dokładnie, zmienność pojawiła się ostatnio na kruszcach - może nie jest gigantyczna ale napewno to pomaga w zyskach dla XTB, ruchy na ropie też pewnie dopiero przed nami czyt. wyboty w USA, wojna handlowa z Chińczykami itd, ale najlepsze to dywidenda za 2020 która może być nawet kilkanaście %
jartan w końcu przemówił
w moim "proroczym " wątku ktory jest tu odswierzany co jakis czas przewidzialem korekte ale jej skala tez mnie zaskoczyła. Przy tych wynikach za Q2 myslalem ze to potrwa 3-5 dni a potem góra. W swojej teorii założyłem ze s&p500 szczyty osiagnie pod koniec pazdziernika i w polączeniu ze słabym Q3 na XTB i wyborami w stanach korekta bedzie z 80 zł na 50 zł. Niestety s&p500 szczyt zrobił wczoraj a XTB kosztuje 17,30. Akcje które sprzedałem po 28,50 odkupiłem ze srednią 20,2 a dzis z bólem serca sprzedałem wszystko ze srednią 17,60. Moim zdaniem czeka nas korekta na całym swiecie a wtedy nie ma znaczenia czy spolka jest balonem czy mocarzem fundamentalnym. Być moze wrzesien i pazdziernik bedzie boczniakiem gdzie usa beda tanczyc przy oporze a iskra do spadkow beda wybory albo konflikt z chinamiOczywiscie zakładam tez pomyłke swojej analizy i usa wybija nowe szczyty i do wyborow zrobia 4000 na s&p500. Przemawia za tym nieskonczony dodruk dolarow i Trump ktory za wszelką cene bedzie chcial wygrac. W kontekscie XTB na pewno zaczne odkupować swój pakiet powyzej 23 zł czyli wtedy gdy wybiją najbliższy opór. Zawsze trzeba mieć plan BPozdrawiam
Scenariusz się sprawdza, teraz czas na 50-60 a w przyszłym roku pewnie 150 zł przy super wynikach (które pewnie będą coraz lepsze z kwartału na kwartał choćby z uwagi na przyrost Klientów/nowe rynki). Cierpliwi nie pożałują a duża część niezdecydowanych obserwatorów zostanie na peronie i będzie ze zgrozą obserwować codzienne rajdy (jak na Mercatorze)
Jartan, jesteś jeszcze tutaj? Co sądzisz o dzisiejszej sesji? Podbitka, czy można zacząć powoli wchodzić? Pisałeś, że będziesz odkupował po przebiciu 23. Dalej się tego trzymasz?