• Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Arek [77.254.252.*]
    pożyjemy zobaczymy.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~lopeks [46.171.107.*]
    No właśnie ktoś te akcje za tyle kupił, ktoś kto ma tyle szmalu że kupuje po 60
    na pewno jest bardziej kumaty od nas. Lepiej obserwować tego co potrafi zarabiać niż tego co traci.

Więc moim zdaniem i tak dziwne że kurs nie jest podtrzymywany przy 60, tak to wykazują stratę.
    Ale muszą wiedzieć o czymś co podbije kurs bez podtrzymywania.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Ak [37.47.2.*]
    Kupili bo dostawali pakiet z paroprocentowym dyskontem do ówczesnego kuru i z obietnicą że będzie podtrzymywany - i próbowali podtrzymywać przez parę dni, ale nie dało rady na tych poziomach...
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~marek [94.75.95.*]
    Jeśli ktoś kupił za 60 to ktoś inny sprzedał za 60. Nie ma tak, że fundusze wiedzą co robią i zawsze zarabiają. Fundusze często tracą, często robią różne operacje tylko po to by pracownicy mogli pokazać, że coś robią bo inaczej byli by zbędnni. Wyobraź sobie fundusz, który inwestuje raz a potem trzyma portfel 2 mc - analityk finansowy w tym funduszu prze 2 mc nie miałby co robić byłby do wyrzucenia.
    Nie można się cieszyć czy płakać z tego powodu, że ktoś upił za 60 zł... ktoś inny mu to za tyle sprzedał. Wystarczy spojrzeć na trend a ten jest bardzo wyraźny w allegro. Na razie nie ma żadnych informacji, które miałby coś zmienić na plus czy minus więc kurs płynie z trendem

• Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~mskler [85.117.1.*]
    Dnia 2021-03-31 o godz. 15:59 ~fik napisał(a):
    > Kto wytrzyma, ten grubo zarobi. Ja mam sporo kupione po 58-59 i niżej niż dycha na sztuce zarobku, nie sprzedam.

59 to grubo, Ja dziś wchodzę i będę 30% na plus a Ty nawet na zero nie wyjdziesz.

• Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Ted [83.11.174.*]
    Nie wolno kupować niczego co proponują nam żydowskie banki.
  • Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Ted [83.11.174.*]
    Nie wolno kupować niczego co proponują nam żydowskie banki.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~lim [5.63.188.*]
    Grubasy żonglują sami ze sobą tysiącami sztuk, żeby ulica im oddała po taniości. Przecież oczywiste , że w obecnych czasach taka firma jak allegro ma świetlaną przyszłość. Zbiorą akcje i tyle. Tylko kiedy zaczną na całego ?
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~mm [83.30.200.*]
    no no no sprzedać jak rośnie fajnie
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~dred [37.47.132.*]
    C/Z 133/20 . i wszystko w temacie.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Real [5.173.1.*]
    Hmmm to czemu rośnie mimo takiego c/z bo może to jest z czynników który wpływa na cenę a nie jedyny element wyceny
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~endrzej [185.245.194.*]
    Nie powiem troche wbrew rozsadkowi wszedlem po 53,34 sprzedalem za szybko teraz towiem te 3,5% bez prow Jest
    Troche Boje Ze Towww.Idbicje Zdechlego Kota I Bedziemy Nizej Sie Licxyc. Cdr To Dobry Przyklad

• Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~inwestor [37.248.201.*]
    Super opis, dziękuję.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~inwestor [31.0.21.*]
    dla przypomnienia co tu się dzieje
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~xD [77.65.112.*]
    Wyniki Q1 były ewidentnie odpicowane. Owszem przychody znacząco urosły, ale gdzieś "odpłynęło" bardzo dużo kosztów. Myślę, że po prostu zaksięgują je w przyszłych kwartałach, a teraz wszystko musi wyglądać rewelacyjnie pod kolejną wyprzedaż pakietów. Pytanie tylko, czy wywalą już teraz, czy poczekają i jeszcze zrobią picowanko w wynikach w kolejnym kwartale, po to żeby rynek uwierzył w trwałą poprawę w wynikach i dostosował pod to wycenę.
    Zobaczymy jak będzie, ale na do końca roku sytuacja powinna się ostatecznie rozwiązać, dlatego najlepszym scenariuszem jest granie na spadki w takim okresie, nawet jeśli chwilowo kurs będzie podbijany.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Morr [83.31.186.*]
    Zaraz walne to będzie jazda. Amazon jest zainteresowany. Możliwe że będą chcieli łyknąć. Powinno pęknąć 60zł i pojechać. A jak padnie słowo dywidenda to zacznie się pęd.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Lubek [37.47.207.*]
    Gwoli jasności przychody za Q1 spadły o kilka % k/k. Oczywiście Q4 jest zazwyczaj najlepszy, ale za to w całym Q1 był lockdown, a i tak się nie udało zwiększyć przychodów. Co do następnego ABB to stawiam, że mają jakąś niespodziankę w zanadrzu. To są morgany, waga ciężka. Uważać z tym walorem.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~as [83.28.244.*]
    masz rację. Nawet stooqowcy pisali żeby uważać
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Omen [62.29.248.*]
    co ty brałeś chłopcze?
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Goodwill [185.238.206.*]
    Witajcie, patrząc na dzisiejszą sesję i szybką podbitkę do ponad 61 zł, pozwole sobie na cytat z pierwotnego posta "W między czasie, przed kolejnym ABB może być kolejna podbitka, żeby "łatwiej" i drożej przeprowadzić kolejne ABB."

Kolejne lockupy wygasają w najbliższy poniedziałek, więc mam nadzieję, że jeszcze kogoś moje oryginalne przemyślenia zainteresują...
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~MT [89.64.27.*]
    Czy ktoś mógłby poprzeć jakimś źródłem o jakie wygasające w poniedziałek lock-upy chodzi?
    Sam znalazłem tylko informacje o tym, że główni akcjonariusze mieli lock-up w postaci 180 dni od daty wejścia akcji Allegro na rynek 12.10.2020 oraz osoby zasiadające w zarządzie i właściciele akcji przyznanych w programach motywacyjnych 360 dni od debiutu, czyli lock-upy dla nich wygasałyby odpowiednio 10.04.2021 i 07.10.2021.

h****://www.stockwatch.pl/wiadomosci/allegro-sprzedaje-akcje-inwestorom-detalicznym-po-cenie-maksymalnej-43-zl-za-sztuke,akcje,276363

Znalazłem też informację o tym, że 18 czerwca wygasają kontrakty terminowe na allegro, dlatego mam wątpliwości co do autentyczności podanych przez Ak i Goodwill informacji, ale zaznaczam, że nie jestem giełdowym wyjadaczem i nie wiem czy coś mi nie umknęło.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~xD [31.4.245.*]
    Dnia 2021-06-08 o godz. 17:23 ~MT napisał(a):
    > Czy ktoś mógłby poprzeć jakimś źródłem o jakie wygasające w poniedziałek lock-upy chodzi?
    > Sam znalazłem tylko informacje o tym, że główni akcjonariusze mieli lock-up w postaci 180 dni od daty wejścia akcji Allegro na rynek 12.10.2020 oraz osoby zasiadające w zarządzie i właściciele akcji przyznanych w programach motywacyjnych 360 dni od debiutu, czyli lock-upy dla nich wygasałyby odpowiednio 10.04.2021 i 07.10.2021.
    >
    > h****://www.stockwatch.pl/wiadomosci/allegro-sprzedaje-akcje-inwestorom-detalicznym-po-cenie-maksymalnej-43-zl-za-sztuke,akcje,276363
    >
    > Znalazłem też informację o tym, że 18 czerwca wygasają kontrakty terminowe na allegro, dlatego mam wątpliwości co do autentyczności podanych przez Ak i Goodwill informacji, ale zaznaczam, że nie jestem giełdowym wyjadaczem i nie wiem czy coś mi nie umknęło.

do układanki brakuje ci sprzedaży akcji przez właścicieli w marcu w ramach ABB i obowiązujący z tego tytułu 90 dniowy lockup Akcjonariusze Allegro rozpoczęli ABB celem sprzedaży do 76,5 mln akcji – Inwestycje.pl  
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Goodwill [79.184.237.*]
    MT: ponizej link to oryginalnego zrodla tej informacji: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-16/allegro-holders-sell-up-to-1-3-billion-stake-in-share-placement

Warto tez pogooglowac komentarze polskich analitykow na ten temat (allegro accelerated book building)
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~MT [46.232.135.*]
    Ok rzeczywiście to przegapiłem, dzięki Panowie @xD @Goodwill!
  • Re: Wyjaśniam co tu się /goodwill Autor: ~mabmab [83.20.234.*]
    po to sie robi IPO aby zarobic. A teraz fundamentalnie:
    - Allegro stawia na wlasna logistyke i slusznie po doswiadczeniach z InPost
    - raport Izby e-commerce i PWC srednie tempo wzrostu ecommerce 12 % za 3 lata 162 mld zl wartosc rynku
    - Amazon - jak na razie poza 'trumpet&drums" cisza .
    - Allegro pozycja dominujaca zostanie utrzymana

• Re: Wyjaśniam co tu się /goodwill Autor: ~xD [31.4.245.*]
    Dnia 2021-06-09 o godz. 08:39 ~mabmab napisał(a):
    > po to sie robi IPO aby zarobic. A teraz fundamentalnie:
    > - Allegro stawia na wlasna logistyke i slusznie po doswiadczeniach z InPost
    > - raport Izby e-commerce i PWC srednie tempo wzrostu ecommerce 12 % za 3 lata 162 mld zl wartosc rynku
    > - Amazon - jak na razie poza 'trumpet&drums" cisza .
    > - Allegro pozycja dominujaca zostanie utrzymana
    >

Śmiem się niezgodzić.
    1."po to sie robi IPO aby zarobić" - no nie. uczciwe IPO się robi po to, żeby pozyskać tani kapitał na rozwój, a nie po to, żeby wcisnąć drogi biznes ulicy.

2."Allegro stawia na wlasna logistyke i slusznie po doswiadczeniach z InPost" - wg rzecznika Allegro mają bdb doświadczenia z Inpost, inwestycja może i słuszna, ale kosztowna
    3."srednie tempo wzrostu ecommerce 12 % " - średnie mają to do siebie, że nigdy nie mówią o rzeczywistości. Może eCommerce ma przyszłość i będzie rósł, ale najprawdopodobniej najpierw zanotujemy popandemiczną stagnację, co przy rosnących kosztach sprawi, że zyski Allegro wrócą do przedpandemicznych. Przypomnę tylko, że aktualna wycena Allegro zakłada zysk w tym roku powyżej 1mld- jeśli Allegro nie da rady zmiana kursu będzie drastyczna.
    4. Amazon jak na razie jest pasywny, ale jeśli będzie chciał to powalczy niższymi prowizjami itp. Ryzyko cały czas będzie.
    5. Allegro ma pozycję dominującą w PL i właśnie dlatego nie ma jak się rozwijać, bo nie przybędzie mu więcej kupujących. Planują ekspansję zagraniczną, ale zdobywanie rynków zagranicznych trwa latami, a prawie wszystkie rynki zachodnie są już zdobyte przez Amazon.
  • Re: Wyjaśniam co tu się /Xd Autor: ~mabmab [83.20.234.*]
    no i mozna merytorycznie wymieniac sie pogladami a nie obrzucac sie inwektywami . Poczekajmy na wyniki Q2 i zobaczymy na ile sie zblizamy do zakladanego wyniku. Q3 to zakupy szkolne no i potem mamy Xmas.
    FV dla Allegro to 2/3 max z IPO.
    1. jesli IPO mialoby na celu wylacznie kapital nie byloby klauzul lock up
    2. Alle wpisuje sie w trend ekologiczny - stacje sa "zielone" i nie wykluczam ze zalapie sie na srodki funduszowe. Opinii o InPost nie mogloby byc innej -
    3. pokolenie Z i new normal - za wygodne aby szukac fizycznie .Dowod sukces answear i Zalando
    4.Strategia shopping&fun ustapi miejsca shopping&convenient&safe .
    5. Amazon - ma duze problemy wizerunkowe do czego przylozyl sie "Nomadland"..... walka z black PR jest kosztowna.
  • Re: Wyjaśniam co tu się /Xd Autor: ~Patrze [91.145.134.*]
    Ale zaraz się hejt poleje i trole wydają z lasu
  • Re: Wyjaśniam co tu się /Xd Autor: ~xD [77.65.112.*]
    Dnia 2021-06-09 o godz. 12:47 ~mabmab napisał(a):
    > no i mozna merytorycznie wymieniac sie pogladami a nie obrzucac sie inwektywami . Poczekajmy na wyniki Q2 i zobaczymy na ile sie zblizamy do zakladanego wyniku. Q3 to zakupy szkolne no i potem mamy Xmas.
    > FV dla Allegro to 2/3 max z IPO.
    > 1. jesli IPO mialoby na celu wylacznie kapital nie byloby klauzul lock up
    > 2. Alle wpisuje sie w trend ekologiczny - stacje sa "zielone" i nie wykluczam ze zalapie sie na srodki funduszowe. Opinii o InPost nie mogloby byc innej -
    > 3. pokolenie Z i new normal - za wygodne aby szukac fizycznie .Dowod sukces answear i Zalando
    > 4.Strategia shopping&fun ustapi miejsca shopping&convenient&safe .
    > 5. Amazon - ma duze problemy wizerunkowe do czego przylozyl sie "Nomadland"..... walka z black PR jest kosztowna.

można się nie zgadzać i jednocześnie zgadzać. Argumenty które przedstawiasz są prawidłowe w długoterminowym horyzoncie i z pewnością wspierają rozwój eCommerce, tylko jak ten eCommerce będzie wyglądał za kilka lat to już jest pieśń przyszłości. Allegro raczej nie zniknie z mapy i pewnie będzie wciąż podmiotem dominującym, jednak to nie oznacza wcale dynamicznego rozwoju jaki obecnie jest wyceniany. Allegro jest na górce, a ostatni gwałtowny wzrost zysków był spowodowany masowym podnoszeniem prowizji od sprzedaży i pandemicznym wolumenem sprzedaży.

Dla bieżącej wyceny, ważne jest to co będzie się działo w najbliższej perspektywie 1-2 lat i tutaj jest sporo zagrożeń dla Allegro. Kapitalizacja Amazona od prawie roku się nie zmienia, bo rynek już reaguje na zmieniające się otoczenie.

• Re: Wyjaśniam co tu się /Xd Autor: ~Goodwill [185.238.206.*]
    Allegro jest generalnie dość zdrową spółką (może poza poziomem długu), która na rynku, którym działa robi dobrą robotę i pozycję dominującą raczej utrzyma - nie wieszcze w wielki upadek. Pewnie będą mieli trochę ciężej w tym roku niż w poprzednim, ale tragedii nie będzie na wynikach (szału pewnie też nie)

To jednak nie uzasadnia tej wyceny, gdzie samo allegro jest warte tyle samo co teoretyczna firma, która powstałaby z połączenia: orlenu, lotosu, mbanku i budimexu - razem wziętych.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.78.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wyjaśniam co tu się /Goodwill Autor: ~mabmab [83.20.234.*]
    juz nie ... srednie kursy z maja dla spolek ktore podales nawet bez budimexu(swoja droga skad sie wzial w tym zestawieniu) daja kapitalizacje wyzsza od Allegro. ... gdybys stosowal takie analogie to wycena Muska tez nie bedzie uzasadniona.
  • Re: Wyjaśniam co tu się /Goodwill_ Autor: ~mabmab [83.20.234.*]
    w Twojej analizie brakuje jednego elementu a mianowicie Dietla i jego ambicji. Jego celem byla zmiana struktury wig20 na koniec roku - Allegro jako przeciwwaga dla CDR. Zgoda na emisje miliarda akcji na rynku o tak smiesznej kapitalizacji jest po prostu kryminalem tak jak i wypowiedzi Dietla przed IPO. Bonus wziety a teraz Dietl zamilkl pod maseczka Burberry....
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Doświadczony [52.10.51.*]
    I gdzie jest mądrala, który założył ten wątek? Nie widzicie jak rośnie?
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Goodwill [185.238.206.*]
    Tutaj - dzień dobry! Fajnie, że to odgrzebałeś - sam szukałem, żeby sprawdzić swoje hipotezy.

Na razie to co się nie sprawdziło z pierwszego posta, to głównie timing - obstawiałem, że zrobią ABB przed wygaśnięciem lockupów i tu nie miałem racji. Z drugiej strony obstawiałem, że "W między czasie, przed kolejnym ABB może być kolejna podbitka, żeby "łatwiej" i drożej przeprowadzić kolejne ABB" - to na razie się sprawdza, zwłaszcza, że rynek (głównie amerykański) temu sprzyja, a właściciele i Goldmany sprawnie to wykorzystują.

Hipotezy, które jeszcze tam postawiłem, a jeszcze czekają na weryfikację:
    1. będzie kolejne ABB i to nie jedno, ale kilka (obstawiłem 3-4)
    2. najbliższe ABB będzie większe niż poprzednie
    3. uruchomi się podaż ze strony menadżerów/pracowników w październiku

Swoją drogą - gratulacje za odwagę dla tych, którzy mimo rozsądnych argumentów za spadkami, zdecydowali, że rozegrają to na krótkoterminowy wzrost - mi nie starczyło odwagi :-)

• Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~marek [83.25.216.*]
    Super odpowiedź. Ja bym w to dzisiaj nie zainwestował nawet 1000. No może 350 na 5 akcji. Ale niech zarabiają inni. Nie ma we mnie zazdrości. Gorzej jak pierdyknie.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Doświadczony [34.219.108.*]
    Trochę przewrotnie to napisałem. Siedzę na bardzo dużym szorcie już od dawna. Sprzedawałem przy ponad 70 zł z celem odkupu przy cenie IPO, mam jeszcze kilka złotych zapasu, teraz zysk prawie całkowicie wyparował. Oczywiście przy break-even na pewno zamknę, ale zastanawiam się jak wysoko mogą to jeszcze podbić.

Problemem jest to, że wbrew pozorom akcji w obrocie jest relatywnie niewiele, ponieważ globalni koordynatorzy tego wałka najprawdopodobniej trzymają większość akcji na swoich kontach tak, żeby można było łatwiej manipulować kursem. Widzieliśmy przecież jak skupowali gigantyczną ilość akcji od razu po pierwszym ABB i jak trzymali kurs za mordę na 59,9 zł. Teraz mogą tanim kosztem podbijać kurs do góry, ale wiadomo, że to i tak kosztuje. Pytanie kiedy powiedzą: "dość". Weźmy pod uwagę, że przy kolejnym ABB o wartości wielu miliardów koszt kilkuset milionów na podbitkę lub utrzymywanie kursu wciąż się może opłacać.

To, że ogólny kierunek to południe jest jasne jak śnieg na Evereście w środku zimy. Kwestia jest taka, że to może potrwać znacznie dłużej, chociaż otoczenie spółki (Amazon zainwestował w Polsce 15 mld zł i to Polska jest jej centrum logistycznym na Europę) i same fundamenty (spółka jest mocno zadłużona i zarabia nieproporcjonalnie mało w stosunku do kosmicznej kapitalizacji) skłaniają ku temu, by oczekiwać znacznie szybszych spadków niż wielu się tu spodziewa.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Doświadczony [54.191.205.*]
    Dobra, nie czekałem i pogoniłem na otwarciu. Morgan z Goldmanem żrą aż miło.

Oczywiście szorcik czeka na ponowne otwarcie.

Pozdrawiam autora wątku!
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~inwestor [31.0.22.*]
    czyżby popuścili w górę?
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~inwestor [31.0.21.*]
    up
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~xD [31.4.245.*]
    Dnia 2021-08-09 o godz. 10:31 ~inwestor napisał(a):
    > up

kupuj leszczu kupuja
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: mietekmeczywor [31.0.22.*]
    hmmm, dzieje się tutaj
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Pafnuc [212.180.226.*]
    Potwierdzenie tej tezy byłyby duże pozycje na krótkiej sprzedaży. Nikt duży na krótko w to nie wchodzi więc kurs w niedługim czasie poleci UP. Ponadto czemu ktoś miałby sprzedać tak dobrą firmę. Zobaczcie wycenę Amazona czy Aliexpress. Allegro będzie jeszcze sporo rosło.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: mietekmeczywor [31.0.22.*]
    Każdy patrzy na to ze swojej strony.
    Czy allegro zarabia miliardy czy miliony?
    Ze sprzedaży akcji wycisną więcej.
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~jerry [89.77.20.*]
    Dopracowana teoria ale niestety spiskowa. Gdyby papier był wart 17-20 zł jak wnioskujesz, to poważni gracze nie wydawali by
    setki milionów złotych w ostatnich 7-10 dniach na akcje ALE.
    Po drugie, polecam zapoznanie się z wykazem akcjonariuszy z połowy roku - nikt z dużych nie wyszedł (wprost odwrotnie) pomimo
    wrzutki z ABB pod koniec marca br.
  • Re: BANK z Norwegii ma najwięcej Autor: ~dokładnie [83.24.95.*]
    https://stooq.pl/q/h/?s=ale
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: mietekmeczywor [31.0.181.*]
    dalej to co tu napisane nie sprawdza się?
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: mietekmeczywor [37.248.201.*]
    czy dalej nie wierzycie w ten scenariusz?
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~Karol [62.216.209.*]
    Dokłądnie taka była strategia, poubierać ludzi na zimę i zostawić z niczym :D
  • Re: Wyjaśniam co tu się dzieje i będzie działo Autor: ~inwestor [37.248.139.*]
    czytajcie i wyciągajcie wnioski
    nie naganiam ani na spadki ani na wzrosty

moje prv zdanie, będzie bujać się od 40 do 80 (około) tak aby fundusze mogły sprzedawać swoje akcje i nie wywoływać totalnej paniki

[x]
ALLEGRO -1,88% 31,01 2025-12-12 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.