• Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~kolo [188.146.186.*]
    Dnia 2020-06-29 o godz. 10:17 ~lublinianin napisał(a):
    > pytanie co produkuje biomed i gdzie ----wymien zakład,pytanie onko skad wiadomosc ze ma tyle zamowien ,proste ,jak nie masz wiadosci w fakltach to brednie ,jakie prezes piróg uratował firmy ,i ostatnie JAK SADZE BYL PAN /I NA WALNYM ------TO SKORO WG BREDNI O INWESTORZE FINANSOWYCH TYLE UCHWAŁ O EMISJI AKCJI DLA WYBRANYCH PRZEZ ZARZAD, i sprawdzam gdzie pracujecie w biomedzie na jakim wydziale ,gdzie w siedzibie biomed miesci sie gabinet prezesa ,skoro nie znacie zakładu i faktów to po co kłamiecie ludzi bredniami o zamowieniach itd

JAK TO NIE WIESZ PO CO KŁAMIĄ ?
    KOMUŚ NAIWNEMU W KOŃCU MUSZĄ WCISNĄĆ TE AKCJE.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.147.86.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: zoldak2020 [5.60.127.*]
    Muszę Cię zmartwic, mieszkam w Zielonej Górze, do firmy Biomed mam z 630km.
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~KW [195.117.22.*]
    Cześć, Proszę o informacje na temat drugiej lini produkcyjnej. Kiedy zostanie uruchomiona? Jak zwiększy się produkcja? Do produkcji którego leku będzie wykorzystana?
    Pozdrawiam K.
    Zacytuję wypowiedz Prezesa.
    "Dotąd naszym wiodącym projektem rozwojowym była rozbudowa linii produkcyjnej Onko BCG, leku na raka pęcherza, który jest deficytowy w skali świata. W tej chwili mamy projekt nowej linii, która czterokrotnie zwiększy nasze możliwości produkcyjne tego leku. I ta produkcja jest już w całości sprzedana. Staramy się o dofinansowanie tej inwestycji i prowadzimy zaawansowane rozmowy z bankiem zapewnienie wkładu własnego. Te plany mieliśmy już przed pandemią, która stworzyła nam nowe perspektywy rozwoju, związane z tym, o czym rozmawialiśmy: szczepionką BCG, być może nowej generacji, oraz ewentualnie immunoglobulinami Cov-SARS-2"

Analizując to głębiej jako że Biomed za 1 Q zarobił na Onko BCG 2 253 000
    Zakładając utrzymanie aktualnej produkcji w ciągu roku powinien uzyskać 9 012 000
    Idąc dalej nowa linia produkcyjna samego leku Onko BCG powinna przynieść 36 048 000 przychodu rocznie.
    A Jak wiem Onko BCG powstaję na podstawie BCG. Można upatrywać tu kolejnych zysków. Pozdrawiam, mam nadzieję że wyczerpałem temat.

• Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: panlolek [83.4.137.*]
    podbijam temat.
    Q&A zostało zaktualizowane o parę ciekawych wypowiedzi z Całego forum Biomedu. Na reszte pytań odpowiedziałem w wątkach.
    Serdecznie pozdrawiam starych jak i nowych akcjonariuszy. Wszelkie propozycje śmiało zgłaszać by temat rozwijać.
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: panna_zagadka [109.173.222.*]
    Z żołnierskim pozdrowieniem - wielkie dzięki kolego! :)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Puk-Puk [68.147.86.*]
    Pytanie w stylu dlaczego w nocy jest ciemno...
    Co to się dzieje , że musiałem dokupić ponadplanowo tak dużo akcji i dlaczego?

Puk- Puk wczoraj nie wiedziałem:p Ale dzisiaj wiem
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Janek [46.134.9.*]
    Up
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Ziom [84.10.12.*]
    Up
    Lista linków została zaktualizowana. Warte obejrzenia materiału w Polsatu jak i TVP Lublin.
    Proponuje korzystać z pogody w ten piękny weekend. Zachęcam do zadawania pytań, może coś istotnego umieścić jeszcze w arkuszu lub Q&A.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: bolo2020 [95.160.159.*]
    Dzięki Zoldak, miłego weekendu.
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~rafał [5.253.206.*]
    Czy ktoś orientuje się czy zagraniczne portale lub zagraniczne fora dla inwestorów już pisały coś o BML? Zastanawiam się kiedy ten moment nastąpi, skoro my słyszymy o projektach z Australii , USA , Brazylii i innych krajach to tylko czekać aż świat usłyszy o projekcie Biomedu. Zastanawiam się kiedy może to nastąpić , bo przecież moment zebrania i otrzymania przez BML osocza jest jednoznaczny z rozpoczęciem produkcji leku (najpierw do celu przebadania w testach klinicznych) ale i tak jest to przełomowy komunikat. Myślę że zainteresowanie inwestorów ze świata może rozpocząć się po artykułach z zagranicznej prasie , ktoś pisał że portale medyczne publikują raporty w których są postępy projektów medycznych. Gdyby spółka opublikowała takie raporty po otrzymaniu osocza po kilku dniach mogłoby to oznaczać artykuły w światowych mediach z po kolejnych kilku dniach wzmianki na portalach dla inwestorów za granicą. Czy ktoś wie jak się obecnie sprawy mają?
    Jutro poszperam w sieci, może coś znajdę:)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~tiesto [37.120.156.*]
    Dobry moment by wypłynąć na miedzynarodowe wody
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~lublinek [79.191.34.*]
    musisz poprosic prezesa zeby tam wysłał artykuł sponsorowany to w koreii nawet na[pisza ,mam prosbe mozesz mi dac jakos informacje co biomed zrobił od lutego w realu z tych doniesien prasowych ,czyli lek bcg,osocze itd to ja ci napisze NIC POZA WZROSTEM CEN AKCJI I NIC NIE ZROBI ,tyle do dnia dzisiejszego nawet nie zaczał robic cos w kierunku tego leku z osocza ,nawet nie ma materiału itd ,polsat sie miesci w lublinie to i tam prezes nagania na wydmuszke
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Osa [188.191.217.*]
    Tak, angielska gazeta pisała, byl temat tu gdzies na forum...gazeta na r... Znana W Anglii
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~MB [188.147.42.*]
    Wszyscy liczą na zyski, to logiczne. Dużo informacji, zapowiedzi, pochwał a ciekawe na jaki kurs liczycie. Jest tu ktoś kto może na podstawie zgromadzonej wiedzy pokusic się o weekendowe typy :) Bez agresji, to tylko taki quiz, który może być zabawny, np. za rok jak kurs będzie X :)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Bart [77.254.250.*]
    Na początku w grupie zadaliśmy sobie to pytanie ale od razu powiedzieliśmy sobie, że nie bawimy sie w typowanie. Ta spółka ma potencjał, większość osób ma juz 100% zysku na ten moment bo kursy kupna są zazwyczaj poniżej 4. Nikt z nas nie zamierza wychodzić z ten spółki przez długi czas a to chyba świadczy ze ten kurs jest dla nas na początku rozpędu.
    Ok
    ja ci napisze i na nic nie naganiam ,za rok akcje beda warte około 2zł jak juz wszyscy sie dowiedza ze zadnego leku nie bedzie a szczepionka bcg pomaga ale na gruzlice i tylko na gruzlice zreszta do dnia dzisiejszego biomed nie dostał zadnych nowych zamowien i jeszcze jedno niedługo bedzie emisja akcji około 10mln dla wybranych zgadnijcie po jakiej cenie ----zapamietac ten wpis ------------zapytajcie tutejsze znawce pantorian czy zodiak czy jak im tam bo oni o spólce biomed nic nie wiedza tylko naganiaja na papier
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Eee [89.78.240.*]
    Chodzą słuchy, że Pantaran bardzo dobrze zna BML
    ale to zaden problem sprawdzic czy zna i jest jego pracownikiem -------------pare pytan odnosnie zakładu co zna kazdy pracownik i tyle
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~ss [37.47.139.*]
    tak
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~ja [77.111.245.*]
    ja też tak
    To ja też tak :)
    Mi się tu podoba :) Siedzę wygodnie w wagoniku a podróż dopiero przed nami hihihih :)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~blondynka [85.221.152.*]
    CZY KTÓRYŚ Z AKCJONARIUSZY LPP W 2001 r . MYŚLAŁ ŻE JEDNA AKCJA TEJ SPÓŁKI W ROKU 2014 I 2018 BĘDZIE KOSZTOWAŁA 10000 zł ????? PIENIĄDZE LUBIĄ CISZĘ : )
    pierwsze -----------ile zakładów produkcyjnych ma biomed ,jeden ,dwa ,trzy-------------- proste
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: pitersen2020 [31.0.81.*]
    Up
    Dnia 2020-07-04 o godz. 17:23 ~lublinek napisał(a):
    > ja ci napisze i na nic nie naganiam ,za rok akcje beda warte około 2zł jak juz wszyscy sie dowiedza ze zadnego leku nie bedzie a szczepionka bcg pomaga ale na gruzlice i tylko na gruzlice zreszta do dnia dzisiejszego biomed nie dostał zadnych nowych zamowien i jeszcze jedno niedługo bedzie emisja akcji około 10mln dla wybranych zgadnijcie po jakiej cenie ----zapamietac ten wpis ------------zapytajcie tutejsze znawce pantorian czy zodiak czy jak im tam bo oni o spólce biomed nic nie wiedza tylko naganiaja na papier

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/36554039,biomed-lublin-wytwornia-surowic-i-szczepionek-sa-43-2020-uzupelnienie-raportu-biezacego-nr-20-2020 i jak tam to samo bedzie z tym lekiem czyli nic z tego---------naganiacze no pisac ze to dobre info --------normalnie smiech
    Na co czekamy:

1. Otrzymanie osocza - północ
    2. Potwierdzenie wyprodukowania północ
    3. Pozytywne wyniki badań - północ
    4. Pozytywne wyniki na pacjentach - północ
    5. Rejestracja - północ
    6. Otrzymanie osocza do produkcji masowej - północ
    7. Zamowienia - północ
    8. Rozpoczęcie produkcji masowej - północ

Tak do wiosny jesteśmy w domu :)
    Warunek konieczny lecz nie wystarczajacy - atak koronawirusa i panika na Świecie, część 2.
    Negacja scenariusza - zaburzony lub zablokowany lub nie udany, któryś z punktów 1-8. Wtedy pionowe południe.
    Ryzyko duże ale i zyski na horyzoncie nie małe. To tak w skrócie na co czekamy i co może nie wypalić i kiedy będą podbicia kursu. Plus zmasowane artykułu i info w tv.
    Przy zlocie w strone 6 było widać jak media potrafia ze spadku poniżej 6 zrobić ponownie 7 w kilka minut, jedną wrzutka z informacjami starymi i oczywistymi. Oczywiście informację medialne mogą bujac w obie strony, nawet pojedyńcze słowo wplywa na kurs. Tak bywa na takich spółkach gdzie mieli kilka milionow akcji dziennie.
    Na raporty bym nie liczył bo cóż może w nich być na dzisiaj jak jeszcze niby zablokowali jeden ciąg technologiczny pod osocze i stoi. Ostatnie chyba 7 groszy pewnie nie zmieni sie na 70 groszy :)
    Choć to nie o zyski chodzi tylko marzenia i perspektywy np. XTB miał 1.5 zł na akcje wobec 7 groszy Biomed i nie kosztuje 21x wiecej. A tu i tu przyszłość może być różna.
    Dziękuję za fajne podsumowanie :)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: joannas2323 [5.173.8.*]
    Podbijam post
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Markopolo [89.78.240.*]
    Tu jest ten pan!!!!
    W odpowiedzi na pytania czy gdzieś na świecie mówią o BIOMED, właśnie nad tym pracujemy.
    Prosimy o udostępnia filmu na zagranicznych forach inwestycyjnych.

https://www.youtube.com/watch?v=t-uxlOyg3r8&feature=youtu.be
    Poprawiony
    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=sX0kUj5A7L8
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~lenon [109.70.144.*]
    fajny film a widział ktoś może na youtube film o tym co robi biomed z partnerami czyli ze szpitalem , instytutem ? produkcja pierwszego na swiecie leku na koronawirusa. po polsku a najlepszy byłby po angielsku , ale bez mowy o akcjach tylko o samych badaniach które mogą być przełomowe - tak żeby nawet politycy mogli go udostepniac. to byłoby cos po polsku i po angielsku , niestety nie udało mi sie takiego jeszcze znalezc
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Bob [37.120.211.*]
    Dobry pomysł
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Ania [212.102.54.*]
    Wersja PL patriotyczna a anglojęzyczna informacyjna. Fajny pomysł
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~ralf [185.44.76.*]
    Piotr Kuśmierzak z Polsatu mógłby zrobić cały reportaż o tym
    Tak rewelacja, bardzo rzetelna informacja. Teraz czekać na zbiory :)
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: -konik- [31.0.21.*]
    zoldak2020 działacie na discord? Można do Was dołączyć?
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~euphoria [83.10.51.*]
    up!
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Ziom [37.30.60.*]
    Up!!!
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: christopherjohnson [78.8.67.*]
    Zoldak, będziesz miał dużo pracy, pojawiło się dużo interesujących artykułów, czekam na nowe linki
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: zoldak2020 [31.0.81.*]
    Aktualizacja :p Muszę nocami bo zabiegany w dzień:p
  • Re: Q&A - pytania i odpowiedzi Autor: ~Strach [37.47.84.*]
    up up up
[x]
SNTVERSE -0,95% 4,15 2025-10-27 16:24:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.