Panie Zix, jest mowa o podpisanych umowach NDI, czyli dokumentach o zachowaniu poufności, których podpisanie niemal zawsze kończy się zawarciem kontraktu. Pozdrawiam.
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem odnośnie NDI o czym piszesz "których podpisanie niemal zawsze kończy się zawarciem kontraktu"
Samo podpisanie NDI to dobry znak że informacje dalsze przekazywane będą dotyczyć informacji poufnych ale w żaden sposób nie obligują zainteresowanego do podjecia decyzji o zamówieniu, to po prostu formalna kwestia zabezpieczenia sprzedawcy przed wyciekiem dalej informacji poza sprzedawcę a ewentualnego zainteresowanego z którym prowadzi się rozmowy czy negocjacje
Dobry wieczór,
Oczywiście ma Pan rację, NDI tak naprawdę nie oznacza żadnych zobowiązań a jedynie warunki wymiany informacji o prowadzonych pracach. Nie podoba mi się takie stwierdzenie, że prawie zawsze kończy się podpisaniem umów. Ktoś nie wie o czym pisze lub celowo wprowadza w błąd.
super podsumowanie, kuzka staje na samą myśl o zarobku jednak pojawia sie jedno zasadnicze spostrzeżenie - wszystko to nadal prognozy, nie ma tu ani jednego konkretu, wszystko zawiera słowa "możemy" czy "chcemy" czy "jesteśmy wstanie" nie ma nigdzie napisane "proszę, o to umowa z"
Potwierdzono cenę sprzedaży testów na 80 zl Tymczasem do Indii mają pójść po 10 USD, czyli po 40 zł z grubsza. Poza tym, cenę zakupu ustala też rynek. Skoro do Indii można po 40 mzł, to czemu w Polsce mają być droższe ?
W sumie najciekawsza będzie odpowiedź MZ na interpelację Pani osłanki
Dzięki za wpis :) Każdy oczywiście sam podejmuje decyzję ale lubię czytać Twoje podsumowania i czasem można coś nowego wyczytać, co samemu się ominęło lub nie zwróciło na to uwagi :) Byłem na konferencji i jestem bardziej niż zadowolony z jej przebiegu :)
To że jest wrażenie że występują jakby przed szereg, nie mając jeszcze certyfikatu a jeszcze wcześniej testów (już nie aktualne, od tygodnia produkcja ruszyła)świadczy o wielkiej pewności siebie i wiarę w dużą skuteczność testów potwierdzoną w praktyce prawie 100% skutecznością, a nade wszystko pośpiech ten wynika z troski o życie i zdrowie ludzi, gdyż każdy dzień jest cenny, każdego dnia umiera tysiące ludzi nie wiedząc że mają Covida ...
Pozdrawiam Pantarana
Ale profesjonalna nagona - niesamowite. Pamiętajcie jak ładnie pantaran powiesił ludzi na biomedzie na 32 zł. Gość nie ma skrupułów mieć dusze na sumieniu.
Nie oglądałem konferencji. Dziękuję Pantaran za rzetelny jak zwykle skrót i opis. Myślę , że z trollami nie ma w ogóle dystkutować . Każdy z rozsądnych ludzi wie , że akcje takiej firmy jak Innogene trzeba mieć w chwili obecnej w porfelu , tak jak akcje firmy zbrojeniowej podczas wojny. Testy , testy , testy. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam