jaro nie badz jeleń! Pracodawca nie ma prawa zadac zwrotu kosztów przyuczania pracownika. To jego ryzko i jego obowiazek.
Jesli chce moze zlozyc pozew, ale z oczywistych wzgledów tego nie zrobi.
Jaka lojalka? Ja żadnej nie podpisywałm, poza tym to wy wygracie jak to się mówi na korytarzu taką sprawę.Co do samej pracy jest ciężko, bo wymagania co do klientów spore, ale za to oferta na hipotekachjedna z najlepszych. Fakt klientów z ulicy mało (ale to zależy od oddziału), trzeba współpracować z pośrednikami i deweloperami, którzy mają więcej kasyod Doradcy Kredytowego. Pośrednicy też rzadko wam coś rzucą, bo Nordea pobiera prowizję, a są tacy co mają 0%, jednak prowizja to nie największy koszt kredytu i można klientów przekonać do kredytu - a że można to wystarczy poczytać rankingi. Jakie macie wybrać stanowisko, to zależy od tego jacy jesteście, jeżeli sprzedażsprawia wam trudność, to darujcie sobie tą pracę OPIEKUN jest od wszystkiego ma wysoką podstawę, Doradca specjalizuje się w danej dziedzinie, podstawa różna, ale są premie, zarobki zależą od pośredników i klientów z poleceń, zwłaszcza tych ostatnich i na prawdę mogą satysfakcjonować, ale to dotyczy może 20-30% wszytskich DK, reszta przędzie tak sobie lub marni, zależy na co trafisz, bo najczęściej po byłych pracownikach nie dostaje sie rewelacyjnych pośredników i obroty kiepskie. Ale próbować warto, atmosfera pracy jest dobra, jedynie co przeszkadza to delikatnie mówiąc bałagan we wszystkim:)
Ja jadę 20 września do Łodzi. Opinie, jakie słyszałam na temat tego banku są naprawdę OK. Bynjmiej w porównaniu do innychbanków :) Pracowałam wcześniej w podobnej branży, teraz też robię w sprzedaży i naprawdę uważam, że nie będzie chyba najgorzej...
1. Jak przebiega proces od momentu pozyskania klienta do momentu otrzymania prowizji? Trwa on miesiąc czy kilka miesięcy?
2. Ile wynosi lojalka czyli zwrot kosztu szkolenia w przypadku zrezygnowania z pracy wcześniej niż po upływie 3 lat ?
3. Banki oferują teraz nawet 0% prowizji. W większości banków prowizja jest płacona doradcom od kwoty kredytu. Czy w banku Nordea wynagrodzenie dla doradców liczone jest od kwoty kredytu czy od kwoty prowizji?
Wszyscy doradcy są niezależni ? Wszyscy doradcy nie biorą pieniędzy? Chyba coś ci się pomyliło..
1. Są tacy co biorą chajs , są tacy co zgarniają liste poleceń (zazwyczaj mobilni), są też tacy którzy są na etacie (zazwyczaj stacjonarni) i nie biorą pieniędzy ale taka jest ich strategia marketingowa - w końcu i tak wszyscy odbijają sobie na produktach, inaczej doradzanie nie było by opłacalne i nikt by się tym nie zajmował.
2. Niezależny czyli nie mający obowiązku sprzedawania produktów konkretnej instytucji, ale doradcy "niezależni" i tak zależni są od instytucji , z którymi mają podpisane umowy - wiec jest to określenie bardzo mylące! Za całkowicie niezależnego doradcę można uznać doradcę mającego w ofercie pełną paletę produktów lub działającego za friko- nie ma takich doradców w Polsce ! Produktów finansowych są tysiące na Polskim rynku - nikt nie jest w stanie ogarnąć wszystkich tym bardziej, że wciąż pojawiają się nowe produkty! Każdy doradca z "open finanse" , "gold finanse" etc sprzedaje (doradza) produkty instytucji, z którymi ma podpisane umowy, które są mu znane i niestety zazwyczaj z których ma najwyższą prowizję.
3.Nawet produkt jednego banku trzeba dostosować do możliwości klienta.. - pozyskujesz klienta, doradzasz produkt skrojony na jego miarę, odpowiednio ten produkt modelujesz i sprzedajesz.. - dostajesz za to prowizję. Pracowników banku też nazywa się doradcami!
4. Określenie "sprzedawca" rzadko jest stosowane przez uczestników rynku finansowego.. Zazwyczaj nazywani są właśnie doradcami lub planerami finansowymi w przypadku produktów długoterminowych,natomiast w przypadku umów agencyjnych - nazywani są agentami lub brokerami.
Witam mam pytanie ktoś na rozmowie o prace w nodrea był pytany o produkty bankowe, jakie przedmioty ma na studiach, o to co z robi z dużą ilością pieniążków w co je ulokuje.... oraz pytanie o visa mastercard i maestro?..... i miał rozmowę po angielsku czy tylko ja miałam takie szczęście;]
ja na dzień dzisiejszy jestem po dwóch rozmowach jedna miałam z kierownikiem placówki , a następną z jego Kierownikiem i nie wiem co sadzić o tym wszystkim sądzić;/ a Ty Ania juz tam pracujesz czy dopiero starasz się o prace ?
Cześć! Mam rozmowę o pracę w przyszłym tygodniu w Nordea Bank na stanowisko Opiekun Klienta. Chciałbym zapytać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Podobno również część rozmowy jest po angielsku. Ciekawy jestem jakie pytania zadają? Bardzo proszę o odpowiedzi. Dziękuję i Pozdrawiam Wszystkich!
Wszytko zależy od tego do jakiej idziesz placówki. Jezeli dopiero powstaje to masz rozmowe z HR a pozniej z dyr. regionu i na tym koniec ;-) jezeli placowka istnieje to napewno bedzie z tobą rozmawiał najpier dyr. placowki. :) powodzenia! ja dostalm oferte ":)
Ania 8 listopada jedziesz na szkolenie? ja czekam na odp i puki co cisza a jestem po dwóch rozmowach długo czekałaś na odp.? Kto Ci powiedział że zostałaś przyjęta dyr. placówki? Bo to chyba od niego wszytko zależy....
z góry dziękuję za odp ;))
zaczynam 8 ale najpierw są e-learning ia potem Łódź :) na odp nie czekalam dlugo. w piatek mialam drugą rozmowę a w poniedzialek juz mi zaproponowali pracę :) powodzenia zatem! Ponadto Kasiu ja startuje do nowo otweranej placówki i tu decyzje podejmuje DyrRegionu albo dział HR i dyrektora tez przyjmują :). Fajnie bo wszyscy poznamy sie od podstaw ;-)
To co się dzieje w Krakowie to jest Skandal !!! Dwie kobiety uczepiły się stołków i nie zarządzają tylko rządzą ! A to jest różnica. Nordea jak najbardziej ale nie KRAKÓW.
Mi dali po 2,5 tyg odp - na szczęście pozytywną, czyli ze przechodze do drugiego etapu ;p Potem drugi etap > szkolenie w Łodzi, czyli 3 tyg bardzo "mile" spędzonego czasu. Życze wszystkim zakwaterowanie w hotelu Focus!:) W Cubusu kiepsko z integracją.. małe pokoje, na dole brak miejsca do posiadówek. W Focusie w każdym pokoju zmieści się 20 os, na dole wielkie kanapy - można siedzieć wielką ekipą i pić "mleko". Pztm w Focusie sciany trochę grubsze! :D W czwartki karaoke w pubie Keja - 1 min od hotelu Focus, 5 min od hotelu Cubus :) Testy na szkolenia raczej proste, jak ktoś słucha wystarczy pouczyć się wieczorem przed testem - zazwyczaj zbiorowe uczenie się w pokojach hotelowych! Powodzenia! :)
Od drugiej rozmowy mają chyba tydzień na odp.. ale zawsze dają znać, nawet jak mówią "jednak nie". Może jeszcze prace z placówką sie przeciągają. Oni prowadzą 2 procesy równolegle i niekoniecznie idą równo. 1. Odział - prace budowlane , 2. Pracownicy - rekrutacja + ok 6 tyg szkolenia. Trzymam kciuki :)
u mnie wszystko szybko sie działo tego samego dnia co wyslalam CV dostalam tel rozmowa z HR i w czwartek bylam na rozmowie w Odziale i dzis dostalam tel ze jestem przyjeta.
Odradzam Krakow, od czerwca odeszło chyba 15 osób, dyrektorzy oddziałów to porażka nic nie robią całymi dniami.Region jest towarzystwem wzajemnej adoracji, gdzie awanse i podwyżki dostają tylko lubiani- nie trzeba mieć wyników.Zarobki takie sobie.Atmosfera skandynawski chłód.Swoją drogą możecie napisać ile dostajecie brutto jako nowi pracownicy na stanowisku Opiekuna Klienta i Kasjera? Raczej nie liczcie na premie roczne bo plany są nie do zrobienia
czekam na odpowiedz z banku czy sa mna zainteresowani czy nie, podstawa która zaproponowano jest mała 2500 brutto, stanowisko to doradca klienta (chyba tak) zajmowanie sie hipoteka. Jeżeli ktoś to czyta i pracuje w tym banku to niech mi powie jakie są podstawy, tylko takie prawdziwe. dzięki
Ja już czekam na odp ponad miesiąc... byłam na dwóch rozmowach z dyrektorem placówki... na stanowisko opiekun kl. zarobi zaproponowali mi naprawdę ok... z rozmów jakie tam przeszłam byłam zadowolona, ale na dzień dzisiejszy zupełnie nie rozumiem ich podejścia do sprawy zapewniali że się odezwą nawet jeśli im się nie spodobam i nadal nic nie przysłali nawet żadnego @ a Ty długo czekasz na odp? życzę powodzenia i cierpliwości