Dnia 2021-06-08 o godz. 17:23 ~MT napisał(a):
> Czy ktoś mógłby poprzeć jakimś źródłem o jakie wygasające w poniedziałek lock-upy chodzi?
> Sam znalazłem tylko informacje o tym, że główni akcjonariusze mieli lock-up w postaci 180 dni od daty wejścia akcji Allegro na rynek 12.10.2020 oraz osoby zasiadające w zarządzie i właściciele akcji przyznanych w programach motywacyjnych 360 dni od debiutu, czyli lock-upy dla nich wygasałyby odpowiednio 10.04.2021 i 07.10.2021.
>
> h****://www.stockwatch.pl/wiadomosci/allegro-sprzedaje-akcje-inwestorom-detalicznym-po-cenie-maksymalnej-43-zl-za-sztuke,akcje,276363
>
> Znalazłem też informację o tym, że 18 czerwca wygasają kontrakty terminowe na allegro, dlatego mam wątpliwości co do autentyczności podanych przez Ak i Goodwill informacji, ale zaznaczam, że nie jestem giełdowym wyjadaczem i nie wiem czy coś mi nie umknęło.
do układanki brakuje ci sprzedaży akcji przez właścicieli w marcu w ramach ABB i obowiązujący z tego tytułu 90 dniowy lockup
Akcjonariusze Allegro rozpoczęli ABB celem sprzedaży do 76,5 mln akcji – Inwestycje.pl