• Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Lawyer z tym ONTX to ja jednak się zastanowie - jesli dziś przed rozpoczęciem sesji w USA nie pokaże się żadne info mogące porwac inwestorów - raczej wywalę. I tak mam zamiar dziś kupic coś koronawirusowego, będzie więcej na zakupy. Może nie wyjdzie jak Tobie CODX, ale szans na parę dolarów pewnie jest.
    MLSS na razie lezy na półce, czekam na kolejne infa. Tak jak i na naszym Milestone Medical. Dziś pewnie zejdziemy poniżej 10 zł, będzie za chwilę taniej niż w USA, choć nie mamy nawet połowy tej liczby akcji co MLSS.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Ja wczoraj sprzedałem ONTX na minimalnej stracie bo wolalem wrzucić to w GNPX jak nurkował na 4,4. Przyznam, że mam za dużo tego waloru ale uśredniałem w dół i jak bedzie okazja to wywalę pakiety brane po 5,38 i 5,03, ciekawy jestem jak tam zadziała dzis mechanizm SSR. Zobacz dr ten Genprex i oceń potencjał, oni są coprawda we wczesnej fazie badań ale tematy mają bardzo ciekawe.
    Lawyer, własnie o to chodzi, że ludzie (i tam w USA, i u nas) coraz częsciej chcą szybko, a nie maja ochoty na jakies czekanie.
    Ja byłem wczesniej gotowy czekać z tym ONTX na wyniki tych badań, które wspominali, ale jak poczytałem Stocktwits i yahoo i popatrzyłem na ostatnie wielkie emisje po bardzo niskich cenach, to widze, że ludzie potrzebują albo infa, że juz jutro FDA dostana, albo przynajmniej co dwa dni jakiegos innego infa. W tej sytuacji ten ONTX zdązymy obaj kupić gdzies w czerwcu i tez zarobimy.
    Podejrzewam, że na spółce na jeszcze wczesniejszym etapie badań sytuacja zrobi się zaraz jeszcze bardziej napięta,.

Dlatego nie ruszam MLSS, no i oczywiście naszego Milestone Medical - tu jest dawno po badaniach, dawno po FDA, teraz najwyżej jakies trumpowe embargo na wymianę technologii czy co innego może nam opóźnić moment osiagnięcia sukcesu.
    a dobre info możemy dostać na Milestone każdego dnia, a nie dopiero w czerwcu czy za rok.
    Tak zgadzam się z tobą, bardzo niecierpliwi tam ludzie się zrobili i to wykorzystują shortowicze. Ja również będę trzymać moją pozycję bazową MLSS ale nie spodziewam sie teraz zbyt szybko jakiegoś infa, myslę, że może nas czekać z miesiąc dryfowania a jak ich indeksy zrobią zjazd to i Milestonowi sie oberwie to wtedy nie tylko odbuduję pozycję ale nawet powiększę.
    Dr a co planujesz z wirusowych kupić? Może ten CODX coś się uda koło 8,5 dostać...sam nie wiem poleciały wczoraj te balony wysoko :D
    Dnia 2020-02-27 o godz. 11:05 lawyer_mz napisał(a):
    > Dr a co planujesz z wirusowych kupić? Może ten CODX coś się uda koło 8,5 dostać...sam nie wiem poleciały wczoraj te balony wysoko :D

Przymierzałem się do APT, ale widzę, że w premarket jest już 45 proc w górę,
    jest jeszcze wynaleziony przez Ciebie NVVX
    APHI - jak zdążą dopisać do listy
    i kilka innych
    Ja chyba wezmę IBIO i AHPI mają malą kapitalizację więc potencjał spory, jeszcz może COCP, które mialem kupione po 1,4 i wywaliłem ze strachu po 1,37 :(
    I może jeszcze TNXP, szkoda tylko, że nie mam gotowki bo pewnie bedzie run od samego otwarcia.
    Miałem wczoraj na otwarciu 675 sztuk CODX ze średnią 3,5, miałeś chamie zloty róg.....
    TNXP to wczoraj chyba ponad 120 procent w górę. Ale kto wie, może dziś być jeszcze raz tyle samo.
    Lawyer, no nie da się na wszystkim zarobić maksa - i tak zdaje się zarobiles więcej niż ja dziś na Mercatorze ( w ramach rozgrzewki przed sesją w USA)
    Dr na TNXP sama luka była ponad 100%, spolka znalazła się na dnie, ma 52wk high 42$ a teraz handlują po tym gigantycznym wzroście po 1,2-1,5$. Nie zagłębiłem się jeszcze dlaczego to tak wygladało ale juz zaczynam drążyć czy to nie jakiś trup.

Dr odnosnie GNPX:
    link
    Zobacz to i powiedz co sądzisz.
    Dnia 2020-02-27 o godz. 11:57 lawyer_mz napisał(a):
    > Dr odnosnie GNPX:
    >link
    > Zobacz to i powiedz co sądzisz.

Na oko to sytuacja podobna do ONTX. Ważne daty masz marzec- lipiec- ale nie wiadomo, czy to się nie omsknie.
    Obaj wiemy, że pewne spólki lepiej jednak kupowac nie na podstawie plotek, tylko po faktach, nawet 200-300 proc. wyżej. Zalezy co osiągną.
    Słuszna uwaga, momontum jest teraz na koronawirusie i chyba dziś trzeba zapolować ale palec na enterze cały czas.
    Jeszcze w oko mi teraz AIM wpadło i chyba tą i IBIO kupię, jest o nich wzmianka na penny stocks.
    Dnia 2020-02-27 o godz. 12:37 lawyer_mz napisał(a):
    > Słuszna uwaga, momontum jest teraz na koronawirusie i chyba dziś trzeba zapolować ale palec na enterze cały czas.
    > Jeszcze w oko mi teraz AIM wpadło i chyba tą i IBIO kupię, jest o nich wzmianka na penny stocks.

To AIM to obowiązkowo biorę, dzięki.
    Dr szkoda tylko, że AIM w PM już 60% do góry no ale spółeczka bardzo tania i tam rajdzik tak z 300% poleci pewnie, ja biorę PKC ale najpierw muszę coś wywalić na otwarciu.
    Szczerze mówiąc im bliżej sesji tym wątpliwości mam coraz większe, gro tych spółek koronawirusowych ciągle tylko straty przynosi, ich wzrosty to jedna kosmiczna spekulacja :D
    Dnia 2020-02-27 o godz. 14:44 lawyer_mz napisał(a):
    > Szczerze mówiąc im bliżej sesji tym wątpliwości mam coraz większe, gro tych spółek koronawirusowych ciągle tylko straty przynosi, ich wzrosty to jedna kosmiczna spekulacja :D

To prawda. W całej rozciągłości :-)
    Tyle, że jak sobie przypomnę tak od czasów Banku Śląskiego, najlepsze deale nie wychodziły mi na tych porządnych, poukładanych spólkach, tylko najczęsciej na niedoszłych bankrutach, które - z róznych powodów - dostawały wiatru w żagle. No i trzeba było zawsze w odpowiednim momencie wyjść.
    Ja np. wyszedłem chyba w dobrym momencie z paru spółek Ciszewskiego. Np. z Premium. Ale on może je napompować z powrotem - za dużo kasy nie ma, to może zacząc np. od Synergy.
    Dzisiaj na innych społkach poza wirusowymi zapowiada się przepotężne batożenie :D po co ja wczoraj ten GNPX kupiłem :(
    ja dzis sprzedałem ONTX a kupiłe ostatecznie NNVC i NVAX, APHI nie mogłem, bo nie miałem gdzie. Nie dołożyli ani w Bossa, ani w BM Pekao
    Na giełdach w USA masakra.
    Ja na otwarciu puściłem wszystko oprócz 1250 sztuk MLSS (choć core pakietu miałem nie tykać) i kupiłem za dużo i za drogo AIM oraz odkupiłem MLSS 1250 po 1,78 i 1250 po 1,89 także z mieszania pakietem Milestona jestem zadowolony ale z tym AIM to przesadziłem bo mam średnia 1,82.
    Zobaczymy doctore czy z tej bitwy wyjdziemy z tarczą czy nas wyniosą zmasakrowanych, krew leje się strumieniami :D
    MLSS wyszedł błyskawicznie ponad 2$ duza siła relatywna, malo spekulantów, na pewno bedzie z tego chleb.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~JK [37.47.250.*]
    Będzie taniej. Szybko wzrosło to i duże pole do realizacji zysku.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~JK [79.163.168.*]
    A jednak się pomyliłem. Na razie jest moc.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [31.0.126.*]
    Dnia 2020-02-27 o godz. 19:12 ~JK napisał(a):
    > A jednak się pomyliłem. Na razie jest moc.
    ----------------------------------------------------------
    Piekielnie mocny papier :D
    Muszę jutro odkupić brakujący mi pakiet.

Widzisz dr ja też nie mogłem AHPI nigdzie kupić no to poszła 230% a to co kupiłem to jestem na minusie :( ale przytrzymam przez noc i się zobaczy.
    Dnia 2020-02-27 o godz. 21:21 lawyer_mz napisał(a):
    > Widzisz dr ja też nie mogłem AHPI nigdzie kupić no to poszła 230% a to co kupiłem to jestem na minusie :( ale przytrzymam przez noc i się zobaczy.
    --------------------------------------------------
    kurka już 270% niezłe jaja się tam odstawiają, a ta firemka bodjże maskami handluje :D i innymi takimi pierdołami

No nie wpisalii mi APHI na żadnym rachunku.
    "Troszkę" szkoda:
    Allied Healthcare Products Inc
    NASDAQ: AHPI

15,55 USD+11,87 (322,55%)
    Tak bardzo szkoda, obok IBIO i AIM to był mój cel na dziś, niestety tylko AIM był dostępny i zdecydowanie najsłabiej się pokazał. Uśredniłem cenę do 1,72 a skonczyli 1,71, wolumen dziś był gigantyczny a to nawet nie drgnęło, podejrzanie to wyglądało ale zostawiłem na noc. Dr a jak twoje zagrania? wygrałeś bitwę?
    Dnia 2020-02-27 o godz. 22:40 lawyer_mz napisał(a):
    > Tak bardzo szkoda, obok IBIO i AIM to był mój cel na dziś, niestety tylko AIM był dostępny i zdecydowanie najsłabiej się pokazał. Uśredniłem cenę do 1,72 a skonczyli 1,71, wolumen dziś był gigantyczny a to nawet nie drgnęło, podejrzanie to wyglądało ale zostawiłem na noc. Dr a jak twoje zagrania? wygrałeś bitwę?

No, ja nie mogąc kupić AHPI olałem APT (błąd, ale dla nich maski to drobny wycinek produkcji, generalnie raczej budowlanka) i kupiłem to, co pisałem: szczepionkowe NVAX i NNVC. Na pierwszym trochę do przodu, na drugim trochę w plecy.
    NVAX pod koniec sesji podał coś o testach szczepionki na zwierzętach, w a AH było już ładnie do przodu. Może jutro być ciekawie. Poczytam, bo tylko tytuł widziałem.
    Ale tego AHPI nie mogę odżałować - dwa biura i zadne się nie postarało, a pisałem z samego rana do nich.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.