• Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Kibic [91.94.203.*]
    Kiedy przeczytałem poprzedni post nie mam wątpliwości że pisał go pracownik "banku" Cetelem (Bank za mocne słowo). Moja droga przedmówczyni powstała instytucja finansowa jest bardzo nie doskonała i wielu przypadkach są potwierdzenia związane z tą firmą. Nie ocenia się "kiwi po wyglądzie tylko po jego smaku" to taka drobna aluzja na która sobie pozwolę. Ludzie tutaj piszą którzy pracowali w tym banku i widzieli jakie występują animozje anomalie. Tu ludzie oceniają bank oczyma pracownika a nie klienta. Jeżeli lubisz brać kredyty chwała Tobie. Dzięki takim ludziom banki funkcjonują. Pamiętaj natomiast o bardzo ważnej rzeczy: Wypowiadaj się merytorycznie i na temat to tak w formie sprostowania. Sama widzisz że nawet klienci zaczynają korzystać z tego forum.
    Ponieważ jest to jedyna szansa na kontakt z tak potężnym Bankiem. Czy nie jest to zastanawiające? Kryzys zaczyna szybkim krokiem docierać już do Polski. Mam nadzieje że Cetelem Bank odczuje w końcu że Klienta i pracownika niestety a może "stety" SZANOWAĆ
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~efcia [212.14.62.*]
    Niestety, z przykrością stwierdzam że ja również z usług banku nie jestem zadowolona.Od kilku miesięcy nie mogę aktywować karty maestro, którą "dostałam" przy okazji skorzystania z oferty kredytowej.Nie można poprostu dodzwonić się pod podane numery telefonów.I to tyle , jak na razie.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~wlodek [83.11.123.*]
    Dnia 2008-12-31 o godz. 12:13 ~KREJZOLKA napisał(a):
    > Jestem zaskoczona niektórymi negatywnymi
    > wypowiedziami.Wypisujecie takie rzeczy o tym banku,że
    > strach brac jakikolwiek kredyt.Jednak moje doswiadczenia z
    > Cetelem Bank są pozytywne.Korzystałam z kredytów 3
    > razy,właśnie spłaciłam ostatni z wyprzedzeniem i wszystko
    > jest ok.Może problem maja ci,którzy nie płaca w
    > terminie.Raz niezapłaciłam raty terminowo i przyszedł tylko
    > jeden list,po którym zaraz uregulowałam zadłuzenie, i
    > wszystko było w poządku.Nigdy tez nie odniosłam wrazenia,że
    > konsultanci to jakies niedouki,zawsze odpowiadali na
    > wszystkie pytania rzeczowo.
    Mam jednak wrazenie,że byli
    > pracownicy oprócz narzekania mało potrafia.
    Klientom banku
    > Cetelem i nie tylko tego radze terminowo spłacać raty i
    > czytac umowy a napewno nie bedą mieli problemów.

Masz adekwatny nick do tego co napisałaś, albo pracuje tam ktoś z Twojej rodziny
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Marta [83.4.178.*]
    To niema żadnego prawa na ich machloje i oszustwa?
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~eoti007 [83.26.241.*]
    ten bank to tragedia...:( wkopałam sie w kredyt i niczego bardziej nie żałuje....
    nie znacie moze sposobu jak mozna zmniejszyc rate kredytu ?????
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~moni [89.174.76.*]
    zadluzylam sie w inym banku aeby ich splacic a po splaceniu calej pozyczki przyslali mi ze mam zaplacic jeszcze200 zlotych i czekac na kolejme zaplaty
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Jolanta [83.31.110.*]
    witam,
    mam taką samą sytuacje po 2 latach od spłaty krsdytu przesyłają mi zapłate za jakieś odsetki.
    co zrobiłas w tej sytuacji??????
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Yetii [79.162.14.*]
    Spoko Bank dobrych RAD nie RAT
    Ale wiadomo że dobre RADY są w sennie.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~kirko [87.96.123.*]
    a co to jest ten cetelem?
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~m&m's [195.74.49.*]
    Zgadzam się, że to instytucja, która próbuje wyłudzić pieniądze poprzez zastraszanie. Rok temu wzięłam kredyt na zakup sprzętu AGD, na umowie kredytowej był podany numer konta, na które mam wpłacać raty. Wpłaciłam pierwszą ratę przed terminem na to konto, po czym po kilku dniach dostałam harmonogram spłat z innym numerem konta. Od razu dostałam upomnienie, że pierwsza rata nie wpłynęła. Na infolinii powiedzieli, że mam przysłać potwierdzenie przelewu i pismo z prośbą o przeksięgowanie tej kwoty. Tak zrobiłam. A teraz po roku, okazuje się, że jednak nie przeksięgowano tej kwoty i naliczono mi odsetki, grożąc windykacją. Dzwonię, panienka twierdzi, że na pewno teraz przeksięgują, po 3 dniach dzwonię ponownie i słyszę, że mają 14 dni na tę operację, a na następny dzień (!) dostaję sms, że mój kredyt jest w windykacji!!! Pani windykator skwitowała to jednym słowem: IDIOTYZM. W ciągu 24 godzin na biurku kierownika ma się znaleźć raport pracownika, który zawinił. Czekam na rozwiązanie sprawy i ostrzegam wszystkich przed tym "bankiem".
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~ar [87.205.34.*]
    najlepsze ze ten bank sprzedaje uslugi w sieci rtv agd i sprzedawcy wiedza ze to jakis słaby bank bo jak sie zapytalem co to jest ten cetelem czy to orange? bo to jaks lipa jka prowident to bronili ze wspaniała firma dlatego kupilem w innym sklepie i w innym banku tez 0% bo tylko takie kredyty biore i max do wysokosci swojej pensji netto!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Beata [83.6.70.*]
    Witam, ja rónież jestem poszkodowana przez ten pseudobank, w ubiegłym roku spłaciłam kredyt, który zaciągnęłam w 2009 (komputer na raty w sklepie agd), teraz ubiegam się o kredyt w moim banku i co się okazuje? Że jestem w spisie dłużników, bo podobno zalegam 15zł w Cetelem!!! Kiedy tam zadzwoniłam dowiedziałam się, że jest opłata za monit, który wysłano mi z powodu spóźnienia się z zapłatą raty! Nie otrzymałam tego monitu ani żadnego innego, choć od spłaty minęło już ponad pół roku! Jestem zdenerwowana, zła i jescze nie wiem jak, ale napewno tego tak nie zostawię. Nigdy więcej nie kupię nic w sklepie na raty!!!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~klientka tego banku [83.6.81.*]
    właśnie dzisiaj tego doswiadczyłam, tupet i arogancja pana który dzisiaj do mnie zadzwonił i próbował zastraszać krzyczał na mnie i był bardzo bezczelny.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~klient [83.6.81.*]
    Dnia 2008-01-14 o godz. 15:51 ~allmighty napisał(a):
    > Dzień dobry. Serdecznie odradzam wszystkim CETELEM bank.
    > Próbują wyłudzać oni pieniądze od ludzi, którzy podpisali z
    > nimi umowy kredytowe poprzez naliczanie fikcyjnych rat,
    > fikcyjnych prowizji, fikcyjnego oprocentowania. Ich
    > polityka opiera się na zastraszaniu klienta, a kwota, którą
    > próbują wyłudzić z dnia na dzień wzrasta. Ostrzegam
    > wszystkich przed bandyckimi poczynaniami tej sekty.
    Dnia 2008-01-14 o godz. 15:51 ~allmighty napisał(a):
    > Dzień dobry. Serdecznie odradzam wszystkim CETELEM bank.
    > Próbują wyłudzać oni pieniądze od ludzi, którzy podpisali z
    > nimi umowy kredytowe poprzez naliczanie fikcyjnych rat,
    > fikcyjnych prowizji, fikcyjnego oprocentowania. Ich
    > polityka opiera się na zastraszaniu klienta, a kwota, którą
    > próbują wyłudzić z dnia na dzień wzrasta. Ostrzegam
    > wszystkich przed bandyckimi poczynaniami tej sekty.
    właśnie dzisiaj tego doswiadczyłam, tupet i arogancja pana który dzisiaj do mnie zadzwonił i próbował zastraszać krzyczał na mnie i był bardzo bezczelny.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: lenka79 [83.144.117.*]
    nawet nie znam tego banku.
  • Re: CETELEM BANK - OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYM BANKIEM !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Asia [83.24.152.*]
    To tragiczny bank!! Funkcjonuja z oszukiwania ludzi !!!! Bez najmniejszych wyrzutów wyłudzaja pieniadze!!!!!!!!!!!!!
  • Re: CETELEM BANK - OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYM BANKIEM !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Anushka [83.12.74.*]
    Jedna prosta reguła jeśli bierze się kredyty, karty kredytowe czy cokolwiek i podpisuje się jaki kolwiek dokument z bankiem to najpierw trzeba go przeczytać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tylko głupiec ufa doradcy kredytowemu czy jakiemu kolwiek innemu pracownikowi banku!
    A jak się jest dość prymitywnym żeby się podpisywać pod czymś czego się nie czytało to później trzeba za to zapłacić a jakie kolwiek pretensje należy mieć do samego siebie.
    I niby 99% Polaków umie czytać....hahah... Interesujące hmm?
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~dhdsjhdsjk [195.205.202.*]
    to bank najgorszych złodziej odradzam jakom kol wiek współprace to złodzieje . za ten bank powinna skontrolować pod każdym względem jakaś izba kontroli . to złodzieje
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Gość [91.94.125.*]
    Za nieterminową wpłatę raty doliczają odsetki z którymi się liczyłam,więc za udzielony mi kredyt są do przodu(chyba głównie z tego się utrzymują!).Oprócz tego dzwonią i wyzywają od złodziei! A niby jakim prawem?Jak na bank który na terenie całej Polski w każdym jednym sklepie udziela kredyty na zakupy na raty to raczej mają kiepską obsługę klienta.W weekendy zero kontaktu.Jedynie automat o zablokowaniu kary.A gdzie faks?Chcą żeby im wysłać a jak próbowałam to brak odpowiedzi!Czyste kur....stwo z Cetelem banku i tyle!!!!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Marco [213.155.170.*]
    Cetelem = Totalne wieśniaki
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~mari [83.23.51.*]
    Witam, ja miałam bardzo duże nieprzyjemności z powodu banku cetelem. Kupiłam pralkę na raty, i padło na ten właśnie bank. Spłaciłam cały kredyt w terminie. Każdą ratę spłacałam przed czasem. Po dwóch latach od spłacenia kredytu dowiedziałam się (ubiegając się w innym banku o kredyt) iż jestem umieszczona przez cetelem w rejestrze Bankowej Informacji Kredytowej jako nie wiarygodny klient zalegający ze spłatą. Bank wystawił mi bardzo negatywną opinie. Po bardzo długich i uciążliwych próbach rozwikłania tego problemu okazalo sie iż bank źle obliczył mi raty w wyniku czego zalegalam im 10 zł. Za to umieścili mnie na tej "czarnej liście"... W dodatku moje starania o wycofanie tej opinii napotkaly się z olbrzymimi problemami ze strony banku. Radze uważać
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~hind [82.160.75.*]
    Nie zgadzam sie ktos tu nie wie co mowi

hind1337@gmail.com
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~dada [83.26.132.*]
    Cetelem bank to placówka BNP PARIBAS.Prawda to szatażyści i nękacze.Dzwoniący z cetelem to jeden pracownik podający sięza kilku i dzwoni z swojego telefonu komórkowego!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~kotek [83.26.206.*]
    cetelem robi co chce,dlatego bo nie jest zarejestrowany ZBP.gdyby bylizarejestrowani to cetelem dawno przrestał by istnieć! RODACY to co robi z nami tenbank zgłośmy do programów Sprawa Dla Reportera TVP,lub Uwaga stacji TVN!!!!!!
  • CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~death_aegon [94.42.35.*]
    oczywiscie nie neguje tego, co tu jest napisane, ale moja kzuynka miala u nich karte kredytowa. zadzwonila, powiedziala, ze chce zrezygnowac. poniewaz byla niedoplata 2 zlote z groszami, konsultant powiedzial jej, iz ma napisac tylko pismo o wypowiedzenie i to wszystko. i rzeczywiscie. po jakims czasie przyszlo pismo, ze dyspozycja zamkniecia karty zostala zrealizowana. takze w tym przypadku bylo sprawnie i bez problemu. co do innych problemow, to dziwne to. chamstwo w windykacjach to normalka, ale zeby doliczac dodatkowe raty? w to nie wierze! jednak ilosc negatywnych wpisow swiadczy sama za siebie!!!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~lecho [91.212.223.*]
    Czytałem te informacje z mieszanymi "uczuciami". Do czasu. Właśnie ów bank (piszę z małej, bo nie zasługuje na nic więcej) odkrył się.
    Po roku od spłaty ostatniej raty, licząc na to, że klient może nie posiada już dokumentacji, przysyła informacje, o niedotrzymaniu warunków umowy. A nuż się uda. Przecież część ludzi kończąc jakiś temat, stawia grubą krechę i nie wraca do niego. Nie wszyscy przecież to archiwiści z zamiłowania.
    Reasumując... złodzieje, naciągacze, a co najgorsze działający w majestacie prawa.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~anonim [83.26.204.*]
    TO prawda bank CETELEM wyłudza od nas pieniądze zastrasza prokuratorem,a ten co do was szanowni rodacy dzwoni to ten sam facet podający się za kilku i używa swojego telefonu komórkowego!!! Ten facet był w pierwszej połowie tego roku pracownikiem sygma bank!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~iwona [79.184.52.*]
    w pełni się zgadzam wpierw w euro agd kupilam na raty splacilam wczesniej i dostalam karte po czym na karcie jest 2 tys skorzystalam mowiono ze na takich samych zasadach jak raty!!!Lecz przelano mi na konto 2 tys splacam po 80zl juz 8 mies a kwota do splaty nadal 2 tys BANDA ZŁODZIEII NAJGORSZY BANK!!!!Spłacasz i nic nie ubywa koszty kredytu sa 80zl czyli kwoty kredytu nie spłacasz wogule!!!!!
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~katrijn [62.141.202.*]
    Dnia 2009-11-06 o godz. 18:47 ~iwona napisał(a):
    > w pełni się zgadzam wpierw w euro agd kupilam na raty
    > splacilam wczesniej i dostalam karte po czym na karcie jest
    > 2 tys skorzystalam mowiono ze na takich samych zasadach jak
    > raty!!!Lecz przelano mi na konto 2 tys splacam po 80zl juz
    > 8 mies a kwota do splaty nadal 2 tys BANDA ZŁODZIEII
    > NAJGORSZY BANK!!!!Spłacasz i nic nie ubywa koszty kredytu
    > sa 80zl czyli kwoty kredytu nie spłacasz wogule!!!!!
    Dnia 2009-11-06 o godz. 18:47 ~iwona napisał(a):
    > w pełni się zgadzam wpierw w euro agd kupilam na raty
    > splacilam wczesniej i dostalam karte po czym na karcie jest
    > 2 tys skorzystalam mowiono ze na takich samych zasadach jak
    > raty!!!Lecz przelano mi na konto 2 tys splacam po 80zl juz
    > 8 mies a kwota do splaty nadal 2 tys BANDA ZŁODZIEII
    > NAJGORSZY BANK!!!!Spłacasz i nic nie ubywa koszty kredytu
    > sa 80zl czyli kwoty kredytu nie spłacasz wogule!!!!!

mam ten sam problem z kartą, jak iwona, teraz za to mam jeszcze gorszy, bo nie go spłacam z opóźnieniem i mam do czynienia z zastraszaniem mnie przez pewna babe z ich windykacji. Skierowałam sprawę do KMPA i zobaczymy co będzie dalej. Mam do sprzedania auto, ale jak na złość nikt go nie chce kupić to bym im oddała te przeklęte pieniądze. Ale tej babie z windykacji nie daruje i za zastraszanie przez telefon kieruje sprawe do prokuratury. To tyle

Pozdrawiam
  • Pora zgłosić sprawy do Arbitra bankowego Autor: ~Aśka [79.187.84.*]
    Widzę ze wiele osób zostalo nabitych w butelkę przez ten bank - ja rózniez do nich należę. Podpisąłam kredyt promocyjny spłaciłam go w 6 miesięcy zgodnie z umowa po czym okaząło sie ze i tak musze zapłacić wszystko bo spózniłam sie z jedną ratą. W umowie nie jest to napisane ze spóznienie powoduje stratę możliwości spłacenia bez odsetek w 6 miesięcy. Kieruję sprawę do Arbitra - nie można dac sie oszukieac - czy wiecej z nas napisze w tej sprawie do Urzędu Ochrony Praw Konsumenta oraz do Arbitrazu tym większa szansa na wygranie sprawy. Naprawde pora pokazać im ze nie mozna występować z pozycji siły i zmuszac klientów do płacenia kwot które mu sie nie należą.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~xyz [91.94.17.*]
    mocne słowa
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~ĄŚka [89.229.206.*]
    Ja mam chyba lepiej..

Złożyłam 25 listopada wniosek o kredyt...nie czytałam nic o tym banku..Na drugi dzień przysłali mi umowę którą tego samego dnia odesłałam wraz z załączonymi dokumentami...Dziś jest 4 grudnia a ja nie wiem na czym stoję.....
    Pisałam meile dzwoniłam nic....cisza Chyba powinni mnie powiadomić co do decyzji takiej czy takiej i odesłać moje dokumenty....Jestem wściekła i mam zamiar przejechać się osobiście do banku...choć to drugi koniec Polski.
    Jeśli będę w biku widniała że wzięłam kredyt po prostu wytoczę im sprawę...Nie chce już mieć z nimi nic wspólnego maja tam burdel i chcą wyłudzić pieniądze tak to widzę a klientów mają za nic.....Gratuluje Cetelem A ja nie wiem co robić???
    Do inego banku nie pójdę bo nie wiem na czym stoję...........
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Rolex [85.237.181.*]
    Proszę nie brać karty i nie podpisywać żadnych umów z bankiem cetelem, po otrzymaniu karty będą pobierane prowizje 20 zł, nawet kiedy karta nie będzie używana. Naiwni klienci którzy się dali nabrać są w szoku. Osobiście odradzam.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~wezysko [80.51.54.*]
    Witam
    Zawarłem z Bankiem Cetelem w dniu 18.08.2008r. umowę o kredyt na zakup pralki na kwotę łączną 1348 zł, 90gr.
    W umowe określono dzień spłaty kredytu na 20 dzień miesiaca od 20.09.2008r.
    Skorzystałem z dobrodziejstw & 2 pkt 5 który mówi, ze "Kredytobiorca nie poniesie kosztów wskazanych w 1pkt A jeżeli w terminie płatności 6 (20.02.2009r.)Wymaganej Raty dokona spłaty kwoty równej cenie detalicznej towaru nabytego z użyciem Kredytu pomniejszonej o kwotę udziału własnego.
    &2 pkt 6 "Spłata o ktorej mowa w pkt 5 nie zwalnia jednak kredytobiorcy z obowiązku dokonywania miesięcznych spłat w terminie i kwotach nie mniejszych niz kwoty wymaganych rat z zastrzeżeniem , ze suma dokonanych rat pozwoli na całkowite rozliczenie kredytu na warunkach wskazanych w pkt 5"
    Spłacałem ten kredyt w 3 transzach:
    350 zł 10.10.2008r.
    700 zł 30.01.2009r.
    298,95zł 13.02.2009r. - czyli zmiesciłem sie w ciągu pół roku
    I teraz meritum sprawy:
    Wczoraj (11.01.2010r.!) rok z kawałekiem otrzymałem telefon z Cetelem Banku, że jestem im winien około 120 zł odsetek i ok. 600 zł kapitału - ponieważ pierwszą ratę wpłaciłem po 20.09.2008r. czym złamałem regulamin i generalnie popełniłem straszliwe przestepstwo ponieważ w dniu 20.09.2008r. nie było na koncie banku minimalnej kwoty 90,80 zł i z tego powodu- to co wpłaciłem w całości to oni pobierali sobie jako odsetki. I na dzień dzisiejszy jestem im winien coś około 800 zł. Zaznaczę, że do tej pory nie miałem, żadnego sygnału, ponaglenia, czy czegokolwiek ze strony Banku.
    I w związku z tym moje pytania:
    czy mam zapłacic bez gadania, bo prawo jest po stronie banku, żadać rozpisania i szczegółowego uzasadnienia - czy też twardo spierać sie z bankiem??
    Czy bank może unieważnić umowę jednostronnie bez powiadamiania mnie o tym??, Czy moze bez jakiegokolwiek sygnału po roku czasu rościć sobie prawo do dodatkowej zapłaty - no i generalne pytanie , kto ma rację?? Wiem, ze skrewiłem ze spłatą - już wiem!! pierszej cholernej raty z dnia 20.09.2008r. - wpłaciłem 10.10.2008r. , ale, czy to ma az taki wpływ??Prosze o szybka odpowiedz - bo niestety odetki rosną
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~euroagd [79.162.165.*]
    Witajcie.
    Jestem pracownikiem banku. Nie Cetelem. Wiem na czym polegają kruczki zakupów ratalnych, które stosuje GM. Chciałam kupić telewizor na raty a nie tak jak to robi GM na katę. Szukałam sprzedaży ratalnej i znalazłam właśnie Cetelem. Wszystko z pozoru i umowy wyglądało Ok. Umowa i rzeczywistość bywa różna jeśli sprzedaż robią nie-pracownicy banku. Umowa na 12 m-cy, a jeśli spłace po 6 to zero kosztów. Zaryzykowałam. Podpisałam. Spłaciłam po 4 miesiacach i pilnuję druków by wołać o zaświadczernie o spłacie. I wiecie ....Cetelem sam przysłał inf o spłacie , podziękował itp. Wysłam później kartę kredytową, której nie chcę i ciągle wysyła zachęty jak to dobrze korzystać z karty. Mam nadzieję, że ten plastik wysłany nie zabrudzi mi BIK. Ja póki co jestem mile zaskoczona jako Klient, a jako pracownik banku - wiem jak to wygląda. Przyznać jednak należy, że dziś jesteś Klientem swojego a jutro innego banku. Wasz jak na dziś zachował się zgodnie z najwyższym standardem. No chybaże ten wysłany plastik jest wpisany w BIK, a to wtedy się w...k.
    Pozdrawiam pracowników i Klientów Cetelem.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Jarek [193.111.166.*]
    Miałem karte z Cetelem i jest w BIK .Możesz zadzwonić na infolinie to Ci potwierdzą ,pytałem dlaczego przeciez karty nie aktywowałem to uzyskałem wyjaśnienie - ma Pan na tej karcie przyznany limit więc informacja do BIK została wysłana.Co do zamknięcia nie było problemów wysłałem pisemną rezygnacje i otrzymałem odp również na piśmie że karta z limitem została zamknięta
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~M199 [77.65.42.*]
    TEN BANK TO NAJGORSZE CO MOGŁO MNIE SPOTKAĆ SPŁACAM KREDYT INIE ZAPŁACIŁAM RATY ZA STYCZEŃ I BANK STRASZY MNIE ZERWANIEM UMOWY ALE JA MÓWIŁAM PANU Z WINDYKACJI ŻE W PŁACE PIENIĄDZE DO KONICA STYCZNIA ALE ON SWOJE STRASZY WPŁACIŁAM DZISIAJ CZĘŚĆ RATY I ZOBACZYMY CZY NADAL BĘDĄ MNIE STRASZYĆ JA TYLKO SIĘ SPÓŻNIŁAM KILKA DNI A CO CI CO NIE PŁACĄ ?????????????
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.78.113.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.242.*]
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Andrzej [85.221.195.*]
    Stanowczo odradzam korzystanie z tego Banku. Szybko załatwiają formalności w sklepie, jak kupujemy towar, ale na tym się kończy.
    Sieć sprzedaży mają dobrze rozbudowaną i szybkość obsługi przy zakupie bezgotówkowym, ale na tym się kończy. Pierwszy krok robi dobre wrażenie i zię zaczyna jazda. Odradzam korzystanie z tego banku, podam tu kilka powodów z mojego doświadczenia aby ustrzec Was przed podobnymi wpadkami:
    1. Dorzucanie do umowy kredytowej również umowy o karcie kredytowej (podpisując umowę kredytową podpisujecie również umowę na kartę kredytową o czym Was nikt nie informuje, tylko popędza, żeby jak najszybciej podpisać umowę - a jeden z jej paragrafów to umowa o kartę kredytową).
    2. Bardzo słaba obsługa posprzedażowa, tylko kontakt do Biura Obsługi Klienta - oczywiście telefonicznie (wydaje się że ekstra), ale jak porównam to do innych banków w których mam konta to beznadzieja. Czas oczekiwania na konsultanta od 2 do 8 minut (najdłużej wytrzymałem 8 minut i się rozłączyłem).
    3. Jeśli planujecie korzystać z usług innych banków to odradzam, pozyskanie zaświadczeń typu - terminowość, spłaty zadłużenia, stan zadłużenia - to istny cud, mija już drugi miesiąc jak wydzwaniam i pisze do nich listy polecone. I czekam - mają swoje procedury. Nadymienie, że to samo zaświadczenie z DB miałem po jednym dniu (odbierałem osobiście w oddziale), a z mBanku miałem po tygodniu od zgłoszenia (otrzymałem listownie - uprzedzono mnie o czasie oczekiwania maks 7 dni roboczych). A w Cetelem (Sygma Banque S.A). - "Mamy na to 21 dni od zgłoszenia" - mija już drugi miesiąc, mam już kilka moich listów poleconych i e-mail odpowiedzi żadnej. Mają mnie głęboko w d...
    Stanowczo odradzam ofertę Cetelem (Sygma Banque S.A)
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~alex1967 [83.30.125.*]
    Zgadzam się z tą opinią
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Kikez [91.198.246.*]
    Zgadza sie , ten bank to po prostu przedsięwzięcie które jest na pograniczu oszustwa. Celem jest wyłudzenie pieniędzy.
    Tym "pseudo-bankiem" powinna zainteresować si prokuratura.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~wlodek [83.11.123.*]
    Dnia 2010-03-31 o godz. 12:20 ~Kikez napisał(a):
    > Zgadza sie , ten bank to po prostu przedsięwzięcie które
    > jest na pograniczu oszustwa. Celem jest wyłudzenie
    > pieniędzy.
    Tym "pseudo-bankiem" powinna
    > zainteresować si prokuratura.

Już się interesuje, i jeśli będą wpływały kolejne doniesienia, anonimy czy wreszcie oskarżenia, tym większa jest szansa że ten pseudo bank szybciej wypadnie z naszego rynku. Jest masa dowodów że to oszuści, złodzieje i banda niekompetentnych osób pracujących w sektorze finansowym. Wystarczy tylko te dowody zebrać i przedstawić komu trzeba, a nie ograniczać się jedynie do spłacania bezpodstawnie naliczanych odsetek. No ale ćóż, sami jesteśmy sobie winni, że daliśmy się wplątać w te sidła...teraz trzeba próbować się z nich wyplątać.
    Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych i oszukanych...zacznijcie robić coś w tym kierunku.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~gość [178.182.133.*]
    Kochani! Cetelem Bank to była bajkowa sielanka w porównaniu z tym co się w nim zadziało po połączeniu z Sygmą. Teraz dopiero w pełni zasługuje na Wasze komentarze:)
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~pracownik [83.25.155.*]
    a to widac ze byleś pracownikiem cetelem przed fuzją:))) powiem tak: teraz mobing, mobing, mobing...pracowałam w Sygmie kupę lat , tego nie było.A teraz : kolesiostwo, robienie kariery przez łóżko, brak kompetencji, dyro kaze swoim kierownikom rozdawac białe kartki zeby pisali wypowiedzenia. Ludzie bez doswiadczenia z aspiracjami na Dyrektorów...żenada :)) rozwalają całą pracę..baza sklepów małych=znikoma, widać ze słabi handlowcy.A dyrektorów? od cholery:)) reasumując: kompleksy :))) i wyżywanie się na ludziach
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~Magda z Legnicy [213.238.90.*]
    Ja również odradzam. Konkret - ponad rok temu spłaciłam nawigację wziętą ze sklepu. koszt 500zł. po roku, nawet więcej, dzwonią, że nie zapłaciłam ostatniej raty i cały kredyt jest wznowiony. Nadmieniam, że przez ten cały okres od mojej spłaty do telefonu z żądaniem ponownej spłaty nie dostałam od Cetelem-Sygma nawet pocztówki:)
    Oczywiście spłacam - bez nowej umowy czy harmonogramu.
    Hmmmm. Chyba daję się wpuścić w trąbę - wynika z komentarzy.
    Trzeba to zrewidować.
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~uhh [193.0.242.*]
    ja ku miłemu zdziwieniu ostatnio wziołem tam 2 kredyty.. w sumie to nie wiem czy w cetelem czy sigma ale w sklepie rtv agd. Spłaciłem w 6 miesięcy i nie płace żadnych kosztów. Aż sie zdziwiłem że obyło się bez problemów.
    WNIOSEK : jak spłacasz regularnie to nei masz kłopotów
  • Re: CETELEM BANK - NAJGORSZY BANK W POLSCE Autor: ~bloger100 [89.108.255.*]
    odradzam też Raiffeisen - jak obchodzi się z klientami można przeczytać na blogu http://raiffeisenwatch.wordpress.com