też jestem... ale żałuję, że nie wyszedłem na górce, tutaj jak zwykle od roku podbitka na 19+ i zjazd na 17 i kiszenie, potem znowu to samo, obiecałem sobie, że wbrew sobie następnym razem spadam na podbitce... wkur.. mnie już to.
Dnia 2021-05-17 o godz. 03:21 dr_siara napisał(a): > Cześć, > Ta akcja jest w naszym interesie (czyli posiadaczy akcji, którzy liczą na wzrost ich wartości). > Wystawienie akcji z limitem sprzedaży 200 zł nic nas nie kosztuje. A czy możemy zyskać? Oczywiście! > Każde zamieszanie, czy istotne działanie kolektywne na rynkach nie przechodzi bez echa. Daje impuls: tym którzy są akcjonariuszami i zaczynają wątpić, tym którzy się wahają czy kupić, tym którzy spółki dobrze nie znają. Da do myślenia instytucjom. Jeśli nasza akcja będzie rozwijać się w dobrym tempie, sukcesywnie pula akcji wystawionym po 200 będzie rosła, z pewnością news trafi na inne fora, czy portale związane z inwestowaniem na giełdach. > Niektórzy napisali, że to infantylne… nie ma co z tym dyskutować. Jak określić wzrost kursu Dogecoina, czy całe zamieszanie z GameStop? Czy tamte zjawiska z pogranicza socjologii i finansów są w pełni racjonalne? A tu mówimy o działaniu dotyczącym spółki o solidnych fundamentach i dynamicznie rosnącym rynku. > Poza tym pamiętajmy, że wartość wystawionych akcji za 200 zł/ szt. na piątek wieczór wynosiła 16,4 mln PLN. Ponad 16 milionów! To już nie jest w kij dmuchał – a przecież w tym tygodniu będzie jeszcze więcej. Sądzę, że w tym tygodniu dojdziemy co najmniej do poziomu 4% free floatu. To są istotne wartości. > Odkąd inwestuję na giełdzie (czyli od czasów gdy sesje były tylko dwa razy w tygodniu, a po kolorze druków zleceń w rękach klientów w biurze maklerskim oceniało się jak się potoczy najbliższa sesja) zawsze było tak, że niektóre spółki były „modne” a inne nieco zapomniane i niedoceniane. Cena akcji tych popularnych zazwyczaj była wskaźnikowo wyższa. Niech nasza akcja sprawi aby inni inwestorzy pochylili się nad danym XTB, gdy zobaczą wyniki i perspektywy – jest prawdopodobne, że dołożą pulę do swojego portfela. Niech dowiedzą się o firmie osoby, które jeszcze firmy nie znają – jednocześnie pokazując oczekiwania dotychczasowych inwestorów (=200). > W poszanowaniu przepisów, działając kolektywnie zademonstrujmy nasze oczekiwania związane z dynamicznie rosnącą spółką jaką jest XTB.
Kolego... moze zrewiduj swoje oczekiwania albo pomyliłeś się i chodziło Tobie o 20,00 zł O 200 zł to możesz sobie pomażyć i wystawiać bezterminowo na 100 lat na przód. Bierze się po takim kursie jaki jest https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
Dnia 2021-12-31 o godz. 17:33 stachsgh napisał(a): > Kolego... moze zrewiduj swoje oczekiwania albo pomyliłeś się i chodziło Tobie o 20,00 zł O 200 zł to możesz sobie pomażyć i wystawiać bezterminowo na 100 lat na przód. Bierze się po takim kursie jaki jest > https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
no co ty nie powiesz jak przecież w IPO XTB miało 20 tysięcy klientów a teraz ma 500 tysięcy a to się jeszcze zwielokrotni - no co tam słychać halloooo
Śmieszni jesteście......co to da ?????
Poza tym jeszcze niedawno było wystawione 47000 szt teraz już tylko 22000 szt. Toż to nawet nie kropla....ile macie po 50 sztb akcji?????
Wpisów setki a wystawione na s 22k śmiech na sali.....
ludzie piszą że jak tracą klienci to XTB zyskuje a dobrze wiadomo że z MM mają mniej niż 25% zysku (dane z głowy ale można sprawdzić dokładnie w danych finansowych)
Do tego spółka płaci podatki jak np CIT od kwoty 750mln to duża kasa. Nie wspomnę ile generują dobrze płatnych stanowisk pracy.
Do tego robią ekspansję zagraniczną.
Nie rozumiem dlaczego ktoś może mieć konto u innego brokera jeżeli oferty są bardzo zbliżone oraz funkcjonalności (wg mnie XTB ma lepsze funkcjonalności i lepszą ofertę od konkurencji ale to moja opinia można się nie zgadzać) Generalnie jako Polak powinieneś wspierać takie firmy dlaczego? dlatego, że tych 200 programistów zarabia pewnie po 15-25k miesięcznie brutto co generalnie bardzo dobrze wpływa na okolice gdzie mieszkają i wydają pieniądze.
Ja spółkę trzymam bo płaci dywidendę nie potrzebuję dużo. niech płaci choć 5% rocznie i jestem usytasfakcjonowany. jako długoterminowy inwestor podoba mi się nawet bardziej od dywidendy ten skup akcji. Zyskamy w długim terminie większą dywidendę i większą wartość akcji. :)