I znow to samo. Zrobili sztuczne zejscie na 3134. A masa ludzi juz widziala spadki. Po co? Jak mozna rosnac i sprzedawac z zyskiem. Ale pojechali z shorciarskim nasieniem - buhaha i dobrze. Gratki dla byczków. Nie ma co pękać, to leszcse miśki pękają - hihihi, twardziele niby... gdzie? W ktorym miejscu? Uciekaja jak nie powiem co - hihihi
3308 kto by pomyslal. No na pewno nie mlody, ani nie ten kokoloko. A swoja droga to z ich strony cisza, a takie fajne chopaki to były - buhahaha, szkoda...
no i tak jak pisałem prawie 3300 niz pozegnałem ostatnie 2 sztuki Lek po 95 sadziłem jednak ze 70 zejda na 50 ale niezeszli teraz na dwoje babka wrózyła logika podpowiada wzost 3320 ale serce korekta Iran w zasadzie nic sie nie zmienia i nie reaguje na bajduzenia Trapa.
Kgh ładnie ruszył tworząc szansę na piękną wyspę odwrotu, ale by pójść wyżej potrzebuje przebicia oporu na miedzi na 557 (w wartościach na stooq). Inaczej kiszonka na tych poziomach, a wtedy jeden słaby news może nas zepchnąć znowu w dół.
Mocni jak nigdy- koniec z poniewieraniem nas inwestorów. Hehehe. Gaz mamy, ropy jeszcze nie, ale to mozna sprobowac cos na dnie Baltyku poszukac- hehehe i mamy Eldorado.
Tylko 90 pkt wzrostu po takim info? Słabo. Na innej sesji spadało 160 pkt do końca. Ze skrajności w skrajnośc: albo wywalają dołując na maksa rynek, albo wyciągają nie patrząc na Stany.
Czy będziecie tęsnić na Trumpem, jak skończy mu się kadencja? Nikt tak nie będzie bujać rynkami. Oczywiście warunek, że wpasujecie się w ten rytm i odpowiednią będziecie mieli pozycję w danej chwili. :)
Dwa lata temu miłe cła, teraz atak na Iran. Nie ma to jak stworzyć problem a potem znaleźć na niego rozwiązanie. Dziś chyba tak wygląda polityka.
Konflikt w Iranie nie ustaje. Biały Dom zagroził, że jeśli Iran nie podda się, Stany Zjednoczone podejmą jeszcze bardziej zdecydowane działania militarne.
Wariactwo- chyba juz kolesie wyszli z rynku. Jak sądzicie?
Polskie akcje to bezpieczna przystań. Dlatego są caly czss kupowane. Łatwo wejść i latwo wyjsc z zyskiem. Nawet jak spadna o kilka % to dywidendy oddadzą spowrotem ten spadek. A inflacja to dobrze. Bo tez rosnie i ceny akcji , czyli kumulacja szczescia - hehehe
Ale przeciez pisalem ze oczekuje 3190 na FW a moze i niżej. Nie dziś to jutro. Sztucznie trzeba zrzucić rynek. Fundy u nas grają w interwale tygodniowym. To widac jak na dloni.