• Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: ~bankier`ka [193.138.110.*]
    Witam. zastanawiam się czasem, czy ludzie którzy proszą o informację na temat pracy w banku, w ogóle zdają sobie sprawę że większość z tego co mogą przeczytać kompletnie może nie odpowiadać rzeczywistości. Od 12 lat pracuję w różnych bankach (obecnie już piąty) i mogę stwierdzić jedno....... nie można kierować się zdaniem innych osób, wypisujących czasem niesamowite brednie. Idąc na pierwszą rozmowę w banku trzeba się zastanowić czego się przede wszystkim chce dla siebie..... czy szukamy pracy na rok, dwa czy nas to w ogóle interesuje. W społeczeństwie nadal żywy jest stereotyp, że w banku to jest życie jak w Madrycie i można siedzieć przy kawce cały dzień a wieczorami przy piwku można się pochwalić swoim stanowiskiem. Od kilku lat warunki pracy w niemal każdym banku diametralnie się zmieniły i szukając tam pracy trzeba sobie zdawać sprawę że najprawdopodobniej czeka nas żywot korporacyjnego szczura...... czyli: praca w darmowych nadgodzinach, spotkania po pracy, tabelki dotyczące wszystkiego jak leci, naciski sprzedażowe i możliwość wylotu w każdej chwili. Nie można się sugerować tym, że ktoś napisze że w danym banku jest świetna atmosfera.... to zależy nie od banku ale od bezpośrednich przełożonych w Oddziałach i współpracowników i cóż, że sprzedaż jakoś idzie a szef ciągle zawraca gitarę i nie pozwala rozwinąć skrzydeł. To, że klientom wciska się wszystko jak leci to normalka już wszędzie i trzeba być na to przygotowanym. Do pracy (stanowiska sprzedażowe) najbardziej nadają się ludzie otwarci i z dużym poczuciem humoru bo klienci potrafią zachowywać się żenująco, więc tylko pozytywne myślenie uchroni pracownika przed rzucaniem przekleństwami czy przemocą. I jeszcze jedna rzecz........ ambitni ludzie, którzy myślą że zawojują świat i będą następnymi prezesami NBP lepiej niech poszukają innej drogi....... żaden szef nie lubi pracowników zbyt ambitnych..... bo zaraz może się okazać że szef mało wie, mało umie i widzi kandydata na swoje miejsce. Ja jestem z pracy w banku zadowolona, ale moje obecne stanowisko zostało okupione wielką liczbą godzin pracy w domu w weekendy, dodatkowe studia, szkolenia za własną kasę itp. Czasem można zacisnąć zęby żeby awansować, trzeba tylko wiedzieć na jakim stanowisku chcemy kiedyś wylądować i od początku powoli drążyć skałę. Co do zarobków to nie będę się wypowiadać..... każdy bank ma inną politykę w tej kwestii, w każdym razie obecne płace są już niewielkie w porównaniu z tym co się proponowało pracownikom kilka lat temu. Trzeba pamiętać, że to co się uda wynegocjować na początku to już zostanie na bardzo długo i generalnie żeby podwyższyć swoje wynagrodzenie trzeba po jakimś czasie zmienić pracodawcę ......... dlatego to mój piąty bank. Wszystkich nowicjuszy pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: ~Aaaaa [87.206.44.*]
    To z innej bajki masz w ogóle rodzinę?
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym-nie polecam Autor: ~Tomi36 [87.116.235.*]
    http://www.youtube.com/watch?v=zx_iO2qds0U&feature=autoshare
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: ~Bulvenorg [95.160.98.*]
    W żadnym. Wszędzie będziesz popychadłem z planami z księżyca. A jeśli już, to nie w bankowości oddziałowej. Najgorzej jest na kasie, jako tzw doradca z gotówką.
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: gregor_gregor [213.192.104.*]
    Pracuję na stanowisku Opiekuna finansowego w Kasie Stefczyka już od ponad 4 lat i lubię swoją pracę. Także jeśli ktoś szuka pracy w bankowości to może warto sprawdzić najnowsze oferty.
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: piotr7n [178.62.128.*]
    Dnia 2016-05-20 o godz. 13:37 gregor_gregor napisał(a):
    > Pracuję na stanowisku Opiekuna finansowego w Kasie Stefczyka już od ponad 4 lat i lubię swoją pracę. Także jeśli ktoś szuka pracy w bankowości to może warto sprawdzić najnowsze oferty.

Pracuję w Idea banku 6 lat, ale od czasu do czasu sprawdzam nowe oferty w innych bankach na link , ponieważ wiem że mogę zarabiać więcej.
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: ~Mar_cin [213.192.104.*]
    Dnia 2007-06-20 o godz. 17:05 ~stud_ent napisał(a):
    > w jakim banku pracuje sie najlepiej slyszalem ze w banku bph czy to prawda?????

Moja żona jakiś czas temu rozpoczeła pracę w skoku i jest zadowolona, fajna atmosfera w zespole
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: ~Mua [46.175.113.*]
    Mi najlepiej zapłacił Credit Agricole, a wcześniej byłem w Eurobanku, ING i Getin
  • Re: najlepsza praca w banku, ale w ktorym Autor: ~Ali [89.66.49.*]
    musialabys "swietnym" pracownikiem skoro 4 bank