• Moto
  • Alert
  • Notowania
  • Kursy walut
  • Centrum Finansowe
  • Bankier.TV
  • Newsletter
  • Zaloguj się
Bankier.pl - Polski Portal Finansowy
  • Rynki
    • Depesze PAP
    • Komentarze rynkowe
    • Kryptowaluty
    • Giełda
    • Kryptowaluty
    • Waluty
    • Gospodarka
    • Surowce
    • Fundusze
    • Narzędzia
    • Wiadomości z rynków
    • Wywiady ze spółek
    • PPK
    • Binance (serwis partnera)
  • Twoje finanse
    Jak zarządzać Twoimi finansami?
    • Tanie konto
    • Oszczędzanie
    • Jak wziąć kredyt?
    • Mieszkanie na kredyt
    • Pożyczki pozabankowe
    • Nieruchomości
    • Moto
    • Ubezpieczenia
    • Emerytury
    • Domowe finanse
    • Narzędzia i kalkulatory
  • Biznes
    • Prowadzenie firmy
    • Podatki i ZUS
    • Płaca i kariera
    • Finansowanie
    • Windykacja
    • Technologia
    • Narzędzia
    • Konta firmowe
    • MamBiznes.pl
  • Porównywarki
    Porównaj produkty finansowe Logotyp Smart.Bankier.pl
    • Kredyty gotówkowe
    • Konta osobiste
    • Kredyty hipoteczne
    • Pożyczki na raty
    • Konta oszczędnościowe
    • Lokaty
    • Karty kredytowe
    • Konta firmowe
    • Promocje bankowe
    • Kredyty firmowe
    • Kantory internetowe
    • Kalkulator OC i AC
    • Ubezpieczenia turystyczne
    • Chwilówki
    • Kredyty konsolidacyjne
    • IKE i IKZE
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Banki
    • Dodaj wątek
    • Moje posty
    • Obserwowane

Forum

• Giełda
  • Jak grać na giełdzie?
  • Dzienniki giełdowe
  • Forex
  • Złoto
  • Gospodarka i polityka
  • Jak zacząć inwestować?
  • Banki
  • Chwilówki
  • Kryptowaluty
  • IKE/IKZE
  • ETF

Warto wiedzieć

• Regulamin Forum Bankier.pl
  • Zgłoś naruszenie
  • Zgłoś skargę
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Podatek giełdowy

Twoje Forum

• Obserwowane wątki
  • Twoje posty

Archiwum

• Podatki
  • Prowadzenie firmy
  • Ubezpieczenia i emerytury
  • Po godzinach
  • Nieruchomości
Forum Banki powrót do głównego postu
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~zainteresowany [89.79.240.*] 2010-08-05 23:44
    jaro nie badz jeleń! Pracodawca nie ma prawa zadac zwrotu kosztów przyuczania pracownika. To jego ryzko i jego obowiazek.
    Jesli chce moze zlozyc pozew, ale z oczywistych wzgledów tego nie zrobi.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 0
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~jeleń [87.96.127.*] 2010-08-07 11:27
    W Krakowie zrobią bo te Panie są specjalistkami od strzelania sobie goli.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~rob [91.150.222.*] 2010-08-10 22:19
    Te Panie tak się rozepchały na stołku że nikt ich nie ruszy :) wiec lepiej uważaj co piszeszz bo Cie dojadą :P
  • Lojalka:) Autor: ~Vapour [83.26.139.*] 2010-08-17 23:25
    Jaka lojalka? Ja żadnej nie podpisywałm, poza tym to wy wygracie jak to się mówi na korytarzu taką sprawę.Co do samej pracy jest ciężko, bo wymagania co do klientów spore, ale za to oferta na hipotekachjedna z najlepszych. Fakt klientów z ulicy mało (ale to zależy od oddziału), trzeba współpracować z pośrednikami i deweloperami, którzy mają więcej kasyod Doradcy Kredytowego. Pośrednicy też rzadko wam coś rzucą, bo Nordea pobiera prowizję, a są tacy co mają 0%, jednak prowizja to nie największy koszt kredytu i można klientów przekonać do kredytu - a że można to wystarczy poczytać rankingi. Jakie macie wybrać stanowisko, to zależy od tego jacy jesteście, jeżeli sprzedażsprawia wam trudność, to darujcie sobie tą pracę OPIEKUN jest od wszystkiego ma wysoką podstawę, Doradca specjalizuje się w danej dziedzinie, podstawa różna, ale są premie, zarobki zależą od pośredników i klientów z poleceń, zwłaszcza tych ostatnich i na prawdę mogą satysfakcjonować, ale to dotyczy może 20-30% wszytskich DK, reszta przędzie tak sobie lub marni, zależy na co trafisz, bo najczęściej po byłych pracownikach nie dostaje sie rewelacyjnych pośredników i obroty kiepskie. Ale próbować warto, atmosfera pracy jest dobra, jedynie co przeszkadza to delikatnie mówiąc bałagan we wszystkim:)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~kasjerka [93.105.66.*] 2010-08-29 09:59
    Hej czy ktoś jedzie na szkolenie do łodzi 04.10.2010?????proszę o info
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Mysliwy [94.254.198.*] 2010-08-30 17:58
    a czy ktoś może się orientuje czy opiekun klienta również musi pozyskiwać nowych klientów ??? jak wyglada jego praca i obowiązki???
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~łoś [89.79.240.*] 2010-09-03 14:49
    Opiekunowie podobnie jak dyrektorzy nic nie musza robić. Siedzą za biurkiem i czekają

na koniec dnia

na koniec miesiąca

- a pensja jest każdego 30go - i do "pierwszego" można przeżyć
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Paweł [87.101.32.*] 2010-09-04 21:39
    ja jadę na szkolenie 4.10.2010 ale słyszałem, że maja przyspieszyć to szkolenie o tydzień i wyjazd już 27.10.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: mmmmm83 [62.87.214.*] 2010-09-05 23:37
    Ja również jadę:-) I też słyszałam o przyśpieszeniu- ale mowa była o 20.09 ...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Paweł [87.101.32.*] 2010-09-07 17:35
    no najwidoczniej niektóre placówki otwierają jeszcze szybciej;)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Amelka [109.243.67.*] 2010-09-08 15:40
    Proszę dajcie znać jak wyglądała Wasza rozmowa kwalifikacyjna ?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Edyta [217.98.14.*] 2010-09-08 17:43
    Ja jadę 20 września do Łodzi. Opinie, jakie słyszałam na temat tego banku są naprawdę OK. Bynjmiej w porównaniu do innychbanków :) Pracowałam wcześniej w podobnej branży, teraz też robię w sprzedaży i naprawdę uważam, że nie będzie chyba najgorzej...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Zdzichu lat 60 [213.238.71.*] 2010-09-08 18:09
    Też jadę 20ego. Ktoś jedzie z Olsztyna?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Bożydar (49) [213.238.71.*] 2010-09-08 18:33
    Witam serdecznie.

1. Jak przebiega proces od momentu pozyskania klienta do momentu otrzymania prowizji? Trwa on miesiąc czy kilka miesięcy?

2. Ile wynosi lojalka czyli zwrot kosztu szkolenia w przypadku zrezygnowania z pracy wcześniej niż po upływie 3 lat ?

3. Banki oferują teraz nawet 0% prowizji. W większości banków prowizja jest płacona doradcom od kwoty kredytu. Czy w banku Nordea wynagrodzenie dla doradców liczone jest od kwoty kredytu czy od kwoty prowizji?
  • Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~norNik [94.42.32.*] 2010-09-09 07:09
    skoro jesteś 'doradcą' a nie sprzedawcą, to jaka Ty chcesz prowizje?
    doradcy są niezależni i nie biorą w Polsce pieniędzy za doradztwo ;)))))

heheheheeheh
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~babcia Jadzia [77.255.255.*] 2010-09-09 22:07
    Wszyscy doradcy są niezależni ? Wszyscy doradcy nie biorą pieniędzy? Chyba coś ci się pomyliło..

1. Są tacy co biorą chajs , są tacy co zgarniają liste poleceń (zazwyczaj mobilni), są też tacy którzy są na etacie (zazwyczaj stacjonarni) i nie biorą pieniędzy ale taka jest ich strategia marketingowa - w końcu i tak wszyscy odbijają sobie na produktach, inaczej doradzanie nie było by opłacalne i nikt by się tym nie zajmował.

2. Niezależny czyli nie mający obowiązku sprzedawania produktów konkretnej instytucji, ale doradcy "niezależni" i tak zależni są od instytucji , z którymi mają podpisane umowy - wiec jest to określenie bardzo mylące! Za całkowicie niezależnego doradcę można uznać doradcę mającego w ofercie pełną paletę produktów lub działającego za friko- nie ma takich doradców w Polsce ! Produktów finansowych są tysiące na Polskim rynku - nikt nie jest w stanie ogarnąć wszystkich tym bardziej, że wciąż pojawiają się nowe produkty! Każdy doradca z "open finanse" , "gold finanse" etc sprzedaje (doradza) produkty instytucji, z którymi ma podpisane umowy, które są mu znane i niestety zazwyczaj z których ma najwyższą prowizję.

3.Nawet produkt jednego banku trzeba dostosować do możliwości klienta.. - pozyskujesz klienta, doradzasz produkt skrojony na jego miarę, odpowiednio ten produkt modelujesz i sprzedajesz.. - dostajesz za to prowizję. Pracowników banku też nazywa się doradcami!

4. Określenie "sprzedawca" rzadko jest stosowane przez uczestników rynku finansowego.. Zazwyczaj nazywani są właśnie doradcami lub planerami finansowymi w przypadku produktów długoterminowych,natomiast w przypadku umów agencyjnych - nazywani są agentami lub brokerami.

"heheheheh" - wtf?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~keris [217.144.205.*] 2010-10-16 12:17
    jaki strój obowiazuje na szkoleniach, garnitur, czy tez stroj swobodny elegancki?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Anulka ;-) [83.218.120.*] 2010-10-20 12:17
    z tego co wiem strój nieformalny... i dobrze! w jakim hotelu spaliście??
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~aaaaaaaaaa [178.73.48.*] 2010-10-21 22:34
    aaaaaaaaaaaaaa
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~kasia [178.73.48.*] 2010-10-21 22:40
    Witam mam pytanie ktoś na rozmowie o prace w nodrea był pytany o produkty bankowe, jakie przedmioty ma na studiach, o to co z robi z dużą ilością pieniążków w co je ulokuje.... oraz pytanie o visa mastercard i maestro?..... i miał rozmowę po angielsku czy tylko ja miałam takie szczęście;]
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Anulka ;-) [83.218.120.*] 2010-10-22 12:14
    nie tylko ty... ze mna tez rozmawiali po angielsku :) o przedmioty na studiach to nikt nie pytal na szczescie ;)!
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~kasia [178.73.48.*] 2010-10-22 12:53
    ja na dzień dzisiejszy jestem po dwóch rozmowach jedna miałam z kierownikiem placówki , a następną z jego Kierownikiem i nie wiem co sadzić o tym wszystkim sądzić;/ a Ty Ania juz tam pracujesz czy dopiero starasz się o prace ?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Anulka ;-) [83.218.120.*] 2010-10-22 13:06
    Ja jeszcze nie pracuje... póki co odpoczywam bo wlasnie skonczyla mi sie umowa w innym banku i nie przedluzalam jej. 8 listopada zaczynam :)
    pozdr!
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Bankowiec28 [193.59.138.*] 2010-10-22 23:07
    Cześć! Mam rozmowę o pracę w przyszłym tygodniu w Nordea Bank na stanowisko Opiekun Klienta. Chciałbym zapytać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Podobno również część rozmowy jest po angielsku. Ciekawy jestem jakie pytania zadają? Bardzo proszę o odpowiedzi. Dziękuję i Pozdrawiam Wszystkich!
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~olga [178.73.48.*] 2010-10-23 11:13
    a z kim ta rozmowa z paniami z HR czy od razu z dyrektorem placówki?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Bankowiec28 [193.59.138.*] 2010-10-23 16:24
    Podobno mam mieć rozmowę z trzema osobami od razu to jest z dyrektorem regionalnym i dyrektorem placówki oraz z panią HR.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Anulka:-) [83.218.120.*] 2010-10-23 16:48
    Wszytko zależy od tego do jakiej idziesz placówki. Jezeli dopiero powstaje to masz rozmowe z HR a pozniej z dyr. regionu i na tym koniec ;-) jezeli placowka istnieje to napewno bedzie z tobą rozmawiał najpier dyr. placowki. :) powodzenia! ja dostalm oferte ":)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Kasia [178.73.48.*] 2010-10-26 16:08
    Ania 8 listopada jedziesz na szkolenie? ja czekam na odp i puki co cisza a jestem po dwóch rozmowach długo czekałaś na odp.? Kto Ci powiedział że zostałaś przyjęta dyr. placówki? Bo to chyba od niego wszytko zależy....
    z góry dziękuję za odp ;))
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Anulka ;-) [83.218.120.*] 2010-10-27 15:16
    zaczynam 8 ale najpierw są e-learning ia potem Łódź :) na odp nie czekalam dlugo. w piatek mialam drugą rozmowę a w poniedzialek juz mi zaproponowali pracę :) powodzenia zatem! Ponadto Kasiu ja startuje do nowo otweranej placówki i tu decyzje podejmuje DyrRegionu albo dział HR i dyrektora tez przyjmują :). Fajnie bo wszyscy poznamy sie od podstaw ;-)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~lola [89.76.118.*] 2010-10-27 23:01
    To co się dzieje w Krakowie to jest Skandal !!! Dwie kobiety uczepiły się stołków i nie zarządzają tylko rządzą ! A to jest różnica. Nordea jak najbardziej ale nie KRAKÓW.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~jb [89.79.252.*] 2010-10-30 19:59
    takie są koszty pośpiechu rozwoju sieci. Błedy błedy i jeszcze raz błedy
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Kasia [178.73.48.*] 2010-11-05 17:30
    już czekam ponad 2 tygodnie na odp i nadal nic ile to jeszcze może potrwać nawet nie napisali żadnego @ z odmową .... a chyba powinni ...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Dyzio [77.253.90.*] 2010-11-06 01:55
    Mi dali po 2,5 tyg odp - na szczęście pozytywną, czyli ze przechodze do drugiego etapu ;p Potem drugi etap > szkolenie w Łodzi, czyli 3 tyg bardzo "mile" spędzonego czasu. Życze wszystkim zakwaterowanie w hotelu Focus!:) W Cubusu kiepsko z integracją.. małe pokoje, na dole brak miejsca do posiadówek. W Focusie w każdym pokoju zmieści się 20 os, na dole wielkie kanapy - można siedzieć wielką ekipą i pić "mleko". Pztm w Focusie sciany trochę grubsze! :D W czwartki karaoke w pubie Keja - 1 min od hotelu Focus, 5 min od hotelu Cubus :) Testy na szkolenia raczej proste, jak ktoś słucha wystarczy pouczyć się wieczorem przed testem - zazwyczaj zbiorowe uczenie się w pokojach hotelowych! Powodzenia! :)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Kasia [178.73.48.*] 2010-11-06 11:26
    ja już jestem po dwóch rozmowach....mam nadzieje że w niedługo się odezwą...
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Zyzio [213.238.71.*] 2010-11-06 17:54
    Od drugiej rozmowy mają chyba tydzień na odp.. ale zawsze dają znać, nawet jak mówią "jednak nie". Może jeszcze prace z placówką sie przeciągają. Oni prowadzą 2 procesy równolegle i niekoniecznie idą równo. 1. Odział - prace budowlane , 2. Pracownicy - rekrutacja + ok 6 tyg szkolenia. Trzymam kciuki :)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Martita [83.6.231.*] 2010-11-08 14:55
    Hej,
    Ja właśnie dziś się dowiedziałam że zostalam przyjęta i 22 jade na szkolenia.Wybiera się ktoś może z Warszawy?
    Pozdrawiam
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Merry [178.73.48.*] 2010-11-08 16:06
    Cześć ja czekam na odp... region warszawa długo trzymali Cię w niepewności?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Martita [83.6.231.*] 2010-11-08 17:28
    u mnie wszystko szybko sie działo tego samego dnia co wyslalam CV dostalam tel rozmowa z HR i w czwartek bylam na rozmowie w Odziale i dzis dostalam tel ze jestem przyjeta.
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Merry [178.73.48.*] 2010-11-08 17:58
    To naprawdę bardzo szybko dali Ci odp. ja jestem po dwóch rozmowach i nic...a minęły już dwa tygodnie. a w jakiej placówce byłaś na rozmowie?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: nordea1 [188.147.96.*] 2010-11-08 22:40
    Hej!

Czy wybiera się ktoś na szkolenie do Łodzi 22 listopada, najlepiej ze Śląska?
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Martita [83.6.221.*] 2010-11-09 15:25
    ja bylam na rozmowie w rembertowie w odziale.Ja sie wybieram na szkolenia ale z Warszawy
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~nordea1 [188.146.160.*] 2010-11-09 20:32
    Martita to super, pewnie się spotkamy :-)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~Martita [83.6.221.*] 2010-11-10 10:09
    Na pewno się spotkamy :)
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: negocjator2010 [85.202.214.*] 2010-11-25 13:58
    a kiedy masz to szkolenie, w jakim terminie ??
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~bobi [212.160.105.*] 2010-11-12 12:56
    slyszalem ze to dobry bank a iludzi traktuja fair
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~pracownik nordea [89.79.252.*] 2010-11-13 16:54
    to głupot sie nasłuchałeś
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~LIZAK [91.150.220.*] 2010-11-17 20:37
    Odradzam Krakow, od czerwca odeszło chyba 15 osób, dyrektorzy oddziałów to porażka nic nie robią całymi dniami.Region jest towarzystwem wzajemnej adoracji, gdzie awanse i podwyżki dostają tylko lubiani- nie trzeba mieć wyników.Zarobki takie sobie.Atmosfera skandynawski chłód.Swoją drogą możecie napisać ile dostajecie brutto jako nowi pracownicy na stanowisku Opiekuna Klienta i Kasjera? Raczej nie liczcie na premie roczne bo plany są nie do zrobienia
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~black [77.236.26.*] 2010-11-21 18:13
    czekam na odpowiedz z banku czy sa mna zainteresowani czy nie, podstawa która zaproponowano jest mała 2500 brutto, stanowisko to doradca klienta (chyba tak) zajmowanie sie hipoteka. Jeżeli ktoś to czyta i pracuje w tym banku to niech mi powie jakie są podstawy, tylko takie prawdziwe. dzięki
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~anna [178.73.48.*] 2010-11-22 14:44
    Ja już czekam na odp ponad miesiąc... byłam na dwóch rozmowach z dyrektorem placówki... na stanowisko opiekun kl. zarobi zaproponowali mi naprawdę ok... z rozmów jakie tam przeszłam byłam zadowolona, ale na dzień dzisiejszy zupełnie nie rozumiem ich podejścia do sprawy zapewniali że się odezwą nawet jeśli im się nie spodobam i nadal nic nie przysłali nawet żadnego @ a Ty długo czekasz na odp? życzę powodzenia i cierpliwości
  • Re: Nordea - oferta pracy - proszę o opinię Autor: ~bobo [77.114.16.*] 2010-11-22 13:21
    Nordea to spokojny i solidny bank. idz w ciemno
Poprzednia
1 2 3 4
Następna
  • Kurs Euro
  • Kurs dolar
  • Kurs frank
  • Kurs funt
  • Wiron
  • Przelicznik walut
  • Kantor internetowy
  • Kalkulator wynagrodzeń
  • Umowa zlecenie
  • Kredyt na mieszkanie
  • Kredyt na samochód
  • Kalkulator kredytowy
  • Revolut
  • Winiety
  • Jak grać na giełdzie?
  • Jak wziąć kredyt hipoteczny?
  • Rejestracja samochodu
  • Jak rozwiązać umowę z Orange
  • Program pit
  • Rozliczenie pit
  • pit 37
  • Pit 36
  • Pit 36L
  • Pit 28
  • Pit 11
  • Ulgi i odliczenia podatkowe
  • Koszty uzyskania przychodów
  • Sesje elixir
  • PB weekend
  • RRSO co to jest?
  • Blogbank.pl
  • Promocje bankowe
  • Stopa procentowa
  • SMART Bankier
  • Pieniądze na dowolny cel
  • Wygodne oszczędzanie
  • Prawo i pieniądze
  • Porady w finansach
  • Średnia krajowa 2023
  • Kalkulator zdolności kredytowej
  • Pożyczki na raty
  • Sklep Bankier.pl
  • ePIT
  • O nas
  • Reklama
  • Redakcja Bankier.pl
  • Patronat Bankier.pl
  • RSS
  • Centrum Prasowe
  • Produkty Finansowe
  • Kontakt
  • Zgłoś błąd
  • Mapa serwisu
  • Zarządzanie zgodami
Bonnier Business Polska Bankier.pl – Portal Finansowy – Rynki, Twoje finanse, Biznes Puls Biznesu pb.pl - rynek, akcje, spółka, przedsiębiorca, budżet Pulsmedycyny.pl - Portal lekarzy i pracowników służby zdrowia Smart Bankier.pl - Porównaj oferty pożyczek i kredytów Spotdata - Wizualizacja i analiza danych ekonomicznych Arslege - Platforma do nauki prawa przez Internet

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. Polityka cookies | Polityka prywatności |