Jak to nie ma dziury w budżecie? W raportach same straty, długi spłacają przyszłymi zyskami (które czy będą i kiedy nie wiadomo). O dywidencie można zapomnieć na długo. Jeśli nawet wydadzą w tym roku połowę z planowanych gier (wątpliwe), to ewentualny przychód z nich przeznaczą na produkcję kolejnych. Szanse na realizację optymistycznego planu są dziś żadne.
A miliony inwestorów palą właśnie teraz.
I jak to spółka nie ma pr? Przecież co chwilę sama wrzucasz linki do informacji prasowych które publikują w różnych mediach. Jaki więcej pr mogą mieć skoro żadnego produktu nie zrobili? Ile można się chwalić marzeniami wizjami i nazwiskami .
W dodatku właściciel kultywuje swoją utartą tradycję, że inwestor o wszystkim dowiaduje się ostatni, na bieżąco dostaje tylko reklamy produktów ze sfery marzeń .
To nie jest cd projekt, to firma krzak która swą markę dopiero buduje a zaufanie inwestorów zdobywa, na razie obietnicami.
Nie wywiązywanie się z własnych zobowiązań i brak wyjaśnień to nie jest dobry początek.
Zwlaszcza w kontekście dotychczasowych dokonań głównego właściciela, a konkretnie https://m.bankier.pl/forum/temat/7553151
Piszę że nie ma pr bo porównuję x innymi spółkami. I mam na myśli PR gry przede wszystkim taki światowy nie lokalny.
Strata była ale z poprzednich okresów. Ile przejadają kwartalnie ?niewiele. Raczej na gry wszystko idzie. Jak inwestor wkłada kasę to chyba nie oczekuje zwrotu 100 proc kapitału w miesiąc? Ja nie oczekuję.
Choć z drugiej strony.... Fajnie byłoby sprzedać to co mam za 12 :))
Każdy ma jakieś wątpliwości przy inwestycjach. Ja też Jeśli u ciebie są one duże , to może sprzedaj. Raczej nie będziesz, nawet teraz na minusie.
Widzisz. Tu nie ma pr. Akcje kupują ludzie bez tego. Może Zarząd wierzy w akcjonariat. A może nie zwraca na kurs uwagi ? Pewnie umia liczyć, bo przy tym potencjale... Spółka ma płacić dywidendy więc pomyśl ile to może za rok czy za dwa z samej dywidendy być. Tu dalej się zaczyna biznes ale tylko niektórzy znają jego wartość. :) A ogłoszenia... Jakie by nie były zawsze są przez niektórych torpedowane. Za mało źle, za dużo tez źle....
Powiedzieli że na początku miesiąca będą infa to pewnie coś dadzą.
Ale mi wcale nie chodzi o rozsławianie spółki, nie obchodzi mnie kto kupuje a kto sprzedaje. O dywidendach tez na razie nie myśle. Według mnie jednym z fundamentów dobrej spółki jest informowanie akcjonariatu o tym co się dzieje w spółce. Nawet jeśli chodzi o te złe informacje... Jakby nie patrzeć jestem częścią tego biznesu i chciałbym wiedzieć co się w tym biznesie dzieje.
Racja, ja też bym chciała wszystko o produkcji szczególnie wiedzieć.. Ale to tak troche jak byśmy chcieli by inni spełniali nasze oczekiwania.:) Nie wiem czy to dobrze, czy normalnie że nie dali info o przesunięciu? Może gdzieś tam w ogłoszeniach pisze "planowana" premiera, a nie ze bedzie premiera. Nie wiem ,trzeba by sprawdzić. Poza tym to trolować miałam a czuje się jak rzecznik zarządu prawie.:)