• Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.146.*]
    Reznorku jak widzisz Var. Ja tu widzę boczniaka i to do lata.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Świadomy [37.30.52.*]
    Zobaczymy jak to długo jeszcze pociągnie.
    We're going to show you more material in smaller doses, little by little, step by step. You will see some in-game footage by the end of this week, 1vs1 combat footage in this month, and as for the trailer... It is in the making, but i can't precise the specific date just yet. 

To wypowiedź z dzisiaj na kanale gdzie jest GU. Pod koniec tygodnia mają być materiały z gry.

• Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [89.64.122.*]
    Ruchaś no co Ty, czekamy na środki z dotacji i nowe materiały. Myślę, że do końca marca/ew początek kwietnia już coś zobaczymy. Zobacz, jakie są obroty... w zasadzie to nic się nie dzieje, a wystawiać specjalnie pakiety na K to też się nie opłaca, ostatnio nawet zrobiłem specjalnie ruch wystawiłem 28k, wszystko się kupiło, a kurs ledwie pod 1,89 podszedł. Pytanie ile tego WUJ-a jest... więc teraz czekam na info od prezia nt gier i trailera. Niech on się teraz postara i zmotywuje odpowiednio akcjonariat. Aktualnie większość pakuje w FOR i kilka innych spółek
  • Re: Var i nie tylko Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Dzięki Reznor. Faktycznie trochę spadł Eurocash, więc wypadałoby, żeby w końcu zaczął się odbijać. Artykuł bardzo ciekawy. Wczoraj gdzieś rzuciło mi się, że Dino zaczyna instalować fotowoltaikę na dachach sklepów. Ciekawe jak to wpłynie na redukcję kosztów związanych z energią.
    Dzisiaj dokupiłem PCF i tutaj chyba uzyskałem pakiet jaki mnie interesował. SCPFL dał trochę zarobić, ale liczyłem na więcej. Z drugie strony każdy zysk jest dobry. Spekulacyjnie dobrałem dzisiaj Var poniżej 1.8. Już jest plus. Teraz niech się powiększy :).

Forek według mnie wraca w rejony 8 zł. Też sprzedałem. Przyjąłem zasadę, że mam spółki na long oraz takie, na których staram się chociaż troszkę zarobić i iść dalej.

Wers, 216, nisko koszyczek ustawiony, oby się udało, powodzonka.

Świadomy, masz może linka do tej wiadomości?
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Świadomy [37.30.61.*]
    Na Dis,cordzie na kanale GU ją znajdziesz na kanale general.
    Jakiś Komar się dzisiaj zainstalował na kanale GU :) co do FOR to im bliżej 22.03 tym kurs będzie wyżej, więc zostało jakieś 2 tygodnie na zakup, potem już drożej
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Ciekawe jak Var rozegrają. Myślę że na 3.9 doleci i wyżej.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.146.*]
    3.75 mln dotacja i 1.2mln z akcji plus drobne z pszczoły. Czyli 5mln w kasie. Do tego wartość spółek zależn
    Dzisiaj po sprzedaży akcji firm niektóry wszedłem w Berg Holding i patrzcie co wyłapałem:
    Spółka ELON MOTORS, w której Emitent objął 21% akcji, została zawiązana przez Spółkę oraz cztery osoby fizyczne, spośród których jedna, tj. Pan Łukasz Rosiński jest członkiem Rady Nadzorczej Emitenta, w dniu 4 grudnia 2020 roku, o czym Spółka informowała w raporcie bieżącym ESPI nr 74/2020.
    Główny przedmiot działalności ELON MOTORS obejmuje produkcję, dystrybucję, budowanie rynku sprzedaży oraz organizowanie wszelkich działań operacyjnych związanych z produkcją, dystrybucją i sprzedażą motocykli, skuterów, hulajnóg i rowerów elektrycznych.

• Re: Var i nie tylko Autor: ~wers [89.64.88.*]
    nie wiem Świadomy, czy śmiać się czy płakać, na ten news.
    Pan Prezes chyba ma kryzys wieku średniego :).

ps. dziś bardzo ładna świeczka na var. Może w końcu ruszy. Oby.
    W Berg Holding akcjonariuszem jest Pan January, chodziło mi, że obaj panowie nawzajem wchodzą w swoje biznesy. Pan January w biznesy zależne od Varsav a Pan Łukasz w biznesy zależne od głównych Pana Januarego bo Kamienice Śląskie też są w grupie kapitałowej Berg Holding.
    No ja wiem. Tylko martwią mnie takie spódzielnie na rynku. Kolesiostwo z jednej piaskownicy. A to co wykręcił January na clc to już chamstwo maksymalne.
    Świadomy, Trzeba sobie pomagać
    Za mały wolumen na wiarygodny sygnał, chociaż koniec tygodnia się zbliża i materiały miały się pojawić.
    Tak miały być do końca tygodnia, ale podejrzewam, że wrzucą je po sesji w piątek. Zobaczymy też na to czekam.
    Ale ładna szilka. Wolumen mały bo juz nikt nie oddaje :))).
    Zobacz Reznor jaka olbrzymia zmienność w stanach. Może zaczną w końcu sypać konkretnie.
    Ps. Allegro masakra :(.
    Wers, straszą tym amazonem, ale na moje to sprzedaż na allegro będzie miała się świetnie. Ponadto nic tak dobrze nie motywuje jak silna konkurencja.

Reznor, dołączyłem dzisiaj do grupy na discor, ale jakoś nie przekonuje mnie ten komunikator. Używam sporadycznie. Może potrzebuje więcej czasu, żeby się przekonać.
    Oczywiście że sprzedaż allegro będzie miała się świetnie. Tylko co z tego? Dziś były najlepsze wyniki spółki w historii, a kurs akcji na minusie. Papier w trendzie spadkowym na calego. Ps. Allegro nawet przy takiej EBIDA jest mega przewartosciowane wiec jest z czego schodzić. Pytanie gdzie się to zatrzyma.
    To jest dobre pytanie. Zapewne kto miał zarobić sporo, to już zarobił, więc teraz czas na schłodzenie. Nie mam tyle doświadczenia na giełdzie, żeby prognozować, ale coraz częściej odnoszę wrażenie, że te infa, patche do gier, umowy to tak naprawdę tylko działa na chwilę i to nie zawsze. Przykład FORKA. Naprawdę dobre informacje, kurs wystrzelił, euforia a jutro już pewnie będzie krążył wokół 8 zł, zamiast zatrzymać się przynajmniej na 9 zł. Więc zaczynam się przekonywać, że są spółki gdzie warto coś trzymać na long natomiast inne służą do skalpowania, bo kurs nie idzie w parze z wynikami.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [188.146.68.*]
    Ladnie dzisiaj rosły paliwówki, jeszcze kilka PLN i wywalam lotos, w przyszłym tygodniu taurob powinien już odbijać solidniej.
    Też byłem zaskoczony, że tak nagle zaczęło rosnąć. Zobaczy się w przyszłym tygodniu czy wzrosty zostaną podtrzymane.
    Ta widziałem Allegro, USA jestem na też akurat dzisiaj na L, zmienność duża, ale można na tym zarabiać przynajmniej, jeśli się trafi w odpowiednią stronę. No właśnie i tu mam zgryz - jak pisałem jakiś czas temu sprzedałem wszystkie metale oprócz złota i jak narazie to ciężko. Myslalem, że obroni się 1770 potem 1750, aktualnie pęka 1700. Ok fibo jest przy 1670-1690$, ale skąd takinbrak siły w otoczeniu raz pro inflacyjnym, rentowności 10 Y US Bond faktycznie ostatnio miały prawo pochłonąć trochę kapitału, ale bez przesady... od czerwca wchodzą nowe zapisy, co do gry na S na gold wiec co niektórym łapki swędzą już dzisiaj widać i być może skuoują fizycznie stąd spadek. Aktualnie dopłacam do pozycji, żeby ją utrzymać, pytanie, jak to widzisz test 1600 $?
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Santa_k15 [178.43.1.*]
    No i Rezenor miałeś rację, też tak obstawiałem i kurs zdaje się od kilku dni też (hehe):)
    Zresztą prezes o tym wspominał, że może być opóźnienie, w sumie to druga połowa marca to za 3 tygodnie no ale:)
    Ja kontynuuje zbieranie na CDP ale obecnie chciałbym poniżej 250 liczę że może jutro będzie okazja.
[x]
VARSAV 3,77% 0,55 2025-09-29 12:31:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.