Witam Jedynym problemem w tej branży jest baza klientów jak ma się dobra bazę - potencjalni klienci z wyższej półki... to wtedy można pracować 2h dziennie i zarabiać ponad 10 000zł jak takiej bazy nie mamy to trzeba gonić za klientami od rana do wieczora a i tak przeważnie usłyszymy - NIE bo mnie nie stać Więc podstawa to dobra Baza klientów wtedy łatwiej się dzwoni łatwiej umawia no i łatwiej sprzedaje :) Jak nie masz pomysłu na dobra bazę klientów to się w To nie pakuj szkoda nerwów...:)
witam.
byłam dzisiaj na rozmowie w allianz na stanowisko agenta ubezpieczeniowego.Babka zaproponowała podstawę w wysokości 1500zł + premia 1000 zł ( jeżeli będzie widziała starania itp)+ prowizja, oczywiście trzeba założyć działalność gospodarczą, szkolenie za friko, licencja też. czy to możliwe???czy tylko bajka??tak czytam sobie wypowiedzi na forach i trochę się obawiam pakować w to. dodam, ze nie pracuje nigdzie i byłoby to moje jedyne źródło utrzymania. w środę jestem omówiona na rozmowę z dyrektorką, ale teraz to nie wiem czy iść. widzę, że wypowiadają się tutaj doświadczone osoby, także proszę o radę. Czy warunki zaproponowane są realne, czy była to tylko ładna gadka??? dzięki
w naszej branży 2.500 miesięcznie + prowizje to niezła oferta na start.
Ciekawe na jak długi okres jest ta podstawa.
Pytanie jak ta "Babka" będzie oceniać, czy starasz się wystarczająco, aby dostać premię.
Pewnie są jakieś określone reguły gry - i tu pojawiają się pytania: czy im sprostam? Kto pomoże osiągnąć cele? Kto nauczy mnie nowego zawodu?
Ponieważ dopiero aplikujesz, może pojawić się wiele obaw i niepewności. Chyba każdy z nas przechodził ten etap, kiedy startował. Przecież to zupełnie coś nowego.
Jeśli masz takie życzenie, prześlij mi swoją aplikację, być może będę miał ciekawą propozycję. Zawsze warto zerknąć, co proponują inni na rynku. Dostaniesz też informację z drugiego źródła, jakie masz szanse zaistnieć w tym zawodzie.
podstawa w "mojej" ubezbieczalni jest duzo wyższa i trwa tylko rok poniewaz w nastepnym roku jako "podstawy" używasz że tak napisze polis bądź tez umów (klientów)zdobytych w roku poprzednim;)
Zapraszam na stronę można porównać ceny i le zarabia agent ubezpieczeniowy:
[URL=http://www.gowork.pl/praca_warszawa_agent-ubezpieczeniowy]Praca agent ubezpieczeniowy warszawa[/URL]