Osłabili Dolara ale umocnili złoto i obligacje. A jak rynek akcji skończy to niezła zagadka. Powinien rosnąć ale też odbijał pod obniżkę stóp a ona już dokonana to pod co dalej ma rosnać ?
Ostry a pamiętasz na jak długo wtedy starczało impulsu po tym ? Szybko rynek gasł. Opłacało się grac pod plotki o obniżce a potem zmykać z akcji. Zobczymy jaki teraz będzie mechanizm.
Chyba za wcześnie wystrzeliwują się z amunicji . No i 25 pkt by wystarczyło. Bo jeśli teraz rynek spadnie mimo obnizki to co zrobią ? Obniżą do zera od razu ?
Dnia 2020-03-03 o godz. 16:48 zosia3005 napisał(a): > Dnia 2020-03-03 o godz. 16:40 ravcio napisał(a): > > Odważny ktoś z S na noc zostać ? Ja tam jakąś zostawię choć nie wiem jak dużą. > > Ciekawe z kto zostanie z longami .. > bo z rana będzie lanie .... hehehe .. :-)) >
Ja zostałem z S i to pełnym zaprzęgiem. Może wreszcie zostanę długoterminowcem jak Siara ;-) Liczę rano na lukę w dół a jak się przeliczę to cóż trzeba będzie podkulić ogon i przyjąć porażkę.
S&P500 już -1%. Obniżka stóp nic nie da w sytuacji kiedy akcje nadal są drogie a firmy zaraportują niższe zyski albo straty. A jak jeszcze kilka ważnych firm upadnie (np. linie lotnicze) ?
na razie nic nie upadło być może jutro będzie już inna sytuacja, gruby wyczyścił ludzi z L. Ciężko coś ugrać jak się postawi stopa to zaraz wywala, jest szaleństwo i tyle... dziś już było lepiej a myślę że jeszcze trochę i będzie chodziło jak w zegarku :)
S&P500 już -2%. Jutro oddamy kilka procent solidnych dzisiejszych wzrostów. Pierwsze do zwałki będą banki i KGHM. Miedź znowu szoruje po dnie wieloletniego wykresu. Utrzymają balony na wyśrubowanych poziomach ? Pewnie spróbują kosztem przyszłych emerytów.
Według mnie FED strzelił sobie samobója. Poczekałby trochę to by rynki żyły nadzieją na obniżkę a tak to przyznał się interwencją że jest bardzo źle a rynki nie mają pod co gra a co jak spłyną złe dane za I kw ?
Niezależnie od tego czy w następnych dniach będą wzrosty czy spadki to należy zauważyć że znów objawił się nam dawno niewidziany KIEROWNIK. Po stylu można sądzić że to nie jakaś popierdółka, tylko mocne ręce. Mnie to pasuje, gdyż bez SZEFA to nasz indeks zachowuje się jak glizda, mocne ręce natomiast zapewniają dłuższe ruchy kierunkowe.
Siara fakt że po otwarciu u Janków jak zaczęli spadać u nas kierownik bronił a nawet ciągnął w górę czym mnie trochę zaskoczył. Albo zagrał mocno pod wzrosty po obniżce stóp. Do rozliczenia już niedaleko to musi się pod nie ustawić. Zobaczymy jak jutro będzie silny i co Azja nam zademonstruje.
a tak na marginesie wiedza że tan ma taką pozycję, a tamten taką, nic nie pomaga w grze, a raczej przeszkadza. ja teraz staram się nie czytać forum ani innych komentarzy w czasie sesji bo mimo że gram systemem to czasami trzeba podjąć jakąś decyzję a jak naczytam się, to mi to siedzi w podświadomości i przeszkadza.
Dnia 2020-03-03 o godz. 22:43 zosia3005 napisał(a): > NIE mam , chyba się nie wyrobili z powodu ogromnych obrotów , > może przepaliły się kable w komputrach ... > albo wkradł się chiński wirus
Wczoraj obroty były większe i dali rade a dzisiaj to chyba system im sie zawiesił :)
Masz racje taka wiedza przeszkadza dlatego nie chciałem wiedzieć co masz tylko z ciekawości pytałem czy ryzykujesz na takim rynku czy wybrałeś luzik na noc. Znajomość akurat Twojej pozycji źle na mnie działa ale za to np. 77777 całkiem na mnie nie wpływa. Tak czy inaczej zostawienie na noc dziś to jakiejkolwiek pozycji to było spore ryzyko luki. I nie mówię kto jest wygrany bo do rana może sporo się zmienić. Ale... kiedyś mówiłeś o potwierdzeniu u Janków to ja teraz uważam że dziś to pierwszy sygnał a jutro lub w czwartek powinni potwierdzić czy to już koniec korekty spadku. Uważam że tak ale to takie moje przewidywania na podstawie psychologi i dawnych doświadczeń. Jeśli się sprawdzi to pora na drugą falę spadku .
....e tam, nie ma się co obawiać nocy, prawie miesiąc zostawałem z pozycją i na noc i na weekend. to jest normalne ryzyko ja to nazywam świecą nocną, a dziś się wyzerowałem bo tak mi wyszło "z papierów" a nie ze strachu.