Proszę o sprawdzenie w Krajowym Rejestrze Dłużników czy moje nazwisko znajduje się na liscie Mariusz Twardowski Wałbrzych ul.Zakole 3/1 Obecny adres zameldowania Bogatynia ul.Puszkina 51 DZiękuję i czekam na odpowiedz.
Proszę o informacje o tym jaka jest procedura wpisania dłużnika do KRD od lat
mam prawomocny wyrok nakazujący wypłacanie mi niewielkiej kwoty ,jestem niepełnosprawną inwalidką Igr.ale dłużnik skutecznie uchyla się od płacenia oraz czy jest jakaś strona żródłowa o KRD,dziękuję.
Dowiedziałam sie w banku,że od 2 grudnia Genowefa Igielska jest na liscie dłużników.Chciałabym się dowiedzieć skąd powstało to zadłużenie i jaka jest kwota zadłuzenia?
przemekb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
przemekb Napisał(a):
> z tego rejestru.??
Spróbujcie wszyscy zastanowić się nad skutecznością tzw. Rejestru Dłużników. Całe zadanie polega na znalezieniu rozzłoszczonych wierzycieli, którzy zapłacą za zemstę na dłużniku, a skuteczność tego oceńcie sami: czy można sprawdzić w dowolnej chwili swojego przyszłego kontrahenta? odpowiedź brzmi: nikogo to nie interesuje daliście się orżnąć raz to jesteście potencjalnymi kandydatami na "ponownego jelenia". chętnie zarejestruję się i będę płacił wbrew pozorom, duży roczny abonament, ale jeśli lista będzie łatwo dostępna dla wszystkich inaczej wszyscy moi i wasi dłużnicy olewają swoich wierzycieli, bo nikt sie nie dowie czy są rzetelni czy nie.
Otóż to zależy od tego, które Biuro Informacji Gospodarczej się wybierze. Powtórzę jeszcze raz, że InfoMonitor wydał w zeszłym roku 4.556.298 raportów. W tym roku ta liczba będzie najprawdopodobniej 2-3 krotnie większa.
Zainteresowanie informacją zwykle znacznie wzrasta w czasach spowolnienia gospodarczego, bo wtedy również rośnie ryzyko trafienia na niewypłacalnego kontrahenta.
Nie chciałbym tutaj za bardzo się rozpisywać na ten temat. Odsyłam na stronę: www.cigi.pl
Sprawdzić siebie można poprzez Biuro Obsługi Klienta.
KRD jest tylko jednym z trzech BIG-ów w Polsce.
Najbardziej dostępnym rejestrem jest InfoMonitor - wydaje najwięcej raportów (4,5 miliona w zeszłym roku; w tym roku prognozy są na trzykrotnie wyższym poziomie).
przemekb Napisał(a):
> z tego rejestru.??
Szanowni Państwo - naprawdę polecam kontakt z Biurami Obsługi Klienta. Zadawanie pytań na forum internetowym i to jeszcze z podaniem imienia i nazwiska to nie jest dobry pomysł...
Naprawdę polecam kontakt z Biurami Obsługi Klienta (ma je każde Biuro Informacji Gospodarczej, czyli InfoMonitor, KRD i ERIF). Zadawanie pytań na forum internetowym i to jeszcze z podaniem imienia i nazwiska to nie jest dobry pomysł...
A tak sie zastanawialem nad pozyczkami pod zastaw. bo czytalem http://kredyty.eii.com.pl/formy_kredytow.html i ciekawi mnie, czy jak mam jakis zastaw, to czy dalej bik jest wazny.
przemekb Napisał(a):
> z tego rejestru.??