przemekb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
Witam
Wiekszosc postow to zwykła reklama biuro informacji gospodarczej Infomonitor, ktore tak naprawde nie ma zadnego odziaływania na społeczenstwo, Krajowy Rejestr Długow jest pierwszym i najwiekszym rejestrem dłużników , jesli chccie aby infomoitor Wam udostepnial baze ub za jego pomocą siagac długi to epiej wgle z żadnym biurem nie współpracujcie, szkoda Waszych pieniedzy. Nawiasem mowiac kazde biuro to prywatna firma w prywatnych rekach , a kwestia czy osoba wpisana do biuro dostanie kredyt, pozyczke etc nie lezy po stronie biura tylko po stronie bankow, firm lisingowych ktore udzielaja takich pozyczek
Witam,
nie wiem skąd nastawienie "zusko" do InfoMonitora, ale mnie przekonują liczby i fakty. Nie chce mi się wierzyć, że rynek pobrał z Centralnej Ewidencji Dłużników InfoMonitora aż 4,5 miliona raportów w zeszłym roku (prognozy na 2009 roku to 12 milionów) i zrobił to bez żdnego powodu i wpływu na późniejsze decyzje kredytowe banków czy biznesowe innych przedsiębiorców...
Zainteresowanych tematem windykacji odsyłam do artykułu "Informacja = windykacja?":
Jeżeli jesteście Państwa zainteresowani czy Wasze dane są wpisane do Krajowego Rejestru Długów BIG S.A zachęcamy do kontaktu z Naszą firmą poprzez adres mail kontakt[at]nachwilke.pl- w miejsce [at] proszę wstawić @, w temacie proszę wpisać weryfikacja KRD
Jesteśmy w stanie poinformować Państwa o danych zawartych w Rejestrze na Państwa temat.
Cena usługi 12 zł netto
Dodatkowo w cenie mieści się wysłanie listem poleconym odpisu z KRD BIG S.A na Państwa temat.
Zapraszamy do wspólpracy.
Podawanie swoich danych na forum niesłuży niczemu innemu jak tylko podawaniu ich do publicznej wiadomości, nikt z osób nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy Państwa widnieją czy nie- potrzebna jest Państwa zgoda na sprawdzenie w bazie.
Dobry człowieku co chesz udzielac informacji lepiej zapoznaj sie z ustawa o upowszechnianiu danych osobowych i ustawie na mocy której funkconują BIG-i a potem szerz herezje na forach i uwazaj zeby ktos ci sprawy nie załorzył bo wykupujac dostep do bazy nie oznacza to wcale ze mozesz odsprzedawac raporty gospodarcze tak wiec twuj niecny plan łatwych pieniedzy wykorzystujac pomysł innych szybko legnie w gruzach
Wystarczy zlożyć wniosek na tej stronie http://kredyty.eii.com.pl/bik.html (na przyklad, mozna gdziekolwiek). Kontaktuje sie z toba mila pani (moze pan- ze mna akurat pani), placisz 10zl i masz caly wypis. Mowie oczywiscie o informacji kredytowej o sobie samym. Jak wyglada to jezeli bierzesz dla kogos innego, to nie wiem, ale pewnie nie jest duzo drozsze, ale moze formalnosci jakies zawiklane sa. Pani w informacji na pewno wsyzstko wyjasni. I nad czym tu sie roztrzasac? :)
Aby dowiedzieć się czy figurujesz w rejestrze wystarczy zarejestrować sie i zweryfikować w serwisie pożyczek społecznościowych który prowadzę, niedowie się ktoś za co jest wpisany do rejestru lecz dowie się że jest lub niema jego danych w rejestrze.
Pisałem już tu kiedyś, ale powtórzę wpis, bo się pytania powtarzają...
Sprawdzić siebie można poprzez Biura Obsługi Klienta każdego z biur (KRD jest prywatną spółką, jednym z trzech BIG-ów w Polsce):
1. InfoMonitor Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusze: Biuro Informacji Kredytowej SA, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych SA i Związek Banków Polskich).
2. Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: osoba prywatna - Małgorzata Kaczmarski).
3. Europejski Rejestr Informacji Finansowej Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: Grupa Kapitałowa KRUK SA).
Najbardziej popularnym rejestrem jest InfoMonitor, który prowadzi Centralną Ewidencję Dłużników.
Centralna Ewidencja Dłużników - wydaje najwięcej raportów (4,5 miliona w 2008 roku; w 2009 prognozy są na trzykrotnie wyższym poziomie - 12 milionów) i oferuje dostęp do 2,5 miliona informacji gospodarczych o długach (w tym także wobec 97% sektora bankowości detalicznej - m.in. za Pośrednictwem Biura Informacji Kredytowej i Związku Banków Polskich).
Prosze, zapraszam tutaj: http://www.amadyna.org.pl/informacjagospodarcza/ albo tutaj: http://kredyty.eii.com.pl/bik.html albo na miliard innych stronek gdzie mozna zlozyc zapytanie do rejestrow długów lub BIGów. Boze, przeciez to doslownie kilka zlotych kosztuje albo jest zupelnie za darmo, a tu sie temat wlecze na 52 strony. Przeciez nikt nikomu nie wyczaruje z fusow. Trzeba samemu sprawdzic.
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć jak załatwić sprawę wykreślenia z listy dłużników KRD. Dług został spłacony przez kredytobiorcę a byłam żyrantem
Pisałem już tu kiedyś, ale powtórzę wpis, bo się pytania powtarzają...
Sprawdzić siebie można poprzez Biura Obsługi Klienta każdego z biur (KRD jest prywatną spółką, jednym z trzech BIG-ów w Polsce):
1. InfoMonitor Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusze: Biuro Informacji Kredytowej SA, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych SA i Związek Banków Polskich).
2. Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: osoba prywatna - Małgorzata Kaczmarski).
3. Europejski Rejestr Informacji Finansowej Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: Grupa Kapitałowa KRUK SA).
Najbardziej popularnym rejestrem jest InfoMonitor, który prowadzi Centralną Ewidencję Dłużników. Wydają najwięcej raportów (4,5 miliona w 2008 roku; w 2009 prognozy są na trzykrotnie wyższym poziomie - 12 milionów) i oferuje dostęp do 2,5 miliona informacji gospodarczych o długach (w tym także wobec 97% sektora bankowości detalicznej - m.in. za Pośrednictwem Biura Informacji Kredytowej i Związku Banków Polskich).
JAK MOŻNA SIĘ WYKREŚLIĆ Z KRD BO SŁYSZAŁEM ŻE BANK MA OBOWIĄZEK WYKREŚLIĆ DŁUŻNIKA PO 14 DNIACH OD SPŁATY ZADŁUŻENIA TAK MÓWIŁ DORADCA BANKOWY WPROGRAMIE TVN
witam,
starając sie o kredyt dowiedziuałem się, że jestem w dot. debaty KRD.
mhm.. zaskoczenie moje jest ogromne... niewiedza także... by się dowiedziec należy wypisywać wnioski itd...
nie ma innej możliwości by dowiedzieć się dlaczego znajduję się na liście?
z pozdrowieniami, homme11@op.pl
glasses Napisał(a):czy jestem na liście?
> witam,
> starając sie o kredyt dowiedziuałem się, że jestem
> w dot. debaty KRD.
> mhm.. zaskoczenie moje jest ogromne... niewiedza
> także... by się dowiedziec należy wypisywać
> wnioski itd...
> nie ma innej możliwości by dowiedzieć się dlaczego
> znajduję się na liście?
> z pozdrowieniami, homme11@op.pl
Mam probel:
Chciałam zakupić produkt na raty-kiedy to okazało się,że jestem w BIK-u i niestety nie mogłam dokończyć transakcji, jedynym moim długiem były raty za aparat fotograficzny który już ponad pół roku temu spłaciłam(raty płaciłam regularnie). Nie mam pojęcia dlaczego moje nazwisko widniej na jakiejś liście dłużników. Dodam jeszcze, że w pracy mam umowę na stałę.
Jeżeli można to proszę o wyjaśnienie mi dlaczego moje nazwisko jest na owej liście i do kogo mogę się zgłosić w celu wyjaśnienia tej przykrej sytuacji. Z informacji wyczytanych w internecie wywnioskowałam, że siedziba znajduje się się w Warszawie-czy mogę zgłosić się gdzieś blizej?? Mieszkam w Rybniku woj. śląskie.
Z góry dziękuję za mam nadzieję uzyskaną odpowiedź:)
Jak czytam te wypociny niektorych osob i pytania o to czy sa na listach BIK to mnie krew zalewa... najlepiej zeby jeszcze podawali numer buta i pare innych szczegolow. www.krd.pl tam jest wszytko napisane
przemekb Napisał(a):
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??