szacunek że chce się panu poświęcać czas i uwagę na pisanie ostrzeżeń pomimo że forumowe hieny i tak pana zaszczują.
Tu wystarczy spojrzeć na wykres z większym interwałem i dam sobie głowę uciąć że styczniowa świeczka z 2021 będzie identyczna albo bardzo podobna do tej ze stycznia 2019, a co było potem widać doskonale)
No ale przecież nikt nikogo pod pistoletem nie zmusza do zakupu akcji. Jelenie na własne życzenie zostają dawcami kapitału.
Zaznaczam że nie posiadałem, nie posiadam i nie zamierzam posiadać akcji PTE. Wystarczy mi że mam w portfelu od dłuższego czasu na pamiątkę kilka gniotów z NC. Na szczęście były to "zainwestowane" względnie nieduże kwoty i już dawno pogodziłem się z całkowitą stratą kapitału. 11 lat temu jak zaczynałem przygodę z giełdą też niektórzy forumowicze ostrzegali przed spółkami z NC, ale oczywiście nie słuchałem i stąd te niemiłe "pamiątki" w portfelu. Na szczęście odrobiłem sobie z czasem te straty "jedząc" małymi łyżeczkami po kilka, kilkanaście procent na spółkach mniej podatnych na takie zagrywki.
Te manipulacje odbywają się na 90% albo i więcej spółek z NC i to cyklicznie i jak widać zawsze się znajdą jacyś pacjenci chętni do "wyleczenia z chęci dorobienia się na giełdzie".
Piszę to z nadzieją, że może kilka rozsądniejszych osób odpuści sobie takie "super okazje", uratuje kapitał i przyjdzie na jedną ze spółek na której akurat siedzę i zasili stronę popytową. Oczywiście nie napiszę, które to spółki żeby nie postawiono mi zarzutu że naganiam.
Dnia 2021-01-09 o godz. 01:43 ~1968 napisał(a): > Dzięki w poniedziałek wywalam pkc możliwe zawieszenie + otworzyłes mi oczy 120proc zysku kapitałowego mnie zadowoli
o jakim ty piszesz zawieszeniu,dawaj linka albo zgłaszam do KNF