na swoje dawne wyniki. Kiedyś nawet zamieściłem je na forum. Co do SL, to go nie używam, ponieważ gram znacznymi pozycjami, otwierając/zamykając je PCR, lub PKC bez potwierdzania zleceń.
Wiele lat temu, na jakimś wątku otwartym na tym forum zamieściłem statement swojej gry na CFD na FW20, gdzie były zaprezentowane szczegółowe dane statystyczne mojej gry w jakimś tam okresie. Jak sobie przypominam, to było się czym pochwalić :))
Dnia 2022-12-21 o godz. 13:35 pawob napisał(a): > Nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Sprawiasz wrażenie jakby Cię wyzerował rynek, w każdym razie nie zachowujesz się Ok. Rachunek w bos pokazuje zysk z pozycji dziennej, mam większy depozyt do dyspozycji wiec nie wiem o co ci chodzi. Nie podoba mi się, że liczysz mi kontrakty, nie podoba mi się, że robisz to nieudolnie
Mam to poniżej pleców czy coś ci się podoba, czy nie podoba. Komentuję tylko twoje fantazjowanie.
Kontrakt na indeks rynków wschodzących nie przejawia optymizmu rynków bazowych. U nas od godz. 9 LOP wzrósł o 1,2 tys. ale wolumen w tym czasie to aż 11,5 tys. To nie jest wzorzec rosnącego rynku.
niezłe jaja moja decyzja byla trafna trzeba bardzo uwazac na tym beznadziejnym rynku w sumie zaostrzedziłem 20pkt na te chwile ale teraz nie podchodze do S ek moze po swiętach, wszystkim zycze wesolych i spokojnych swiąt i udanych inwestycji w 2023 bardzo trudnym roku
Ja tez wszystkim życzę wszystkiego najlepszego w 2023. Na ten moment pożegnałem się z próbą S i nie mam już siły przed świetami kopać się z tym koniem. Wrócimy do S w styczniu. Trzymajcie się
Obawiam się trzymać Ski , bo wyglądają jakby chcieli jutro wziąć luka ten opór. Poza tym wiem, ze to niemodne , ale banan wydaje mi się mocny.. dolarem tez wycieramy podłogę i tak to na teraz wyglada
Wszystko co niedobre jakby już za nami. Można tylko przypomnieć, że pod Grunwaldem ładowały się fundy. Nawet Morgan postraszył tylko mega kryzysem, a teraz rekomenduje wzrosty. Perspektywy na 2023 dla GPW całkiem spoko. Wszystko rośnie.