• Re: Czy cena zejdzie jeszcze poniżej 20 zł? Jak obstawiacie? Autor: ~Andrzej [37.225.37.*]
    Haha to chyba jedyna spółka gdzie akcjonariusze modlą się o spadki....szok.
    Handujecie między sobą?Ten biznes przypomina mi dowcip...Przychodzi mąż do domu i mówi żonie że zrobił interes życia.... zamienił gołębia pocztowego wartego milion złotych na dwa gołębie po 800 tyś złotych...
    To nic że inny hodowca gołębi ma takie same po 100 zł, najważniejsze jest jego zadowolenie.
    Hahahaha
  • Re: Czy cena zejdzie jeszcze poniżej 20 zł? Jak obstawiacie? Autor: ~Jarosław [87.204.238.*]
    Andrzej nie irytuj się. Sprawdzimy z rok kto miał rację. Asbis 24zł kontra Nwai 20
  • Re: Czy cena zejdzie jeszcze poniżej 20 zł? Jak obstawiacie? Autor: ~Zeus [178.42.70.*]
    Jarek, uczciwa propozycja.
    Ten mitoman już mi na forum Ranka proponuje start z ceną od początku maja. Tak się boi, że chce na start wypracować sobie przewagę. Co za krętacz.
    Takich ludzi spotkać w realu to dopiero porażka.
    Tu człowiek podchodzi z dystansem do takich typków.
    Zawsze to jakaś inna forma kabaretu...
  • Re: Czy cena zejdzie jeszcze poniżej 20 zł? Jak obstawiacie? Autor: ~Andrzej [37.225.37.*]
    Ok wyzwanie przyjęte przeze mnie..
    Może być z datą 1 maja 5 mają 8 mają nawet 9 lub 10 maja Ja mam w swoim portfelu 20 k akcji Asbisu zobaczymy ile Wy zarobicie na 20 k akcji NWAI...
    Jak Zeusik przegra za karę ma zjeść swój PIT z jego ogromnymi zarobkami.
    Takie rozwiązanie proponowałem mu już dużo wcześniej....bez odzewu .
  • Re: Czy cena zejdzie jeszcze poniżej 20 zł? Jak obstawiacie? Autor: ~Zeus [178.42.70.*]
    Jak komiku. Dalej wymiękasz?
    Kluczysz jak by tu się wymiksować z porównania PITów.
    Miałbyś trochę honoru i podjął rzucone wyzwanie. Zaraz zapytasz a co to jest honor.
    Żenujący mitoman...
    ŚMISZNY jesteś tak samo jak śmieszna jest ta społka z obrotami 1,5- 2 tys dziennie .
    Poczyta sobie rekomendacje i szybko sprzedawaj milion złotych zysku na 1,6 miliona akcji czyli 60 gr na akcji Jeśli umiesz liczyć to zwrot ceny akcji nastąpi po ponad 10 latach HAHAHA.
    Jak mawiali do posła Dorna ...nie idż tą drogą
    Jeśli wysokość podatku uważasz za sukces na giełdzie to wspołczuję Twojej inteligencji....nie sztuką jest zarobić na giełdzie ale trzeba też zarobić i zapłacić jak najmniejszy podatek
    Zeusiku dowartościowój się....jesteś najmądrzejszy,najlepszym inwestorem na GPW Z najlepszymi wynikami na świecie a Warren Buffett mogłby się uczy od Ciebie a Twoja spółka NWAI jest najlepszą spółką na świecie i za 5 lat jak ją sprzedaż to wykupisz Bank of America...Jesteś po prostu Boski
    ....Twoja przeszłość nie równa się Twojej przyszłości
    Liczy się nie to było wczoraj
    Lecz to co dzieje się w tej chwili
    cyt.Anthony Robbins
    Jarosław kupuj,kupuj na zleceniach sprzedazy jest 11 tyś akcji do sprzedania a w zleceniach kupna.....16 sztuk.
    Istotnie nic tylko kupować....masz wybór,Chyba,że po strronie kupna jest już Twoja jedna akcja do kupienia
    Na pewno jest przełamanie...na jedna akcję do kupna przypada tysiąc akcji do sprzedania....niesamowita proporcja jakiej jeszcze na giełdzie nie widziałem....tylko nie zwal na mnie że to na skutek mojej opinii o spółce To po prostu perełka o jakiej mówił Zeusik....wszechwiedzący.
    W porównianiu do Asbisa gdzie chcą kupić 250 tyś akcji to istotnie macie skarb nie spółkę HAHAHA
    Juz pisałem Ci kilka razy,że PIT 8 a nie PiT 9 jak uważasz nie pokazuje zysków dlatego ,ze
    1.nie ma na nim zarobków z dywidendy....może być bardzo duża a nie ma o tym wspomnienia
    2. możesz mieć ogromne zyski na akcjach a nie to widoczne póki nie sprzedasz ich.
    3.w celu zmniejszenia podatku robisz sprzedaż akcji z dużą stratą którą masz uwidocznioną w DM i w PIT 8 .po chwili możesz odkupic te same akcje nic nie tracąc a nieraz zyskując
    4.możesz zainwestować kasę w fundusz emerytalny
    5. Jest jeszcze jeden sposób ale to nie .....dla Ciebie tylko podaję go moim dobrym znajomym. a nie takim typkom jak Zeusik

Podsumowując
      Warren Buffett nawet jak zarobi na GPW kilka miliardów zlotych bedzie miał mniejsze sumy niż TY dopóki nie sprzeda akcji a za dywidendę 19 procent podatku zabrał już Dom Maklerski i nic nie ma w PIT*8
    Uwierz mi ,że możesz mieć miliardy rocznego zysku a w PIT bardzo mało

PISAŁEM CI TO JUŻ KILKA RAZY ....jak i teraz nie doszło do głowy....trudno daję za wygraną
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.9.76.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zeus [83.9.66.*]
    Widać, że masz jakiś problem. Generalnie lubisz się ośmieszać.
    Piszesz, że DAF to niszowa marka na rynku.
    Fakt jest taki, że to lider sprzedaży od kilku lat.
    Takie same twierdzenia wysuwasz na temat NWAI. Sądzisz, że będą tu tylko spadki i same spadki.

Jesteś ekscentrycznym inwestorem. Żeby nie napisać tego dosadniej. Bo łatwo wpadasz w furię.

PIT 8c wystarczy żeby porównać kto potrafi ocenić która spółka przyniesie zyski w najbliższym czasie. Zrozumiałe, że się boisz podjąć wyzwanie ale spokojnie nie musisz udawać obłąkanego.
    Po prostu możesz przyznać, że zwyczajnie masz stratę i nie przestąpisz do konfrontacji.
    Po poziomie jaki zaprezentowałeś do tej pory nikt się po tobie niczego więcej nie spodziewa.

Zwyczajnie możesz przyznać się do porażki albo nadal pisać, że DAF to niszowa marka na rynku.

Co wolisz. Ośmieszać się? Do tego już zapewne się przyzwyczaiłeś albo zrobić z siebie błazna. Chyba, że już nim jesteś.
    Miłego dnia życzę...
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Fenomenolog [188.252.102.*]
    I gdzie ci inwestorzy, którzy łakneli akcji poniżej 20?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~DarusUk [92.40.194.*]
    Dodaj dywidende za która sie wlasnie zabawiają a ty bredzisz po forach bankierka.
[x]
NWAI -1,20% 24,70 2025-12-19 16:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.