Widzę że temat tego czym się zajmuję jest do ciebie istotny :) czyżbyś sam nie miał roboty po za podbijaniem pseudooptymistycznych postów pod różnymi nickami?
Szukaj negatywów w kolejnym kontrakcie. Kolejnym :) Oczywiście w spółce. która cie nie interesuje i nie masz akcji ani nie chcesz kupić? Może jakaś poradnia? Haha
Nie szukam negatywów tylko realiów. Kolejny to owszem on jest z tym, że kolejny nierentowny. Zawieranie takich kontraktów, których reszta firm omija z daleka bo wie, że na tym się nie zarobi, to zwykłe mydlenie oczu potencjalnym inwestorom.
A tam kłamczuch jesteś i tyle :) Podbijasz ten temat nawet jak spółka podpisuje kontrakt. Ja wiem, wiem. Wybierają tylko te nierentowne. A ty tu siedzisz bez powodu. A świtak siedzi i zawija to w te sreberka :)
A możesz mi powiedzieć dlaczego ty podbijasz 10 wątków :)) ja przynajmniej trzymam się jednego tematu i spróbuj udowodnić w jakiś sposób że to co piszę
to kłamstwo
a nie tylko rzucać oszczerstwa. Firma od dawna nie potrafi wypracować dobrych rentowych kontraktów. Wystarcza jej na kręcenie się w kółko i to jak widać ledwo ledwo. Biorą z rynku to czego nikt nie chce dotknąć bo muszą a ty opiewasz to jako sukces.
Tiaaa. Ależ zobaczymy na wyniki za 4kwartał. Ale przede wszystkim nie odpowiadasz na najważniejsze pytanie. Po co? Przecież nie masz akcji, nie chcesz ich kupić (akurat
Nie wiedziałem że moja motywacja jest najważniejsza na tym forum :))))
W zeszłym roku ktoś podłączył że chwalili się backlogiem na poziomie 200mln jeśli dobrze pamiętam i podłącz ile na tym zarobili :) jak złożysz do banku te pieniądze to chyba byś wyciągnął lepszy zysk nic nie robiąc. teraz chwalą się kontraktem za 80 mln z mon który okazuje się w końcu być za lekko ponad 30 mln brutto, a jeszcze na tym trzeba zarobić jakieś godziwe pieniądze..ostatnio nie mieli solidnych zysków i teraz też się nie spodziewam patrząc z kim kontaktują...
To jest to sensacyjne info o którym pisałeś, z euvic ? :) czyli kolejna nadzieja na dokapitalizowamie kbj :) ja też mam nadzieję że kurs wskocz ponad 20 tak aby ludzie mogli wypchnąć zamrożone od lat akcje, tylko drugi raz mogą się nie nabrać na "superinwestora" :)
I kolejne fajnie wyglądające jedynie info :)170 mln za ms ...z czego większość to będzie koszt licencji dla sap czyli tylko przypuszczenie kasy przez kbj gdyż sap nie może jej wziąć bezpośrednio...a dla kbj mały procencik :)
Kbj w MS jest już sporo lat i jak dotąd nie wypracował na nim zysku a wręcz mają z nim kłopoty. W dużej mierze zysk zżera
zatrudnianie zewnętrznych konsultantów z racji braku swoich ekspertów i brak solidnych własnych produktów do zaoferowania klientowi. Ale jak widać rzucanie dużych kwot to niezły lep na potencjalnych kupców a to że mielą wodę to już inna sprawa :)
Oj Mirek. Już przestań. Taki gigant jak Euvic, nie zna spółki tylko ty wiesz. To już się żałosne robi. A naprawdę duża sympatia ode mnie za kulturalne wypowiedzi. Euvic wie co robi, backolog na 300m jest rentowny i daj spokój. Ta spółka będzie wyceniana na 50 za akcję lub w okolicach. Niedługo. Rozumiem, że są jakieś zaszłości ale atakowałeś, że się właściciele pozbyli na rzecz JRH. To co Euvic tam robi? Zadowala akcjonariuszy? :)
Euvic się najprawdopodobniej podczepia by mieć dostęp do specyficznych referencji, tych szybko nie zdobędzie. Ma wystarczającą ilość swoich konsultantów a dzięki dodatkowym refkom może zdobyć nowe kontrakty. Jeśli kupi kbj to pewnie ich nierentowne umowy wypowie, refki mu zostaną a ludzie z kbj... no cóż..zobaczymy.
Co będzie to zobaczymy. Kbj z Euvic jest warty w ch więcej niż bez. Euvic, a pewnie jesteś z branży to wiesz, że skoro wchodzi to biznes jest. A jeśli KBJ kiedyś będzie kupiony przez Euvic to już oni wiedzą jak x3 rentowność uzyskać. Nic nie musisz wypowiadać. Można robić i to i nie tylko to. Ogólnie to idzie wg mnie czas kbj. Jeśli nawet z pomocą giganta to co mi to przeszkadza
Jeśli euvic faktycznie chciałby kupić kbj to kupiły go moim zdaniem od razu w całości. Po co miałby podbijać sobie cenę częściowymi zakupami i dawaniem tych inf na rynek ? Skoro jest mowa o paru procentach to pewnie tyle im wystarczy.
Nie zgadzam się :). Do czego im 10%? Nic to nie da. Moim zdaniem kbj jest wyceniany na tyle nisko, że obecne kursy są bez znaczenia. Pamiętaj, że na giełdzie nie ma akcji w ogóle. Ważne po ile JRH będzie chciał sprzedać. Zresztą mogą być już dogadani a proces będzie trwał.
Poza tym zobacz chronologię: ujawnienie stanu posiadania zbiegło się z listem o współpracy i objęciu akcji po 30pln. Tam się dużo dzieje za kulisami. Mówię Ci, przestań psioczyć tylko na pokład póki czas. :) pzdr
Nie lubię mrożonek :) A to zwyczajnie wygląda na kolejną łapankę tych którzy żywią się nadzieją. Euvic pewnie chce zrobić małą inwestycję bo zawsze to lepsze niż zapłacić podatek od zysku a dodatkowo mogą położyć rękę na refach...i to wszystko. Jeśli kbj zacznie się dzielić refami z konkurencją to skończy tak jak im podobni o których nikt już za bardzo nie pamięta w branży.
Spójrz na początek tego posta gdzie jest mowa po ile kolega sprzedał akcje a potemi zobacz co działo się z kursem akcji przez tyle czasu. Wniosek jest prosty. Chwilowe podskoki dużo nie zmienią.
To jest już inna spółka. Teraz sytuacja jest już nowa. Ale szukanie negatywów w wejściu giganta do spółki to już przesadzasz. Euvic żadnych refek czy jak to mówisz nie weźmie nie mając kontroli nad spółką. A zobaczysz, będzie ją miał.
Nie chcę wątpić w twe intencje. Ale już wystarczająco dużo napisałem. Już masz argumentów na tyle dużo, od kontraktów po mega branżowego inwestora. Nie napiszę, że przejmą kbj bo nie wiem
Niesamowite, 3raz to piszę. … ale to już naprawdę wystarczająco, żeby przestać się przepychać na forum. Tego nie da się już zatrzymać. Mam nadzieję, że czytasz między wierszami. Możemy sobie posty wymieniać. Na razie to robię, potem przestanę bo już nie będzie to miało znaczenia. Ale lepiej kup i zarób
Pobożne życzenia to nie argumenty :) dla Ciebie szklanka jest w połowie pełna a dla mnie pół szklanki to pół szklanki. Fakty pokazują co innego niż nadzieje ludzi.